Tuesday, April 30, 2019

Jom Baca 10 Minit

Assalamualaikum

Aku jarang bercerita perihal kerja..jarang sangat-sangat..saja je nak share..aku kan kerja di perpustakaan akademik..so baru-baru ni perpustakaan kiteorg anjurkan satu program..program ni mmg satu Malaysia laa buat...bukat setakat di perpustakaan akademik sahaja...Program ape?Program ni...

πŸ‘‡
πŸ‘‡
πŸ‘‡
πŸ‘‡
πŸ‘‡


JOM BACA BERSAMA UNTUK 10 MINIT

Program ni bertujuan mendorong warga kampus membaca dimulai dengan langkah awal selama 10 minit sebagai tanda komitmen semua pihak terhadap kepentingan membaca dalam kehidupan dan kemudiannya meneruskan amalan membaca selama 10 minit setiap hari.

Bukan senanag tau nak pupuk minat membaca di kalangan kanak-kanak mahupun remaja skrg ni tau..apetah lagi yg dah tua bangka...semua asik duk pulun gajet je kan...so dengan adanya program-program mcm ni..mungkin kita boleh pupuk balik minat membaca tuuu..




πŸ‘†
πŸ‘†
πŸ‘†

Gambar-gambar yg sempat aku rakam masa suasana membaca selama 10 minit pada hari kejadian..Cantik kan librray tempat aku bertugas?huhuhu...pupukla minat membaca dikalangan anak-anak kita dari dorang masih kecik lagi..so nanti dorang pun suka berdamping dgn buku...aku jenis jarang jugak beli mainan utk anak..aku lebih prefer belikan buku cerita...sbb apa..sbb nak pupuk minat membaca ni la...kla...till next entry..babaii..

Royal Chulan Hotel Kuala Lumpur- Food Review

Assalamualaikum

Hari tu aku ada attend satu seminar dekat Royal Chulan Hotel. Last minit aku kena gantikan sorang peserta yg tak dapat hadir..so gi lah aku dgn 2 org lagi member..dah lama rasanya aku x join seminar-seminar yg publisher buat ni..sbb sblm ni aku duduk bahagian technical..so mmg merap kat rumah..okla...aku taknak review pasal hotel dia..aku just nak review food dia la...masa seminar hari tu dorang sediakan breakfast and lunch..


Sori la ye..gambo mmg x menarik..ditambah lagi dengan cahaya lampu kuning..menu breakfast yg x berapa nak breakfast sbb pukul 11 kan..dah kebuluran aku weii..dorang sediakan meehoon singapore...okla...ada cili jeruk sebagai penambah perisa..bhahaa...dan dalam meehon ada banyak benda laa..idoklaa meehoon semata...selain dr meehonn..ada murtabak..okla murtabak dia..ada kuah dhal..dan ada kuah bawang kaler merah tu...croissant pun ada jugak dorg sediakan..inti tuna...yg tu aku x ambik sbb dah penuh pinggan kan..kawan aku kate sedapp..and the last one is dimsum...yg ini mmg sedak gilla...nyesal pulak aku ambik 3 ketul..bhahaha...setle komen part breakfast ye..


Time lunch...beramai-ramai la kami pi ke kafe hotel tu...lunch buffet ye...kawan aku buat ngidam nak makan pasta..konon nak oda spicy olio..alih-alih nan hado..maka dia oda la yg ni..aku tatau nama apa ni..tapi seriously aku ckp..OUT...penyudah terbiar gitu je la pasta ni..sgt2 la membazir..


Lepas makan nasik..jgn tanya gambo nasik...sbb lauk nasik pun out..aku pun x de mood nak ambik gambo nasik...kawan aku cuba nasib ambik pasembor...tgk dr rupa...bleh tahan..doa byk-byk mintak-mintak laa sedap...nahh..akhirnya pasembor pun terbiar gitu jugekkk...


Aku cuba nasib kat dessert plak...nampak tempting yg amat...puding roti ni ok....yg kek2 ni manis sket dan beshe-beshe je bg aku...bukan aku sorg je kate gitu..kawan aku pun sama jugak..mujur ambik sket dan makan share ramai-ramai..so x de pembaziran bab dessert ni..


