Friday, September 30, 2016

Restoran Assam Pedas Tok Uban

Assalamualaikum

Slalunya kalo tanya asam pedas yg sedap..org mesti sebut melaka..ye laa..melaka kan terkenal dengan asam pedas nye..bangi pun ade je assam pedas yg sedap..so ko x yah laaa peluh ketti nak menuju ke melaka semata nak pulun asam pedas...baru2 ni time balik kije..dua2 lapo nasik..encik suami ajak saya pi makan asam pedas..memula encik suami sebut kedai ni..saya mcm..ermmm...ye laa kan..selama ni ko slalu order kuew tiow je kot..itu pun luar kedai makan ni..nama nak jejak kedai makan ni..mmg idok le..ini le pertama kali saya masuk kedai makan ni..huhuhuhu...

Encik suami laju je oda...nasik putih 2...asam pedas satu..ikan encik suami pilih ikan merah..pehtu tolor dadar....itu je...
 

Tadaaaa...masa memulaaa sampai..melopong jap haku tgk..mcm dah dekat kedai asam pedas laksamana kat melaka tu..sbb dia letak dlm claypot...huhuhu...bau mmg terangkat...suapan pertama..hirup kuah ye...ya ammmpunnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn....sedapp..hirup begitu saje pun sedapppp..cukup rasa..dgn dau kesum nye..kacang bendi sket..pedas dia..just perfecttt...sambil chup chap chup chap makan nasik...mulut asik laa ckp..sedap kan bang?lakik aku pun buhsan dah kot..ko asik repeat ayat sama..kakaka.. 

 http://cdn4.my.orstatic.com/userphoto/doorphoto/1/XS/006OAF02990C334FA582F6px.jpg

Sumber Gambar: Google
 
Assam Pedas Tok Uban
 28, Jalan 4/11, Seksyen 4 Tambahan Bandar Baru Bangi, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor, Malaysia
 
Overall...bagi saya...assam pedas tok uban mmg sedap..kalo tingin nak makan..mmg buleh la tuju sini..harga n portion pun ok...so apa tunggu lagi..agak2 tingin nak makan asam pedas..buleh la serbu Restoran Assam Pedas Tok Uban...kla..till next entry...babai

Thursday, September 29, 2016

Oppo F1s

Assalamualaikum

Hari ni nak cerita pasal handphone..saya ni bukanlah jenis yg pandai or follow bab2 gadget nii..kalo nak beli mmg wajib laaa hangkut encik suami..kalo x...mau aku kena kencing nge kedai tuu..encik suami ni jenis yg suka review..suke compare phone..so nak jadik cerita..dah org bg handphone..haku rembat je laa...sebelum ni saya pakai samsung grand..dah 3 tahun rasanya..tetiba pegang Oppo F1s mcm jakun plak..bang..kuar 4g tuuuuu..hahahhaa..tetibe ko jadi batak..sblm ni ko nak wefie pun malehh..sbb gambo kelabu asap..la ni...ade la jugak wefie..ok..dah melalut..ari ni nak review best ke x best handphone Oppo F1s ni..



Tadaaaa..Oppo F1s...duta dia Nora Danish youuu...Skali tgk org nampak mcm ko pakai Iphone 6..2x tengok...ooo..OPPO jekkk..cissss..handphone ni ada 2 kaler..Gold and Rose Gold..haku punye kaler Gold..alangkah bahgianya kalo dapat Rose Gold..ehh..ko tak reti nak bersyukur ehh??pfffttttt..tapinye belakang je la kaler gold or rose gold ye..depan dia putih..mcm dalam gambo tu...tu pasal haku kate...skali tgk mcm Iphone 6..dua kali tgk..OPPO...kakakakkaa..




