Tuesday, October 31, 2017

Station Ikan Bakar Kuala Terengganu

Assalamualaikum

Hari ni aku nak share dengan korang satu kedai makan seafood yg sedap and harga berbaloi kat Kuala Terengganu..1st time aku mai sini...itu pun pakcik aku belanja..dia just share location and kiteorg jumpa terus kat kedai makan..restoran dia okla...selesa.. aku rasa kedai makan ni bukak siang dan malam..masa aku pi ari tu malam..Aku x berapa tau mana kedai ni dekat area mana..maklum laa..aku kan Trg celup..balik pun skali skala...tapi aku dah letakkan FB kedai makan and phone number...so korg bleh tgk situ ye..

 Image may contain: text

 Call 019-996 6586

 Image may contain: 4 people, people sitting, table and indoor

 Gini laa rupa kedai makan nye...mmg selesaaa laa...angin sepoi2 bahasa time malam-malam..

Gambar kami sekeluarga malam tu..banyak gile lauk pakcik aku order malam tu..aku x bleh nak ambik gambo sbb duk dukung si Fawwaz yg tgh tido time tu...so redho je laaa dapat 2 gambo...tp x pe...aku detailkan nanti apa yg aku makan malam tuuu kat bawah skali dengan total harga utk mlm tu..


Sotong Bakar

Ni salah satu menu yg diorder malam tu...seriously aku cakap..sotong bakar dia mmg terbaik...rempah dia mmg sedap dan cukup rasa...sotong pun segar dan besar..


 Ikan bakar

Aku tatau ikan apa...tp yg pastii...mmg sedapppp πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘sama jugak mcm sotong..rempah dia mmg terbaik...cukup rasaaa...malam tu pakcik aku order 9 nasi putih..ikan bakar mcm dlm gambar ni 2 ekor..sotong bakar 1..ikan siakap 3 rasa sekor..sayur kailan 1..sayur campur 1..tomyam seafood 2..telur dadar 2..dan 9 air buah..orange juice dan carrot susu..total damage rm140..aku mcm πŸ˜•πŸ˜•πŸ˜•bia betik rm140..kalo kat Bangi nii...jgn harap lahhhhhhhh..sile la sediakan duit kepuk2 sket ye..Kot kalo korg g Trg..bleh la korg try test seafood kat kedai ni...seriously x mengecewakan..kla...till next entry..babaiii
 

Friday, October 27, 2017

Tajima Burger Bandar Baru Bangi

Assalamualaikum

 Hari tu masa encik suami main futsal..dia ada post satu gambar kat aku..gamba dia tgh makan burger..seriously aku terliur..sebab nampak sedap weii..untuk mengubati kekecewaan bini dia yg x dpt makan skali..gigih laa dia order suurh hantar rumah..canggih ko...ko kol je..bgtau apa ko nak..nanti dia mai anto rumah..charge delivery ada ye..senangnya hidup zaman skrg...hahaha..

No automatic alt text available.

 Kompleks Sukan, Galaxy Futsal Seksyen 15, Bangi
OPEN 9.00 pm TO 1.00 am (setiap hari kecuali AHAD TUTUP)
 
Delivery Tajima Bangi 
 Call @ whastup untuk order hingga ke rumah..
018-247 4642 (Iejam TajimaBangi)
011-2802 4565 (Roy TajimaBangi)

Kat bawah ni ialah senarai menu yg aku dpt dr FB Tajima Burger

Image may contain: food and text 

 Image may contain: text 

Image may contain: food 

Image may contain: food 


Image may contain: text
 
 Menu dah tgk..meh tgk apa yg encik suami order untuk aku pulakkkkk..


Aku tak sure apa nama menu ni..yg aku tau ada ayam grill sekeping..sayur and cheezy wedges..portion besar..aku makan 2 org dgn encik suami pun x abis..yg pasti πŸ‘πŸ‘πŸ‘


yg ni cheezy fries kot..sama jugak...fries dia banyak...x lokek dengan cheese..mmg puas hati dan berbaloi beli..menu lain korg jgn tanya aku..sbb aku baru rasa 2 ni..tp aku rasa for sure sedap punye..sbb ramai yg komen sedap...haihh..terliur plak tgk gambo2 ni..jom  order jommmmmm..till next entry..babaii

Thursday, October 26, 2017

Ikan Celup Tepung (ICT ) D' Coconut Cafe Pantai Teluk Ketapang Kuala Terengganu

Assalamualaikum

Image result for D Coconut Cafe kuala terengganu

D' coconut Cafe
Sumber gambar: Dr Google

Deepavali hari tu sakan aku balik kampung sambil jalan-jalan cari makan..korang suke makan celup tepung x?aku kalo balik trg..mesti carik..aku dah try Pok Nong..kali ni aku nak share tempat lain pulak..Kedai ni dekat Pantai Teluk Ketapang..Nama kedai D' Coconut Cafe..


 Ikan celup tepung

 
Sotong celup tepung


 Udang celup tepung


 AB Jagung

Mcm biasa..encik suami order ikan, udang dan sotong.. Air mcm biasa laaa..sama ada ko order AB jagung or coconut shake..Bg aku..celup tepung kat kedai ni best..ikan segar..lepas tu tepung dia tu sedap..sampah sarap celup tepung tu banyak..huhuhu..satu lagi servis dia pun ok...2x aku pi x de la kena tunggu sbb dorg cepat jugak top up ikan udang etc..byk lagi benda lain yg ada..fishball and the geng pun ade..so agak2 kalo pi Trg..korg bleh la try test kedai ni ye...till next entry..babaiii..