Last but not least...kita pulun ice cream je laa bg mengubat kekecewaan tahap makanan kat sini kan...aiskrim kan..mmg rasa aiskrim laaa...kalau korang tanya aku..aku nak repeat lagi x makan sini..rasanya x dah kot..dan aku harap dorg improve lagi laaa bab ni..sian jugak org bayar mahal-mahal tapi x sedap mana kan...kla..till next entry...tata..

Monday, April 29, 2019

Senheng Week 26 April 2019- 1 Mei 2019

Assalamualaikum


Tu diaaaaaaa...bukak mata luas-luas semua...Senheng ada buat offer u olllsss....raya kan dah x lama..ishhh puasa belum lagi dah sibuk dgn ghaye...kot laa ada brg-brg kat rumah korang tu yg mintak kena tukar..buleh la usha-usha dekat lazada ye...tu tgk tu...up to RM250 off u olllssssss...cepat-cepat..jalan ketinggalan..ada 2 hari je lagi...cepat-cepat klik link bawah ni...



USE CODE: SENH10P
10% OFF
Buy RM100.00 get up to RM30.00 off
USE CODE: SENH250
5% OFF
Buy RM2,000.00 get up to RM250.00 off

Shortcut Excel

Assalamualaikum

Ari tu sambil surfing Facebook tetiba melintas mender ni...aku pun apa lagi..terus save la...word ok lagi weii..tapi EXCEL mintak ampun laaa...aku mmg kurang mahir bab EXCEL walaupun bos penah anto aku pi kursus..sbbnya aku pakai mender ni pun utk buat monthly report je pun...bukan aku pakai hari-hari...so kadang aku lupa walaupun mender mudah..hishhh..kot korang sama mcm aku..korang boleh la refer sini ye..





Sumber: Facebook

Friday, April 26, 2019

Cara buat produk review di LAZADA

Assalamualaikum

Sebelum ni aku ada tunjuk mcm mana cara nak beli barang secara installment dekat LAZADA..entry tu korang boleh baca dekat sini πŸ‘‰πŸ‘‰  Macam mana nak buat bayaran ansuran di LAZADA 
Ada org mintak aku tunjuk pulak mcm mana nak buat review barang yg dah beli dr lazada..nasihat aku...korang komen la pasal brg tersebut ye...jgn la komen fast delivery semata je ye...sbb kadang mcm aku ni..as buyer..aku nak tau brg tu ok ke x...ni aku tunjuk step by step cemana nak buat review...tapi pakai apps LAZADA ye.. 


Korang login la dulu..lepas tu klik dekat account korang..yg ada lambang org tu...Abaikan la troli aku yg penuh tuu..aku mmg suka sumbat brg dlm troli..beli nye tak pun πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚


Ok now korang nampak tak dekat bawah My Orders tu...hujung skali belah kanan..korang klik To Review..biasanya dia akan kluar notification ada brg yg dah received korang kena buat review...banyak gila aku x review lagi weii..



Bilik klik je dekat To Review...dia akan keluarkan list semua brg yg korang dah beli dan terima tapi masih belum buat review lagi..so korang klik laa salah satu ye..


Contoh kat sini aku review barang latest aku beli which is Terminus Backpack..mcm aku ckp td..ko review la tentang barang..contoh..material beg berkualiti..beg byk compartment..dan hujung-hujung boleh la ko nak compliment seller tu...fast delivery and nice packaging..seller fast respond ke apa ke..pastu klik SUBMIT...dah setle satu product review korang...mudah kan..sebenarnye review dr buyer sgt penting dan mempengaruhi sales seller jugak laaa...tapi mostly review yg korang akan tgk kat LAZADA jarang sgt la pasal brg..x caya cuba try tgk..kla...skrg dah tau cemana nak buat review kan...lps ni beli brg jgn lupa review barang ye....kla..till next entry...tata..

Thursday, April 25, 2019

Sudah Isytihar Pendapatan Tahun Taksiran 2018?

