Friday, January 12, 2018

Assalamualaikum

Nah...utk korang yg suka makan Pizza Dominos..kebetulan aku ternampak masa browse FB...so share laa sini..sharing is caring righttt??hahaha











Cara-cara menebus kupon:

a) Pesanan Web (www.dominos.com.my)
 
Klik link yang disediakan, ATAU
 
Taip kod kupon di website Domino’s

b) Pesanan menerusi panggilan (1-300-888-333)
 
1. Nyatakan kod kupon semasa membuat pesanan

c) Pesanan terus di kaunter
 
Nyatakan kod kupon semasa membuat pesanan, ATAU
 
Pamerkan visual kupon dari telefon/tablet anda, ATAU
 
Serahkan salinan kupon cetakan sendiri

*Semua kupon sah digunakan sehingga 31 Januari 2018

Wednesday, January 10, 2018

Ahmad Lim Black Pancake Bandar Baru Bangi

Assalamualaikum 

No automatic alt text available. 

Bangi (Restoran) 4ptg-11malam

Entry pertama bagi tahun 2018..sori laaa..aku mmg banyak gila hutang entry nge korang...dlm ig aku update tp dekat blog x update...tp kurang2 ada la tempat aku nak rujuk bila nak buat review dekat blog..huhuhu..ni aku nak buat food review pasal Ahmad Lim Pancake..ni semua gara-gara encik suami laa..dia laa sibuk ajak aku tapau n rasa mee bakso kat Ahmad Lim ni..frankly speaking..aku penah je nampak gerai Ahmad Lim ni sebelum dorg pindah dekat kedai makan btol..cuma x sempat nak try je...jom tgk apa yg dia jual..


Tadaa...aku syak specialty dia mmg pancake dia la...dah nama pun Ahmad Lim Pancake kan..haa..ko buleh tgk apa menu siap skali harga..memula tgk harga aku mcm ๐Ÿ˜ฑ๐Ÿ˜ฑ๐Ÿ˜ฑ bia betikkkk...eh lupa nak bgtau...aku lupa nak snap gambo menu mee bakso skali harga dia tuuuu...
 

Tapi bila aku tgk pekerja dia duk sapu mender2 atas pancake tu...aku buat kesimpulan..mmg layak laa harga dia gitu...sbb banyak weiii dia sapu mender tu..mender2 tu harga sebotol bukan murahhh ye...bertabahlaa ye..nak makan sedappp..kena laa bayo maheii..baru puas ati..
 

Kat sini..ko kena order dekat kaunter depan nunn..ade satu stall..situu laa ko buleh order....dah baya..sila tunggu..kang dorg mai anto food tu kat korg..kalo tgk deko kedai...mmg gonjeng gille laa...gitu je laa deko kedaiinye..eh aku lupe nak bgtau...korg kalo nak mai sini korg kena mai ptg ye..dia bukak dlm kul 4 ke 5 gitu..aku pun dah lupa..sile laa google ye..
 

Haaaa..tgk tu...berbotol weeii nutella dia...sepanjang encik suami duk order..aku duk perati je staf dia sapu mender tu kat pancake..dekat satu botol jugak laa luakkk...dah makan..sila laa diet yeee...hahahhaa
  

Tada...ni la dia mee bakso yg kiteorg beli..me meggi...meatball dia mmg aku kasi  ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ SEDAPPP...silapnya cuma satu je..terlalu pedas nak arwah..suami aku laa ni..dia amik pedas nak arwah..ko buleh pilih yee nak mee apa..meggi ke meehoon ke ape..dia punye pedas tahap mana pun ko buleh pilih..level pedas dia ialah dr PENAKUT hingga PEDAS ARWAH...2nd time beli aku ambik yg level 2 je..itu pun bagi aku pedas sgt lagi...bak kate kawan aku..kalo tersedakk..bleh mautt..so pasni ambik yg x pedas udah laaaa...tp yg suka pedas tu..bleh la try yg paling pedas..mmg pedas nak matii...eh lupa nak bgtau..bg aku mee dia ada kelainana sket sbb ada telur kat dalam tu..haaaa...overall oklaaa...aku suka..tp bukan yg pedas nak arwah laa ye..

kla...itu je food review yg aku bleh buat utk hari ni...till next entry..tata.. 


Fuel Shack Bandar Baru Bangi

Assalamualaikum 

Hari ni nak buat food review lagi..aku x penah makan lagi kat Fuel Shack ni..selalu je nampak..tapi x terliur pun nak try..aku penah rasa cheese fries je..itu pun sbb adik aku slalu tapau...okla..not bad...tapi kalo korg bukan penggemar ciss...aku just nak ingatkan laa..mender ni muak sket laaa...hahaha



 Cheese Fries RM8.50

Tadaaa...cheese friess..beli satu udah laa...toksah tamak2..sbb portion dia beso..harga cheese fries ni ialah rm8.50..
 

 Clasic Chicken RM12.90 & Dory Fillet RM14.90

Untuk budak2 aku beli classic chicken..yg ni satu biji Classic chicken harganya rm12.90..anak aku kata muak...satu mayb sbb beger bapak beso..satu lagi anak aku kata ciss yg dia letak tu x sedap...aku x rasa plak beger ni hari tu..but according to my sister in law...specialty dorg ialah beef patty dorg...so my mistake laa gamoknya..order mender yg bukan top seller..hahaha..encik suami order Dory Fillet..satu Dory fillet harganya rm14.90..ini pun bg aku beso jugak..aku share makan berdua dgn encik suami pun sengkak perut nak habiskan weii..tp ok laa rasa dia..buleh repeat...kesimpulannya..lepas dah rasa beger dorg..aku rasa pasni aku x beli dah kot..kalo nak order pun mayb bleh try menu lain pulak laa...itu just pendapat aku laa..selera aku x sama nge korang kan..so ape tunggu lagi..agak2 x try lagi...bleh la pi try...till next entry...babaiiii