Thursday, December 20, 2012

School Holiday 2012:Zoo Negara

Assalamualaikum 

Ini cerita Ahad lepas (16 Dis 2012)..dah lama x bawak kids jenjalan..kepala ni asyik duk pk kan si Ashrof jer sampai terlupa budak 2 org tu ha dah lama x berjalan..so plan gi dekat2 jer..walaupun dah byk kali g zoo..zoo tetap menjadi pilihan hati..(pirrrahhhh..padahal budget ciput nak bwk budak2 jalan jenjauh..kahkahkah)...mcm biasa la..gerak awal..zoo bukak kul 9..belum kul 9 kiteorg dah terpacak kat sana...kali ni gi sana bukan berlima..tp bertujuh...saya bawak sepupu 2 org..Anak2 punya la xcited..nak cerita panjang malas la pulak..so kita biarkan gambar saje yg bercerita.. :)
 













Friday, December 14, 2012

Quick Update: Sofiyya Khadeeja

Assalamualaikum

Ini cerita last week..anak sedara encik suami kejang lagi 11hb Dis ari tu..kebetulan cuti umum sbb besday Sultan Selangor..dpt berita tu pun ptg..time tu adik ipar saya dah dekat spital..hadoiii..rasanya ini la paling lama skali sofiyya tidak diserang kejang..genap 5 bulan..tarikh yg sama la pulak dengan kejang yg sebelum ni..style kejang dia still sama..lama jugak..rasanya 5 hari 4 malam jugak la adik ipar saya terpaksa berkampung di Hospital...alhamdulillah..skrg sofiyya dah bertambah sihat...semoga Tuhan sentiasa pelihara kesihatan Sofiyya Khadeeja dan memberi kesembuhan buat Sofiyya Khadeeja..Aminnnn




Monday, December 3, 2012

A'eishah Naqiyyah & Gigi Rongak

Assalamualaikum 



Dah lama x bercerita tentang anak dara saya yg sorang ni..tahun depan dah nak darjah 1 pun..ari ni nak crita pasal gigi eishah..ini gigi yang ketiga dah cabut..2 batang bawah dan yg latest sebatang kat atas..penuh dengan drama airmata time nak buleh ke cabut gigi tu..haiiiihhh..muke nak nangis..tp masih nak tunjuk kuat..nak tanak ibu terpaksa layan..penyudahnye cabut la jugak..itu pun lama weiii..hadoiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...dr dulu sampai skrg..kalo gigi cabut dia mesti ckp nak simpan gigi tu..konon nak tiru mcm dalam citer oggy n the cockroaches tu..simpan gigi bawah bantal..esoknye gigi bertuko jadi duit..haiihh..kalo mender tu betol..lama dah ibu kaya eishah oii...abis sumer gigi ibu kutip..kakakakakakaa..

Resepi Daging Goreng Bercili versi 'Cik Erni'

Assalamualaikum


 Daging Goreng Bercili

Ini antara resepi yg dah lama tersimpan dalam draft..dek kerana sibuk dengan kerja menimbun kat pejabat..saya terpaksa peram resepi ni lama lagi..hari ni baru bleh kuarkan..huhuhu...resepi daging goreng bercili..jom kita tgk apa bahannye dan cemana cara nak buat..

Bahan:

Daging lembu
Cili Merah
Cili Padi
Bawang Putih 
Bawang Merah
Garam
Nisan/Gula

Cara:

1. Memula rebus daging sampai empuk.
2. Goreng daging.
3. Tumiskan cili merah, cili padi, bawang putih dan bawang merah yg dah diblend..
4. Masukkan garam dan nisan secukup rasa..pastu gaulkan daging yg dah digoreng td..Sedap dimakan dengan nasi panas..nyum nyummmm

Sekian resepi utk hari ini..till next entry..

Berat

Assalamualaikum 

Hati rasa sarat..
Kepala rasa berat...
perasaan bercampur baur..
Nak nangis sangat..sangat sangat..
:(