Bahan-bahan:
Ayam (potong kecik2)
Udang (ikut suka hati nak banyak mana)
Bawang putih 2 ulas
Bawang besar (kisar)
Cili giling
Sos Tomato
Kacang panjang
Carrot
Garam
Gula
Tepung Jagung
Serai 2 batang (serai tu ketuk sket..biar hancur..jgn hancur sgt..paham x?
Cara-cara:
1. Panaskan minyak dan tumiskan bawang putih, sedikit bawang kisar dan cili giling..tumis sampai naik bau..Masukkan sedikit sos tomato.Jangan lupa campakkan serai skali
2. Campakkan ayam n udang tadi..gaul sebati..agak2 nampak mcm kering..sila masukkan air sket.
3. Masukkan garam dan gula sesedap rasa korang laaa..
4.Masukkan tepung jagung (untuk pekatkan kuah)
5. Last baru la korang campak kacang panjang n carrot td..
6. Siap utk dimakan dengan nasi panas
Selamat mencuba..
No comments:
Post a Comment