Tuesday, November 25, 2008

Nanti ibu beli princess ek??

Emm..mesti korang tertanya2 per maksud entry ku kali ni..ni la dier ayat yg slalu kuar dr mulut anak ku eishah..ayat yg meruntun jiwa ku lately ni..ayat yg wat ku rasa mcm terkilan n sedih sbb sampai skrg ku x dpt lg tunaikan per yg dier nak..rasanya dah hampir sebulan ku dgr ayat ni..bleh dikatakan hari2 eishah duk ulang ayat yg sama kat ku..dan setiap kali tu jugak la ku bg janji kosong kat eishah..kadang2 time balik kijer dier mai kat ku..dier ckp..nanti ibu beli princess ek?eishah nak satu?esok nyer no tu mungkin dah berubah..ayat pun dah bertuka..eishah nak princess banyak..bukan dengan ku jer dier mintak..rupanya dengan ayah nyer pun dah byk kali dier mintak..bodoh nyer la ku ni..sblm ni ku tertanya aper princess yg eishah nak tu..doll ker?ker barbie tu?akhirnya masa 3 ari ku mc tu baru la ku tau..tu pun kebetulan tv3 siarkan rancangan barbie 12 dancing princess...tiba jer iklan barbie eishah berlari2 sambil mulut dier tanya mana princess eishah..skali dicapainye music box yg terlekat kat buku pop up song 12 dancing princess tu dan diletakkannya kat kepala dier..sambil tu dier pusing2 menari tiru gaya princess mcm dlm citer cartoon tu..sedih ku rasa..rupanya dier nak hairband or cekak rambut barbie tu..anakku ni bukan jenis yg cerewet..pantang nampak cousin ku pakai cekak..mesti dier duk tilik2..pastu duk ckp princess..bg dier..sumer mender atas kepala mcm cekak tu..x kira la kaler per pun..buruk setara mana pun..tetap dier ckp princess..ku terkilan sgt sbb sampai skrg ku masih lagi x dpt tunaikan aper yg anak ku tu hajatkan..bukan ku tanak pi beli..tp keadaan ku skrg menyebabkan ku x betah nak gerak jauh..hatta muker hubby pun ku bleh nampak boring sgt sbb terpaksa duk terperuk kat umah gara2 kesihatan ku skrg..insyaAllah..ibu dah sihat nanti kiter pi beli cekak princess eishah tu k sayang?ibu promise...

Wednesday, November 19, 2008

Anak aku dah besar...comel...pot pet pot pet....

shukenyyeeee dieee...huhuhuhuhuhu..


Best giller biler eishah manje ngan aku skrg ni...ayyaahh ayyyaahh ayyyaahh...mengade yg amat...





banyak cakap sungguh anak ayah ni....eishah tgk per tuu...




Monthly Check Up...

Ari ni ku ader monthly check up kat an-nur..kul 8.35 ku dah gerak dari rumah semata2 nak dpt turn cepat jumpa doc..lucky me...no. 7...so x ler lama sgt nunggu...sementara tunggu doc mai..ku gi makan jap..sbb ku x mkn per lg pg ni..ni pun dh rasa lembik dan x bertenaga...ku mkn roti canai n minum milo ice...pepagi bute minum milo ice..lantak ler...yg penting minum minuman sejuk dpt legakan pening paler n mual ku..heheheh...dah setle makan..masuk klinik balik tunggu turn ku..x lama tu nurse pun panggil..ku pun sembang ler panjang lebar ngan doc..badan ku kurang air ler sangat..kering...doc suggest admit n masuk air 2 botol...uuuwaaaaaaaaaaa....lu tanak...ku ckp kat doc ku x sanggup dahhh...ku tanak...pastu ku ckp x per...bia ku balik dulu..ku nak balikkkkkkkkkkkkk...nanti kang kat umah ku minum le air banyak2..kalo x jalan n lembik gak ngan sukarelawa nyer ku akan g kat emergency tu..satu lagiiiiiiiii..berat ku x naik punnnnnnnn...ni sumer gara2 ku kurang makan...pastu doc ckp...jom tgk baby growth ker x??berdeba giller..sib baik hubby masuk temankan ku...doc kater baby growth...dah kuar tgn dah..tgh duk bergedik2 bergerak...sgt la heppiiiiiii...hehehe.pastu doc print n bg gambo tu kat ku..pastu doc kater...doc bg mc sampai jumaat n rehat kat umah..anytime rasa x sehat..mai klinik balik...adoii..ku dah rasa lembik balik dah ni..x der tenaga...kang ader any news ku update lagi..bubye...

