Tuesday, April 7, 2015

Lontong Mak Yah, Seksyen 14 PJ

Assalamualaikum

Semenjak dua menjak ni...macam2 tekak ni teringin nak makan..baru-baru ni..hari minggu le...celik mata teus nak makan lontong mak yah ni..gigih laa saya kejutkan encik suami nge anak-anak..siap roger-roger makngah n maklong...penyudahnya pagi tu dpt breakfast beramai-ramai..alangkah bahagianya...



Tada...gerai makyah..menu glamer ialah lontong...que sket punye panjang weii..x pe la..sedak punye pasal..que panjang pun sanggup..lagipun encik suami yg que..kikuki..itulah kelebihan ibu ngandung..x yah beratur..org lain tulun beraturkan..ehhhh


tu diaaaaa..yaaaa ammpunn..sodappppnye...saya siap ckp kat encik suami...ayg nak makan 1..tapau satu okeh..hahaha..giller kentang punye tamak haloba..

Bagi saya lontong mak yah mmg terbaik..mmg dr kecik ma aboh slalu bawak makan sini..dah pindah bangi pun..kalau nak makan lontong..sanggup terjah sini..korg kena try..mana tau kot kena nge selera korg..okla..till next entry..babai..





Monday, April 6, 2015

Weekend with kids @ Taman Tasik Cempaka

Assalamualaikum

Hari minggu ialah hari untuk anak-anak ye..x dapat bawak jenjalan jauh..bawak pi taman sekangkang kera dr rumah pun dah melompat heppi budak-budak ni..sebelum matahari tegak naik atas kepala..moh le kite pi tasik cempaka..tgk apa aktiviti yg buleh buat kat sana..okeh..jgn pandang sebelah mata ye..mcm2 aktiviti yg buleh buat kat sini..x caye..korg tgk gambo kat bawah ni..


Father and son...suke budak kecik ni dapat main giant bubble..nak buat malas..yg dia tau nak pecahkan buble tu jaaahhh...

 

 Giant bubbles with kids..haaaa..amik ko..3 mangkuk ayah die beli..main la puas2...


dah puas main belon..nampak basikal..okeh..kakak nak beskal pink..yg jadi mangsa tukang kayuh..ayahnye laaa...redho ye bang..kurang2 buleh kempiskan sket perut abg yg dah sama maju macam ayg ni...kakkaaaka..

 

ibu pun nak interframe jugok...ini cuma lakonan semata..baru pijak pedal beskal lutut dah gigil..zaman skolah pandai naik beskal...dah jd mak org tetiba x reti..kakaka..saya tetibe x pandai naik beskal hokeh.

okla..till next entry..babai..


 


Friday, April 3, 2015

Makan-makan and Birthday Celebration @ Padi House, Putrajaya

Assalamualaikum

Ini cerita last year ye adik2..eh ye ke...saya sendiri pun dah lupa..yg pasti time ni kakak saya buat birthday celebration diri sendiri dan anak dia...sendiri punye birthday..sendiri open table..ko hado?jimat pitih aku weii..kakakakaa..celebrate kat mana?kat Padi House Putrajaya..jakun kejap sbb x penah sampai..hahahahaa...


tu dia...tukang open table..bersama bibik di sisi..kelas ko jahh..bibik pun ikut celebrate birthday majikannya haaa..


Maklong n uchu shyra...lupe nak bgtau..kali ni cukup korumm...semua adooo...


Satu-satunya adik lelaki den..sori ye...not available..nak kalo..sile cari org lain..


Tu dia...gigih sebeday gegirl nyanyi2 tauuuuu..tahun depan buat gini lagi ye makngahh


tuan tanah kedaung muke berkerut tatau nak makan apo..menu sket punye banyak pun ko susah hati nak pilih..aiyyaarrkk


sebeday girl kecittttt..yayah


budak-budak seronok sakan nge belon n tupiiiiiii..kikuki...walaupun malam..tapi maata tetap segar bugar sbb buleh main ramai2..


beday kek campur..amik 4 slice buat syarat tiup lilin bagai..ini namanya Tiramisu cke yoo


tuan tanah kedaung makan ni..tapi sori le..lupe tajuk makanan..


Blueberry Cheese Cake


Ini pun tatau nama apo..tapi rupe paras mcm pelik sket..tapi rasa dia..ohsemmm..ehh

 

encik suami order ni..apa nama pun x ingat dah...encik suami dan nasik tidak buleh dipisahkan..buleh la geng nge aboh...hahaha

Anyway..tq makngah sbb open table...happy birthday to u..semoga panjang umur n dimurahkan rejeki...murah rejeki..hujung thn ni sile la open lagi ye...kakaka...okla..tilll next entry..tata..




Thursday, April 2, 2015

Pappa Johns Pizza

Assalamualaikum

Okeh..kali ni nak cite pasai fast food pulak...sokmo-sokmo kalau nak makan pizza..x pizza hut  dominos..itu je la yg ado...memandangkan bawah opis encik suami ada kedai pizza baru..why not kite try test..mana tau kot kena nge selera anak tekak..konon try..tapi order selambak weii..tgk menu mcm2 mender ko nak cekik..jom layan gambo makanan..