Gambar dr belakang phone..kaler gold...tuu..nampak tuu...OPPO...so sile jangan berangan ko pakai Iphone 6 yeeeeeee...

http://mdroid.my/en/wp-content/uploads/2016/04/oppo-f1-selfie-expert.jpg

Cakap bab kamera..kamera depan 16 MP ye...tu pasal phone ni sesuai utk org yg gemor selpie..Gambo memang terbaik...cun weii..idok le kelabu asap mcm samsung grand aku yg dulu tu kekdahnye...kamera belakang..13 MP..pun cun jugak..ko buleh pilih..nak set beauty ke apo..batak kejap aku...slalu gambo selenge je sbb x de efek beauty bagai semua..ni muka ahkak jadi flawlesssss gituuu...ciaa ciaaaa ciaaaaa..abis dah cite bab kamera...



http://theskop.com/wp-content/uploads/2016/01/OPPO-F1-depan-emas-belakang-emas-ros.jpg
Size phone..beso dia lebey kurang mcm Iphone..and ringann..tp bile ko dah sarung case...tetibe berat dia bertambah..ewaahh..mcm pertambahan berat bdn pulak...kakakaka..handphone ni launching on Aug...so adalah sedikit susah ko nak carik aksesori dia..bertabahlahhhhhh..

 http://data1.ibtimes.co.in/cache-img-0-450/en/full/603888/1460467052_oppo-f1-plus-vs-vivo-v3-max-what-features-differentiate-two-premium-smartphones.jpg

sumber gambar: google

Dari segi bateri..yg ni aku kagumm..sbbnye ko cas handphone x sampai sejam..u just need dlm 45 minit gitu laa..utk handphone ko tu full bateri..kagum kan?nset aku dulu...mcm siput sedut..berejam nunggu full..bertabahlahhhhh..lagi satu bateri pun tahan..ko cas pagi ni..esok ko g kije..bateri still ada lagi around 30-40%..hurmm..bab ni mayb sbb haku just pakai phone utkcal..whatsapp..ada masa bukak IG and FB..bukak Shoppe cek ade org nak beli brg ke takk..itu je laa..bak kate laki aku..rugi kasik phone canggih kat haku..sbbnye takat call and wassap..nama ko nak explore semua mender yg ade kat phone tu mmg nan hadooooo...choiii

 http://cdn2.gsmarena.com/vv/pics/oppo/oppo-f1s-4.jpg

handphone ni korg buleh pakai dua sim..sama jugak kekdahnye dgn nset2 lain ye..tu..mcm dlm gambo di atas...nak masuk sim..ko kena kluarkan mender alah ni dr tepi phone..ada la dorg bekalkan something like jarum utk ko jolok belah tepi..eh..korg paham ke ape aku ckp ni?x paham sudah..bhaahahahaa...

Image result for oppo f1s fingerprint sensor

Haa..lagi satu yg saya suka..utk unlock screen..sama mcm Iphone..pakai finger print scanner ye...yg ni mmg jakun kejap aku + pelik bila encik suami sibuk suh aku tenyeh ibu jari kat sensor tu..utk capture finger print haku..rupenya utk mender ni..walaweei..terbaikkkkkkk...

Hurm..apa lagik erk??ala..malas dah nak type..moh tgk bawah ni...saya ambik dr web oppo



Ok...clear x?agak2 ok x phone ni?kot la ada yg tgh duk meng compare phone...haa..skrg korg dah tau kan..OPPO ni ok jugak produknye...so far saya pakai..mmg puas ati laaa..so apa tunggu lagiii..buleh la serbu kedai..rembat satu...harga jgn tanya saya..tanya tuan kedai..jgn ckp ahkak x payung ye..bhahaha..till next entry..daaaaaaaaaaaa

Wednesday, September 28, 2016

Jalan-jalan Cari Makan 2016: Cendol Bakar Kuala Selangor Cawangan Port Dickson

Assalamualaikum

Ini cerita keesokkan harinya masa kat PD ari tuu...kami cek out lewat sket..ye laaa..ko dah bayo mahal2...kasi laa budak2 tu berendam dalam pool lama skek..bio puas ati gitu..kikikiki..sambil2 anak berendam tu...kemain lagi sibuk saya duk gugel sana sini cari port makan mana yg best kat PD ni...kot laa buleh nyinggah on the way nak balik kang..penyudahnya saya dan encik suami sepakat ke sini..

 

Cendol Bakar Kuala Selangor Cawangan Port Dickson

Alamat yg dekat PD ni korg gugel je laaa erk...yg pastinye dia ada cawangan..kat kuala selangor, melaka and PD kalau x silap..

