Friday, December 19, 2008

My Princess @ 2 years 4 month...

Cheecky Smile




Lama ku x citer pasal eishah..ni rasanya antara gamba eishah yg terbaru hubby ambik..budak kecik ni mmg ler suker bergambo n buat mcm2 aksi..skrg ni mulut nyer dah bertambah becok..pot pet pot pet x larat ku nak layan..pehtu nakal yg amat..kijer nyer wat selerak umah jer laaa...pastu dah pandai marah2 si papik sampaikan si papik pun dah pandai marah org balik..aduusss..pening ku ngan 2 org budak kecik ni..si eishah ni dah bleh harap skrg ni...tolong picit paler ibu pun dah pandai..heheheeh...tp yg tak tahan nyer..suke beno dier nengok kartun barbie princess tu..tgk berpuluh kali pun x per...satu lagi tom n jerry..bleh gelak ngilai sensorang depan lappy tuuu...adoiilaaa...aper punyer anak dara..hihihihihihi..oo..luper nak bgtau..suker melaram minah ni..ngikut saper ntah..ku ni bukan jenis suker melaram pun..suker beno aksesori2 gurls mcm cekak rambut..sepit rambut..jam tgn..bangle..sumer dier sapu bersih..kalo gi mall..x kira la ngan sesaper...dier sebok ler mintak cekak rambut walaupun kat umah tu dah bersepah ngan cekak rambut..bab makan plak..dier suker beno makan mender2 berkuah seperti suppp...siap hirup tuuu...ngan bunyi2 skali ader...hahahahaha...tu jer la setakat ni yg ku ingat pasal si eishah tu..kang kalo ader perkembangan lagi ku update lagi dlm blog..


Thursday, December 18, 2008

15 month Check Up..

Smlm ku gi monthly check up..risau ler jugak..takut berat x naik mcm ari tu..pii ari ni ku rasa gembira sgt..sbb nyer..skrg ni ku dah start rasa ok..cuma pening2 tu ader lg..doc fatimah pun kater ku nampak ok berbanding dulu n dah nampak berisi..mmg betul pun..berat ku naik 2 kg..hihihihi...skrg tgh sedap mulut makan..pas dah borak2 ngan doc baru la scan..tgk baby plak..alhamdulillah..baby sehat membesar..hihihi..tgh sibuk duk menggosok muker time doc scan tu..per la baby ni..x reti duk diam sungguh..hubby sengih jer..sbb nyer..ni la 1st time dier dpt lalui sumer ni ngan ku..time eishah dulu x merasa ler sbb dier jauh nun di brunei..hehehehe..oohh..luper nak bgtau..ari ni doc amik darah..byk test nak buat kater nyer..nak test hiv la itu la ini laaa...x der la sakit pun..hihihi...berlagak x ingat tuuu...oo..masalah kesihatan sblm ni dah hampir setle..skrg masalah lain la plak nyer..meh ku nk bgtau kat korang..ku ni setiap kali pregnant muker sgt la x cun..sbb nyer jerawat2 kecil kuar..pastu kan ader mcm gatal2 kat kulit...dulu time eishah gatai2 kat tgn..abis tinggal tanda sket..sket jer ler..x nampak mana pun..ni skrg ni korang tau tak gatai tu kat mana?kat siku ni haaa...mlm td plak kat tepi mata ni..adoiii laaaaaaaaaaaaaa...tensen tensennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn.....cepatla ilang..jgn tinggal kesan udah ler...gambo baby ku x ingat nak scan..kang kalo ku rajin ku scan ler..

Tuesday, December 16, 2008

Menu pagi ini...

Sebelum bgtau menu per pagi ni..ku nak citer dulu pasai pagi td..korang tau x???ku bangun lambat wehhhhhhhhhhhhhhhhhhhh...kul 6.38 ku bangun..time tgk jam tu..ku rasa mcm x caya jer..pastu ku gi bilik mama..tanya..maa...dah kul 640 erk?ma buleh jawab..a'a..naper??ku kater..alaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...pesal per x kejutkan orggggggggggg???org dah lambat ni..ku capai towel..mandi kumbing jer..pastu baju pun gosok cincaii..tudung ku pakai tudung kaler cream smlm jer..x sempat dah weh nak gosok..dah ler x mkn lagi..sblm gi kijer ku singgah restoren amir..pii tapau makanan..amender yg ku tapau?ari ni ku tapau..roti telur sebijik...sandwish roll 3 bijik..cekodok ikan bilis tu 4 bijik..+ ngan air milo aiss..adoii aii..nikmatnyer minum milo aisss..hihihihihi..disebabkan pagi ni bangun tido pun lapa ala2 mcm dah x makan 10 ari..so dlm kete ku dah bedal siap2 cekodok tu..sampai jer opis..bukak air milo..minum ler lebey dr 10 teguk..kehkehkehkehkeh..pastu baru la...bismillahirrahmanirrahimmmm....ngappppppppppppp..makan roti telur plakkkkkkkk....burrrppppppppp!!!!!!!!!!alhamdulillah syukur nikmat..perut ku kenyang takat kul 10 nanti jer kot..kahkahkahkahkahkahkah...x per..ku dh sediakan mcm2 bekal dah ni..bekal cekelat pun ader gak..cekelat choccette picnic tu kekgi ku nak bawak sebungkus letak dlm kocek blazer...time training jap gi bleh ku makan senyap2..hahahahahaha...oppss..sori laa..gambo ku x sempat nak amik sbb dah telan sumer baru ingat nk ambik gambo...x der maknanya..lagipun..bukan korang x pernah tgk pun camner rupa roti telur cekodok sumer tu.huh!!!!

Monday, December 15, 2008

I'm 14 weeks pregnant..

Dah masuk 14 minggu..tp pasai per mabuk ku ader lagi ni..adoiilaaaaaaaaaaa...biler nyer la nak ilangggggggg...minggu lepas ku demam la plaknyer..mujur demam biasa jer...cuma yg buat x selesa..idungku ni ha selsema..pastu batuk la plaknyer..mulut rasa tawar..selera makan ku pun ilang..semenjak demam ni ku kerap muntah..sblm ni x muntah pun..adoiilaaaaaaaaaaa...ngeri biler ckp bab muntah..sakit wehhh..kepala plak pusing..so kat umah ku terbaring jer lerr...nak tido x leh nak tido sbb sakit paler..x selesa nak tidoo..hopefully cepat la ilang sumer alahan ni..ari minggu baru ni ku mimpi x best..dlm mimpi tu ku gi bilik air n ku tgk..bleeding...bukan sket...tp banyak la sgt mcm ku period...adoiilaaaaaaaaaaaaaaa..terjaga tu ku terus pegang perut..mana la tau kot mender tu btol n bukan mimpi..syukur..mimpi jer..korang2 doakan la kesihatan ku erk?buat masa skrg ni..ku ader beberapa masalah kesihatan yg ku x leh kabo kat sini..hopefully sumer ok ler pasni..ala..masalah kesihatan mender?masalah kesihatan beser ibu2 ngandung lerr...kang ku citer lagi..ku tgh pening lalat ni haaa..bubye..

Tuesday, December 9, 2008

Aidiladha Yang Hambar..

Naper tajuk entry ku camni?sbb nyer mmg raya aidiladha kali ni hambar dan penuh dgn dugaan...2 ari sblm aidiladha anak buah ku syafiq demam tinggi lagi..time tu pun masa sedar dier demam..demam dier dah mencecah 38.6c dah..klinik pakar sumer tutup dah time tu..sbbnyer sabtu klinik bukak half day dan kebetulan doc pakar yg selalu merawat syafiq tu cuti beraya sampai ari jumaat..disebabkan demam syafiq kain tinggi kakak ku bawak dier pi klinik rawatan az zahrah..tp biler balik tu dier menyatakan rasa x puas ati..doc tu sebok nak balik dan check mcm x nak check jer..mlm tu demam syafiq naik lagi..so we all decide bawak klinik harian an nur plak..emm..keputusan nyer sama jugak..dua2 cap ayam..natijahnyer..mlm tu we all pakat jaga syafiq ramai2..ramai2 ler x tido..kejap2 measure suhu bdn dier..still tinggi lg..masuk ari kedua ari ahad..sama jugak...demam dier x turun ke 37..still 38..sian sungguh la kat mama n ibu syafiq..dua2 dah lembik gara2 x tido mlm..masuk ari ketiga..dah mula tunjuk penurunan..legaaaaaaaa...pagi raya tu sumer terbangun lambat..mulanya plan nk buat nasik impit ngan kuah gulai ikan..tp nampak gayanyer siap lambat ler sbb sumer bgn lambat..so disebabkan lapo..aboh ku pi cari makanan kat lua utk alas perut..ingatkan mana la tau kot kedai mamak bukak..skali tgk2 sumer kedai tutup..last2 pagi tu breakfast air kosong jer la sementara menunggu nasik impit n kuah gulai ikan tu siap..lembik abis dh ku maser tu..ooo..luper nak bgtau..MR HUBBY x der kat sini..dier skrg ader kat trg..pagi2 sok baru dier sampai sini..tu jerla yg ku dpt citer utk aidiladha kali ni..citer lain nanti2 la ku update..

Friday, December 5, 2008

Kisah Roti Canai...Dan Kisah Makanan2 Lain..

