Wednesday, May 28, 2008

Hubby Balikkkkkk!!!!!!!!!!!!!!

Yayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy yaaaaayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy..esok hubby ku balik mesia..hubby sampai dlm kul 10 mlm gitu laaa...walaupun hubby balik cuma 4 ari..tp ku puas ati gak sbb dpt jumpa hubby..ku rindu giller dah ngan hubby..rasa mcm dah lama sgt hubby x balik..hihihi...cepat la masa berlalu..ku x sabo nak tunggu esokkk ni...

Pengajaran n Pengalaman..

Ku tatau per tajuk yg sesuai utk entry ni..pii yg pastinyer ader pengajaran dan pengalaman untuk diriku sendiri..dah 2 ari berturut2 ku gi spital kajang..pakcik ku masuk spital sbb kencing manis..makcik ku bgtau..dah dekat sebulan pakcik ku tu rasa lemah badan n x larat..last2 ari isnin ari tu dier pi cek up kat spital kajang..terus kena g emergency..sebelum ni dier mmg x der kencing manis..darah tinggi ader ler..doctor cek kandungan gula dlm darah..abis meter dah doktor ckp..kandungan gula dlm darah tinggi..bayang la sarian dier kat spital..kul 4 baru la warded..kul 4 tu jugak dier kol makcik ku bgtau dier kena duk spital..makcik ku punyer la panik..sian plak ku ngan cikju..on that day..balik kijer ku temankan abohku gi anta cikju n anak2 gi tgk n hanta brg2 utk hubby dier..sampai spital..adoiilaaa..ngeri la plak ku tgk..cukup berbeza ngan spital putrjaya or serdang..facilities kat serdang n putrajaya is much better than spital kajang ni..kitaorg naik tingkat 1..kat situ sumer yg penyakit2 yg lain dr accident..accident sumer ground floor..sib baik kat ground floor..kalo skali kat situ..ku rasa ku bleh pitam..masa ku tgk muker pakcik ku tu..sian sgt..pucat jer muker dier..tp dier still bleh senyum lagi ler...sebelah katil dier tu ader sorang pakcik..kanser paru-paru..adusss...sedih ku tgk..ku cuba bayangkan kalo la ku berada di tempat ahli kuarga pesakit...sangatla sedihhh...x lama tu nurse panggil pakcik ku..katanya doktor nak cek..dlm kul 7.30 kitaorg balik..abohku kena dtg skali lagi mlm karang sbb nak anto selipar..hihihi...pakcik ku g spital pakai baju kijer..xkan nak mandi pakai kasut kijer plak..mlm tu aboh ku citer..time anto selipar tu..pakcik ku tu bleh lagik suruh pi beli roti utk dier..maybe dier lapo agaknyer...esoknyer..skali lagi ku kena teman abohku pi anto cikju n anak2nyer pii tgk hubby dier..yg ku rasa sayu sket tu..time mama ku citer..katanya..cikju ku bgtau..hubby dier ader kol ptg ni..dier kater..sedih sgt biler doktor kater..skrg ni tetiap ari dier kena cucuk insulin sebanyak 2x sepanjang hayat...adusss...kalo ku jd cikju..sedih giller ku rasa..lagipun hubby cikju ni muder lagi..time ku g spital ptg smlm..tgk2 dier tgh mkn nasik..alahai lauk..kuah singgang jer..tu pun dier kater dier makan x rasa pa per pun..pakcik ku siap tunjuk lagi injection yg dier kena buat sendiri tetiap ari nanti..alahai..lemah ku tgk..pengajarannyer..mencegah itu lebih baik drpd mengubati..kalo dah dpt sesuatu penyakit tu...menangis airmata darah skali pun dah x guna dah..rupanya2 nikmat sehat ni la yg paling berharga skali..kalo dah sakit..sumer mender x bleh nak buat dah..itu x bleh..ini x bleh..ku panjatkan doa padamu tuhan..peliharakanlah kesihatan kedua org tuaku..hubby..anakku..diriku sendiri serta semua ahli keluargaku...aminnnn...

Saturday, May 24, 2008

Presenting..My 1st Niece..SYAFIQ EMRAN..

