Tuesday, April 29, 2008

Access Dunia User Group Meeting 2008

Smileeee....dr kiri..kak tie, me myself and en muzaffar..


wah wah wah..dah lama rasanya ku x mengupdate blog ku ini..hehehe..ku bz skrg ni..dah ler kena tanggung kijer member..pastu sebuk plak ngan persiapan untuk menhadapi SPP 2008..ku nak kena update modul daaa...dan seperti biasa..dlm meeting last week..tugas ku tetap ler sama iaitu..mengupdate modul2 utk SPP nanti..cuma kali ni yg bestnyer sbb modul members kali ni ramai sket..so..biler dah ramai tu..idea pun byk ler..hopefully sumernyer berjalan lancar ler..kalo bleh ku nak setle kan mender ni cepat2 sbb bulan 6 nanti ku nak cuti 3 hari..hahaha..oo..smlm ku g user group meeting..g empat org jer..ku, en. muzaffar a.k.a bos serials department, kak sal a.k.a. bos reference department and kak ti..huahuahua..kerdil sungguh diri ni biler jalan ngan OTAI2 ni..hahahahah..yg klakonyer..sblm g tu kitaorg dah janji kul 7 nak kena ader kat library..so..tepat kul 7 ku dah terpacak kat library..hahaha..sorang pun x sampai lg time tu..lama ku tunggu..dekat 7.15 ku x nampak lg kelibat yg lain..so ku buat keputusan masuk opis jap cek email..dah setle ku turun ler..skali tgk2 bdk2 ni sumer panik duk tunggu ku..hahahaha...last2 ku yg paling sampai awal ni ler yg buat dorg lambat...kahkahkah..soriiii....dah sampai kl..nak kena anto kak shimah n kak mas dulu ke wira hotel..dorang ader kursus kat sana..alahai...jam ler plaknyer..last2 kitaorg sampai lambat...kul 915 gak ler..time tu org dah start dah..hihihi..ngan muker slamber..register..terus masuk dewan..hahahaha...seperti biasa..sblm abis majlis..dorang buat lucky draw..dan seperti biasa..hadiah nyer mmg ler meng'best'kan..dan seperti biasanyer jugak..KU NI MMG X DER luck biler g UGM..hahaha..yg ader luck nyer ialah en muzafar..dier dpt 2nd prize..dpt CANON DIGITAL CAMERA 8.0 tu..waaaaa...sungguh jeles..abis majlis...minum ptg cepat2 pastu kejar train..kitaorg kena balik naik komuter sbb driver kena anto big boss g event per ntah..ku x ingat..seronok gak naik komuter sbb ku dah lama x naik komuter..dlm komuter per lagi..en muzafar bukak ler hadiah yg dier dpt tu..n kitaorg ni ngan muker x malunyer..muler la ambik gambo memasing guna kamera baru..waahhahaha...gambo ku x upload lagi..kang ku update ler skali lagi..sampai serdang..en muzafar, kak ti n kak sal turun..tinggal la ku sensorang menghala ke stesen UKM sbb ku dah janji ngan aboh..mintak tolong aboh ambik kat sana..dekat ngan umahku n yg pentingnyer x nyusahkan aboh ku..hihihihi..balik umah..fuhhhhhhhh..penattttttttttttttttttt...berehat sepuas-puasnya sambil layan eishah..sekian cerita ku untuk kali ni..sebenarnya banyak lagi yg ku nak citer..tp ku nak buat kijer ku dulu sbb smlm sarian dah x masuk opis..so nak kena cover balik ler..hihihi..tata titi tutu..

Wednesday, April 16, 2008

Nak...Nak..Nak Kucing...Ambikk...Ambik..

Eishah @ Restoran Amir Seksyen 9 Bangi..