Assalamualaikum


Korang dah jalankan tanggungjawab membayar cukai ke belum?kalau belum lagi sila la bayar ye..Ada 5 hari je lagi utk korang tunaikan tanggungjawab korang tu...Korang boleh refer kat bawah ni utk benda-benda yg boleh dapat pelepasan cukai..jangan lupa simpan semua resit-resit korang tu..kot la ada beli ipong ke apa kan..simpan semua tu...buleh dpt pelepasan cukai..kot dpt refund...Alhamdulilllaaaaaaaahhhhhhhhhhh πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ Mana-mana yg tatau mana nak buat e-filling cukai pendapatan ni...korang klik je link kat bawah ni...

πŸ‘‰πŸ‘‰πŸ‘‰ EZ HASIL πŸ‘ˆπŸ‘ˆπŸ‘ˆ


Senarai Pelepasan Cukai
(sumber: Google)

Kerja menggosok lebih mudah dengan Philips IRON Aqua Perfect Care (GC8755)

Assalamualaikum

Aku paling tak suka skali part melipat kain...apetah lagi menggosok..penatnya lahaiii...nak-nak lagi aku kena gosok baju sekolah utk 3 org anak...tripple penat weii..itu belum lagi campur gosok baju kerja aku dan encik suami...ya ampun...mak penatttttttt...setiap kali belek ig mesti iron ni akan lalu lintas skali..akhirnya aku pun terjebak main kutu iron weiii...mula-mula skali aku bawak masuk mesyuarat...bentang bajet dulu lah dengan menter kewangan..siap bagi justifikasi apesal aku desprately needed this iron..kahhhh...akhirnya bajet lulus weii..aku mintak main kutu 4x dengan menteri kewangan..tapi dia kata main 6x..miahahahaha..maka dengan gembiranya aku pun main la kutu iron ni..


Philips IRON Aqua Perfect Care (GC8755)

Ko beli seterika...dia bg free iron board bapak besar skali..part iron board pun aku x de feel sgt..part iron tu mmg aku x sabauuuuuuu...



  • Guaranteed no burn on all ironable garments.
  • Smart Calc-Clean, an integrated descaling and cleaning function protects the iron.
  • Integrated smart carry lock for safety and easier transportation by one hand.
  • Steam is ready to use in 2 minutes and can be refilled at any time during ironing.
  • Safety auto off function for energy saving. 
Usah disangkal la semua di πŸ‘†πŸ‘†πŸ‘† memang berbaloi-baloi laaaa kalo korang beli...part safety mmg aku paling suka...takkan ada dah kejadian baju berlubang or rentung...satu lagi..in case kadang-kadang kita ni kan pelupa..lupa wei nak katup plug...ko toksah risau..dia akan automatik padam sendiri..pastu x silap aku dlm sebulan skali laa...akan ada alarm..ehh alarm ke..akan kluar indicator utk ko cuci/servis iron ko tu..x susah pun..ada cara-cara dia..yg paling aku suka...ko gosok belah depan je pun dah setle..takyah susah-susah nak gosok both side..walaweii..tiak x becak dah...yg sebenornya alasan aku beli iron ni ialah utk suruh anak dara aku tu gosok baju sendiri...dah beso kot...sila gosok baju sendiri..kot nak gosok baju adik-adik skali..aku lagi sujud syukur πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚..bukan apa..kalau iron biasa..ko kena adjust suhu tu kan..ni x yah ekjas2..so konfem baju ko selamat dr berlubang dan rentung..



Tada..gambo iron aku..sori la..masa iron sampai anak aku warded...aku pun x dak mood nak belek ambik gambo...mesti korang nak tau aku main dgn trusted ibu kutu mana kan..jap aku nak tepek add ig dia..kat bawah ni aku tepek info pasal kutu skali...tapi aku x sure valid lagi ke tak..tapi korang bleh la tanya kat ibu kutu ni ye... kla..till next entry..babaiii

πŸ‘‰πŸ‘‰ OWN DESIGN BOOK πŸ‘ˆπŸ‘ˆ

IRON PHILIPS:
#NEWIRONOGST
 
πŸŽ€ Harga Philips IRON Aqua Perfect Care (GC8755)
Ahli → RM1297.20
Sebenar → RM1,556.60

πŸ’₯Jika nak dptkan harga ahli Rm1,297.20+ RM90.00 = rm1,387.20

πŸ„Kutu 4x byran rm347 sebulan
πŸ„Kutu 6x byran rm232 sebulan
πŸ„Kutu 10x byran rm140 sebulan
πŸ„Kutu 13x byran rm100 sebulan