SYAFIQ EMRAN


Dengar sini penduduk kampung sekelian..ni i nak announce..ni ler dier anak sedara ku yg pertama..SYAFIQ EMRAN..born on 19 Mei 2008..time wesak day ari tu..hihihihi...akhirnya..jadi MAK LANG gak diriku ini...sori la ku lambat update tentang new born baby ni..almaklum ler..ku sebok ngan kijer2 opisku ini...wahahaha..pa per pun..ku gembira sgt dpt anak buah..sblm ni cuma ader anak sendiri jer..x sangka diri ku ini dah mempunyai anak buah..hahaha..cik non..i dah update dah ni..baca jgn x baca..

Tuesday, May 13, 2008

My Hubby..My Love..My Everything...

Hubby...


Semenjak dua menjak ni ku pun tatau ler naper ngan diriku ini..pii ku rindu giller kat hubby..rasa mcm dah setahun x jumpa hubby n dah setahun hubby x balik..padahal last hubby balik ari tu bulan 3..kekadang ku rasa gak sedih..yer la..ari minggu ku x leh pun nak duk rehat or jenjalan ngan hubby..x mcm org lain..sensorang jer...sungguh sedihhhhh...lambatnyer hubby balik...ku dah x saba nak tunggu bulan 6 ni..14hb June nanti hubby balik mesia for 2 weeks..bleh la ku jenjalan n g makan-makan kat luar ngan hubby n eishah..lain perasaan ni biler hubby ader disisi..ku x der ar mcm pasangan-pasangan yg lain..tinggal sebumbung ngan hubby..dlm setahun..paling banyak pun ku dpt jumpa hubby dlm 4 5 kali jer..tu pun x der la sebulan..paling lama pun 2 minggu jer..kira la..dlm setahun ader 365 ari..baper hari jer ku dpt jumpa hubby..waaaaa....abg..ayg rinduuu abg...

Monday, May 12, 2008

Brunei...wait for meee....


At last..setelah beberapa hari berbincang dan membelek2 web air asia dan RBA..akhirnya malam ni ku dah pun beli tiket..ari tu ku n hubby dah duk sebok duk congak2 tiket RBA ngan Air Asia.. RBA for August nanti..the last trip from Brunei..going back for own good..But lastly change our mind to Air Asia bcoz the fare is much cheaper compared to RBA..Tahun ni nampak nyer 3x jer ku ke Brunei..Last ku gi brunei time chinese new year ari tu..g ngan mama, eishah n mok..gi shopping...hihihihi..second trip plak..insyaAllah this coming july..hope kali ni x der halangan..dah ler itinery trg-kl n kl-trg ku terpaksa burn begitu saja gara2 Audit dalaman bulan 6 nanti..hopefully this coming july..x der ler pa per halangan..ku rindu sgt ngan suasana kat umah hubby tu..eventhough org kater Brunei tu mcm mesia jugak..x der pa per..tp ku suker kan suasana tenang kat sana..x sesebok kat sini..but this time..ku g pun untuk beli sket brg..then angkut sket2 brg yg nak di bwk balik ke mesia..brg kitaorg x byk pun..mostly brg kat sana kitaorg dah jual..brg besa yg kitaorg nak bwk balik pun cuma LCD Tv tu jer lerr..so..hubby balik bulan 6 nanti hubby bawak brg sket2..ku g july nanti..ku angkut lagi sket..August lak..ku gi sana lagi n balik berdua terus ngan hubby..tatau ler biler plak pasni kitaorg akan sampai ke brunei lagi..pa per pun ku enjoy sgt dapat kenal negera brunei darussalam..tempat yg byk memberi rezki kepada ku sekuarga..hihihihi..

Sunday, May 11, 2008

My 3rd Anniversary Wishlist...

Agak2 sesuai tak entry ku ini..wahahah...wishlist lagikk...sure hubby fenin fenin dan fenin...emm..kali ni ayg tak mintak yg mahal2 pun abg...ayg mintakyg murah2 sket dr biasa buleh x abg??plisss..plisss plissss...ayg buat wishlist ayg abg erk??Ok..here we go..baca jgn x baca..