Hehehehehe...mcm klako la plak entry kali ni..pii ku x kira..ku nak citer la jugak..smlm sblm ku gi kijer..ku ajak hubby singgah restoren amir..wajib n kena gak singgah ari ni sbb dr mlm td ku duk mimpi2 makan kat sana..sampai restoren amir ku order..ROTI CANAI SATU...BUNGKUS!!!Pastu tgn ni laju jer tapau sandwish roll 3 ketul...cekodok ikan bilis 4 ketul..pastu tapau air milo ais skali...dah siap baya terus masuk kete...sampai opis letak brg2 pastu nak start makan..skali bukak2 bungkusan roti canai tu..tetiba aser sedihh...nak nangis.....uuwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...pasai per roti canai ku ni kocik bona...nipis plak tu...5 kali suap dah abisssss...adoilaaaa...tensen tensen..disebabkan x kenyang..ku makan kuih2 tu time tu jugak..abis sumer makanan ku kol hubby...ngadu kat hubby..per yg bleh hubby jawab..siannyerrr...tu jer ler...hihihihi...pagi ni ku singgah restoren amir agi..tapau..ROTI CANAI 2!!!!!!!!hahahahaha..sampai opisss...puas ati dpt bedal 2 keping roti canai..hahahaha..kenyang nettinggggggg...tu citer roti canai..ni nak citer pasal lunch ku smlm..ehhh..bukan smlm..smlm ok jer..lunch ku ari rabu ari tu..disebabkan geng2 ku sumer g kursus..tinggal la ku keseorangan terkontang kanting x der teman nak gi lunch...sob seb sob seb...last2 ku nekad turun pi order kat kafe cap ayam kat bawah ni..turun2 tu..ku gi kat kakak yg amik order tu..kak..nasik goreng kampung 1 bungkus..siap tulis dier pun sarung uniform..pegang sudip..per lagi..adegan goreng mengoreng ler..x lama tu dier pun ceduk nasik dr kuali..letal dlm pinggan..pastu dier pekik..NASIK GORENG BELACAN SIAPPPPPPPPPPPP!!!!!!!satu kafe tu dengo..x lama tu mai bdk cina sorang amik nasik goreng belacan tu..pastu dier senduk lagi nasik dr kuali tu..letak dlm polistrene..pastu dier tabur ikan bilis n bawang goreng..x lama tu dier pekik..NASIK GORENG KAMPUNG SIAP!!!!!!!!!!!!Mangkuk tingkat nyer makcik..depan2 mata ku ni ko tipu...ntah nasik goreng per la yg dier buat..kampung ke belacan ker ku pu tatau..pii disebabkan ku dah pening lalat time tu...ku x marah dier pun..ku maki dlm ati jer la..dasar pemalas..penipuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!!!!!geram hakuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!naik2 tu ku mula la makan nasik goreng kampung ku tu..x der rasa per pun...tawar jer..pii yg menambahkan sakit lagi ati ku ni...dlm nasik ku ader kulit telur!!!!!!!!!!!!!dasar pengotor sungguhhhhhhhh...eiiii..ku geram ku gerammmmmmmmmm...nak komplennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn!!!!!!!!!!!!!!!

Wednesday, December 3, 2008

Tagging Game From Nieza...

Adoii aiiii...(tiru ayat nieza..)..ku di tag lagi...tulun tulun..kali ni tagging game ni ku rasa susah sket sbb nyer..memerlukan gambo time pregnant sedangkan ku x der gambo2 tu..dah tu camner erk?tp..bg x menghampakan sahabat ku nieza..ku layan jugak ler tagging game ni..baca jgn x baca erk cik nieza..
Tajuk tag nyer..Bagaimana Rupa Anda Semasa Mengandung...


Adoi aiii...bab rupa mmg la ku sgt x suker time pregnant ni..mana x nyer..sememeh..bolatttt n comot..heheheh..mcm nieza ku pun x sedo ku pregnant.yg pastinya rezki dtg mencurah2 time tu..time tu la ku baru dpt kijer..hubby plak dpt skim hafalan al-quran n yg paling best plak..ku pregnant..kalo ikutkan mmg kitaorg plan utk ader baby pas ku abis master..pii ubah plan biler tetiba ku di offer kijer..hahahaha...ku tau ku pregnant pun time tu usia baby almost 8 weeks..ku bleh lg main netball sampai koyak rabak suar..jatuh la...time tu library wat ari sukan..lepas dr tu rasa bdn mcm lain mcm jer..pastu ku pasan period ku x mai dekat sebulan gak..yg hampehnyer biler ku bgtau hubby..dier kater relax la..tunggu la period x dtg 2 3 bulan ker..hahahaha..last2 kakak ku suruh wat urine test..skali tgk positif..hubby time tu kat bunai..lg 2 3 ari ler dier nk balik mesia..masa ku tau positif tu..dah terketar2 dah bdn..muker pucat lesi..takut punyer pasai..sampai nk bernafas pun ku takut sbb tau ader mender lain dlm perut..hahahahahaa...hubby balik mesia baru ler kitaorg pi jumpa doc..doc kater expected due date 15/8/2006..ku pelik pasai aper hubby ku duk senyum kambing jer..rupanya due date doc bg tu sama la plak ngan birthday dier..wakakakakaka..tp mmg baby kiterog kuar on the dot pun..15/8/2006...sama besday hubby..skrg dah masuk 2 tahun dah pun si eishah tu..besooo sudah....hihihihi...

1. Berat sebelum mengandung..

Ku ni mmg ler cikeding..makan mmg x ikut time..masa 1st time ku gi cek up kat klinik kesihatan tu berat ku 39kg jer..hahahaha...pastu kat buku merah tu dier tanda ler..underweight..wahahaha...

2. Berat terakhir mengandung sebelum bersalin...

Last berat yg sempat ditimbang oleh nurse kat spital putrajaya sblm ku bersalin..55kg...hihihi..time pregnant berat skali naik 2 3 kilo maaa...asyik kena bebel ngan nurse pusat kesihatan..ader ker dier suruh ku makan biskut sekeping dua jer..mana cukupppppppppp...

3. Berat selepas abis pantang..

Pas pantang berat ku 50kg..abis sumer baju kebaya ku yg cun tu sendat..kain x leh nk sarung..dah jd mcm sarung nangka la plaknyer..hahahaha

4. Apa yg korang suka makan masa mengandung...

Time pregnant kan eishah sumer makanan ku bedal..x der yg x buleh makan..cuma pregnant skrg ni jer yg cerewet sket..demand x ingat..

5. Hospital mana anda bersalin..

Ku bersalin kat spital putrajaya..ku sgt puas ati bersalin kat sana sbb sumer staff dier baik2..layan ku mcm putri..siap bg semangat time push..hahahaha...cuma yg x best nyer handphone ku ilang kat labor room.mangkuk tingkat btol..saper ler punyer kijer..time ku tgh sakit pun sempat lagi dier wat kijer..pii ku n hubby x kesah pun sbb ku n baby sehat n selamat..hubby bg handphone lain kat ku pastu..hihihihi...

6. Tunjukkan gamba mengandung at least 5 keping..yg penting skali gamba masa last pregnant..

Bab gambo mmg ku mintak maaf ler kat cik nieza...ku x dok gambo wehhhh...lgpun 1st pregnancy tu hubby x der sini..so ku x xcited nak bergambo bagai time pregnant..yg ader cuma gambo ni jer la...tu pun x nampak perut..tp yg penting masa ni dah lebey 7 bulan ler..kira ok ler bleh tgk muker tembon ku itu...hihihihi....


7. Sila tag kawan anda seramai 5 orang...

Ku nak suruh saper la plak yg buat erk?Erm...ku nak suruh..

Weeda

Angah

Kak Akma

Kak Latifah..

Admit lagiiiiiiiiiiiiii...

Last week ku di admit lagi kat unit A&E Hospital Pakar An Nur..sumer gara2 ku x makan n badan ku kurang air..adeiii..x sanggup dah rasa...mintak2 ni la yg terakhir..tu pun sbb ku dah x larat sgt jer..kalo x jgn harap ler ku nk g spital..emm..mcm biasa..masuk air 2 botol + 1 jab...org punyer la ramai..sampaikan nak masuk kat A&E pun nk kena tunggu turn..last2 turn ku tiba gak..panjat atas katil..baring..nurse pun mulakan kijer2 cucuk mencucuk..adeiii...sakit nyerrrr...memula hubby tunggu..pastu hubby kater nak bawak balik eishah dulu sbb eishah mcm nak tido jer...ader ker eishah kater ku sakit tgn..hehehehe..mentang2 dier tgk tgn berbalut..dan dan tu sakit tgn..klako la plaknyer..pas dah anto eishah..hubby mai temankan ku kat spital..muker hubby pun nampak mcm keletihan dah..sian plak..pii masih lagi setia meneman ku kat spital..tq hubby..ptg jugak baru la ku kuar spital..kuar jer rasa segar..mcm dah x sakit..hahahaha...berlagak x ingat..ohh yer...doc bg ku mc 2 ari..mc lagiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...sampai2 umah ku terus makan tghari ngan hubby..bukan tghari dah pun...dah petang dah..dakper la..janji makan n perut x kosong..mlm tu ku mcm ala2 agar2 balik dah..lembik sket..rasa mcm x bermaya..adoiilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.................