 

Selain drpd cendol..ada stall2 yg jual food..salah satu drpdnya stall yg jual nasi ayam penyet, bakso dan lain-lain..anak dara time ni lapar...so dia mintak nasi ayam penyet...tgk dr gaya makan sampai lecen tu...maksudnye sedap le tu..bila tanye..sedap ke kak?sedap katanya..


Yang ini pulak dekat stall lain..pakcik ni jual mee..nampak mcm mee goreng mamak...tapi sumpah sedappppp weiii...ye mcm ade letak mender cucur yg ade dlm pasembor tuu...ish ishh...tingat pulak kat mee pokcik ni...nyum nyum nyumm


Last but not least...CENDOL...konon nak try le cendol duyan..skali mokcik tu kate nan hado duyannye..cisss...nak tanak saya oda laa cendol VIP..encik suami oda cendol ape ntah namanya...takat tambah pulut je pun..saya punya x de pulut..first hirupan cendol...hurmmm...x de beza dgn cendol2 lainn...sama gitu jugok rasanyaaaaa...not worth it laa kalo ko mai jauh semata nak makan cendol sini..sbb sama nge cendol kat bangi tu...ehh..terjujur laa pulaknye.. kla...abis dah citer jalan-jalan cari makan kat prt dickson ari tu....till next entry..babai...





Tuesday, September 27, 2016

Jalan-jalan Cari Makan 2016: Rumah Makan Cibiuk




Assalamualaikum 

Ari tu balik dr pejabat..dua2 lapo...dalam kereta on d way balik asik la duk pk nak makan ape..encik suami tanye haku..haku tanye encik suami balik..penyudahnya saya bunyik dekat encik suami..why not kita try makan kat Cibiuk..asik Wong Solo jaaahhhh...sib baik laa encik suami setuju..kikikiki...

http://katalogwisata.com/wp-content/uploads/2015/12/rumah-makan-cibiuk.jpg

Gambar: Google
Rumah Makan Cibiuk
 1, Jalan Putra 6, 43000 Kajang, Selangor, Malaysia
Menunya..ishh terbelit lidah aku nak nyebut menu2 dalam ni..lama jugak laa duk belek buku ni duk cari nak pulun apo..


Suasana dalam restoran..teratur...bersih..nyaman gituu...time ni orang pun x ramai mana..mayb sbb time balik kerja kot...org rushing nak ambik anak..huhuhu..jom tgk ape yg kami order..


Sambal Cibiuk

Mmg lain le nge sambal kat wong solo..sambal cibiuk ni tomato tu dia tumbuk x hancur..pastu ada diaun apa ntah tu...tapi mmg pedas la...selain drpd sambal yg dorg bagi ni..korg buleh jugak ambil sambal lain yg dorg provide dekak satu stall..lupe plak nak ambik gambo..tp kat situ..mcm-mcm sambal ada..tinggal tahan ke tak tahan je ko nak pulun...hahahhaa


Nasi Bakar Komplit Ayam Kampung Goreng  

haaa....yg ini anaaa yaang punyeeee...Nasi Dalam Kastrol dihidangkan dengan Ayam Goreng, Tahu Tempe Goreng, Ikan Masin, Jering Goreng, Ulam & Sambal Cibiuk..saya punya kering kontang x de kuah...mujur laa encik suami punye ade kuah..buleh laa tumpang..kakakaka

 Nasi Paket Ayam Kampung Bakar Cobek

  Nasi Paket Ayam kampung Bakar Cobek

yg ni encik suami punya...nasi putih, ayam goreng bumbu cobek perkedel kentang, tahu tempe, lalapan dan sambal cibiuk.. korang nampak x kuah putih tu..tu ala2 macam kuah sayur masak lemak yg kita slalu masak tuu...gitu laa rasa dia..

Air..mmg x de ambik gambo..sbb ko order pun air biasa je...takat jus manggo..encik suami pulak..teh oo aiss gamaknye...lupa dahh..over all..kalo korg minat makanan sunda..korg bleh try sini...mmg lain laa dr wong solo..kla..till next entry..babaiiii


Monday, September 26, 2016

Jalan-jalan Cari Makan 2016: Restoran Bangi Dong

Assalamualaikum

Bangi ni kaya dengan macam2 kedai makan..ko ckp je nak makan ape?masakan thai?indon?jepun?cina?semua ada..latest..ni haaa..makanan korea..cumanya tu laa..kedai makan mmg banyak...cuma lama mana kedai tu bertahan..tatau le tu..so sebelum kedai makan tu katup..moh le kite try test...kali ni try korean food..saya ni idok le mcm kakak saya..suka beno test mcm2 jenis makanan..maklum..tekak kampung...kebetulan kakak saya ajak...so kite pun ape lagi...follow lee skali..