GUESS Wristlet

1. Kalo buleh ayg nak satu jer wristlet..kalo bleh nak GUESS..pii kalo abg nak bg yg lagi mahal mcm COACH tu per salah nyer..hahahaha...kalo ader wristlet ni..buleh ayg letak kunci kete,nset.. mender2 kecik ler kat dlm..time rehat x yah bawah handbeg..bawak wristlet tu pun dah cukup cute..muahahah..agak2 buleh dpt x abg??
Setakat ni satu tu jer la wishlist ayg..kang abg pening plak tgk banyak2...kang kalo ader lagi ayg tambah ler kat sini..kla...skrg baru ler bleh tido dgn aman sbb dah bgtau dah wishlist..nite all...

Mama...Happy Mother's Day...

HAPPY MOTHER'S DAY TO ALL MOM OVER THE WORLD...


Mama n Eishah..


Presenting..My MAMA..Ari ni ari ibu..so ku nakambik kesempatan ni untukmengucapkan SELAMAT HARI IBU kepada sorang wanita yang paling ku sayang..saper lagi kalo bukan MAMA ku..thanks ma..for being such a wonderful mama that i ever have..love u so much..segala pengorbanan dan jasa mama terhadap B..B akan kenang sampai biler2...

Eishah @ Mak Ngah's New House

Eishah n Ibu...

Smile...

Fuhhhh..penat sungguh ari ni..maunyer tak..angah ku pindah umah baru ari ni..dr pagi sampai ler ke ptg kitaorg duk tolong dier..naikreput rasanya tulang ni..wahahaha...dulu dier menyewa kat seksyen 24 shah alam..la ni dier duk kat seksyen 19..btol2 berdekatan ngan stesen komuter shah alam..apartment yg dibeli oleh hubby angah..hihihi..duk situ pun bleh dgr bunyik train..agak2 nyer lena ker tak ler dorang tu tido erk..asyik dgr bunyi train jer..dlm penat2 tu..ku sempat lg bergambo ngan eishah..gambo umah mak ngah yg bersepah tu ku x sempat ambik sbb tetiba jer bateri kamera kong..nak wat camner..x der rezki..

Eishah @ Persembahan Layar Air Terbesar Di Dunia @ Putrajaya...

Mama n eishah

Eishah berlari2 sementara tunggu persembahan layar air..


Semalam..aboh n mama bawak si eishah g tgk persembahan layar air terbesar di dunia yang diadakan di putrajaya..memula tu ku malas banget nak gi..tp disebabkan ku nak amik gambo si eishah..ku g ler jugak..sampai sana dlm 9.15 sbb ku gerak lambat dr umah..so miss ler persebahan ku 9 tu...persembahan ke 2 start kul 10..alahai..lama la plak nak nunggunyer..dlm satu mlm tu dier buat 2 persembahan jer...satu kul 9 n satu lagi kul 10..persembahan tu plak makan masa 15 minit jer..tp sungguh teruja ku tgk..sayang nyer ku cuma bleh tgk dr skrin digi cam ku jer sbb ku sebok merekod video persembahan tersebut..si eishah plak asyik sebut takut takut takuttt...maybe sbb bunyi sound music tu kuat sgt kot..kang kalo ader masa nanti kuupload ler movie persembahan air tu ok??

Us @ Rasamas, Warta Bangi

me myself, maksu timah n kak ummi..amboi2..maksu timah tu biler dah makan langsung x pandang kamera...huh..


Kak shida, kak hasla..and ahli baru minggu ini..Altantuya a.k.a Kak Yan..wahahaha

