Friday, October 19, 2018

Resepi Butter Chicken Paling Mudah tapi sangat lazat dan creammmmyyyy

Assalamualaikum 

Hari ni nak share salah satu menu feveret anak-anak aku...tapi aku dah ubahsuai sket laaa...tapi biasanya aku buat mcm ni kalau nak cepat...hahahaa...korg buleh try laaaa kalo nak cepat and masa tu vitamin M tgh byk kan...jom tgk bahan apa yg diperlukan utk buat ni..



Butter Chicken


Bahan-Bahan:
Ayam- kalau boleh ambik le part isi tu
Butter- utk korang tumis nanti
Daun kari
Cili padi
Fresh Milk
Blackpepper
Prego Carbonara (warna Biru)
Garam
Gula

Cara-cara:
Ayam korang gaulkan dengan (serbuk kari, tepung gandum, garam, gula dan telur)- agak2 malas ko beli je chicken popcorn ayamas tu ha..pun buleh..drumet pun buleh..lagi senang..
Pastu goreng ayam tu sampai nampak kuning-kuning gitu
Panaskan kuali..masukkan butter.
Tumis cili padi dan daun kari sampai wangi.
Masukkan prego carbonara dan susu.Masak sampai mendidih.
Agak2 korang nak lagi cheesy and vreamy..buleh la kalau korg nak letak sekeping dua cheese kan..
Masukkan garam, gulan dan blackpepper.
Last skali korg masukkan ayam yg korg goreng td..Siap...

Anak aku suka kuah banjir..so slalu kalo buat aku akan bykkan kuah..Korg buleh buat style korg leee...kla..till next entry..babaiiii


Thursday, October 18, 2018

Namee Roslan Express Make Up Kits- make up paling cepat dan pantas

Assalamualaikum

Asikla review makanan je kann...nak review kosmetik pulak laa..ni aku just nak share org yg kurang suka menghias diri mcm aku..lebih tepat lagi bukan kurang suka..tapi pemalas..aku yg sebenornye bukan x suka nak cantik2 ni..tapi ngenang kang nak solat nak kena tenyeh sental muka...ohhhh...ini bukan saya okeh...saya bukan jenis yg suka duk depan cermin pastu duk kelebet muka..x dannn...ehh..dah melalu lakk..korang kalo follow Namee Roslan .. korg sure tau dia ada keluarkan produck dia sendiri...selain dr skincare..dia ada jugak keluarkan make up kit expresss...maka..i ollsss pun terjebak setelah asik nampak make up kits ni asik lalu lalang melintas kat ig..


Dalam kotak ni ada 2..satu tu dia bg 1 btg stick foundation...belah hujung sana foundation..belah hujung sini berus dia..ehh btol ke berus..maksudnye..ko calit je foundation kat muka..pastu ko tenyeh la pakai berus tuu..pastu dia ada kasi lipstick yg korg bleh pakai as blusher jugak...calit sket kat pipi korg.atas idung sket..dagu sket...tadaaaaaaaaaa...terus cun glowing mowing gitu muka korg...aku beli ni yg natural...sbb aku nak nampak natural je..


Harga berapa??/harga sekotak ialah RM80..tp now x silap aku dia dah tambah satu item dlm kotak ni..maskara kot...korang g sendiri laa dkt blog dia ye...agak2 nak beli korg pm la dia...blogger famous kottt....kla..till next entry....tata...

Wednesday, October 17, 2018

BEB Stone Oven Pizza

Assalamualaikum

Aku nak share satu kedai pizza terbaik di abad ini...rasanya banyak kali dah kedai ni viral..1st time aku g dulu x dpt nak masuk weii.full house..makan angin aku ari tu...2nd time aku g walaweeiiiiii....byk lagi tempat kosong time tu...aku suka suasana kedai makan tu..tenang..ada kolam ikan..dikelilingi pokok2 hijau....sambil makan pizza dan seangkatan dengan nye..perghhhh...terbaeeekkkkk..