Tuesday, November 25, 2008

Nanti ibu beli princess ek??

Emm..mesti korang tertanya2 per maksud entry ku kali ni..ni la dier ayat yg slalu kuar dr mulut anak ku eishah..ayat yg meruntun jiwa ku lately ni..ayat yg wat ku rasa mcm terkilan n sedih sbb sampai skrg ku x dpt lg tunaikan per yg dier nak..rasanya dah hampir sebulan ku dgr ayat ni..bleh dikatakan hari2 eishah duk ulang ayat yg sama kat ku..dan setiap kali tu jugak la ku bg janji kosong kat eishah..kadang2 time balik kijer dier mai kat ku..dier ckp..nanti ibu beli princess ek?eishah nak satu?esok nyer no tu mungkin dah berubah..ayat pun dah bertuka..eishah nak princess banyak..bukan dengan ku jer dier mintak..rupanya dengan ayah nyer pun dah byk kali dier mintak..bodoh nyer la ku ni..sblm ni ku tertanya aper princess yg eishah nak tu..doll ker?ker barbie tu?akhirnya masa 3 ari ku mc tu baru la ku tau..tu pun kebetulan tv3 siarkan rancangan barbie 12 dancing princess...tiba jer iklan barbie eishah berlari2 sambil mulut dier tanya mana princess eishah..skali dicapainye music box yg terlekat kat buku pop up song 12 dancing princess tu dan diletakkannya kat kepala dier..sambil tu dier pusing2 menari tiru gaya princess mcm dlm citer cartoon tu..sedih ku rasa..rupanya dier nak hairband or cekak rambut barbie tu..anakku ni bukan jenis yg cerewet..pantang nampak cousin ku pakai cekak..mesti dier duk tilik2..pastu duk ckp princess..bg dier..sumer mender atas kepala mcm cekak tu..x kira la kaler per pun..buruk setara mana pun..tetap dier ckp princess..ku terkilan sgt sbb sampai skrg ku masih lagi x dpt tunaikan aper yg anak ku tu hajatkan..bukan ku tanak pi beli..tp keadaan ku skrg menyebabkan ku x betah nak gerak jauh..hatta muker hubby pun ku bleh nampak boring sgt sbb terpaksa duk terperuk kat umah gara2 kesihatan ku skrg..insyaAllah..ibu dah sihat nanti kiter pi beli cekak princess eishah tu k sayang?ibu promise...

Wednesday, November 19, 2008

Anak aku dah besar...comel...pot pet pot pet....

shukenyyeeee dieee...huhuhuhuhuhu..


Best giller biler eishah manje ngan aku skrg ni...ayyaahh ayyyaahh ayyyaahh...mengade yg amat...





banyak cakap sungguh anak ayah ni....eishah tgk per tuu...




Monthly Check Up...

Ari ni ku ader monthly check up kat an-nur..kul 8.35 ku dah gerak dari rumah semata2 nak dpt turn cepat jumpa doc..lucky me...no. 7...so x ler lama sgt nunggu...sementara tunggu doc mai..ku gi makan jap..sbb ku x mkn per lg pg ni..ni pun dh rasa lembik dan x bertenaga...ku mkn roti canai n minum milo ice...pepagi bute minum milo ice..lantak ler...yg penting minum minuman sejuk dpt legakan pening paler n mual ku..heheheh...dah setle makan..masuk klinik balik tunggu turn ku..x lama tu nurse pun panggil..ku pun sembang ler panjang lebar ngan doc..badan ku kurang air ler sangat..kering...doc suggest admit n masuk air 2 botol...uuuwaaaaaaaaaaa....lu tanak...ku ckp kat doc ku x sanggup dahhh...ku tanak...pastu ku ckp x per...bia ku balik dulu..ku nak balikkkkkkkkkkkkk...nanti kang kat umah ku minum le air banyak2..kalo x jalan n lembik gak ngan sukarelawa nyer ku akan g kat emergency tu..satu lagiiiiiiiii..berat ku x naik punnnnnnnn...ni sumer gara2 ku kurang makan...pastu doc ckp...jom tgk baby growth ker x??berdeba giller..sib baik hubby masuk temankan ku...doc kater baby growth...dah kuar tgn dah..tgh duk bergedik2 bergerak...sgt la heppiiiiiii...hehehe.pastu doc print n bg gambo tu kat ku..pastu doc kater...doc bg mc sampai jumaat n rehat kat umah..anytime rasa x sehat..mai klinik balik...adoii..ku dah rasa lembik balik dah ni..x der tenaga...kang ader any news ku update lagi..bubye...

Tuesday, November 18, 2008

Banner Agensi AntiDadah Kebangsaan

Dari jauh...
Fokus fokus...i told u..me...senyum kambing...hihihi

Ari ni ku ader la ym ngan etty..kawan ku time blaja kat uitm dulu..kawan yg bedal roti canai 2 keping ngan ku dulu..wakakakak...x padan ngan keding...bedal roti canai sampai 2 keping..sokmo bebudak umah sewa ku suker ngat ngusik ku dulu..kater ku ngan tilam yg ku tido tu sama jer..x pasan ku ader atas tilam..sangat la hampeh..wahahahah...melalut la plak..etty send 3 keping gambo kat ku..kater nyer dier ader ambik gambo ku dr blog untuk wat banner tentang kijer dier tu la..ku pun tatau la banner per..yg ku tau member ku one of the officer in charge kat AADK..heheheh..skrg tgh memboyot..hihihihi..jgn marah yer mak yongggggggg...sebenarnya sblm ni etty kabo doh ke ku dier nak amik gambo dr blogku..pii ku dok tahu la plok hok maner ser...rupanya gambo hok ku tgh senyum kambing..belasah jer la labu..yg penting akak glamer di AADK Kelate nung..pii dok glamer pun kat UPM ni..wakakakakaak.....

Minggu lepas....

Minggu lepas adalah minggu yg paling memenatkan..mau nyer x??si eishah demam teruk mcm last year..korang bayangkan ler..dah ler ku tgh mabuk camni...si eishah plak demam...ari selasa tu 3x ku gi spital..demam dier x kebah..turun naik turun naik...39-40...risau giller...last2 mlm tu ku angkut gi spital..admit jer spital..tp ward plak full..disebabkan si eishah tu still makan n minum mcm biasa walaupun demam tinggi gitu...so doc suruh ku observe kat umah jer...dorang just masuk ubat kat punggung eishah jer..last2 mlm tu ku tido2 ayam ler duk menjaga si budak kecik tu...makan pun x lalu..bertambah lembik dah rasa bdn ku ni..esoknyer nampak demam dier mcm dah ok..so agak2nyer khamis bleh la ku gi kijer..skali tgk2 cempedak dah jadik nangka...demam dier ader lg...so terpaksa ler ku amik EL..cuti ku tinggal sari jer lagik...uuuwaaaaaaaaaaa...tensennnnnnnnnnnnn...akhirnya...baik gak eishah...ari jumaat tu ku dah bleh g kijer ngan senang hati...lalalalalala...pii senang ati tu x berpanjangan sbb nyer tghari tu mama ku kol tanya bleh x ku balik umah..anto si papik pi spital..plak dah..budak tu plak demam..air liur dah meleleh2...ku bukan tanak tolong..tp off ku dah abis...cuti tinggal sari jer lagi..camner la ku nak ca alif bot..last2 ku kol mak papik..suruh dier balik gak..lastest info yg ku dpt ptg jumaat tu..hubby bagitau papik warded lagi..sbb demam tinggi mcm eishah dan yg paling teruk..ader ulser kat tekak..so dier tanak minum susu...asyik melalak jer la kijer nyer...balik kijer ku singgah spital..sgt la kesian tgk bdk kecik tu..teringat time eishah warded dulu..aboh ku bgtau..10x papik kena cucuk..sumer gara2 uratnyer halus la sgt..last2 korang tau x doc cucuk kat mana utk masuk ubat n air tu?kat kaki tu ha....sadis sungguh..ngeri ku tgk..kaki bercalar balar..tgn lebam sana sini..plaster sana sini..dah ler cucuk sampai 10x..kena mandi ngan air sejuk lak tu..disebabkan demam dier tinggi...so nurse basahkan badan dier ngan air dr peti ais..pastu bwk pi toilet..mandikan si papik tu..per lagik..melalak la dier sampai sore pun dah serak2 basah ala2 rockers gitu..3 ari 2 mlm gak ler angah n mama ku berkampung kat ward az-zahrah tu...ari ahad mlm tu baru la balik..harap2 pasni x der la yg x sehat dlm familiku..kut berjangkit kat 2 org bdk kecik tu jer..chop chop...aboh ku start demam smlm...adoiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiilaaaaaaaaaaaaaaaaa......pening peninggggggggggggg....

Terharu...

