Tuesday, May 17, 2016

Jalan-Jalan 2015: Cameron Highland Day 2

Assalamualaikum 

Boh Tea Garden & Tea Centre Cameron Highland


Hari kedua..meh la kite pakat pi jenjalan...tempat pertama dituju ialah kat sini...adeiii..nak kena panjat ladang teh ni pulakk..semput ahkak...separuh jalan udah pancit..sebelum mendaki..mehla amik gambo kat sini dulu...Kemain payah nak maik gambo nge bebudak...sorg pandang sana sorg pandang sini..pasrah je lahhh...




Gambo bersama mama dan aboh jgn dilupakan..kakakaka..sedaya upaya buat muka ceria..padahal rasa mcm x larat..campur dengan sakit paler..tp demi nak ambik gambo cantik kat atas..gigih haku panjat ladang teh tu..lupa kejap yg dirni ni tgh ngandung...miahaha..dah siap turun bawah baru sedo diri ngandung...


Gambo nge encik suami pulak..dia lah yg last skali..duk blkg saya...sbbnye semput nak naik atas tu..rasa mcm nak tercabut paler lutut i ollssss ni...


Ok...rehat saaaatttt...ambik gamboooo lagiii...bile nak sampaiii daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....


Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....cantik sungguh pemandangan kat atas ni..nge sejuknye..heaven...budak2 kemain lagi suke..berlari ke sana ke mari..huhuhu..


Uk aloh....gambo dah cantik..tp x cukup lagi sorang pulak..kemain laa susah nak ambik gambo cukup satu famili..ade je yg nak buat kije sendiri...Dah puas ambik gambooo...moh le kite turun bawahhhhh..melawat kilang sambil mencekik minum teh kat bawah...perut pun dah lapo niiii....tekak pun udah hauss...


Kena tunggu turn la pulak nak masuk ke kilang ni...sambil2 tunggu..meh la kite sambung bergambo lg...


Encik suami and Yusuf...depan kilang teh Boh..


Gigih laa anak dara sorg ni sign guestbook...sign laa nak oi..ibu ko dah penat nak sign2 nii..x de kudrat...penatt panjat ladang teh pun x ilang lagi...tssskkk tssskkk


Tu dia..masing-masing kemain lagi bg pehatian...dah mcm rombongan sekolah pulak aku tgk..kakakaka...


Encik suami nge budak2..kat belakang tu ade mesin tgh bergerak...mcm keringkan daun teh je gayanye..



Tuan blog dengan Yusuf


Encik suami x mo ngalah...nak jugek gambo depan pintu ni...layankan je lahhh...

Berdekatan nge kilang ade kafe..kat sini wajib la ko minum air tehhh..dah nama pun melawat kilang teh kan..dah tentu laa air yg juai kat sini semua teh...sambil minum teh..meh la kite mencekik chocolate brownies skali..nyum nyum nyumm...


Chocolate brownies


Mcm biasa laa...sebelum diri sdiri makan..kena setlekan budak2 dulu...kasik makan kenyang2..baru reti dorg ni duk dendiam...itu pun kejap je lahh..bertabahlahh ye...


x cukup nge brownies..try scone nge stoberi jem plak..dapp dapp dapp...asikk makan je la koje kooo kat sini..semua benda ko nak pulun..



Tadaaaa....dah nama pun tadi gigih panjat ladang teh..haruslah peluuhhh kettiii ni...tak mainn la minum teh panas...i ollsss togok teh sejuk okehh...


Haaaaa....ni di balik tabir..ramai sebenoirnye rakyat jelata ldm rombongan ni..hahahaaaaa...ramai2 le baru meriahh...dah setle makan semua....ade yg sambung jalan...ada yg balik hotel dulu..yg pasti haku sendiri tak ingat aku balik hotel ke pi berjalan ntah mana hala...yg pasti ptg tu saya piii repeat tempat yg kakak saya pi smlm..bulat kejap bijik mata ni bila dia post ice cream stoberi ko...dgn gigihnye haku zikir kat encik suami suh pi situ ptg ni esok..kakakkaa

Big Red Strawberry Cameron Highland



Haaa..ni la dia tempat yg kakak saya pi smlm..dekat je pun nge hotel..blkg hotel gamaknye...tapinye nak naik atas tu..makk aiii..sket punye tonggek bukit dia weiiiii..kalo menapak...jgn kate semput..siap nge pakej peluhh kettii okehh...


Yg tukang oda...hakuuuuuuuuuuuuuuu jugeeekkkkkk...org lain mai sini nak makan eskrim stoberi..budak2 ni sibuk nak makan eskrim butterfly yg slalu motor mat kool lalu depan umah tu..hangennnn je hakuuu...



Nak tunggu pilih eskrim pun lama budak2 niii....ketting dah lenguh dah ni....haiihhh


Tadddaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....haaa...tergugat x korg tgk mender niii...sedakkk weiiii


haaaaa..ni satu lagiiiiiiii....makan stoberi nge krimm...dap dap dapppp...makin gemaaaakkk laa lepas nii....haihhhhhhhhh

ok..setle dah part jalan2 ari ni...mlm ada acara makan stimbot plakk...yg tu saya upp dalam entry lain pulak...sbb cite tu x best..kakakkaa...okla..till next entry..babaiiiii


No comments:

Post a Comment

 
Images by Freepik