 πŸ“Œ Byran terakhir baki sahaja

🎁Giliran kutu Undi utk 4X 6X 10X 13X

🚐 Penghantaran percuma ke seluruh Malaysia Termasuk sabah dan Sarawak

Wednesday, April 24, 2019

Terminus Urban Todd Diaper Bag - the best diaper bag ever

 Assalamualaikum

Zaman anak satu dulu aku main galas je backpack apa ada..maklum la..aku bukan sama mcm mak-mak zaman skrg..beg baby pun ntah mcm2 jenis mcm brand..konsep aku..pakai je la apa ada..pastu konsep turun temurun..mcm stroller aku tu la..dari anak no 1..sampai no 4..aku x beli-beli stroller baru..sbb stroller tu pun ok kan..aku beli pun mahai kot...bukan mur murr punya..tapi idok le sampai 1k+ rege nye...bhahahaha...ni bila anak aku dah beso ni dah aku buat keje duk mencari backpack yg segala mak neka bleh masuk pulak..dulu-dulu encik suami dah pernah tunjuk..tapi aku bolayankan aje...tapi ni gigih pulak aku beli sbb senang nak sumbat segala mak neka barang termasuk makanan...anak aku kan suka makan..meh kita layan dulu tgk video beg ni...korang konfem akan jatuh hati punya laa tgk features beg nii..

  

 Urban Todd is a carefully-thought and specially designed backpack-style diaper bag that is great for parents travelling with toddlers. Similar to its close cousin, Urban Dad, there are many accessible compartments and handy features that keep essentials close at hand. The main compartment has a separator that divides the clothes and bottle storage, and pockets for storing parent’s belonging. The back compartment comes with easy-to-clean water repellent material that allows stashing of kid’s used or wet clothing. A security pocket at the back allows for storing of important and personal valuables such as wallet and passport.
  • A trendy and fashionable diaper backpack with multiple compartment designed specifically for parents with toddlers to use for any purpose, be it for shopping, travelling or clinical visits.
  • Made from stylish, glossy and light weight fashion nylon fabric that doesn’t go out of style easily.
  • Front zippered compartment that opens up into a spacious compartment with separator for clothes and bottle storage.
  • The expandable clothes pocket are designed to put kids’ wear such as shirt, pants and diapers and can be flexibly compressed to reduce the area if less items are carried.
  • The bottle storage area comes with a removable tray organizer and mesh pockets that can hold few milk bottles and utensils at the same time.
  • A mesh pocket large enough for putting parent’s essential belongings such as purse, keys, powerbank, and medication.
  • The top zippered compartment provides convenience to parents when they need to reach for wet tissue pack
  • 2 thermal insulated side pockets that is spacious enough to fit a 500ml thermal flask.
  • Spacious padded back compartment is lined with easy to wipe water repellent material for stashing of toddler’s used clothing, and can double as a laptop and additional storage compartment if deemed necessary.
  • Large hidden back zippered compartment to keep your wallet, mobile phone & some other important belongings safely from the prying eyes of potential intruders.
  • A wear-resistant material is layered at the bottom to prevent easy scratching and wetting of the surface.
  • Soft and padded shoulder strap layered with mesh foam that gives a comfortable carrying experience.
  • Additional stabilizing buckle that could be hooked together to give a more secured grip while carrying the bag on one shoulder.
  • Tough and easy to grip handle for hand carrying at ease. 

Ok...video dah tgk kan..beg ni didatangkan dalam tiga warna...hitam, kelabu dan coklat..banyak-banyak warna encik suami pilih warna kelabu...hitam dah biasa katanya..coklat plak nampak buruk pulak katanya..aku x de hal warna apa pun sbb yg nak pikul beg ni nanti dia kan..aku lenggang mak limah je..keputusan dah buat..kita pilih warna kelabu..kalau korg beli dr web terminus...harga beg ni ialah RM189..time ni dorg tgh sales...sbbnya dorg dah ada beg yg baru..2.0 ke 3.0 ke aku dah lupa...korang boleh tgk kat sini..


Dekat link πŸ‘†πŸ‘†πŸ‘† semua bag-bag baby ye..seriously bag2 dia semua menarik..