Ku sgt la terharu ari ni..mau nyer tak..cik apid bg ku kuih samosa pg td..baru jer smlm ku tinggal komen pasal samosa kat blog cik apid...tup tup pg ni dier mai anto samosa kat ku..adoii aii..sgt la terharu...tq cik apid..oo..luper plak nk komen..samosa tu sedap jer wehhh...kalo sesaper nak order korang bleh la roger2 cik apid...bab memasak mmg ler cik apid ni terer..bukan takat samosa..kek mcm kat secret recipe tu pun dier bleh buat..hihihihi...so pasni jgn segan2 utk order ngan cik apid...ku promote kaw kaw punyer ni...hihihihi

Monday, November 10, 2008

Dulu dan Sekarang..

Dulu..sumer makanan ku balun..
Skrg..nak makan pun kena pilih...
Salah pilih...wek wek wek...
Dulu..kalo nak makan..x complete rasanya tanpa sayur..
Skrg..jgn kata sayur..nampak kaler hijau tu pun ku dah nak wek wek wek..
Dulu..kalo nak makan..mesti kena ader cili potong tu..best..pedas..
Skrg..nak makan makanan pedas pun x lalu..tgk cili kaler ijau pun dah nak wek wek wek..
Dulu..suker beno makan mender masam..minum orange juice..makan asam etc..
Skrg..nampak mender tu pun ku rasa nak baling2 jer..
Dulu..asyik2 nak makan ayam Mcd or KFC or NANDOS or Keny Rogers..
Skrg..terbayang wajah ayam2 tu pun dah bleh buat ku rasa nak wek wek wek..
Dah tu??amender la yg ko nak makan erni woiii..jgn ler demand sgt..
Bukan ku yg demand wehhhh...dlm PEYUT ni ha yg demand x ingat dunia..
Tensi hokeyyy????

Thursday, November 6, 2008

Alahan...

Ari ni ku baru masuk opis...ari selasa ku amik EL..sumer gara2 x larat yg amat sgt..cuti ku tinggal 2 ari jer lagi..uwwwaaaa....tensen jer....ptg selasa tu ku ikut hubby pii pasar malam..mcm2 yg ku beli...tp last2 mama ngan aboh yg pulun sbb ku dah terbaring x larat nak bangun..per lagik nak makan..tgk pun dah nak muntah2..last2 perut ku terbia kosong cenggitu jer...time tu mmg dah lembik dah..ikut ati mlm tu jugak nak gi klinik n kat klinik nanti ku pasrah per yg doc nak buat..janji ku ok balik dah ler...last2 ku tertido camtu jer...sedo2 hubby dah ader kat umah..esoknyer ku bangun awal2...mandi awal2..ajak hubby pi klinik..tak tahan sgt dah..dah x der tenaga dah rasa nyer niii...ramai la plak org yg tgh nunggu turn...akhirnya tiba giliran ku...ku masuk pi jumpa doc..hubby pi tolong tapau roti canai utk ku..mmg dah pakat awal2 ngan hubby camtu..nak beli awaltakut sejuk plak..lagi la x lalu makan..skali tgk2..mmg x der rezki ku..x leh makan roti canai sbb ku kena gi kat emergency room..masuk air 2 botol..injection tahan muntah skali..masuk emergency room tu bdn dah menggigil..bukan takut..tp sejuk yg amat..pasrah la erni oiii...janji ok pasni udah ler...sib baik hubby ader temankan ku..sgt la terharu..rasa mcm nak menitik airmata ni..siap tolong picit2 kaki ku lagi..teringat time eishah dulu..sumer mender ku harungi sensorang..sampai la 2nd baby time ku demam kuat awal tahun ni dulu..time tu kena masuk air gak..ku sensorang gak time tu..bezanya time ni hubby ader..lain sgt rasa perasaan ni..tq hubby..tq sbb temankan ayg semlm..gambo2 kat spital kang ku tempek kat sini..gambo ader dlm nset hubby...till next updates..bubye...

Friday, October 31, 2008

Sedeyyyy...

Ari ni ku tatau naper ku aser sedey...aser down sgt2..gi opis muker monyok jer...campur ngan keadaan kesihatan ku skrg ni..bertambah la monyok muker ku ni..smlm ku sms hubby..hubby kater dier balik ari ahad..uuwwwaaaa...lambatnyerr....nampak gayanya esok x der chance ku nak gi pasar malam sbb driver x der..uuwaaaa...kempunan nak minum manggo blended..dakper la..minggu2 seterusnya ader lg..hopefully hubby dah x bz time tu..ari ni nenek n atuk ku sampai dr trg..yahoo...at least x ler sunyi sgt...hehehehe..bleh la mintak nenek ku masak mcm2 untuk ku nanti..kla...ku nk sambung wat kijer sket...latest news ku update later...

Thursday, October 30, 2008

Busy Hubby..

Masuk ari ni dah 2 ari hubby kat trg..baru lg balik trg..ni dah balik trg lagi..kali ni gi amik kete dier..x siap pun lg kete tu..x tau la biler siapnya..cuti depavali ari tu hubby balik trg atas urusan kijer..ku balik jugak trg..tp x balik ngan hubby..balik ngan parent ku..hubby balik ngan kengkawan dierr..ku paham..dier ader kijer yg nak kena buat..x per laaa...kat trg pun ku bukan slalu dpt jumpa hubby..jumpa pun sekejap..x sampai sejam..x sempat sembang..hubby dtg umah nenek ku pun takat henguk ku jap..sbb dier sebok..paling lama pun time ku kuar ngan hubby..pi A&W pi beli eskrim..tu pun ku rasa x sampai sejam..takat tapau jer...ari depavali..ari isnin tu..petang ku dah sampai bangi..hubby kul 5 6 ptg tu still kat Kemaman lagi..ku dah tido hubby baru balik..celik mata esok hubby ader la ngan ku..ari rabu pepagi lg hubby dah kuar..flight ke trg awal pagi..ku ingatkan hubby balik trg sari jerr...ingatkan ari ni hubby dah balik kl..ku sms hubby rupanya x jadi balik...adikku balik kl ngan atuk n nenek ku..kebetulan dorang mmg nak mai kl..emm..tatau la baper hari lg hubby kat sana n biler hubby balik kl...latest info yg hubby bgtau..next week ari jumaat..hubby n kengkawan balik trg aagi atas urusan kijerr...uwwwaaaaaaaaaaaaaaaaaa...sgt2 sedeyyyyyyyyyyyyyyyyy...tp nak buat camner..kijer n kerjaya nyer pasal ku redha jer laa..lgpun ku biasa dahh..hampir 3 tahun ku hidup tanpa hubby disisi..anggap jer la mcm hubby still kijer kat bunai..n aku masih di sini..to mr hubby..ayang wish u all the best..dah berjaya nanti jgn luper blanjer ayg pi makan cendol kat UKM tu..hihihihi

Tuesday, October 28, 2008

Update Tuan Rumah..

Adoiii aiii....ni geng mana plak yg dah serang blog ku ni...adoii aiii..pening peninggg...udah2 ler tu wehhh...asyik korang jer konker...bg chance plak kat tuan rumah...hihihihi...jgn marahh erk??ari ni ku MC..disebabkan kepala ku yg pening lalat..start dr last week mmg ku dah start x lalu makan dah...sgt ler sedih sbb hanya mampu memandang jer makanan yg sedap2 tu..pastu terus berlari g toilet...wek wek wekk..pii satu hapa pun x kuar...sgt la tensen...ptg td dlm kul 1.45 ku dh tercongok kat depan an nur tu..ku ader appoinment ngan doc lagi ari ni...kali ni doc nak tgk baby sbb ari tu x nampak..time masuk bilik doc tu...time scan ku pejam mata rapat jer..takut peristiwa lama berulang kembali..piii biler ku bukak mata doc kater...dah nampak dah..ni ha baby..nampak x heartbeat dier?mmg nampak pun heartbeat...syukur alhamdulillah...doc kater so far baby sumer ok...next appointment will be next month..pastu doc bg ku MC 2 ari..ari ni ngan esok..suruh ku rehat banyak2 kat umah..maybe sbb muker ku pucat jer td..hehehehe..piii mmg ku perlu sgt rehat pun...sbb diri lama pun ku rasa nak tumbang..kla...setakat ni tu jer la update mengenai tuan umah...ader latest news ku update lagik...doakan kesihatan ku erk?

our geng....

with our new geng..welcome to da club..yoyoyo..
Aku dan Si Buntal +kepala sawit..

Jihan And Aku....baby face..huhuhuh...wakakaka..


Jihan Kaya dgn kereta kawannya yg telah berjaya..huhuhuhuhuh...



sata aziz...otak otak...kemaman...

sarip dgn muke tongongnye...hahaha....
aku and saripdol...

suke sangat leh bergambo depan sataaaaa.....sata??hard disk erk?haha..

saripdol@President of W.A.P.C yg kelaparan...

ni jehan nama die..anak omaaakk...uhuhu..javaa javaa..budak bujang nihh...nikah bln 5 ni..jemput pada semua makhluk kat muka bumi ni...dtg jgn x dtg..
pemuda berwawasan...ko tgh cari idea ke...ko tgk pompuan tu wan...hahahah!!!

muka org kelaparan..sebijik macam mata bapak udang...hahaha


hallluuuu....welkam to de club..huhuhuh...lama x post..ni aku nak post projek aku masa balik ganu baru ni ngan geng geng baru aku ni....geng geng rock kapak+tongong+toye+berwawasan+beretika dll...huhuh...ni masa kitorang gi makan sotong gorang kat pantai teluk ketapang...area area epot ganu....korang tgk la....muke President Club W.A.P.C (WIRA AEROBACK PERFORMANCE CLUB...www.wapc.com.my)

Wednesday, October 22, 2008

Keadaan ku skrg ni...