Papa Johns Pizza
1300-88-7272


Pineapple Kaya Rolls

 

Cheezy Potato Wedges

 

Super papa's

Kesimpulannya..menu ye lain dr yg lain sket laa...kot dah jemu mkn pizza hut nge dominos..bleh la kol abg papa jogns suh hanto pizza sekeping dua..hihuhi..so ape tunggu lagi...angkat phone cepat2 dial no di atas ye..till next enrty..tata
 

Wednesday, April 1, 2015

Lunch treat @ Black Canyon Restaurant

Assalamualaikum

Ini cerita masa org duk kecoh2 IOI City Mall dah bukak..so geng bas skolah ajak terjah sana ari jumaat..moh le kite pi ukur bangunan sambil mencekik ye..tempat makan sket punye banyok..tapi yaaa ammpunnnnn..sgt2 hazabedah nak dpt tempat okeh..maklumlaa..tempat baru bukak..sume jakun nak pi terjah termasuk kami..tapi takkan la kami x mo terjah..maklumla..sekangkang kera je dr opissshh..kikukiku..Setelah puas tawaf..ye..tawaf kedai makan je..akhirnya geng bas skolah sebulat suara dan sepakat untuk makan di sini..


Black Canyon Restaurant
(Alamat ke ape..sila la google ye sbb banyak je cawangannye)


Ini kak linda yg order...sagu apo ntah nama ye..sori laa..nama makanan den lupe sbb bil dah humban ke mana ntah..


Ini pun saya lupa jugak nama apa...tapi yg pasti lichhhiinnnn okeh dorg makan..yg pasti bukan saya yang makan...


Green tea ice blended

Yg ni lain spesis dengan yg sblm ni..rasanya yg berbeza cuma binatang yg ada dlm makanan tersebut


Fish & Chip

haaa...yg ni saya nge kak shida yg order..nama nye..'Pad-kra-praw' Minced Chicken and Hot Basil with Fried Egg & Rice..aiiihhh..berbelit lidah aku nak sebut..lichiinnn kooo kiteorg makan..mmg sedak sedak sedakkk


Air pilihan hati tuan tanah kedaung..Lime juice

So..apo tunggu lagii...pi la cube try test dehh...till next entry...tata...

Tuesday, March 31, 2015

Makan-Makan @ Old Timer Kopi Bangi

Assalamualaikum 

Hari jumaat mmg hari geng bas skolah pi jalan-jalan cari makan..kali ni pi area bangi...haissh..asal nak turun bangi je sure saya cuak..siap zikir dlm hati jgn la terserempak dengan aboh..bukan ape..aboh ni jenis disiplin sket..kalo saya makan jauh2..ye takut saya terbabas lambat masuk opis..bagus tak aboh shaye?So sweet kan....hahaha..kali ni pi try test sini...nama je duk bangi..tp saya tak penah mai makan sini...ngopi kat kedai lain penah le..


Old Time Kopi
Lot 39-G-1, Jalan Medan PB1A, Medan PB, Seksyen 9, Bandar Baru Bangi
Waktu operasi 9 pg-1 pg

Dah nama pun entri tertunggak kan..so saya pun dah tak ingat sape yg mencekik makanan-makanan ni.itu pun mujur nama dan gambo slalunya saya upload terus dalam instagram..so buleh la ceduk dr situ..kikuki..jom layan gambo makanan..




 

Vanilla Bluecuracoa  

 

Root beer float

  

Pisang bakar & chocolate cheese 

  

Old timer mee goreng

  

Old timer kuewteow 

Selamat mencuba...till next entry..tata..




Monday, March 30, 2015

Makan-makan @ Fish & Co

Assalamualaikum 

Pertama kali saya mencuba Fish & Co..itu pun encik suami yang ajak..kebiasaannya kalau nak makan segala jenis binatang laut mcm ni..biasanya kami akan terjah Manhattan Fish Market..tapi lepas dah try makan kat sini..rasanya pasni mmg saya say babai la kat Manhattan Fish Market..kalau makan di Manhattan Fish Market..kebiasaannya mesti x abis..sure kena tapau..makan kat Fish & Co licin okeh..x yah tapau bagai..hihuhi..jom layan gambo..sori laa no caption utk gambo..nama makanan saya dah lupa..kebiasaannya saya akan update dlm id nama food yg saya makan...tapi saya malas pulak nak belek ig utk dapatkan nama2 makanan ni..



cranberry float...air pilihan saya


pink passion..yang ini pilihan encik suami


ni encik suami punya


ini saya punya...yg pasti mmg sodap...mashed potato die tersangat la ohsem

so..apa tunggu lagi..pi laa terjah Fish & Co

Friday, March 27, 2015

Happy birthday to me

Assalamualaikum

Banyaknya cerita dan entri tertunggak..kalau x simpan dlm blog rasa rugi pulak..gambar2 kat bawah ni semua saya ambil januari lalu..sori..saya sibuk sgt..kerja terlalu banyak sampai x de masa nak update blog..tahun ni x de buat besday party utk ashrof sbb last year dah buat..so ni kira merangkap besday ashrof dan ibu laa..sbb besday ashrof cuma bezz sehari je nge ibu..celebrate kat mana?kali ni ayah ajak pi celebrate kat fish n co..dekat mines ada..dekat ioi city mall pun ada..tp yg ni dekat mines..order 1 platters pun dah cukup utk makan satu famili..


kakak...ashrof n abg yusuf..


okeh..ibu selit skali...tgk la muke excited abg yusuf..


cubaan ashrof utk buat peace x menjadi...hahahaha



Lychee Mojito



Seafood platter for 2 

tq encik suami sbb blanjer kiteorg makan kat sini..panjang umur kite celebrate kat lain pulak okeh..