Tuesday, November 18, 2008

Banner Agensi AntiDadah Kebangsaan

Dari jauh...
Fokus fokus...i told u..me...senyum kambing...hihihi

Ari ni ku ader la ym ngan etty..kawan ku time blaja kat uitm dulu..kawan yg bedal roti canai 2 keping ngan ku dulu..wakakakak...x padan ngan keding...bedal roti canai sampai 2 keping..sokmo bebudak umah sewa ku suker ngat ngusik ku dulu..kater ku ngan tilam yg ku tido tu sama jer..x pasan ku ader atas tilam..sangat la hampeh..wahahahah...melalut la plak..etty send 3 keping gambo kat ku..kater nyer dier ader ambik gambo ku dr blog untuk wat banner tentang kijer dier tu la..ku pun tatau la banner per..yg ku tau member ku one of the officer in charge kat AADK..heheheh..skrg tgh memboyot..hihihihi..jgn marah yer mak yongggggggg...sebenarnya sblm ni etty kabo doh ke ku dier nak amik gambo dr blogku..pii ku dok tahu la plok hok maner ser...rupanya gambo hok ku tgh senyum kambing..belasah jer la labu..yg penting akak glamer di AADK Kelate nung..pii dok glamer pun kat UPM ni..wakakakakaak.....

Minggu lepas....

Minggu lepas adalah minggu yg paling memenatkan..mau nyer x??si eishah demam teruk mcm last year..korang bayangkan ler..dah ler ku tgh mabuk camni...si eishah plak demam...ari selasa tu 3x ku gi spital..demam dier x kebah..turun naik turun naik...39-40...risau giller...last2 mlm tu ku angkut gi spital..admit jer spital..tp ward plak full..disebabkan si eishah tu still makan n minum mcm biasa walaupun demam tinggi gitu...so doc suruh ku observe kat umah jer...dorang just masuk ubat kat punggung eishah jer..last2 mlm tu ku tido2 ayam ler duk menjaga si budak kecik tu...makan pun x lalu..bertambah lembik dah rasa bdn ku ni..esoknyer nampak demam dier mcm dah ok..so agak2nyer khamis bleh la ku gi kijer..skali tgk2 cempedak dah jadik nangka...demam dier ader lg...so terpaksa ler ku amik EL..cuti ku tinggal sari jer lagik...uuuwaaaaaaaaaaa...tensennnnnnnnnnnnn...akhirnya...baik gak eishah...ari jumaat tu ku dah bleh g kijer ngan senang hati...lalalalalala...pii senang ati tu x berpanjangan sbb nyer tghari tu mama ku kol tanya bleh x ku balik umah..anto si papik pi spital..plak dah..budak tu plak demam..air liur dah meleleh2...ku bukan tanak tolong..tp off ku dah abis...cuti tinggal sari jer lagi..camner la ku nak ca alif bot..last2 ku kol mak papik..suruh dier balik gak..lastest info yg ku dpt ptg jumaat tu..hubby bagitau papik warded lagi..sbb demam tinggi mcm eishah dan yg paling teruk..ader ulser kat tekak..so dier tanak minum susu...asyik melalak jer la kijer nyer...balik kijer ku singgah spital..sgt la kesian tgk bdk kecik tu..teringat time eishah warded dulu..aboh ku bgtau..10x papik kena cucuk..sumer gara2 uratnyer halus la sgt..last2 korang tau x doc cucuk kat mana utk masuk ubat n air tu?kat kaki tu ha....sadis sungguh..ngeri ku tgk..kaki bercalar balar..tgn lebam sana sini..plaster sana sini..dah ler cucuk sampai 10x..kena mandi ngan air sejuk lak tu..disebabkan demam dier tinggi...so nurse basahkan badan dier ngan air dr peti ais..pastu bwk pi toilet..mandikan si papik tu..per lagik..melalak la dier sampai sore pun dah serak2 basah ala2 rockers gitu..3 ari 2 mlm gak ler angah n mama ku berkampung kat ward az-zahrah tu...ari ahad mlm tu baru la balik..harap2 pasni x der la yg x sehat dlm familiku..kut berjangkit kat 2 org bdk kecik tu jer..chop chop...aboh ku start demam smlm...adoiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiilaaaaaaaaaaaaaaaaa......pening peninggggggggggggg....