Kampung Sungai Sekamat Dalam, Batu 13, Lot 686, Persiaran Sekamat, Kampung Sungai Sekamat, 43000 Kajang, Selangor

Jom tengok apa yg aku order hari tu..



Aglio Olio..yg ni Yusuf yg order...anak-anak aku semua suka...sedappp dan cukup rasa..korg kena try la..aku rasa yg ni hot stuff jugak kot..


Lasagna..Anak perempuan aku yg order..yg ni serious aku ckp..sedap yg hamattt weiii..nyum nyummmm...selambak chess ok..cheesssyyyy and creammyyyy gituuuu...sumpah x kedekut cheese...


Aku dah lupa nama pizza ni apa..tp dr rupa dia pun korg dah bleh nampak kan tahap sedak dia..based dia gebusssss..lembutt....topping dia pun πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘..cheesse dia pun terbaik..melimpah ruahhhhh okkkkkkk....seriouslyy kalo mai sini korg wajib try dorg punya pizza...

Addresss aku dah tepek..review pun aku dah kasi..tinggal korg nak pi try test je..ape tunggu lagi..weekend ni buleh la pi try test ye...kla...till next entry..tata...


Tuesday, October 16, 2018

Resepi Spaghetti Tomyam Seafood

Assalamualaikum

Hari ni aku nak share resepi spaghetti tomyam seafood..akittt telinga den ni duk dengo si pinas tong teng asik duk tanya pasal resepi spaghetti ni..jom tgk apa bahan-bahan yg korg perlu ada utk buat menu ni..


Spaghetti Tomyam Seafood

Bahan-bahan:

1 packet spaghetti
Pes Tomyam
Halia
Lengkuas
Daun Limau Purut
Serai
Carrot
Brokoli
Bawang beso dan putih potong dadu
Udang (dan binatang lain..ikut laa apa yg korg ada)
Garam dan gula secukup rasa)
Nak pedas bleh la humban cili padi sebijik dua

Cara:
Tumis bawang putih dan merah yg dipotong dadu dgn olive oil
Masukkan pes tomyam.
Masukkan halia, lengkuas, daun limau purut dan serai..jgn dilupakan cili padi yg dah diketuk..
Masukkan carrot...nak kasi lembut sket...idokle keras kejung
Masukkan segala binatang yg ada...nak nampak basah2 sket bleh la tambah air
Perasakan dgn  garam dan gula..
Gaul rata dgn spaghetti..
Siap!!

Agak2 dah boring makan carbonara nge bolognese korg bleh la try yg ni plak..aku pun reka je weii..main suka ati je humban apa yg ada dlm freezer..mcm baru ni nak kasi basah2 sket..aku letak je susu fresh milk masa tumis dah masuk pess semua tu..sedakkk jugok...korg try laa..mana tau kot kena nge selera anak korg..setakat ni aku buat mmg anak2 suka laa..kalo x asik laa carbonara...bussaaaaaannn wehhh..kla....till next entry..tata..

Friday, October 12, 2018

Resepi Cekodok Roti

Assalamualaikum

Weekend baru ni aku dah buntu nak masak apa utk breakfast..tetiba muncul idea bila nampak saki baki roti gardenia...daripada berkulat..baik aku buat something..taadddaaa....something tu ialah CEKODOK ROTI..


Cekodok Roti


Bahan-bahan:

Roti gardenia (roti x abis bleh la buat)
Bawang potong halus
Carrot potong halus
Kobis potong halus
Daun kucai potong halus (kalau ada)
Telur
Kiub ayam (aku pakai lada sulah nge garam)
 

Cara-cara:
 

Humban semua bahan di atas dan gaul rata
Goreng le..ape lagik (buat bentuk bulat2 ye)



Simple kan..simple tapi sedap....sila la try ye..klaaa..till next entry..babaiii

Wednesday, October 10, 2018

Pepper Lunch Express Ioi Mall, Putrajaya

Assalamualaikum

Kebiasaannya Hari Jumaat adalah hari utk beronggeng bersama dgn kawan2..ofis kiteorg ni dekat dgn Ioi Mall Putrajaya..so Jumaat asik la pi sini...aku x berapa familiar sgt dengan IOI ni...so aku slalu follow je apa dorg suggest utk makan..1st time laa aku try Pepper Lunch Express ni..memula aku tatau nak order aoa..so aku just follow apa kawan aku order..bhahahahaa..