 

Restoran Bangi Dong
B-01-G, Jalan Medan Pusat Bandar 5, Seksyen 9, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor, Malaysia

 

Suasana dalam restoran..time ni org pun x baper nak ramai lagi...ada la 3 4 meja yg occupied..bab order?semua saya serah kat kakak saya..dia nge abg ipor saya laa yg duk belek menu..tugas saya cuma mencekik, ambik gambo makanan and layan budak2 ni makan..hahahhaa...

 

tatau le ini nama ape...katanye side dish...tauge goreng..alahh..mcm biasa yg aku slalu goreng tu le kekdahnye..

 

yg ni pun haku tatau nama wehh...katanye side dish jugok...bilis goreng nge kacang...ada rasa manis2 sket..alaa...mcm korang goreng sambal bilis lee..cumanya sambal kaler itam...x kena nge tekak shaye..sbb manis kot...ngeeee


ini nasik yee...takyah cite laaa bab nasik..lain nye sbb ye mcm sticky gitu...nasik korea nge jepun mmg cenggini erk?dah mcm batak pulak aku tanye...hahahaha...tp sbb ko tekak kampung.com ini la yg ko ambik doluuu...kahkahkahkah...
 
 

ikan..ikan ape ntah abg ipar haku oda...ada la makan secubit kot...kenot go sbb mcm ade rasa hanyir...bluweeekkk..dia just mcm panggang tapi letak minyak sket kot...ehh..ye ke..ngeeee..

 

sotong...ini lagi la haku x makan...tgk kepala sutun yg bulat2 tu pun haku dah mcm...erkk??bia betik aku nak pulun mender ni..penyudah haku hanya memandang sayu sutun2 itu..soo toksah laa tanye cemana rasa abg sutun ni yee...ngeeeeeeee

 

kimchi...banyak2 makanan korea..satu ni je laa yg aku tau..kimchi...itu pun sbb kakak saya pernah kasi rasa sblm ni...ini bolehhh laaaa..tp belum buleh dikategorikan sedak laaa..kiranya..so so saje..
 

Kesimpulannyaaa..saya tatau laa nak kata sedap ke idok..sbb saya x pernah makan korean food before...tp kakak saya kata biasa je...and mahal..kimchi dia kakak saya kata kurang sedap..yg saya tau satu je...servis tahap siput sket..walaupun masa kami sampai tu org tak ramai..ko bayangkan..semua makanan dah sejuk..stimbot x sampai2 lagi...hadoiiii...ehh..gambo stimbot haku lupa nak ambik...tu je laa kot review pasal kedai ni..gambo kat atas...kedai ni yg ambik and upload dlm fb depa..so saya kutip dr situ...tetibe tingat budak tu kata...kejap lagi sampai..pastu kita ambik gambo..hellooo...aku nak makan hokeh...ko sibuk nak ambik gambo pulak...ehh..tetibe angin pulak..mungkin sbb dah kebuluran tahap cipan time tu..kla...till next entry...daaa...






Tuesday, September 20, 2016

Sometime For Zalora

Assalamualaikum

Diaaa buattt lagiiiiiiiiiiiiiiiiiii...stress sungguh laa kalo Sometime launching beg baru..tak keruan idup mokcik..paling stress bile ko dah cek out bagai dah siap masuk itu ini...skali bile ko nak proceeed tengok2 dah sold out...rasa mcm nak baling keyboard..kali ni dia kuar 4 koleksi baru..meh tgk sambil doa banyak2 moga2 Sometime nak le buat preorder utk beg2 ni...ehh..ko dah kenape?beg BASTA ko tu pun x sampai lagik dah nak beli yg ni..ehh...pedulik laa.. 

 PACKIE - MIDNIGHT GREEN

Packie (Midnight Green)

Naper la ko tantekkkk sgt..tp memandangkan haku dah beli backpack piko-piko tu..so sile laa abaikan..tp kalo belikan utk anak dara haku ni..sure dia suke ni..ehhh..alasannnnnnnnnn...