Dipendekkan cerita...aku x beli dr web dorg pun sbb aku tgk dekat Lazada murrrr..ada promo...lagi satu sbb aku ada dpt voucher e-wallet lazada kan...sblm voucher tu expired...baik aku guna..so instead of aku kena baya 159 (harga asal dari lazada)..aku just bayar rm135 saje..sgt berbaloi2...bila beg sampai...aku sgt-sgt la teruja dan berpuas hati dengan beg ni..compartment byk..material dia pun bagus..agak-agak kalau korang ada merancang nak beli baby backpack..korang boleh consider brand ni dlm list korang ye..kla..till next entry....babaiiii


Tuesday, April 23, 2019

MAYYABABY Cream..krim mujarab hilangkan batuk dan kahak anak anda

Assalamualaikum

Akhir tahun lepas anak aku Fawwaz pernah warded sbb pneumonia...keluar dr ward..kahak tu masih ada...aku punya la runsing kan..mcm-mcm benda laa aku google cara nak hilangkan kahak la....produk apa yg sesuai dan berkesan utk hilangkan kahak la..sampai la aku ternampak produk ni..bila tgk testimoni...hishhhhhh...tak boleh jadi nii...x caya korang baca dulu info tentang cream ni..bukan takat bleh legakan batuk..mcm2 lagi laaa benefit lain kalo pakaikan cream ni dekat anak.. 

 
Meh tgk fungsi πŸ‘‡

MAYYABABY CREAM 5IN1
πŸ’“merawat gigitan serangga
πŸ’“merawat kembung perut
πŸ’“membantu anak2 tidur lena
πŸ’“melegakan batuk
πŸ’“untuk kulit sensitif





 Haa...yg ini pulak dorg punya shower gel..


 MAYYABABY SHOWER GEL
Demam
Batuk & Selsema
Tantrum
Tidur tidak lena
Ekzema
Gatal dan ruam
Melembapkan kulit

 Kat bawah ni korang boleh tgk sendiri testimoni customer yg dah pakaikan dekat anak dorang..
 



Skrg ni bukan takat aku je..semua anak sedara aku pun pakai mender ni...alhamdulillah ok...anak kakak aku yg 6 bulan tu pun pakai yg ni..selambak kahak kluar masa dia batuk..mmg puas hati la..


Dalam 1 botol ada pelbagai kegunaan.. So nampakkan memang tak rugi kalau mommy2... beli.skrg ni dorg ada buat kombo...korang bolehlaa try..berbaloi2..cemana nak beli?klik je link kat bawah ni...kla..till next entry..tata..

 
 or korang boleh call/whatsapp: 0193916569

Friday, April 19, 2019

Cowboy Steak House Bangi - Foof Review

Assalamualaikum 

Bandar Baru Bangi mmg kaya betul dengan kedai makan..ada saje kedai makan baru yg muncul..tinggal tahan lama ke tak je..kadang-kadang belum sempat korang nak try..kedai tu dah katup..Aku nak buat review satu kedai western yg aku terjah dgn encik suami...kedai ni dekat seksyen 7..korang boleh tgk address kat bawah kalau korang nak gi..

No photo description available.

No:39-G, Jalan 7/7C, Bandar Baru Bangi, 43650 Bangi. Selangor.


Aku order lamb chop...harga satu pinggan lamb chop ini ialah rm18.90..portion biasa je lah...cukup utk ko makan sorang..Ada fries and sayur sket..komen jujur aku....kambing tu oklaa..x over cook..over cook mau la kejung bleh baling dinding kan..


Yang ini pulak encik suami yg order..fish and chip..satu pinggan harganya rm9.60..komen jujur dr encik suami..ada sedikit rasa hanyir di situ..so fish and chip ni x laku la malam tu..aku pun x berani laa nak rasa bila dia komen gitu..kira mujur la aku order lamb chop..kalo x kebulur encik suami sbb fish and chip dia mengecewakan kan..huhu..



Untuk air...kiteorg order air bua..kebiasaannya kiteorg slalu share je air..ntah cemana malam tu boleh pulak order air satu sorang..tamak haloba sungguh..skali nahhh..hambekkk..air dia gelas besar ye..sampai naik beku otak aku ni sejuk air sejuk..kang x abis kang mau la org depan aku ni kasi ceramah bab membazir itu kawan syaiiiithooonnnn kat akuuuu...soo kalo nak order..korang order 1 je laa ye..share gitu...tu je la review yg aku bleh bg kot...kla...till next entry..babaiiii..