Tu la dier antara dialog si eishah pagi td..pagi td..ku, ma aboh n eishah g breakfast kat restoren Amir kat seksyen 9 Bangi..ku cuma makan roti sardin jer sekeping..hahaha...si eishah x makan pa per sbb dier dah pekena susu sebotol sebelum kuar td..aboh plak makan pulut kuning ngan gulai..ma x makan pa per pun..time aboh nak g bayo tu..si eishah ikut skali..skali dier nampak kucing la plak..per lagi..main ler ngan kucing..mcm jakun x pernah tgk kucing jer..hahaha..tp si eishah ni mmg suker kucing pun..pantang tgk kucing..tp ku x suker..x suker kucing..hahaha..time nak balik tu dier buleh la plak tanak balik..nak main lagi ngan kucing tompok itam putih tu..last2 aboh dukung dier..angkut dier nak bawak masuk dlm kete..time nak bukak pintu kete tu..letak la dier kat bwh..time tu dier tgh nangis sakan sbb x dpt main kucing..bleh la plak si eishah ni lari balik g kat kucing tu..laju plak tu dier lari..hahaha..ku tgk cemas jer sbb ku takut dier tergolek sbb laju sgt lari..hahahah...last2 kena angkut jugak..paksa masuk dlm kete..bleh plak dier tahan ngan tgn dier dr masuk dlm kete..bergayut kat situ..mulut plak duk sebut..nanak nanak..ambik ambik..kucing...dier nangis..disebabkan kesian sgt tgk dier..aboh ku pun pujuk..kang nanti aboh beli sekor..bela kat umah..kurung dlm kandang kucing tu..hahaha..dier xlayan pun..dier layan nangis lagi..ku pun nyampuk..eii..nak bela kucing?punggung eishah sorg pun x larat nak jaga dah..ni kan plak nak jaga punggung kucing...eiii..x kuasa kuuuuuuuuuuuuuuu..hahahha..last2 si eishah diam jugak..dier dah x ingat kucing kot..

Monday, April 14, 2008

Petang Jumaat Yg Membosankan..

Kat tepi2 tu..nampak x?ha..tu ler brg2 yg diselongkar oleh si eishah..


Skill Baru Eishah..

Gambo ni ku ambik ptg jumaat ari tu..si eishah tgh boring..nak kuar x boleh sbb hujan..sekarang ni bleh dikatakan tetiap petang mesti hujan..ptg2 plak si eishah ni slalu kuar dengan aboh ku..so disebabkan kat luar tu hujan rintik2..dier pun carik la aktiviti yg ntah apa apa..antaranya ialah menyelongkar brg2 dan mainan dier..pastu dier main beskal dier tu..memula dier naik beskal..yg jadi mangsa kena tolak si eishah tu ialah saper lagi kalo bukan aboh..hahaha..pastu dah bosan naik beskal..dier tolak plak beskal..layan jer la gambo2 ni..

Sunday, April 13, 2008

Projek Bulan 6..

Our ticket..


Jumaat baru ni ku dah buat keputusan..jadi gak g Bandung..sebelum ni dah byk kali ku tolak..n dah banyak kali ku tangguh nak g sana..hubby ok jer..dah berkali2 dah hubby ajak g sana..berkali2 tu jugak ler ku byk bagi alasan..ngelak sana sini..alih2..jumaat ari tu ku yg sebuk duk msg hubby ajak hubby pii Bandung..tujuan utamanyer nak tgk camner ****** kat sana..rahsia rahsia..kang dah jadik kang ku bgtau ler..huhuhuhuhu..so skrg ni tiket sumer dah setle..jumaat tu jugak ku dah beli..tinggal duk pk nak duk hotel mana jer..n transport plak camner..alhamdulillah..setelah 2 3 ari duk bincang..sumer setle ngan mudahnyer sbb kawan hubby ader kat sana..so dier dah tolong setle kan transport n hotel..bab berjalan pun dier bleh bwk..syukur alhamdulillah..so tunggu jer la bulan 6 nanti..Bandung..wait for us...hiuhiuhiuuuu..

Thursday, April 10, 2008

Eishah Bangun Awal..