SATCHIE - RED 
Satchie (Red)

Gigih haku cek out mu wahai satchie..skali ko sold out..dengggggggggggggggggggggggggg 

TOTIE - BEIGE 
Totie (Beige)

Wink winkkkk...pun tantekkkkk jugekkkk..haiihh rambang mata ku ini...

And last but not leastt


BUCKIE - BEIGE

 Buckie (Beige)

Yang ini i olls x terliur..sebab lebey kurg mcm beg niko-niko yg i olls dah ade..

Haaa...ape macam?teruja tak..by the time korg baca post ni..semua beg di atas sudah sold out di Zalora..so sama-sama la kite tunggu ye kot dia open preorder..kla..nak bgtau tuu je..till next entry..daaaaaaaaaaaaa


Tuesday, September 13, 2016

Burger SYOK

Assalamualaikum

Bulan ni ada laa 2x saya g mekdi..skali g dgn geng bas skolah..skali lg dengan encik suami dan anak-anak...saya ni bukanlah peminat burger..burger bodo lagi sedap drpd burger-burger mekdi ni...weekend ari tu kebetulan anak-anak nak makan eskrim mekdi..gigih laaa encik suami melayan bawak anak-anak g mekdi...time order tu saya tgk encik suami order burger syok..haihhh...tgk dr gaya encik suami makan tu mcm sedak je...penyudahnye gigihlah haku beratur tapau burger syok..huhuhu...sampai je umah terus ajak anak dara pulun..tgk dr kotak..1st impression saya akan kate burger ni pedas...sbb kat kotak ada gambo seketul cili..kikiki...tp bila ngappp...uk alohhh...potong betul...mcm x kena nge nama je..mcm GCB burger pun ado..dah le nipissss melayang daging ayam nye...pehtu x pedas...so.conclusion nye ialah..sgt x syok..x kena nge namanya burger syok..korg ghase cemana?kla...till next entry..babai..

 

Tuesday, September 6, 2016

Jalan-jalan Cari Makan 2016: Restoran Seri Mesra Ikan Bakar & Seafood

Assalamualaikum

Pasal hotel yang kami menginap di PD hari tu saya dah cerita...bab jalan-jalan cari makan saya belum cerita lagi..lepas puas berendam dalam pool..lebih kurang 530 kami keluar dr hotel..encik suami kata nak bawa kami makan kat satu tempat..katanya best...sbb sebelum ni dia dah penah g makan dengan ayah dan adik beradik dia..ok..jom...nak ke sana ambik masa dlm setengah jam jugak drpad hotel..


Restoran Seri Mesra Ikan Bakar & Seafood
Jalan Pantai, Teluk Kemang Square, 71050 Port Dickson, Negeri Sembilan, Malaysia

Jom tengok menu apa kami order..time ni saya x buleh nak ambik gambo sbb kena pegang Fawwaz...so nak tanak harap gambo belas ehsan dr encik suami je laaa...itu pun dia cuma ambik gambo seafood je..yg lain nan hadoo...soooobbbsss...dah mai sini mmg wajib makan seafood...

 

tadaa.....ikan siakap bakar..yg ini saya bg 5 bintang..memang sedap dan cukup rasa...bahagian atas tu mcm garing sket...terasa rempah perapan dia tu..nyum nyummm...air asam pun menjadikkk..


yg ni sotong masak petaii..ya ammmpunn....mmg sedap dannn pedassssssss...cukup rasa..dengan x kedekut petai nye...ehhhh..

ini lala masak pedas...yg ini pun sedapppp..pun pedassss jugak..yg penting...seafood yg digunakan tu freshhhhhh...

Menu-menu lain yg x de dalam gambo ialah tomyam seafood, telur dadar dan sayur kailan...takpe..pasni kalo nak ambik gambo makanan...kite pass Muhammad Fawwaz kat encik suami pulak..bia ibu yg ambik gambo..kikiki..overall...bg saya food kat kedai ni mmg sedap...mmg wajib repeat lagi dengan adik badik yg lain kalo mai sini lagi...so ape tunggu lagi...address saya dah tepek..pi laa try...till next entry...babai..