Last friday mcm biasa ler..kiteorang kuar jalan-jalan cari makan..lalalalala...destinasi kali ni ialah RASAMAS kat warta bangi..hihihihi...rider kali ni ialah diri ku yg cute ini..sbb tu la kul 12.15 ku dah kerah bebudak ni sumer tunggu kat parking lot..almaklum ler..rider kali ni drive lambat tahap siput sket + pemandu berhemah..wahahahahah...memulanya yg jadi pi mcm biasa ler..kak ummi, kak shida, kak hasla..maksu timah n memyself..pii last2 kak shida x leh nak join sbb ader 2 candidates lagi yg nak kena interview..so..penganti nyer ialah Altantuya a.k.a Kak Yan..wahahaha...jgn marah kak yannn...kitaorg sampai sana kul 1...punyer la ramai org kat rasamas...hampeh..ku dah ler lapa tahap gaban..sumer gara-gara ku cuma makan x sampai separuh roti canai time breakfast td..disebabkan ramai sgt..so kitaorg pun redah jer la masuk pizza hut..dah siap duduk tu..skali ngan senyum simpulnyer dtg ler sorang pompuan ni..saper lagi kalo bukan waitress dier..dier kater..meja ni dah ader org reserved..so ngan malu2 kucing kitaorg pun blah ler dr pizza hut..g tinjau2 kfc..sama jugak..penuh..ku ingatkan ku jer la yg kebulur sgt ari tu..rupanya ramai lagi yg seangkatan dengan ku..hihihihi...last2 bebudak ni g kat mamak..nekad nak makan kedai mamak kot..ku still x puas ati lg...sambil g panggil kak hasla ku tinjau skali lagi kat dlm rasamas tu..YESSSS!!!akhirnya ader gak meja kosong..ku pun panggil ler yg lain..tgh syok2 belek menu..kak shida mai..hahahah...rupanya dier mai sensorang..dier ingatkan kitaorg dah siap makan dah..last2 bleh jugak ler mkn sesama tghari tu..sekian cerita untuk ari jumaat ari tu..untuk jumaat next week..kang ku update ler..wokeh??

Friday, May 9, 2008

7 Things About Myself

Ku x perasan rupanya i've been tagged by Mama Anis..Ku ni mana ler pernah main2 tag ni..ni baru 1st time..mana yg kurang or silap tu..mintak ampun mintak maaf yer mama anis...hihihihi..ok..here are the rules:

1. Link to your tagger and post these rules on your blog.
2. Share 7 facts about yourself on your blog, some random, some weird.
3. Tag 7 people at the end of your post by leaving their names as well as links to their blogs.
4. Let them know they are tagged by leaving a comment on their blog

7 Things About Myself..

1. Ku ni seorang yg sensetip n mudah nangis gak ler...(x per..umur dah meningkat ni kena ubah ler..)
2. Ku ni seorang yg pendiam..tp biler org dah ckp dengan diriku ini..ku mula ler jd peramah..hihihi..
3. Ku ni kuatla jugak makan..tp badan maintain comel, cute n cikeding..muahahaha...
4. Ku ni kalo dah buat kijer..ku akan buat sungguh2 sampai x ingat makan..
5. Ku ni..bab menggosok baju..ku mim alif lam sin sket...tp nak tanak kena gosok gak..xkan nak g kijer pakai baju kedut..wahaahaha..
6. Ku ni sebenarnya x sombong..tp orang slalu kater muker ku ini muker sombong.. + ngan pendiam..tu yg nampak cam sombong kot..
7. ku ni kuat la jugak berangan..sama ler mcm mama anis tu..satu geng...hahahaha...
Ok...dah setle dah 7 things about myself..ku kekeringan idea sebenarnya..maybe sbb kat rumah td ku makan roti canai separuh jer..lapo...so biler perut lapo..idea pun x der..x per la..yg penting ku dah buat homework ni..skrg ni ku nak carik mangsa seterusnya yg akan buat homework ni jugak..Colan-colan yg bertuah utk buat tag ini ialah:

Kak Hani

Cik Nieza

Cik Nona

Ah Mat Gebu

Cik Weeda

Colan-colan di atas..silalah buat homework ini wokeyyy???

Thursday, May 8, 2008

Lunch ku..

Nasik Goreng Kampung n Tomyam Campur
Sadis sungguh ari ni..ku keseorangan..x der geng nak makan..mau nyer tak..AJK mesyuarat tingkap sumer tgh sebok..kak shida g interview kat depan dr isnin sampai esok..kak hasla plak 2 ari dah cuti...kak ummi ngan mak su timah lak dah kuar td td..dah tapau sblm lunch hour..ku plak mcm biasa ler..kol dulu kafe bwh tu..suruh dier siapkan dulu order ku..ari ni ku order nasik goreng kampung ngan tomyam campur..sumer tu untuk ku makan sorang..mak aihh..teruk sungguh..time ku update blog ni..sumer makanan tu dah licin masuk dlm perut ku yg comel ini..hahahah...tp skrg ni ku mmg kuat makan..dlm keadaan tensen gini..lagi la ku kuat makan..tensen sbb aper??Biarlah Rahsiaaa...hahahahaha....esok mintak2 ler bebudak ni ader...plan nyer nak g makan ayamas..nanti la..kang kalo jd gi..ku update ler..tungguuuuuuuuuuu...