Ni haaaa..1st time aku makan sini aku makan mender ni..aku dah lupa apa nama tajuk makanan ni..tp nye daging laaa..mcm daging blackpepper gitu...komen aku??sedapp..kena nge selera aku laaa...ada sup..so x de la kering sgt...walaupun sayur x de..tp ada jagung nge menatang apa ntah nama yg panjang tu...kakakakaka...dah nama pun nasik kan..harusla kena nge selera aku...aku kan pencita nasik..


Kali ke dua ke sini aku try hayam pulak...sama jugak...ada telur..jagung nge kacang tu haaa..nasik dan sup..sedakkk jugakk..sedap dan mengenyangkan..harga aku dah lupa satu set ni baper hengget..tapi idoklaa mahei mcm jin..buleh laaa...apa tunggu lagii...pi la try...till next entry..babaiiii

Tuesday, October 9, 2018

Kedai Kek viral bangi : DARRAINZ CAKES

Assalamualaikum 

Aku dah lama nak share satu kedai kek yg sedap dan murah dekat Bangi..aku rasa kedai ni dah lama laa..pernah viral la pasal kesedapan dan murah dia tu..kebetulan tekak rasa nak makan kek kan..so aku roger encik suami mintak tolong beli kek kat sini...untuk rujukan korang...aku tepek skali laa address yee...


26, Jalan 4/12b, Seksyen 4 Tambahan Bandar Baru Bangi, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor


Kek Durian

Tadaaaaaa...encik suami belikan kek durian...katanya dia siap tanya...dekat sini kek apa yg paling top...so org kedai tu suggest kek durian n coklat..kek coklat dah lecen...so encik suami beli kek durian...komen aku???


Komen jujur aku ye...berbaloi sgt2..sebab sedap...lagi satu sbb dia pakai fresh cream...so mmg sedap...kek pun lembut...sponge cake ye..harga berapa?sebijik ni rm15..murahkan..murah dan sedap..so apa tunggu lagi..cepat2 la singgah kedai kek ni...mcm2 kek ada...nak tempah kek besday pun buleh...korg terjah laa fb dorg ye..aku dah letak link kat atas...klaaa..till next entry..babaiiiii

Monday, October 8, 2018

House of Kambing, MAEPS

Assalamualaikum

Sejak aku kena pindah opis ni..byk kedai makan yg aku discover berhampiran dengan opis aku..kira layan jugak laaaaaaaa kedai-kedai ni..yg viral pun ada...salah satu daripadanya ialah House of Kambing





014-977 3531

First time aku mai sini...kedai dia dekat dlm MAEPS..jauh ke dalam sket...time sampai tu..alamak..ramainya..tp jgn risau...servis laju je..makanan pun bg aku cenggini πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘


Nak tau menu dia..korg terjah la FB dia erk...tak larat aku nak tepek satu satu gambo menu nye..tp jgn risau..kalo korg jenis x makan kambing...ayam pun ada...so dont worry...huhuhu


Tadaaaa...sbb aku tgh lapar nasik..jadi aku order nasi goreng kambing..komen aku...mmg terbaik laaaa..cuma kalau pedas sket lagi..konfem sedap dia berganda..portion pun oklaaa...kambing yg diletakkan dlm nasik pun x de la sket kan...puas laa makan..nasi ni dtg skali dgn sup...mcm dalam gambo tu..

Encik suami order nasi putih nge sup kambing x silap aku...aku lupa nak ambik gambar..tapi dlm menu aku ada laa nampak gambar kambing bakar gitu laaaa x silap...nampak tempting laaa...mayb pasni bleh try..korg try la skali kat sini...kot kena nge selera kan...klaa..till next entry..babai...