Monday, September 5, 2016

Birthday Gateway 2016: Bangi-Putrajaya Hotel

Assalamualaikum

Sabtu baru ni saya dan encik suami buat sedikit kejutan untuk anak-anak..Awalnya saya merancang untuk mengadakan sedikit jamuan makan-makan bagi meraikan ulangtahun kelahiran Yusuf, Aeishah Naqiyyah dan Muhammad Fawwaz..tapi memandangkan encik suami tak berapa nak sihat..jadi kami merancang untuk membuat sedikit kejutan untuk anak-anak..Awalnya kami merancang untuk menyambut ulangtahun kelahiran anak-anak di Hotel Everly Alamanda..tapinya dah pernah pergi la pulak hotel tu..Akhirnya encik suami buat keputusan..why not kita bermalam di Bangi-Putrajaya Hotel..Bunyi mmg lawak..sbbnya sekangkang kera dr rumah..tapi kalau korg nak tahu..di sini lah saya dan encik suami pernah bermalam sebelum kami fly ke Brunei beberapa hari selepas diijabkabulkan..dulu hotel ni namanya Hotel Equatorial..la ni dah tukar nama..tp persekitarannya masih sama mcm 11 tahun yg lalu...ok..balik citer pasal kejutan anak-anak..saya dah plan..siap mintak tolong mama n adik beradik yg lain..Dengan anak-anak saya kelentong suruh naik dengan uchu..sbb saya nak pi inject Fawwaz..katanyaaa laaa..padahal saya terpaksa keluar awal untuk buat cmm2 persiapan..alah..takat beli kek dgn tapau kfc je pun..Amir Ashrof dan Fawwaz mmg ikut saya..x pe la..yg 2 org ni bukan paham apa pun..kikikiki..Kami setle beli kek dan tapau KFC around 1 pm..terus ambik mama kat kedai and shot ke Hotel..Masuk je bilik..saya terus roger adik beradik yg lain utk dtg..

 Image result for bangi putrajaya hotel

Hotel Bangi Putrjaya (sumber: google)

 

Permandangan dr tingkat 8..kami duduk tingkat 8..nak jadi cerita..cek in kali ni...dorg upgrade bilik jugak..haihh..mmg rezeki anak-anak..alhamdulillahhhhhhhhh

 

Tadaaaaaa....bilik sangat-sangatlah selesa...besar..berbaloi laaa dengan harga..ok..siapkan dulu semua..sbb satgi semua maiiii...
 
 

Kek kali ni kite tapau dekat Reseipi Rahsia..Chocolate Indulgence je laa..feveret budak2...
 

Tadaaaaaaaaaaaaaaaa....masa ni Aeishah dengan Abg Yusuf dah sampai...masing2 mula laaa terkejut...hahahaha...menjadik plan ayah dengan ibu..paling lawak time dia sampai..dia pelik..kenapa semua org ada kat lobby hotel..yg maklong..kate nak jumpa member...yg makngah pulak kata nak ambik brg dari member..huhuhuu..yg sebenornya birthday Yusuf 8 jun hari tu..tp bulan puasa..so x dpt nak celebrate..Birthday Aeishah pulak 15/8..tapi saya x celebrate sbb konon nak celebrate skali dgn Muhammad Fawwaz..kira baru ni yg betul2 sambut birthday hari yg sama ialah Muahammad Fawwaz..sbb birthday dia 3/9..huhuhu..Budak kecit botak kemain lagi...awal2 dah colek kek..abis sumbing kek tuu..cissssss
  
 

Dah puas makan...jom kite terjun tiruk dalam pool...ni laaa saat yang paling dinanti-nantikan budak-budak nii..nak mandi swimming pool..
 
 

Tgk tu..kemain heppi lagi...ari tu kat grand lexis..atok je teman mandi..ni sepupu sepapat semua ade...so berendam laa sampai kecut yeee...hurmm..tu je la kot cite weekend saya...anak2 ada tanya...ibu nk bg hadiah apa kat abg and kakak?jawapan saya...ibu bg kenangan dekat abg dan kakak..kalau ibu bg mainana..mainan akan rosak..tapi bila ibu bg kenangan..benda tu akan sentiasa kekal dalam hati dan ingatan abg dan kakak..apa pun..ibu harap sgt anak-anak ibu enjoy dengan suprise yg ibu dan ayah buat ni..panjang umur...kita sambut dekat tempat lain pulak..tungguuuuuu.....till next entryy...daaaaa...
 