Ari ni ku baru masuk opisss....2 ari MC...sumer gara2 sakit kepala..kalo setakat sakit kepala jer x per..ni dah ler ku rasa mual..tp yg paling x bestnyer...takat mual jer wat per...biler nak muntah satu hapa pun x kuar...rasa mcm nak terkuar jer sumer mender ader dlm perut ku ni haaa...2 ari MC..ku banyak terbaring kat umah jer..muke pun sememeh jerr...sgt x cun..so far selera makan ok lagik..cuma ku sakit kepala yg amat jer laaaa...pastu kalo gi dapo...adoii aaaiii..ku x leh gi dapo lerr...manyak busuk...jgn kater dapoo..hubby ku yg wangi baru pas mandi pun ku kater busuk jugak...wekekekeke....sori sayangggg...hehehehe..piii yg pastinyaaaa...skrg ni ku banyak terbaring jer..sumer gara2 sakit paler ni haaa...ari ni ku mai opis pun mcm tu jugak...kepala gue pusing...mm..per la yg ku nk makan tghari nanti..yg pastinyaaa..ayam dgn daging ku blacklist...tgk pun dah mualll...tak kira ler ayam kfc ker mcd ker nandos ker kenny rogers ker..sumer ku blacklistt...adoiiii aaaiii..pening peninggg...

Wednesday, October 15, 2008

Tensen lagik...

Tgahri td..dlm kul 1 ku terhegeh2 pi beli makanan..pasni x leh ler turun awal sket ker per..takut nanti kang org kater per plak...x sedap seyy...dlm m*****g smlm pun big bos dah ckp bab disiplin dan etika..ku turun tu ngan lapa tahap gaban dah..bukan nyer ku tanak order awai2...pii ari tu ku frust sgt...kul 1230 ku dah order siap2..dier suruh mai amik makanan kul 130..ku turun tu ku tgk dapo x berasap pun..rupanya dorang x amik order goreng2 kot ari ni..mangkuk tingkat nyer tokei..last2 korang tau x ku makan per?ku makan nasik putih ngan saki baki gulai ayam ngan sayur tauge..nak loya biler ku ingat makanan2 tu balik..ari ni ader la plak order goreng2 tu..time ku nak..x der la plak..time ku x order tu plak dier buat goreng2...sgt la tensen..hampir stgh jam jugak ku tunggu nasik goreng kampung + tomyam..sgt tamak hari ni hokey??lantak la..pedulik per..yg penting puas ati ku makan ari ni..nasik goreng licin...tomyam pun licin..yg tensen nyer..kuah tomyam ngan sampah sarap jer yg banyak..ayam nyer cuma ader 3 ketui jer...siap kira tuuuuuuuuuuuuuuuuuuu...lepas ni kena panggil tomyam sampah sarap..bukan tomyam ayam..sekian citer tensen ari ni...esok kalo ader lagi ku tempek kat sini..

Repeat Test...

Semalam..dlm kul 1.30 ku dah tercegat kat depan klinik pakar wanita An Nur..ku amik off 3 jam semata2 nak gi buat repeat test..sementara tunggu turn..ku asyik la rasa nak terkencing..tgn pun dah sejuk..bukan per..ku fobia..teringat peristiwa bulan 2 ari tu..mintak jauh la mender2 camtu..ku org kedua yg masuk jumpa doc..hihihi..masuk jer bilik doc...ku citer dr A sampai Z..pastu doc tanya biler last period ku..pastu doc kater kalo ikutkan ku dah 6 week pregnant n due date nyer 10 june 2009..pii doc kater doc nak scan dulu...doc nak scan kut bawah..pii ku kater ku rasa nak terkencing giller ni..dr td duk kuar masuk bilik air..pastu doc kater..dakper..dier scan dr atas dulu..kalo x nampak...ku kena kencing dulu..pastu scan kut bawah..ngan muker ngelabah..ku duk jugak ler atas katil tu..hati ni berdebar2...takutttttttttt....pastu nampak ler..cinonet..kecik jer...nampak kantung tu..doc kater..emm..mmg konfirm pregnant..tp kecik lagi ni..kalo ikut kat sini baru 5 weeks..pastu doc suruh ku bangun..duk kat kusi balik..doc kater...next 2 weeks erni kena jumpa doc lagi..kiter scan lagi tgk baby..nanti dlm kantung tu ader baby..dier kater bukan nyer per...sbb ku ni dah ader sejarah keguguran...so dier nak kena check ku detail la...hati ni sgt la berdebar2...ku harap semuanya akan ok...kawan2 blogger..pliss pray for me...

Monday, October 13, 2008

Alhamdullilah...

Alhamdullilah..sekarang ni kesihatan ku dah bertambah baik..selsema n batuk pun dah kurang...tinggal habuk2 dier jer..muahahahaha...hasil test yg ku buat sendiri pun alhamdullilah..line nyer pun x ler x clear mcm ari tu..cumanya...ku x gi jumpa doc lagi..kalo ikutkan doc suruh jumpa dier minggu ni..tgk ler..insyaAllah..mlm ni ker..ku ajak ler hubby pi jumpa doc skali lagi utk wat upt..setakat ni..jerawat dah mula kua dah kat muker ku yg skrg ni mmg tgh tak cun..sgt la tensi...jgn ler kuar bebanyak mcm dulu..ader yg tgk cermin jer aser nak nangis..heheeh..mm...tu jer la update utk ari ni..gambo2 raya ku still x update lagi sbb weekend ku banyak rehat sajer di rumah..kang kalo ku dah bertambah2 sehat...ku update la...mm..ku harap sgt kengkawan blogger sumer dpt doakan kesihatan ku...

Thursday, October 9, 2008

Sajer jer nak wat ku marah....eiiii...

15 minit lg kul 1 tghari ku dah tergesa2 turun gi kafe bawah..bukannyer per..takut lauk tu tinggal kuah jer..rupa-rupanya jangan kater kuah...asap pun x der..dorang x jual nasik putih ari ni..mujur makanan goreng2 dorang buat..kalo x lama dah ku anto jer surat layang kat kafe bawah ni..tanpa berlengah ku pun per lagik...nasik goreng paprik satu!!! bungkus!!yg tukang goreng tu pun per lagik..ngan segera goreng..x lama tu dier pun memekik..nasik goreng paprik siappp!!!satu kafe tu dengo..skali tgk2 paprik ku dah duk dlm pinggan...ku pun per lagik..sound sedas kat makcik tu..bungkus ler...ngan muker slamber dier bawak kuar dier punyer senduk..nak sodok sumer nasik yg dah bercampur ngan paprik tu ke dalam polistrine..ku pun jengil bijik mata..dan dan tu dier tanya..skali kan bleh..ngan muker x kesian ku pun tunjuk..tu paprik dlm mangkuk tu ader..ngan muker x puas ati dier pun senduk la nasik ngan paprik yg baru untuk ku..lantak ko la makcik..ko pk ko punyer x puas ati jer..ku ni dr td dah tercegat sampai dah rasa mcm nak pitam duk nunggu nasik goreng paprik tetiba ko nak bg yg dah bercampur kat ku plak..maunyer ku tak naik angin...eiii...sajer jer makcik ni tauuuuu...eiiiiiiiiiiii...

Tuan Rumah Tak Sihat...

Salam semua...rasanya masih x terlambat ku nak ucapkan selamat hari raya..maaf zahir dan batin kat korang sumer..sori ler sbb dah lama x update..bukan ku merajuk ker per...tp ku x sehat...sari sebelum raya ku demam batuk n selsema..balik dr trg tu batuk n selsema pun x ilang lagi..campur plak ngan muntah2..lagi la ku lembik..bukan ku sorang..eishah pun sama jugak..so ari ni..ari khamis baru ku mai opis..3 ari ku MC..korang sumer doakan la supaya ku cepat baik erk?hopefully repeat test next week..POSITIVE...doakan ku erk?entry raya ku update later la..sbb ni pun ku x sehat btol lagi ni..

Tuesday, September 30, 2008

Raya Paling Hampeh..

Ari ni dengan rasminya hb bgtau..raya ke 2 blah ler balik KL...tau gituku x yah apply cuti ari jumaat tu....kijer lagi bagusssssss...dah ler tu...baik x yah bawak beg beso2...cukupla bawak 2 3 lai baju jer..nibersengkang mataku duk ngemas brg2 semata2 nak balik ari tu..sgtx puas ati biler tetiba tuka plan camni..tp ku ni saper nak bantah..kang ader yg kuar statement dier ketua kuarga..so kena ikut dier..baik jgn banyak ckp..ikut jer..kang lain lak jadinyer...kepada kengkawan sumer..slamat hari raya..maaf zahir batin...hopefully korang semua bergembira esok..x mcm ku..RAYA PALING HAMPEH tahun ni...

Mender paling hampeh...