Thursday, April 18, 2019

HM SRI BAGAN SEAFOOD RESTAURANT - Food review

Assalamualaikum

Ni la dia restoran seafood yg kitaorg gi masa check in di Hotel Seri Malaysia Bagan Lalang hari tu..aku pernah dtg sini skali..or 2 kali..tapi dah lama sgt dah..bertahun dah x dtg sini..bukan tanak dtg..tapi mengenangkan perjalanan tu..aku mcm malas..walaupun terliur nak makan seafood kan.




Kitaorg g dlm pukul 6..sbb x mau laaa bersesak dgn org..kalau malam konfem ramaiiii....so better maii awal laa..senang..Gambar makanan semua encik suami yg ambil sbb time mcm ni aku mmg sgt susah dpt pegang handphone...sbb berperang dgn askar kan...



Ni antara makanan yg encik suami order...aku dah lupa laa nama makanan ni apa...sbb dah lama sgt..last year kan..


Yg ni sotong bakar...sedapp makan dgn sambal kicap dia...aku pernah gi medan selera Sg Duyong Melaka...encik suami order ikan bakar...skali yg sampai ikan bakar kosong x de rempah-rempah ke apa...terus fobia kiteorg laki bini...sib baik yg ni dia x bakar bodo putih gitu je..bhahahhaa


Ketam..yg ni mmg feveret anak-anak laa....aku dulu mmg suka makan ketam jugak..tapi lepas dr demam denggi aku mmg x sentuh dah ketam...teringat masa aku kena paksa makan sup ketam..sumpah kalau teringat aku rasa nak muntahhhh...haihh..rugi-rugii...


Sambal petai udang...sedap sgt-sgt....udang masak mcm ni x penah laa x sedapppp...ni antara lauk yg encik suami order...gambar ikan bakar takde..kalau korang tanya aku..bg aku rasa masakan dia masih sama...sedap...harga??standard seafood laaa nak kata mahal sgt pun idak le sampai rasa mcm tercekik bijik durian kann...nak makan sedap..bayar  je lahh kan...skali skala....huhuhu..klaa...till next entry..babaiii...

Wednesday, April 17, 2019

Hotel Seri Malaysia Bagan Lalang- Review

Assalamualaikum

Last year, masa cuti sekolah...aku dan suami bawa anak-anak ke sini..ni kira tempat penginapan kedua laa....sblm tu kiteorg check in di Le Meridien Putrajaya..yg tu nanti aku buat review dlm entry lain...now aku just nak review hotel ni je...Dulu-dulu kalau follow aboh berjalan..aboh slalu booked hotel ni...mmg habis mewah laa hotel ni zaman dulu...n famous jugak la...bg aku facilities dia dulu mmg cenggini πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘ now mcm dah kureng sket..

Hotel Seri Malaysia Bagan Lalang

 Hotel Seri Malaysia Bagan Lalang
 Lot 979 & 980, Pantai, Bagan Lalang, 43950 Sungai Pelek, Selangor
 03-3141 2918






Tujuan utama check in sini ialah sbb nak makan seafood...kalau nak gi balik hari tu aku rasa mau laa sampai rumah nanti perut aku dah lapar balik...atas alasan tu aku dan encik suami decide check in sini...aku booked 2 bilik...sbb aku bawak parent aku skali..satu bilik aku dpt booked dengan harga RM139..utk twin room laaa...


Macam ni laa rupa bilik yg aku booking..ada satu katil single and 1 katil queen..aku mintak bilik sebelah-sebelah..so senang la sket nak jenguk-jenguk parent aku..kiteorg dpt bilik level bawah...hotel ni ade 2 level je...and paling penting dekat dengan pool..bab katil aku rasa ok laa utk keluarga besar mcm aku..cuma mcm aku kata la...hotel ni kan dah lama...bab maintenance tu mcm out..bilik x bersih mana...parent aku punya bilik lg la...ada bau kurang menyenangkan...haihhhhhh..perabot pun dah uzur...persekitaran luar pun nampak terbiar..