Terharu...

Ku sgt la terharu ari ni..mau nyer tak..cik apid bg ku kuih samosa pg td..baru jer smlm ku tinggal komen pasal samosa kat blog cik apid...tup tup pg ni dier mai anto samosa kat ku..adoii aii..sgt la terharu...tq cik apid..oo..luper plak nk komen..samosa tu sedap jer wehhh...kalo sesaper nak order korang bleh la roger2 cik apid...bab memasak mmg ler cik apid ni terer..bukan takat samosa..kek mcm kat secret recipe tu pun dier bleh buat..hihihihi...so pasni jgn segan2 utk order ngan cik apid...ku promote kaw kaw punyer ni...hihihihi

Monday, November 10, 2008

Dulu dan Sekarang..

Dulu..sumer makanan ku balun..
Skrg..nak makan pun kena pilih...
Salah pilih...wek wek wek...
Dulu..kalo nak makan..x complete rasanya tanpa sayur..
Skrg..jgn kata sayur..nampak kaler hijau tu pun ku dah nak wek wek wek..
Dulu..kalo nak makan..mesti kena ader cili potong tu..best..pedas..
Skrg..nak makan makanan pedas pun x lalu..tgk cili kaler ijau pun dah nak wek wek wek..
Dulu..suker beno makan mender masam..minum orange juice..makan asam etc..
Skrg..nampak mender tu pun ku rasa nak baling2 jer..
Dulu..asyik2 nak makan ayam Mcd or KFC or NANDOS or Keny Rogers..
Skrg..terbayang wajah ayam2 tu pun dah bleh buat ku rasa nak wek wek wek..
Dah tu??amender la yg ko nak makan erni woiii..jgn ler demand sgt..
Bukan ku yg demand wehhhh...dlm PEYUT ni ha yg demand x ingat dunia..
Tensi hokeyyy????

Thursday, November 6, 2008

Alahan...

Ari ni ku baru masuk opis...ari selasa ku amik EL..sumer gara2 x larat yg amat sgt..cuti ku tinggal 2 ari jer lagi..uwwwaaaa....tensen jer....ptg selasa tu ku ikut hubby pii pasar malam..mcm2 yg ku beli...tp last2 mama ngan aboh yg pulun sbb ku dah terbaring x larat nak bangun..per lagik nak makan..tgk pun dah nak muntah2..last2 perut ku terbia kosong cenggitu jer...time tu mmg dah lembik dah..ikut ati mlm tu jugak nak gi klinik n kat klinik nanti ku pasrah per yg doc nak buat..janji ku ok balik dah ler...last2 ku tertido camtu jer...sedo2 hubby dah ader kat umah..esoknyer ku bangun awal2...mandi awal2..ajak hubby pi klinik..tak tahan sgt dah..dah x der tenaga dah rasa nyer niii...ramai la plak org yg tgh nunggu turn...akhirnya tiba giliran ku...ku masuk pi jumpa doc..hubby pi tolong tapau roti canai utk ku..mmg dah pakat awal2 ngan hubby camtu..nak beli awaltakut sejuk plak..lagi la x lalu makan..skali tgk2..mmg x der rezki ku..x leh makan roti canai sbb ku kena gi kat emergency room..masuk air 2 botol..injection tahan muntah skali..masuk emergency room tu bdn dah menggigil..bukan takut..tp sejuk yg amat..pasrah la erni oiii...janji ok pasni udah ler...sib baik hubby ader temankan ku..sgt la terharu..rasa mcm nak menitik airmata ni..siap tolong picit2 kaki ku lagi..teringat time eishah dulu..sumer mender ku harungi sensorang..sampai la 2nd baby time ku demam kuat awal tahun ni dulu..time tu kena masuk air gak..ku sensorang gak time tu..bezanya time ni hubby ader..lain sgt rasa perasaan ni..tq hubby..tq sbb temankan ayg semlm..gambo2 kat spital kang ku tempek kat sini..gambo ader dlm nset hubby...till next updates..bubye...