Friday, October 5, 2018

Nim's Little Island Cafe, Sg Ramal Dalam

Assalamualaikum 

Lama gila aku x mai kedai ni..dulu slalu jugak dtg kedai ni bila ngidam nak minum soda ceria..baru ni aku mai sini ramai-ramai dgn adik aku...tempat masih sama..suasana pun sama..aku suka suasana kedai makan ni..korg bleh la try makan kat sini..jap aku tepek alamat ye..



5, Persiaran Teratai 2, Kampung Sungai Ramal, 43000 Kajang, Selangor

Aku order
 ↓ 


Milo Tabur


Soda Ceria


Kuew Teow Kungfu..my all time favourite...portion besar..byk sayur dan seafood dlm ni..kalau pedas sket lagi konfem double sedapppp..


Kerabu sotong..first time order..bg aku...sedappp..cukup rasaaaa..korg kena tryy..

Yee Mee Sizling..yg ni aku tak boleh komen sbb yg makan anak aku dan adik aku..tp lecen..so korg tau laa maksud dia apa...maksudnye okla tu...portion pun agak banyak..


Carbonara..yg ni aku rasa..so-so je lahh...mcm togel sgt pun iye...


Fish and Chips..ini pun biasa je..standard western food le..cemana sgt rasa dia kan..bhahaha


Nasi Goreng Belacan..yg ni sedakkkkkkk...buleh la korg nak try kalo rasa nak makan nasik kan...cuma kalo pedas lagii konfem sedakk...aku kan suka pedas pedasss..huhuhu...

Agak2 korg mai Bangi...bleh la singgah sini..ni antara kedai feveret aku laaa...lain org lain taste dia kan..for me..kedai ni ok dan byk pilihan foods yg ada..kla...till next entry..babaiii...

Thursday, October 4, 2018

Restoran Jepun Miyagi, Bandar Baru Bangi

Assalamualaikum

Aku just nak share satu restoran makanan Jepun yg aku pernah pii..g pun dgn kakak aku..sbb dia reti la nak order apa..aku mmg x reti sbb x penah try makanan Jepun..budu aku tau le..kat bawah ni aku ada share kan skali alamat kedai dan no phone..korg google je la kalau nak tau menu apa lagi yg ada kat sini ye...jom tgk kiteorg order apa...aku skalikan harga supaya senang korg nak bajet..




Restoren Jepun Miyagi

No 2A, Jalan Medan PBI, Seksyen 9, Bandar Baru Bangi, 43650 Selangor.
03-89274246


                                                                        Chawan Mushi



Green tea..korg pun tau kan green tea cemana rasa dia..


Unagi maki (rm8.48)


Sashimi yakiniku set (rm54.54)..haa..yg ni kakak aku order...x silap ni set daging..nge supp..


tempura set (rm33.39)..yg ni aku yg order..ni je kot yg aku bleh telan...ala2 macam celop tepung kat cameron highlands..wakakakka


Nigiri sushi set (rm45.63)

Komen aku...dia punya tempura set sedap...chawan mushi sedap...yg set nasi dgn daging tu pun sedap..bg aku portion dia byk jugak laa..ko jgn tanya aku sushi ok x sbb aku x makan..tapi budak semua ckp sushi sedap...apa lagi..kot korg suka makan makanan Jepun..sila laa g sini ye..suasana dlm kedai pun tenang..makanan pun sedapppppp..kla..till next entry...daaaa

Thursday, March 29, 2018

Mee Udang Kak Rose Melaka

Assalamualaikum

Lepas dari check out haunted hotel kat Melaka tu..kitaorg singgah sini dulu..on the way nak ke hotel td kiteorg ada nampak kedai ni...encik suami terliur dan sibuk ajak singgah rasa kat sini..mohla kita makan sini walaupun aku gelabah ayam sbb time call Amverton Hotel tadi dia kata x bleh book..1st come 1st served..harap-harap ada la rezeki anak-anak ye..


