Wednesday, May 31, 2017

Kelas Cepat Membaca Bandar Baru Bangi

Assalamualaikum

Sori..sbb dah lama aku x update apa-apa dlm blog ni..kerja di ofis terlalu banyak sampaikan nak update simple-simple pun x boleh..aku just nak share something yg aku rasa bermanfaat dan mungkin jugak boleh membantu korg yg dah ada anak.  Sapa yg kenal aku mayb tahu..aku ada anak 4 org...bab ajar anak semua aku yg handle..tp kalau bab mengaji, bahasa arab dan semua hal-hal berkaitan dengan agama..semua encik suami yg handle..sbb itu bidang dia..

A'eishah dan Yusuf..aku yg bantu dan ajar dia org membaca selain drpd apa yg dia belajar dekat sekolah..So by the time they reached 6 years old..dorg mmg dah pandai baca..But for Ashrof..aku mcm susah sket nak ajar dia..bukan dia taknak bg kerjasama..cuma banyak yg aku pk..penat x dia kalau belajar dengan aku lama-lama..Ashrof ada masalah mata..so aku sedikit risau.. takut bila dia over fokus..sbb aku perasan..each time bila dia buat something lama-lama..mata dia berair..so atas dasar x sampai hati..aku pilih..cari kelas tambahan untuk Ashrof..fisrt aku google..kelas reading kat mana yg ok..finally aku pilih utk hantar Ashrof ke sini 


 Image may contain: 3 people, text


Aku set appointment utk meet up dengan teacher..aku just nak tgk modul apa yg dorg guna pakai..so far..semua good review yg aku nampak..

  • Teknik yg diguna pakai dlm kaedah pembelajaran ialah e-Xra (kaedah cepat membaca yang telah memenangi pingat emas dari Kementerian Sains, Teknologi & Inovasi)

 
  • Dalam satu kelas x ramai 
  • Personal coaching (1 to 1)

Lupa aku nak bgtau..kelas ni bukan takat ajar membaca BM sahaja..BI pun ada..tp dorg akan ajar satu-satu..maksud aku..BM dulu..dah pandai membaca BM..baru belajar membaca BI pulak..Aku rasa dah hampir sebulan Ashrof belajar kat situ..byk benda yg aku nampak dia belajar..walaupun dia terpaksa skip banyak kelas sbb x sihat..now dia dah boleh baca 2 suku kata..seriously aku mmg kagum..Apa pun aku rasa kelas ni byk membantu Ashrof..if anak korg masih belum  boleh membaca..rasanya korg boleh cuba hantar anak ke sini..x salah kalau kita laburkan duit sket utk kebaikkan anak-anak..kat bawah ni aku ada share details tentang yuran, jadual dan lokasi kelas..tapi kalau ada sebarang persoalan better korg contact je no yg aku bg kat bawah..

Image may contain: text

Pilihan sesi bagi cawangan Bandar Bangi

Pilihan Sesi Harian Biasa (Isnin hngga khamis)
# Sesi 1 :8.30am - 10.30am
# Sesi 2 : belum dibuka
# Sesi 3 : 2.30pm - 4.30pm
# Sesi 4 : 8.15pm - 10.15pm
Pilihan Sesi Hujung Minggu (Sabtu & Ahad)
# Sesi 5 : 8.30am - 11.30am

Yuran
Pendaftaran RM50
Yuran Bulanan RM150
Buku Bacaan BM RM39.90
Buku Aktiviti BM RM39.90
JUMLAH RM279.80

Alamat
No. 12A, Jalan 4/11B, Seksyen 4 Tambahan.
 Sebaris dgn kedai Kek Segar dan Kedai dobi aquanano

Sumber gambar: Ace Learning

#cepatmembaca #readingclass #reading