Nyum Nyum Nyum...shedapnyer cekodok ikan bilis ni..nak lagi bleh??


ibu n eishah..alamak..mata shepet laa..almaklum ler..pepagi..baru bangun titon..hahah


Pagi ni..si eishah bangun awal..segar bugar jerr...almaklum ler..tido cukup..smlm dier tido nak dekat kul 7.00 ptg..x bangun2..bangun pun minum susu jer..tu pun mulut jer yg duk isap susu..mata pejam..hahaha..time ku mandi td tetiba ku dgr ma macam menjerit terkejut jer..ku tanya la naper..rupanya ma terkejut sbb tetiba jer si eishah ader blakang ma time ma tgh membasuh pinggan..hahahah..per la eishah ni..wat suspen jer..sebok dier ke hulu ke hilir ikut ku bersiap..ku makan cekodok ikan bilis..dier pun nak jugak..bagi jer la..sambil makan tu ku bg dier tgk vcd..smlm bg tgk vcd transportation..ari ni ku bg tgk vcd fruits plak..bising mulut dier duk cuba ikut per yg kartun tu sebut..hahaha..gamba ni ku ambik pagi td time ku sesama makan cekodok ngan eishah sambil tgk tv..huhuhu...

KLIBF Part 2...

Huhuhu..Book fair lagi..kelmarin ku g book fair lagi..this time g untuk wat book selection..g dengan lecturer n pembekal..almaklum ler..walaupun ku ni librarian..tp ku x bleh ler pilih buku sembarangan..better lecturer yg pilih sbb tu mmg bidang dier..n dier tau subjek dier..kang kalo ku yg pilih kang..ader gak yg x guna buku tu..membazir jer beli..pa per pun ku enjoy dpt gi ngan lecturer kali ni sbb ku bleh tau buku per yg relate dgn subjek yg dier ajo..cuma satu jer ler yg ku tak tahan..kaki ni rasa mcm nak tercabut jer..lenguh banget..padan muker ku..dah tau dah nak tawaf satu KLIBF..tp pi pakai high heel..padan muker ku..hahahah..sempat jugak ler ku turun bawah jap kat tempat budak preschool..per lagi kalo bukan duk cari pop up songs book yg dikirim oleh makcik ku..tp alangkah dukacitanya sbb ku x jumpa..dah balik library baru la kawan ku bgtau..buku tu maybe ader ker booth seberang sungai tu..adeiihhh..nyesal nyer ku x gi seberang sungai tu td..x per la..maybe next time..x pun hujung minggu ni ku g lagi book fair..hahahah..ku x ingat nak ambik gambo mender yg ku beli untuk si eishah smlm..kang kalo dah ader gambo ku update ler..

Tuesday, April 8, 2008

A'eishah Naqiyyah..Ayah..same taste..same hobi..same sumer sumer....

A'eishah ni..perangai dier..apa yang org buat semua die nak buat..lbh lbh lagi kalo ayah dier yang buat..al maklum laaa...shah and ayah sejiwa..sama b'sday le kata kan..wekekekek..jeles er ibu dier tu....wakakakak!!!!

Bola sama besar dengan tuan pun ada hati agi nak main bola...shaahh shaaahh..beso sungguh napsu ko...hahahah!!!!




Best giler kalo time cuti balik mesia!!!!!!!



Minat sungguh main bola eishah ni..org main ps2 pun kalo gol dier bersorak...gogogogogo..huh...anak ayah sungguh......


Perkara wajib ku buat tetiap pagi..

Aimee..anak dara kak hani..xcited dpt sentuh kucing..