Bussines hour : 4.30pm - 1am (Khamis cuti)
Contact no : 0107137989
Location : Batu 5 3/4 Bukit Rambai, Melaka.


dah nama pun mee udang kan...order la mee udang...komen aku...okla...sama mcm mee udang yg lain..tp udang dia fresh and beso-beso...aku tatau la setara mana sedapnya mee udang ni sbb aku bukanla penggemar mee udang sgt kan..tp oklaaaa...buleh laa kalo korg nak try...makanan lain pun ada jugak..tp aku dah lupa and x fokus makan mana sebab masih scary dengan haunted hotel td..huhuhu..kla..till next entry...tata...

Wednesday, March 28, 2018

Everly Serviced Apartment Melaka

Assalamualaikum

Aku dah lama hutang entry ni..patut aku up entry ni last year..tp last year aku sibuk pulun kpi yg x capai...hahaha...last year masa aku up gambo ni kat IG..ramai nye la yg nak tau haunted hotel manakah yg aku maksudkan itu...jeng jeng jeng..last year aku plan bawak budak2 bercuti kat satu hotel di Melaka..tapi bukan hotel ni la...suppose ahad baru kiteorg pi Melaka...tp sabtu tu aku mcm kebosanan kat rumah..so laju tgn aku cari hotel last minit...nampak la hotel ni..dekat dgn beach katanya..so why not kan...sari kita stay hotel dekat dgn beach...encik suami pun x de bantah...so here we go..pack things and GO...

 

Everly Serviced Apartment Melaka
 10KM, Jalan Tanjung Kling Malacca Malaysia 76400

Bila sampai pintu masuk aku dah saspen..satu saspen sbb aku call person incharge..dia kata takde receptionist or hotel lobby..dah sampai call and dia bg kunci..1st impression...seriously aku x tipu..serammmmm...masuk kawasan apartment ni aku rasa lain mcm...mmg nampak terbiar sungguh tempat ni...sampai je aku terus call person incharge and dia bg kunci...ok..part naik lift paling aku x bleh lupa sampai sudah..time nak naik lift tu..lift dah bukak..aku dan budak-budak dah masuk tapi encik suami x sempat nak masuk lift dah katup dgn kuatnya..aku dah cuak dan bila aku nk tekan button lift bukak..button tu x bleh tekan..rosak..dan lift tu terus bergerak laju ke tingkat 3..pintu lift terbukak kuat dan tercegat sorg pakcik tua depan pintu..aku rasa nak menjerit..budak2 dah takut..pakcik tu tanya aku..nak pergi tingkat berapa..aku jawab..tingkat 4..pakcik tu jawab dgn kasar...ha..pegilahhhh..terus pintu lift tertutup dengan kuat dan lift terus turun bawah tanpa aku tekan apa-apa..pintu lift terbukak..aku nampak encik suami kat luar...encik suami terus masuk dlm lift..

Sampai je tingkat 4...debar aku x hilang lagi..rasa mcm nak tercabut jantung ni..tapi aku tak bgtau encik suami...sepanjang lalu di koridor menuju ke bilik..byk lampu2 yg pecah dan pintu bilik pun nampak usang..x terjaga...sampai depan bilik..encik suami bukak pintu..


Ni bilik yg aku booked..mula-mula masuk bau mcm dah lama x de org duduk bilik ni..lagi aku seram..tapi aku tak banyak bunyi..sepatah aku x ckp apa dekat suami..sbb takut kena marah..


Bilik ni mmg besar..complete dgn dapur and ruang tamu...yg aku pelik..bila encik suami pi dekat hall semua pi kat hall..dia masuk bilik semua masuk bilik..termasuklaa aku..sbb aku takuitt...masuk dlm bilik ni lg seram aku rasa...tiba-tiba abg Yusuf ckp..ibu...kita tido hotel ni bape ari?abg takutla...hotel ni besar sgt...haaaiii laa anak...ibu ko pun takut jugak sebenornye..

Aku selak langsir..bilik ni facing pool...nampak la org tgh mandi manda kat bawah...kalo tgk depan mmg nampak laut terus..encik suami kata..pool dia nampak kotor laa..x yah bg budak mandi...mmg nampakla pool x berjaga..berlumut...tatau le cemana yg tgh duk mandi manda tu..