Bilik air dia mcm ni laaa...bilik air zaman dulu-dulu kan...berkerak la sket sbb x terjaga kannn..bertabahlaaaa..Padan la dengan harga..tapi hotel ni slalu fully booked..mayb ramai org suka mai sini utk makan seafood mcm kitaorg kot...check in just nak makan-makan..

 

Pool mmg puas ati laa...dekat dengan bilik dan sesuai utk budak-budak..budak-budak mmg suka sgt2 laa dapat mandi lama hari tuuu..hotel ni dekat dgn pantai...dan juga dekat dgn tempat makan seafood...mungkin disebabkan tu ramai org suka check in sini walaupun hotel ni x de laaa best mana kan...


Walaupun hotel ni lama...facilities pun kureng..tapi byk aktiviti korang boleh buat bersama dgn keluarga..antaranya ialah..korang boleh bg anak korang naik keretapi panjang..dia akan bawak korang round pusing-pusing hotel..ada la tawaf beberapa kali...yg tu aku takde la naik...budak-budak je naik...aku dan encik suami cuma naik kereta ni je..


Ko bayangkan betapa penatnya naik kereta ni..sbb bukan pakai minyak ye..ko kayuh laa mcm dalam cite Flinstone tuu...masa memula nak reti bawak kereta ni..aku siap gelak golek-golek dgn laki aku..bapak payah nak kayuh..rasa mcm nak putus urat kentot aku niii...x silap aku dia bg ko tawaf 3 pusingan...hazab weiii nak kasi habis 3 pusingan...mmg basah la baju....kalah org pi gym..tapi yg penting anak-anak happy dan ada pengisian dengan anak-anak..

So..kalau korang tanya aku...hotel ni so-so je laaa....sbb hotel lama kan...ada yg kata berhantu lah apa lah..tapi alhamdulillah kitaorg ok je...ok dan happy..perut pun puas hati sbb dpt makan seafood sepuas-puasnya..satu lagi mcm aku kata tadi..byk aktiviti dgn keluarga korang boleh buat dekat sini...kla...tu je kot review aku pasal hotel ni..bab makan jgn tanya..sbb aku x ambik skali makan..parent aku je yg pi makan..itu pun dorg kata so-so jugak..x byk pilihan...kla..till next entry..tata..

Tuesday, April 16, 2019

Mangga Susu Terbaik Di Bandar Baru Bangi

Assalamualaikum

Hari ni aku nak share satu gerai air mangga susu terbaik di area Bandar Baru Bangi...kenapa aku kata terbaik?sbb dia x lokek mangga..jus mangga dia mmg betul-betul pure...Kalau tanya aku...area Bandar Baru Bangi...air mangga susu ni la paling sedap skali..

Image may contain: tree and outdoor

 Mangga Susu Dan Sata
 Lokasi di Jalan Sungai Ramal Dalam, Seksyen 8 Bangi
(11am - 6.30pm)
 0172781929

 Image may contain: one or more people, sky and outdoor

  Gerai dia kecik je..gerai portable gituuu...dekat area seksyen 8..menghala ke sg ramal dalam...betul-betul tepi jalan...kiri kanan gerai ni ada org jual baulu, goreng pisang..durian pun ada..

Image may contain: plant and food

Selain daripada air mangga susu..dia ada jual jugak sata...aku x pernah beli lagi sata ni...kebiasaannya aku cuma beli mangga susu je..


First time aku rasa mangga susu ni masa staff aku bg..1st sedutan...perghhhh..sedapp nyaaaaa...mmg betul-betul rasa mangga..bukan sket-sket mangga laaa dia letakkkk...



haa..nampak tuu...atas tu dia siap letak mangga potong lagi...bukan 3 4 ketul ye dia letak...tapi banyakkkkk....mmg terbaik...harga satu gelas air mangga susu ni ialah rm6..bg aku ok la...dgn rasa mangga yg banyak dan gelas dia pun besar...puas hati laaa...


Nampak pure kan??kalau korang mmg penggemar air mangga susu..korang boleh la pi terjah gerai niii...alamat aku dah share kan dekat atas..add FB dia pun aku ada tepek skali..korang boleh la skodeng..klaa..till next entry...babaiiii..