Wednesday, September 28, 2016

Jalan-jalan Cari Makan 2016: Cendol Bakar Kuala Selangor Cawangan Port Dickson

Assalamualaikum

Ini cerita keesokkan harinya masa kat PD ari tuu...kami cek out lewat sket..ye laaa..ko dah bayo mahal2...kasi laa budak2 tu berendam dalam pool lama skek..bio puas ati gitu..kikikiki..sambil2 anak berendam tu...kemain lagi sibuk saya duk gugel sana sini cari port makan mana yg best kat PD ni...kot laa buleh nyinggah on the way nak balik kang..penyudahnya saya dan encik suami sepakat ke sini..

 

Cendol Bakar Kuala Selangor Cawangan Port Dickson

Alamat yg dekat PD ni korg gugel je laaa erk...yg pastinye dia ada cawangan..kat kuala selangor, melaka and PD kalau x silap..

 

Selain drpd cendol..ada stall2 yg jual food..salah satu drpdnya stall yg jual nasi ayam penyet, bakso dan lain-lain..anak dara time ni lapar...so dia mintak nasi ayam penyet...tgk dr gaya makan sampai lecen tu...maksudnye sedap le tu..bila tanye..sedap ke kak?sedap katanya..


Yang ini pulak dekat stall lain..pakcik ni jual mee..nampak mcm mee goreng mamak...tapi sumpah sedappppp weiii...ye mcm ade letak mender cucur yg ade dlm pasembor tuu...ish ishh...tingat pulak kat mee pokcik ni...nyum nyum nyumm


Last but not least...CENDOL...konon nak try le cendol duyan..skali mokcik tu kate nan hado duyannye..cisss...nak tanak saya oda laa cendol VIP..encik suami oda cendol ape ntah namanya...takat tambah pulut je pun..saya punya x de pulut..first hirupan cendol...hurmmm...x de beza dgn cendol2 lainn...sama gitu jugok rasanyaaaaa...not worth it laa kalo ko mai jauh semata nak makan cendol sini..sbb sama nge cendol kat bangi tu...ehh..terjujur laa pulaknye.. kla...abis dah citer jalan-jalan cari makan kat prt dickson ari tu....till next entry..babai...





1 comment:

  1. aik. ingat kan oppo. hiks. hafiz mesti suke mee goreng tu (xde motip ingat kat asben kak zaimah pulak) bahahahahhahahahahahahahha

    ReplyDelete

 
Images by Freepik