Erm...mender paling hampehygku lalui ari ni...perperasaan korang biler skali skala korang balik kampung..adeer mulut yg kuarkan statement LONGKANG..ni kira mulut longkang ler..pagi td kubangun sahur..kebetulan dah 2 mlm si eishah nangis..nangis pun bukan suker2..tp sebab dier x sehat..selsema..time2 sahur tu blehla si *** ****** ku tetiba kuarkan satu statment ni...EISHAH TETIAP MALAM NANGIS..ikut kurang ajarku ni...ku tinggal jer nasik tu kat situ pastu ku blah...pii sebab ku x kurang ajorla ku x buat gitu...mcmla ku dah berminggu duk umah dier..padahal baru 2 3 ari..huh....sangat x puas ati...ku ingat mender tu sampai biler2..

Friday, September 26, 2008

Mender yg ku kena setle kan ari ni...

Huhuhuhuhu...ni x der kena ngena ngan kijer..ni mender2 kat umah nun yg ku kena settle kan ari ni jugak..kalo bleh sblm mlm..sbb malam ni ku n hubby nak kena tido awal sbb dlm kul 1 or 2 pagi nak gerak balik ganu?tp sempat ker ku nak setle kan sumer mender2 ni erk?cam banyak beno jer bunyik kijer yg ku nak kena setle kan..hihihi..ni antara kijer yg ku nak kena setle kan ari ni..
1- Memula skali..tgahri ni ku nak kena gi amik baju kat KL nun..mabuk ku rasa biler memikirkan nak masuk KL tu..memintak ler jalan clear..
2- Dah siap amik baju..ku nak kena setlekan bil2 dulu..termasuk ler nak bank in duit hasil jualan dr blog sales ku tu..
3- Nak kena singgah memana kedai or supermarket utk beli bekalan budak kecik tu..smlm time buker buleh budak kecit tu mintak koko krunch ngan ku..dah elok ku bagi bleh plak dier mintak honeystar..mana ku nak cekau time tu sbb nyer honeystar dier dah tinggal balang kosong jer..saper ntah yg pulun..ku ker?atau pun makhluk2 lain yg berada dlm umah tu..kuikuikui...
4- Sampai umah ku nak kena sorting + selongkar carik baju mana yg nak sumbat dlm beg..yg ni mmg makan masa la..padahal baru nak pack baju utk 3 org tu..kalo anak ramai ku tatau ler camner rupanya..kekekekeke...
Per lagik erk?yg tu jer ker erk?Ku rasa mcm banyak jer td..hihihihihihihi...x per la..kang kalo ku ingat ku tamboh ler kat sini...hihihi...

Thursday, September 25, 2008

Mood Raya..

X lama dah nak raya.. 2 3 ari ni baru mai mood raya..sblm ni x mai lagi..ari ni ku dah x sabo2 nak cuti...mood kijer pun ala-ala jer...hehehe...esok insyaAllah belah ptg ku amik off..sumer gara2 baju ku x amik lagi..ader ker patut tailor tu suruh mai pas 25 hb..tu pun sib baik ku ckp 26hb tu ku dah nak balik ganu dah..baru ler dier kater..x per la...25hb tu bleh la mai amik..mangkuk tingkat punyer tailor...siap dier..kalo x cantik dier jahit..pasni ku banned terus dier..wakakaka...adoii aiii...serabut sungguh aser ari ni biler memikirkan baju yg ku x kemas lagi..baju si eishah tu sajer dah satu bag..almaklum ler..budak2 kecik ni mmg banyak pakai baju sebab cepat comot..expecially si eishah ni..baju ayah dier satu aper pun ku x kemas lagik...adoii...ader sesaper yg nak tulun kemaskan x?wekeekekke...sebut pasal cuti raya..ku amik cuti ari isnin selasa n jumaat..insyaAllah pagi ahad tu ku dah sampai ler KL sbb nyer isnin tu ku kijer dah..raya kali ni kena raya puas2 sbb pas raya ku bz ngan bulan Sarjana Putra..manyak klas utk Post Grads student..wuhuhuhu..tensiiiii...yg pastinya..ku akan bawak balik gak lappy..mana ler tau kot sempat lagi nak update blog time2 raya tu..kekeke...okla...to all blogger..selamat hari raya..maaf zahir batin..mana la tau kot ku ader terkasar baser ker..terlazer ker..dan sumer ter...ku mintak sori la k?kira 0-0 la erk??hehehehe...

Wednesday, September 24, 2008

Ku di tag oleh Cik Apid...

Adoi aiii..ku mai kijer pagi2 nengok kat shoutbox ader msg yg ditinggalkan oleh cik apid..adoiii aiii..ku di tag lagi...banyak beno tag tertunggak yg tak terbuat lagik..pa per pun baik ku langsaikan dulu tag cik apid ni..hehehehe.....

1. copy gambar smiley yg chumel kiut miut nie.. dan tampal kat blog korang.

2. kemudian, k0rang pilih la minimum 5 blogger (of courze muslim la kan) yang korang kenal , yang next akan tag jugak minimum pada 5 bloggers lain..

3. dan jangan plak korang lupe tinggalkan komen or jejak kat blog dorang, kasik tau yg dorang da kene tag.. hihihi ..

4. seterusnya, ku nak tag...jeng jenggg jengggggggggg....mari kiter lihat saper yg kena....yieeehaaaaaaaaa....



Cik Weeda..
Cik Maria..
Cik Akma..
Angah..
Mama Anis..
Kepada nama2 bertuah di atas..jangan segan2 buat erk?wakakakaka...

Tinggal Kenangan..




Ni la dier satu lagik entry tertunggak..hehehehe...umah yg selama 5 tahun hubby duduk..camni la rupa umah tu masa memula masuk n masa hari terakhir kitaorg nak kuar dr umah tu...memula masuk x der brg pun yg we all bawak dr mesia..bawak beg ngan baju jer..sumer brg beli sana..balik sini lak..bawak tv seketul jer..yg lain sumer let go..hihihihihi..skali skala biler tgk gamba2 umah ni ku terbayang suasana dlm umah ni..nyaman..sejuk..tenang..skali skala rasa sayu gak la...sob seb sob seb...pa per pun umah ni meninggalkan banyak kenangan manis dan pahit hubby n ku..pasni tatau ler lagik sama ader diri ku ini masih berpeluang menjejakkan kaki untuk ke brunei skali lagi..layan jer la gambo2 ni..

Kereta Kecil Warna Kuning


Hubby ku pulang dr Brunei..
Hubby ku bawak balik kereta..
Kereta kecil warna kuning...
Boleh ku bawak pegi opis...
Pon pon pon pon pon pon pon pon pon...
Kereta kecil ku berbunyi...
Mari la kawan mari naik..
Boleh ku bawak pusing-pusing...

Tuesday, September 23, 2008

Restoren F1 Bertukar Jadik Restoren Chop n Stick..

Adoiilaaaaaaaaaaa....kunun2 nak buker poser luar la tu..hubby ku tu tetiba nak makan roti baguette la plaknyer...puas ler ku surf dalam tenet..last2 jumpa ler..kat Delifrance..ku carik la yg dekat ngan Bangi..ader kat Mines..siap ku save sumer menu dlm pen drive nak bg hubby ku pilih..skali tgk2 menu tersebut hanya ader kat Delifrance Bistro jer..kalo kafe x der..hampeh bin cap ayam btol ler..tensi tensi tensiiiiiiiiiii..last2 korang tau x ku buker kat mana?mana lagik??kedai mamak tu ler sbb dah baper ari dah hubby ku duk sebut nak makan mee goreng bssah best kat kedai tu..nama kedai tu..Restoren Nasi Kandar Al-Fairus..x silap ku ler...kat Seksyen 9..last2 hubby bantai mee goreng basah..ku bantai meggi goreng sajer..disebabkan x puas ati nyer pasai..mlm tu ku ajak hubby pi restoren F1 kat Seri Kembangan tu ha...punyer la semangat ku ajak adik ku teman..skali tgk kedai tu tutup..mangkuk tingkat btol!!!aper punyer malang ler ari ni...last2 restoren F1 bertukar jadik Restoren Chop n Stick..x per la...balun jer la..hubby n adikk ku makan fish n chip..ku makan mix steaks...sedapp..nyum nyum nyummm...si eishah layan air jer sbb masa tu dier dah mamai nak tido..sudah makan tu terus balik..mata pun dah ngantok..sudah mandi jer ku terusss..kabbbbooommmmmmmmmmm...tidooooo....Zzzzzzzzz....nikmatnyer titoooooooonnnn...

Monday, September 15, 2008

Lapa...

Sensorang dlm bilik..
tgk jam..kul.143..Time rehat..
Ku bangun..tutup pintu..
Sandar2 kat kusi..
Rasa pening-pening lalat...
Perut dah mula berdangdut..
Crut cret crut crettttt...
Uwwwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....ku lapoooo...
Ni sumer gara2 sahur makan biskut 3 keping...
Sob seb sob sebbbbbb...
lambatnyer kul 7.16...

New Lappy...