Eishah yang comot...

Dah sudah makan..posing pakai kopiah aboh plak..hahahah..


Lihat la muka ku yg comot ini...lalalalalalalala....

Gambar ni ku ambik beberapa ari lepas...cuma ku x berkesempatan nak update n publishkan dlm blog ku yg cute ni..(perasan sungguh)..masa ni ku tgh lepak2 time balik kijer..tetiba si eishah ckp..nasik nasik..sah ler tu nak makan nasik..sah ler tu dier tgh lapo..mama pun per lagi..letak ler nasik sepinggan..pinggan kecik dier tu jer..hahahah..licin dier makan..tp yg x best nyer..muker comot mcm anak musang..hahahaha..ku pun per lagi..dengan segera ku ambik kamera..ambik gambo dier..ngan muker tgh comot mcm tu pun dier bleh posing lg...adoii laaa..per la anak ibu ni..

Monday, May 5, 2008

Eishah Makan Sendiri..

eh ehh..camner nak pegang ni??


Sket jer nasik yg masukdlm sudu tu..

Sekarang ni ku tgh nak ajar eishah makan sendiri..dier jugak yg xcited nak makan minum sendiri..so ari tu masa kuar ku beli ler feeding set utk eishah..mangkuk..pinggan..cawan n sudu garfu..so skrg ni dier dlm learning process ler..gambo ni ku ambik time dier tgh makan nasik lemak ngan telur..ahahhahaa....ralik dier duk cuba nak makan sendiri...byk kuar dr yg masuk mulut..last2 ibu jugak yg kena suap..tp ku ajar la dier camner nak pegang sudu tu..bia nasik tu masuk dlm mulut..hahaha...letih jugakk..sebab bersepah..bab air ok jer dier minum guna cawan..cuma time dier ralik tu..cawan senget ler dier pegang..so tumpah le air tu..layan je la gambo eishah tu..

Majlis Pertunangan Cik Nona..

Ibu n eishah @ nona's engagement ceremony..


Ku..eishah n cik non...congrats cik non..

Ari ahad baru ni teman tapi mesra ku bertunang...macam mana ler ku bleh terluper..bayang ler..majlis kul 11...kul 1030 ku baru kuar dr umah..time tu ku tgh sebok duk buat bakul utk baby angah ku tu...skali biler terpandang kain purple..baru ler ku teringat...cik non tunang ari ni...uwwaaa..kelam kabut ku bersiap..dah ler tu..ku sesat la plak...x jumper umah cik non..sungguh tensen...at last..ngan rasmi nyer..cik non dah jd tunangan org..sungguh cantik cik non pd ari tu..ku tumpang bahgia jugak..dlm kul 1245 ku dah balik umah..sungguh panas ari tu..soo..sampai umah..ku n eishah bantai tido ler..hahaha...

Eishah New Toys..

Eishah with her new toys..


Baru2 ni time ku nak pii beli susu si eishah kat manjaku..si eishah nak ikut..pii ku x bwk skali sbb ku nak gi jap jer...last2 dier pun per lagi..menangis2 ler kat depan pintu tu..punyer la kuat sore dier..dah masuk dlm kete..kete dah jalan pun bleh dgr lagi dier nangis..oo..ku luper nak bgtau..si eishah dah pandai panggilku ibu...clear...x pelat pun..umur 1 tahun 7 bulan baru bleh panggil ibu..hehehehe...dah setle beli susu si eishah..ku gi kat kete dulu anto brg2..pastu ku masuk balik..naik kat bahagian atas..nak beli per erk utk anak ibu?last2 ku beli mender mcm buah apple..mender bunyi2...ader bunyi abc ngan spelling skali..at least kalo tekan huruf A dier tau ler camner nak sebut huruf A tu..hahaa..lagipun skrg dier dah pandai counting...tp biler ku sebut one..dier x ikut sebut one..dier terus sebut two..ku sebut three..dier sebut five terus..hahaha..x per la..janji ader ler gak bunyi nyer tu..