Thursday, September 1, 2016

Jalan-Jalan 2016: Grand Lexis Port Dickson

Assalamualaikum

Dah lama saya dan encik suami merancang percutian ke Grand Lexis bersama anak-anak.Grand Lexis merupakan salah satu hotel yg ada dalam senarai kami memandangkan semua bilik di Grand Lexis mempunyai kolam renang peribadi (private pool)..Pada awalnya saya dan encik suami bercadang utk merahsiakan percutian kali ini daripada anak-anak..tapi time booking kantoi pulak..Aeishah Naqiyyah ternampak masa saya sibuk duk booking..haa..jgn tatau..saya booking bln 5..hujung bulan 8 baru pergi...mmg sepanjang nak tunggu sampai ke bulan 8 tu kena sabar sket dengan karenah anak-anak..especially abg Yusuf..saban minggu dia akan tanya saya...ibu...kita pergi hotel ahad ni ke?bertabahlah saya..sampai naik lenguh mulut ni haaaa...haaaihhhh


Akhirnya..hari yg ditunggu-tunggu oleh anak-anak tiba jua..kami check in 28 ogos...hari ahad..anak-anak ponteng skolah sari..awal-awal saya dah bgtau anak-anak..lepas zohor baru kita gerak..anak-anak kemain lagi x sabo...sepanjang perjalanan asik duk tanya..bila nak sampai..bila nak sampai...huhuhu...penyudah tertido...dah nak sampai tu baru laa semua terjaga..


Tadaaaaaaa....sepatutnya bilik yg saya booking ialah garden pool villa...tp time check in tu tetibe dorg kate dorg upgrade bilik saya ke water villa tanpa perlu bayar extra charge..alhamdulillah...mmg rezeki anak-anak..rasanya dlm bilik sama je kot..2 katil king and tetap ada pool dlm bilik..bezanya..water villa ni bilik atas air...idok le tgh-tgh laut..kalau tgh laut mau aku x lena tido ngenangkan ikan jaws ada kat bawah..ngeh ngeh ngeh...ini takat tepi2 laut je ler...


Tgk laa si budak botak melawat kawasan...org lain kemain teruja tgk pool..dah siap terjun tiruk..dia duk menjerit-jerit ketakutan..geram haku...masa nak masuk bilik..kami kena naik buggy...kemain kemas lagi dia peluk ibu...dah mcm peluk pokok...elok buggy parking depan pintu bilik..dia melalak ketakutan..haiihh..ikut ati ni rasa mcm nak bg 2 tepek..ehhh..

  

Budak botak hanya mampu melihat dr dalam..kakaka..kemain lagi dia menjerit2 takut..time ni mama dengan aboh x sampai lagi...sbb gerak x skali..so sementara tunggu mama aboh sampai...kasik laa budak2 ni mandi dulu..bio die berendam dlm tu sampai kecut..

  

Bilik mmg luas...dah laa katil king ada 2...bilik pulak luasss...kalo mai ramai2 ni konfem meriah youuu..nak2 lagi budak2 semua ikut..konfem lagi meriahh..pasni kena repeat lagi dengan adik badik yg lain..pakat mai sini ramai2...

  

Dapur pun hado..siap complete dengan microwave...garpu sudu pinggan mangkuk pun hadoo..haiihh..rugi rugi...yg dibawak cuma semekut kering..cisssss

 Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....nudak2 dah habis berendam..mama aboh pun dah sampai..moh le kite pi jalan-jalan cari makan pulak...sebelum jalan-jalan cari makan..wajib bergambo..bukan senang nak mai sini wehhh..walaupun sekangkang kera...dah beranak 4 baru ko mai sini..hahaha

Encik suami nge bodyguard...kemain suke lagi Amir Ashrof nge Abg Yusuf
 


Ini gambar sebelum balik..permandangan kat sini mmg ohseeeemmmmmmmmm...panjang umur..murah rejeki..tahun depan kite mai lagi ye..ehh...tahun depan ke??till next entry..babai...