Wednesday, June 1, 2016

Cara download video dr Facebook

Assalamualaikum 

Haiihh..ari ni pas lunch tgk nset ada msg dr encik suami..ye siap print screen..cite Angrybird dr fb..suh download cecepat sebelum dokleh download..yg haku pun laju je tangan reply ok..dah duduk tercongok depan pc baru duk terpk..dah cemana pulokkkk nak download cite dr FB ni..peninnnn peninnnnnnn... laju le tgn ni duk msg encik suami..cemana nak donlod dr FB?dia reply nge muka tanda tanya..nak tanak mmg menggagau le haku carik cara-cara cemana nak donlod dr fb..ohh..senang je rupenya..hahaha..meh nak buat tutorial skek..utk simpanan dan rujukan diri sendiri jugok...

1. Mula-mula sekali...bukak link movie tu...tgk contoh kat bawah ni ye..


2. Copy url kat atas tuu...n paste kan dekat new window...

3. Buang www tu...tukarkan dengan m..senang cite tgk gambo kat bawah ni haaa





4. Bila dah tukar www kepada m...nanti akan kuar mcm dekat atas ni..

5. Play kan video tersebut..bila korg klik play..dia akan open video tu kat new window..mcm gambar bawah niii..


6. Right klik and pilih Save video as

Okeh..setle sudah tutorial cemana nak download movie dr facebook..Harap2 membantu laa ye...till next entry...babaiiii









1 comment:

  1. perghh.. dah download la nih?

    japgi saya bawak pendrive eh.
    hahahahahahaha

    ReplyDelete

 
Images by Freepik