Compaq Presario CQ20-125TU

Ari tu kan ku ader bgtau pasal laptop ku yg tgh sakit tu kan??akhirnya..setelah mengadakan mesyuarat secara tertutup ngan my laling..akhirnya..kiatorg beli laptop baru..ari khamis last week baru dapat laptop tu..hehehe..sbb tu la laju jer ku mengupdate entry2 tertunggak..kehkehkehkehkeh...tu pun sblm beli tu..mikir panjang jugak lerr....last2 beli la jugak..laptop lama ku tu masih ader kat rumah..tunggu masa nak repair..dah repair nanti sesapa pun bleh guna..heheheh..ku beli laptop per?ehh silap..bukan ku beli..hubby yg beli..ku mana ler ader duit..hubby beli Compaq Presario CQ20-125... hehehee...tu jer la update pasal laptop ku..kang ku sambung lagik entry tertunggak okies??till next updates...

Sunday, September 14, 2008

Bandung Trip-Day 3-

KFC @ Bandung
The Making of Parfume
Us @ Subang
The foods
Us @ Pak Ajid House
Us with Iwan's Family
Menjelajah FO

Hari ke 3..kena bangun awal2 sbb ari ni kitaorg nak pi umah iwan..umah dier kat subang nun..katernyer perjalanan ke sana ambik masa 45 minit..kul 7 pagi waktu Indon kitaorg dah gerak dah..sgt la sejukkkkkk...tp permandangannya sgt la cantik..sayangnyer we all x berkesem[atan nak gi ker Tangkuban Perahu sbb dah lewat...nak rush mender lain..hehehehe..sampai sana dlm kul 745..family iwan sgt la ramah..dilayan seperti kuarga sendiri...terima kasih tuan rumah..lain kali bleh singgah lagi..we all dijamu ngan mcm2 makanan tempatan indon..hubby sempat main moto lagik ngan bebudak ni kat sana..dier wat mcm kampung dier la plak..huh!lama jugak we all duk situ..dlm kul 10 lebey tu dah gerak balik ke Bandung...perabiskan sumer FO yg x gi lagik..adoiii...sgt la penat...sampaikan ku terpaksa anto nenek ku balik hotel dulu sbb nyer dier dah x larat nak jalan..hehehehe...mlm tu we all makan kfc..ha..kat sini baru la ku laju sket makan..hehehehe...sblm balik hotel mlm tu..we all pi tapau makanan utk nenek ku dulu..skali ternampak ler kedai parfume..per lagik...singgah ler...memula ku duk dlm kete jer..disebabkan lama sgt..ku pun turun la dr kete..rupanya hubby duk tgk dorang wat parfume..hehehehe...dah abis tapau n beli parfume..iwan bawak we all jenjalan tgk Bandung waktu malam..dier bawak satu tempat tinggi yg bleh tgk satu Bandung dr atas pd waktu malam..per ntah nama tpt tu..hehehe...dah abis round2..terus balik hotel...tidoo...bestnyerrr tidoooooooooooooooooooooo....

Bandung Trip- Day 2-

Cihampelas Walk @ Nite
Cihampelas Walk
Makan-Makan...(Ikan Gurame..nyum nyumm..)
Masjid Cipaganti @ Cihampelas
Jalan Alkateri
Bandung Supermall
Butik Bale Anak..
Rumah Mode
Salah satu kedai @ Cihampelas Walk

Ari kedua...Ari ni kitaorg kuar awal..dlm kul 9 gitu dah ader dlm kete..x breakfast pa per pun lagi..destinasi pertama..nak gi JALAN ALKATERI...kat situ mmg tempat langsir..banyak kedai langsir kat situ...kitaorg nak tempah langsir ler...sblm pii Bandung ku dah survey dah mana tempat yg bleh buat langsir..hahahahaha....masa kitaorg sampai tu..baru 2 buah kedai yg bukak..so..tgk2 n bargain ngan tokei kedai..last2 kitaorg pun tempahh..ku tempah satu jer..pakcik n nenek ku pun tempah satu gak..yg pastinya..MURAH..hahahaha..dah setle bab langsir..g pasar baru lagi...breakfast kat pasar baru tu jer..menu sama gak mcm smlm..ikan gurame ngan nasik putih...sbb nyer ku tak berani nak cuba makanan lain..takut kang ader yg x lalu makan plak..hahahaha...kat pasar baru tu.. pakcik ku beli telekung..ku amik kesempatan pi carik kebaya lace utk diri ku sendiri..hehehe...ku siap tempah sepasang kat sana..hehehehe...x abis shopping kat pasar baru...kitaorg pi BANDUNG SUPERMALL plak...hubby nak beli jeansss levi's..masa kat mall tu ku ternampak J.co Donut..ku n pakcik ku pun per lagik...dgn segera beli..beli flavor yg ku x pernah jumpa kat Malaysia..yg bestnyer..ku x yah beratur panjang mcm kat mesia pun...x der org...hahahahah...kitaorg beli 2 dozen tu....makan situ sajer pun dah abis satu kotak..hihihihi...buruk lantak sungguh...agak2 dah puas meronda dlm mall tu...kitaorg pun pii la masuk sumer FO yg ader kat Bandung tu..Butik Anak Kecil..Bale Anak..Diaz..Glamours..etc..memula ku amik gak gambo sumer FO yg ku masuk..tp pastu dah x sanggup dah..nak muntah masuk FO..mabuk tgk baju..tp selai pun ku x beli..hehehehe...dah ptg2 sket tu..kitaorg ke cihampelas walk..org kater situ center jeans..hampehh...ku x berkenan langsung..nampak sgt jeans cap ayam..hahahah..wat penat jer gi situ..x gi situ pun x per...kekekekekeke...x per la.. at least kenal gak ler cihampelas walk tu...sblm balik hotel..singgah makan kat restoren Ma'Uneh..mak aii..bab ni ku x tahan..rasa tanak makan sbb yg ku nampak makanan nyer sumer organ yg ader pada lembu..uissshhhh..kembang tekak...mujur x der kepala lembu kat situ..kalo x sure ku wek wek wekkk situ..hahahaha..time makan..ku makan ciput jerr....kalo duk sana sebulan..mau nyer ku bertambah kurus melidi...hahahahaha...dah kenyang....terus balik hotel...mandi2..bab mandi pun ku tak tahan gak..pasai per ler air kat sini sejuk banget erk?tido pun x yah pakai ekon..huh...pi yg pastinya...ku tido nyenyak sbb penat berjalan sarian..hehehehehe...

Saturday, September 13, 2008

Update..Trip to Bandung -Day 1-

Us @ Pasar Baru Bandung

Airport Bandung...
Pasar Baru Lagi....
Permandangan Bandung
Entry tertunggak lagi...dah lama ku gi Bandung..bulan 6 ari tu..pii skrg baru nak post dlm blog.hihihihihi..sori ler sbb lambat post entry Bandung ni..ok..1st day..gerak dr KL-Bandung dalam kul 9.30 gitu la...sampai dlm kul 11 lebih waktu mesia..oo..luperk bgtau..INDONESIA waktu nyer lewat sejam dr Mesia..so..walaupun jam tgn ku ni tunjuk kul 11 lebih,..padahal kat sana baru kul 10 pagi..hihihi...SYIOKKKK!!!!sampai sana..mak aiiii..nyamannnnn..sejuk jer udara...yg amik kitaorg kat epot..saper lagi kalo bkn IWAN..member hubby...kuar dr kawasan epot...memula skali kiteorg nak pi check in kat hotel dulu..kitaorg duk Hotel Royal Dago...satu mlm dlm 60rm x silap ku..x pun kurang dr tu..pii dier nyer bilik okla...setakat nak tido jer..nak wat per duk hotel mahai2..hehehehe...dah sah2 ku turun pagi...balik dah malam..terusss ZZzzzzzzz......dah setle check in..tempat first skali kitaorg gi...PASAR BARU..on d way nak gi PASAR BARU..kitaorg terpaksa tempuh jam..org sini panggil jam 'MACEP'..ku tatau ler btol ker x ejaan nyer tu...wakakakakak...sampai naik pening ku duk dlm kete tu...patutnya dekat jer..n kejap jer dah bleh sampai..tp disebabkan jam..jadi lambat la plak sampai..nak parking pun dah satu hal..tingkat paling tinggi tu kitaorg parking..PASAR BARU ni lebey kurang mcm PASAR PAYANG ler..cumanya..PASAR BARU ni ada 6 tingkat x silap ku..yg pastinya..ku x round abis satu pasar baru tu...ku cuma gi tempat yg ku rasa ader mender yg ku nak beli jer...ari pertama ku dah abis 500,000...RUPIAHH sajerr....kuekuekue...tu pun ku beli kain utk adik badik n adik badik hubby ku sajer...termsauk ler selai utk ku n eishah..huahuahuahuahuahua...pas dah abis round PASAR BARU..dah abis shopping kat pasar baru we all pi makan kat satu mall yg ader kat Bandung ni..ku pun x ingat la mall mana satu sbb rasanya sepanjang ku di sana..sumer FO ku masuk n bleh dikatakan sumer mall ku singgah..wahahaha...pii yg pastinya...sepanjang ku di Bandung..ku kurang makan..bukannya per..sbb ku dgr tahap kebersihan kat sini kurang sket...sepanjang kat sana ku cuma togok air mineral jer..makan pun..ku cuma pernah makan nasik putih ngan lauk ikan gurame..nyum nyum..sedap....malam..kitaorg pi RUMAH MODE..ni antara FO yang ok la...emmm...kat situ ku cuma beli t shirt untuk adik laki ku..n adik badik hubby...untuk eishah..selai jer x silap ku...hehehehehe...rasanya pii Bandung ni ku banyak beli utk bg org jer..untuk diri sendiri x der..ooo..untuk ku..ku dah beli 3 lai baju untuk ku pakai sepanjang ader sini..kiranya mlm tu ku sempat gi dalam 3 buah FO jer la...sambung next day plak..