Ni bilik...katil beso siap cantum dua..tp suram kan..seriously scarryyyyyy weiiii..len mcm je aku rasa bilik duk dlm bilik ni...


Time ni budak-budak semua duk intai jamban...mcm2 la aku dgr budak komplen..ibu..air takde..ibu tandas kotor...sampai satu tahap encik suami masuk dlm tu sbb nak ambik air semayang..aku dgr encik suami ckp dr dlm tandas..yaaang..air kotor gile..keruh...aku ni nak sedapkan ati..aku masuk tandas n suruh bukak air lama-lama...sumpah air keruh weii..tandas dia retak..kotor..mmg teruk..tp aku masih diam x bunyi apa...sbb aku yg book kan....aku takut encik suami marah..aku tinggalkan budak2 dgn encik suami dlm tandas..aku masuk bilik..time tu tgn aku dah laju kol amverton hotel..tanya ada x bilik kosong utk hari ni..sbb aku dah x sanggup weii...serious aku takut gille...x ilang berdebar kat dada aku ni...


Siap encik suami solat..laju je aku ajak encik suami blah..encik suami mcm terkedu..terus ckp..x yah laaaaa..budak-budak masa tu semua laju ajak blah dr situ..lastly encik suami sendiri ckp..jomlah blah..aku x tunggu apa dah...aku terus hangkut beg...ko bayangkan kiteorg duduk dlm bilik tu x sampai sejam weii..just solat asar je situ...kunci kiteorg drop dlm box je...masuk kete baru la masing-masing cite tak hengat donia..rupanya encik suami pun rasa lain mcm..tp diam sbb takut kang semua takuiiiittttttt..penyudahnya nak jadi cerita..mmg rezeki budak-budak la dpt tido dekat Amverton hotel 2 malam..huhuhu..puas hati budak-budak..nasihat aku..korg lepas ni kalo nak book hotel..ko baca dulu review...jgn bantai booking je..aku slalu review...tp yg ni aku booking tanpa review..mmg lupa btol nak review komen org dulu..haihhhhhhhhh...kalo ko tanya aku...aku mmg tak recommend hotel ni..sila carik hotel lain ye..kla...till next entry...tataaa...

Tuesday, March 27, 2018

Nasi Lemak Antarabangsa

Assalamualaikum


Sepanjang stay di Micasa hari tu..kitaorg mmg makan dekat area Kg Baru je..utk breakfast..kiteorg pi makan nasi lemak antarabangsa..ni bukan 1st time la aku makan sini..tp satu je la aku nak kata..nasi lemak dia biasa je..x de yg luar biasa..komen jujur aku..nak kata nasi dia betul-betul rasa berlemak pun tidak..sambal..bg aku manis..yg suka manis okla kot..disebabkan makanan pun so-so...aku lupa nak ambik gambar kat kedai ni..gambar kat bawah ada yg aku ambil dr google and some from phone encik suami..kot korg tau tpt makan yg sedap kat area kampung baru ni selain dr nasi lemak antarabangsa ni..boleh la share nge aku ye..bleh la try lepas ni...till next entry..tata


Image result for nasi lemak antarabangsa 

sumber: google



Image result for nasi lemak antarabangsa 

sumber: google
 
gini la nasi yg aku makan ari tu...biasa jeeee..

Monday, March 26, 2018

Micasa All Suites Hotel

Assalamualaikum 

Hari ni budak-budak dah start sekolah..kejap pulak rasa cuti sekolah kali ni..maybe sbb aku melepek demam hampir seminggu..itu pun mujur la aku dan encik suami ada buat plan something for the kids time cuti sekolah..kalau tak..mmg sian la budak-budak ni duduk menganga kat rumah..plan apa?plan cek in hotel je...itu pun dekat KL je..hahaha..tak boleh nak pi jejauh sbb anak dara ada kelas tambahan for UPSR..this time aku dan encik suami decided pi sini...Micasa All Suites Hotel..hotel ni dekat Ampang..korang google je la erk..



Tadaaa..ni nombor bilik kiteorg...kali ni bercuti ramai-ramai...3 bilik aku booking..satu je nak pesan...korg kalo nak booking...remark kat situ nak duduk blok A and facing pool...mmg dekat dengan pool and view pun cantik..