Eishah @ IKEA

Heheheh..test meja n kusi ni plak..


Best ler duk kat kusi ni ibu...beli laaa ibu..

Last saturday..ku, mama, aboh n eishah pii IKEA..kenkonon nyer ma nak beli bekas utk letak air masak..skali sampai sana mender lain la plak yg di angkutnyer..hahaha..ku pun per lagi...shopping skali ler brg2 umah..byk yg ku nak ambik..pii mama kater...awak beli kemudian ler biler umah dah siap..ku plak yg over nak beli..hahaha..last2 ku cuci mata jer ler..cadangnyer nak ler beli kusi meja utk si eishah..mmg ku dah berkenan dah..ma aboh pun suruh beli gak..nak ajar dier baca duk kat kusi meja tu..lagipun dier mmg suker membaca..tp membaca merata ler..sambil baring ler..masuk toilet pun dier angkut skali buku dier tu..hahaha..tp yg frustnyer model yg ku nk tu x derla plak...dah abisss..frusttt menonggengggg..x per la..maybe next time..huhuhu..

Lunch..Us @ Restoran Utama...

Hahaha...dah licin....

Menu tengahri tu..nasi goreng mutiara, nasi putih..mee bandung, tomyam ayam...kailan ikan masin, sotong masak pedas..telur dadar dan sambal belacan..nyum nyumm...

Me n Kak Shida..


Maksu Timah..Kak Ummie..n Kak Hasla..

Seperti ari2 jumaat yg lepas..ari jumaat ari tu kitaorg pii jenjalan carik makan..kali ni sumer org nak mkn nasik..almaklum ler..tekak org melayu..nak gak pulun nasik..heheheh..so..sumer org dah setuju nak pi makan kat restoran utama..kat sri serdang jer..yg gi nyer pun cam biasa la..ahli tetap mesyuarat tingkap..rider kali ni x lain x bukan..kak ummie..sian kak ummie..xper.pasni org lain lak jd rider..time mkn tu mcm2 ler yg kitaorg borak..topik paling hangat..citer antuu..hihihihihi..pas citer antu..citer pasal sihir2 plak..hahaha..pastu sblmbalik baru ler tuko topik..topik next friday nak pii makan plak..maybe makan ayamas kot..kat warta..kali ni ku lak jd rider sbb ku x pernah jd rider lagi..hahahaah...tunggu jer la citer jumaat nii..kang ku publish ler gambo berpoya2 kitaorg tu..

Friday, May 2, 2008

Last Friday..Us @ Nandos, Mines

Me n Mak Buyung a.k.a Kak Hasla..hihihihi..


AJK tetap mesyuarat tingkap..hahaha...Kak Ummie n Kak Shida..

AJK Tetap Mesyuarat Tingkap...me, kak hasla, maksu timah, kak ummi n kak shida..


Hihihihi..teruk sungguh diriku ini..ari ni ari jumaat dah..ku baru nak publish citer ari jumaat lepas...sorii guyss..mesti korang tertunggu2 gambo korang ni interframe kat blog ku ini..per lagi???download ler gambo2 cun korang nii..ari ni per pojek weiii???jgn luper ajak den gi skalii...ok..start citer...last friday ku n ajk mesyuarat tingkap yg lain g mines..mana lagi kalo bukan gi makan Nandos...lari dr plan asal..plan asalnyer..kak ummi ajak makan mcd..tp mak buyung dah jemu makan mcd..so gi ler nandos..memula nyer 4 org jer yg konfem bleh gi..saper lagi kalo bukan mak buyung, diriku ini, kak ummi n kak shida..last minit tambah 2 org ahli..maksu timah n kak ina..hehe..kaka ina x der dlm gambo ni..dier tanak join kitaorg bergambo ari tu..x per..lenkali ku ambik gambo dier senyap2..publish dlm ni..hahahaha...kitaorg pii makan jer..x jenjalan pun..mmg ku x suker pun jejalan time jumaat tu..makan ku suker laaa..hahahaha...so kali ni muker baru yg interframe kak sini..maksu timah jer ler...yg lain tu muker2 yg mmg dah biasa interframe kat sini..hahahaha..jgn marahh erkk??kang kalo ari ni ajk mesyuarat tingkap ader pojek best ku update lagi kat sini..chowwww...