My Babies...

2 org budak kecit kesayangan ku..


Me..ada 2 baby...wahahahaha..satu baby ku sendiri...satu lagi gamba baby kakak ku..lama dah ku nak update gambo anak sedara ku ni...muker dier baru skali interframe dlm blog ni..padahal sorang tu jer la anak sedara ku..heheheheh...dah nak masuk 4 bulan dah pun baby syafiq ni...dah pandai membebel..slalunyer..memalam..or pas balik kijer..ku jadi babysitter si syafiq ni (mak ngah..sila baya ngan mender yg best2 okeh??)pa per pun ku enjoy..sbb kalo x der syafiq tu..sunyi gak ku n eishah..eishah pun x der geng ni main..citer pasal eishah plak...budak kecit tu skrg ni lasak..sgt lasak hokeh??mulut plak asyik pot pet pot pettttttttttttttt..time tido jer la diam..tu pun kadang time tido bunyik gak mulut dier..wakakakkaka...nak bg mandi skrg ni pun susah..asyik lari sajer..tensi hokeh..tp yg peliknyer kalo ayah dier suruh mandi dier laju jer bukak baju masuk bilik air..kalo dengan ku...uishhh...payahhhhhhhhhhhhhh....hehehehehe..kla...abis citer pasal 2 org bdk kecit ni...nak update mender lain plak pasni...

Bon Voyage Brunei Darussalam...

Us @ Brunei International Airport..


Sob seb sob sebb...sedihnyerrrr...time ni kat epot...jap jer masa berlalu..sedar2 dah 5 tahun hubby di brunei..pasni xtau ler biler plak bleh jejak kaki ke brunei lagi..pa per pun ku heppi sgt sepanjang ku duk skali skala kat bunai tu..negara yg tenang..nyaman..syiokkkkkkkk..wakakakaka....kawan2 yg ku kenal kat sana pun sgt la best..hubby pun camtu jugak..per yg ku harapkan..even hubby dah x kijer sana lagik..hubungan hubby ngan member2 kat sana still sama mcm dulu...so far ku tgk..member2 hubby slalu gak sms..ym..or borak melalui skype..harap hubungan tu sentiasa berpanjangan..hihihihihihi

Farewell and Belated Birthday Hubby @Brunei...

Last Day @ Institut Tahfiz Al-Quran Sultan Haji Hassanal Bolkiah..

Ni la dier salah satu dr entry tertunggak yg dah lama ku peram..kalo buah mangga ni..peram lama2..lama dah buler makan...wakakakaka(gelak guling-guling)...Cameramen nyer ialah diri ku sendiri..time ni ku n hubby baru pas balik dr umah mahrof..family mahrof ajak we all makan umah dier..umah dier sgt ler cantik tau..ku bawak kamera tp luper nak amik gambo la plaknyer...balik dr umah mahrof tu ku dah lemau..ngantok banget + penat sbb ngemas brg2 yg x abis kemas lagik tu..so..hb bgtau ku dier nak turun tgk student dier wat BBQ..ku pun iyer kan jer la..pastu KABOOOOMMMMM...terus tidoooo...alangkah seronotnyer dpt tido ngan bantal yg x bersarung..sbb sarung bantal n cadar sumer masuk beg dah..wakakakakaka.....tetiba tido ku terganggu..saper lagik kalo bukan hubby yg kaco..ada ka patut dier suruh aku bangun pakai tudung...katernyer budak2 ni wat belated besday utk dier..nak tanak ngan muker mamai n sememeh ku pakai la tudung..muker mmg konfirm muker org bangun tido ngejut..belasah jer la labu...sampai2 tu bebudak ni nyanyi HEPPI BIRTHDAY kuat2..ku pun ngan segera jd cameraman x bergaji..x per..yg penting malam tu ku dah balun kek aiskrim ngan hotdog 4 ketui...wakakakaka..nyaman sungguhhhhhhhhhhhh....mlm tu bebudak tu panggang ayam..kambing..hotdog n macam2 lagik..dah abis pulun...ku pun naik tido..hubby duk layan main game ps2 kat ruang tamu wat kali terakhir ngan student dier...heheheheh...gambo terlalu banyak...x sempat lagik nak upload kat picasa..so korang layan gambo ni jer ler sekeping wokeh??

Thursday, September 11, 2008

Pengumuman..

Kat sini ku nak bgtau..kalo korang2 minat giller ngan sutera collection..especially sutera terengganu..korang bleh la visit blog ni..kain mmg cantik2..wahahahahaha...blog beras ku...ehhh silappp...BIRAS ku...so..jenguk2 la erk?

Tuesday, September 9, 2008

laptop ku problem..

laptop ku problem..uwwaa..sgt sedey..ku x leh nak update blog pun.sbb tu la ku byk entry tertunggak..huhuhu..ku punyer la sakit ati..serabut perut bile tgk laptop ku itu..satu lagi ku takut hubby hot or marah ku..yer la..sbb hubby yg belikan laptop tu utk ku..pi mujur hubby ok jer..x marah ku pun.pi pa per pun ku tetap harap gak laptop ku tu sembuh balik dr penyakit kronik amender ntah..alamak..dkt kul 6 lebey dah.ku nak goreng karipap jap..jap lagik nak berbuka..till next entry..

p/s: update by using my cute handphone..hahahahahahaha

Sunday, September 7, 2008

Lampu ohh Lampuuuu..

Kelmarin ku..hubby eishah n my parent pi survey lampu..lampu untuk umah yg bakal kitaorg duduk nanti..hihihi..kuar dalam kul 11 gitu..dan operasi mencarik lampu berakhir pada pukul 3 ptg..wahahahaha..tu baru lampu..mender lain dok carik lagi..dan dalam operasi tu jugak..banyak la duit ku n hubby melayang..nampak gaya pasni kena makan mee meegggii beberapa bulan..operasi mencari lampu tu bermula kat..per nama tempat tu erk?kat tepi jalan lepas highway sg besi..yg hampeh tahap cipan nyer..satu pun ku x kenan..cewaahhh..x kenan kunun..padahal harga nyer mahai banget..wakakakakaka...last2 ku x beli per pun..dpt main hujan ader ler sbb time tu hujan sangat ler lebat..disebabkan misi nak mencari lampu tu x berjaya..kiteorg teruskan ekspedisi mencarik kedai lampu kat..BANGI..wahahaha..last2 beli kat seksyen 8 bangi tu gak..kat tempat memula ku survey lampu..kahkahkahkah..wat penat gi jejauh..pii beli kat situ la jugak..hasil rembatan semalam..ku dpt beli satu kipas utk living hall...3 bijik kipas ceiling utk setiap bilik tingkap atas..pastu 1 lampu utk dining hall..satu lampu kat dry kitchen..2 lampu chandelier crystal utk letak kat living hall and last skali..kat family area seciput atas tu ku rembat satu lampu gak..camner rupa lampunyer tu ku x amik la plak..kang kalo dah pasang siap dlm umah ku amik ler gambo..kesimpulannyer..smlm dua2 pihak puas ati sbb dapat yg masing2 punyer taste..so balik tu bleh ler senyum lebo..x masam muker..cumanya yg x best..wallet hubby n ku nipis mcm x der isi langsung..wahahahah..tu jer la yg sedisss nyerrr....rupanya2..nak masuk umah baru..lampu jer pun dah makan ribu riban RM..adusss...sgt tensen okehhh???agak2..ekspedisi mencarik lampu yg masih x cukup lagi tu akan bersambung bulan depan atau bulan2 yg seterusnya sbb nyer..budget untuk lampu sudah abis licin..nak kena kumpul yg lain plok...duit duit...di mana kau duittttttttt....huhuhuhuhuhuhuhu.......

Friday, September 5, 2008

Gambar Konvokesyen UM 2008

One happy family..

Me myself...

Tadddaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....cantik x??seperti mana yg ku janjikan..ni ler dier 2 keping gambo yg ku ambik di studio..satu gambo family..n satu lagik gambo solo..dan seperti yg korang sumer bleh tgk..kat dlm tu si zirafah tu pun sempat interframe dlm gambo konvo ku itu..sangat x sesuai ok???sumer gara2 si kenit tu tanak lepas si zirafah tu..adoiiilaaa...fenin feninnn...mujur la zirafah tu baru..kalo dah kepam mcm bantal or zirafah eishah yg lain..sure mencacatkan lagik gambo ku itu...hahahahaha (gelak guling-guling)..gambo ni ku amik semalam..balik kijer ku n hubby terus pi amik..3 minggu woo baru siap..lama tu...tp x per..janji ku puas ati..banyak2 gambo konvo ku ini..gambo ni la yg paling ku puas ati..sbb cantik..lagi satu yg puas atinyer sbb ku dpt amik gambo ngan hubby n eishah..hopefully pasni andaikata ku sambung study lagik..bilangan ahli kuargaku dlm gambo tu akan bertambah...aminnnnnnnnnnnnn....