Aku booking One Bedroom Studio King - 1 King Bed..kali ni aku booking direct dari web hotel..x pakai agoda or booking.com sbb beli direct web dia lagi murah...gedebak gedebuk tax bagai dlm RM255 gitu..korg boleh klik link ni Micasa All Suites Hotel

Gambar kat atas ialah bilik yg aku booking...seriously mmg puas hati sgt-sgt..bilik luas..toilet pun cantik..lagi satu bilik ni complete dengan kitchen..siap ada sofa lagi...yg pasti..mmg puas hati...highly recommended utk korg yg nak bercuti bawak ramai ahli keluarga...bentang je toto depan tv..x de hal pun..sbb bilik luas..nak tido atas sofa pun boleh..


ni kitchen yg aku ckp td...kitchen complete dgn dapur letrik..ada microwave dan ada oven kecik..peralatan dapur mcm pinggan, mangkuk, sudu, garfu, pisau semua ada..COMPLETE..peti ais bukan takat yg kecik punya...peti ais besar di bagi haa..satu lagi...nak basuh pinggan mangkuk pun senang..sebab dia siap sediakan sabun basuh pinggan and sponge..terbaikkkkkkkkkkkk...aku mai sini siap bawak bekal nasik lauk ikan patin masak tempoyak..budak-budak siap mandi pool semua kebulur..senang kerja aku..panaskan je semua makanan dalam microwave...and dinner is served for the kids..senang kannn...


Katil king..korg boleh pilih time booking...nak katil king ke twin..aku pilih king...senang nak golek 6 org atas ni..hahaha


Yg belah sana tuuu..kat tempat anak aku berdiri tu ialah tandas...tandas luas...bersih dan cantik..interior hotel ni bg aku mmg cantik..almari sebelah katil tu..kat dlm almari tu ada iron dan iron board...mcm aku ckp td...hotel ni mmg complete with everything...so toksah susah payah nak hangkut iron time bercuti ye..aku mmg idokla angkut2 ni..aku selambe kodok je pakai baju x bergosok..kahhhh...


Tadaaaaa...tandasss...cantik dan simple..dorg siap provide bathrobe 2..yg penting towel bersih x kepam..selipar pun dia ada bg 2..


Walaupun takde bathtab..tapi budak2 ni tetap la mandi lama dalam ni..tatau apa yg mereka buat dlm tu...kalo ada bathtab..haihh..lagi mana x kecut tgn..lagi tu la x kuar dr jamban...miahahaha


Pandangan dari sisi katil..tv siap ada HBO and disney channel ye..agak-agak nak kasi budak duk dendiam time makan..ko pasang je cite kartun...elok la dorang duk diam time makan..


Nampak x cermin tu...bilik yg aku dpt ni mmg facing pool...mmg cantik sgt permandangan dr dlm bilik..abaikan encik suami yg tgh syiokk landing atas sofa..


sori la..gambar berterabur..aku malas nak susun..mcm aku ckp tadi..dapur complete dgn semua peralatan..nampak tu oven dgn microwave...air mineral pun dorg x lokek..siap bg 4 botol...huhuhu


Permandangan dari dalam bilik..


Setle tunjuk bilik..budak-budak semua x sabar nak terjun tiruk...moh la kita pi pool..bilik aku level 2..so dekat je dgn pool..turun setingkat je pun..huhuhu..pool dia besar dan sgt2 selesa..time budak mandi pool..agak-agak ko kelaparan ko tekan je button customer service..setiap kerusi bawah payung tu ada button customer service and dorg siap-siap letak towel 2 kat situ...x cukup kalu..ko ambik sendiri dekat satu bakul yg dorg provide situ..


Bab kafe and makanan aku x boleh nak komplen..sbb aku x ambik pakage skali dgn breakfast..kiteorg mmg makan luar..but overall..hotel ni mmg best..baik dr segi facilities and environment hotel mmg tip top..staff dia pun ok...definitely will come again...till next entry..tata..