Morningggggg..pagi ni ku dpt masuk opis awal..huhuhu..sukerrrr...sbb yg pegang kunci mai awal..hahaha...perkara wajib ku buat biler pc dah on ialah..cek lotus notes dulu..mana ler tau..kot ader email2 penting org bg ker..alamak aiii...laporan bulanan..bos dah mintakkk..huhuhu..ku x buat lagi...x per...masa ku tulis entry ni..laporan tu dah siap dah pun..jap jer ku buat..hahaha..dah siap buat laporan baru ler ku bukak blog ku ini..oo..ader org tinggal msg..tanya pasai per ko tak guna lagik MSJBOX..ku x sempat nak masukkan lagi mender tu..kang ku masukkan ler..pastu blog pertama yg mmg tetiap pagi ku singgah ialah blog KAK HANI..tetiap pagi singgah situ dulu..mana ler tau kot ader makanan yg sedap2..sambil2 tu..cuci mata tgk aimee bucccukk yg tembam itu..wakakaka..jgn marah erk kak hani..pastu ku jenguk blog CMG dulu..almaklum ler..mamat ni rajin memasak..so kena tgk..kot ader resepi2 baru yg dah dipublish..pastu baru la ku merayap g blog org lain..dah puas merayap..kul 830 tu ku start ler buat kijer2 opis ku yg terbengkalai tu..nak buat indexing lagi..biar abis satu buku tu bulan ni..hopefully berjaya ler..sbb nak carik descriptornyer buat ku fenin paler yg amat..tu kijer lambat sket abis tu..susah woo indexing ni..hehehe..kla..tu jer laporan untuk ari ni..ooo..ku x ingat nak bgtau..ku dah buat experiment dah guna smoothie maker ku tu..ku buat cekelat blended..fuuhhh..nyamannnnn..bak kata org bunai ler..tp x sempat nak ambik gambo sbb dah abis dah baru ku teringat nak amik gambo..hahaha

Monday, April 7, 2008

My Smoothie Maker n Eishah DVD Player....

Philips DVD Player For My Daughter..Eishah..


And...Smoothie Maker..For Me..Hoooooreyyyyyyyyyyyyyyy..

Semalam pas balik kijer..ku relax kat umah dulu..cadangnyer nak g carik DVD player eishah ptg ni..senang nak bg dier tgk cd2 dier tu..x der la dier kaco ma n ikut ma ke hulu ke hilir..sebelum ni guna portable DVD yg ayg bg kat eishah..tp time tinggalkan si eishah sensorg tgk cd..dier buat kijer lain..dier duk xplore portable dvd tu..hahaha..abis sumer button dier tekan..so..smlm ku g kedai yg jual brg2 letrik kat area bangi ni..kat seksyen 4..survey dulu..pastu g kedai sebelah..senheng..hampeh..x byk sgt brg..dah survey dvd player..ku g kat area blender tu..ohh my godddddddd...mender yg ku mintak dlm wishlist ader lerr...aper lagi kalo bukan smoothie maker..waaaaaaaaaaaaaaaaa..abgggggggggggggg..nak jugak mender ni..plissss plisssss..last2 ptg smlm..bukan eishah jer yg dpt brg dier..ku pun dapat jugak..my smoothie maker..hooreyyyyyyyyyyyyy...

Sunday, April 6, 2008

Admirer Her..NORZAILINA NORDIN..

Buku Yang ditandatangan oleh kak Lina untuk ku..


Kak Lina n Me @ Kuala Lumpur International Book Fair 2008..

Peristiwa yg ku x bleh lupa masa ku g KLIBF 2008 ni ialah..ku dpt jumpa live ngan kak lina..sebelum ni ku duk kenal die dlm blog jer..tu pun ceduk resipi2 yg best..ku kenal pun melalui CMG..yg ku tau..kakak ni penulis buku masakan..penulis novel..bagi ku kakak ni siifffoooooo memasak..ku banyak rujuk blog kak lina ni especially bab memasak..smlm ku berpeluang ckp face to face ngan dier..ngelabah gak aku..teuja jer rasa..ku siap mintak kak lina ni sign kat novel yg ku baru beli tu..pastu siap amik gambo dengan dier lagi..wahahahah...so dengan bangga nyer kat sini ku nak tayang gambo ku n kak lina kat KLIBF 2008 smlm..jangan jelesssssssss..

Books that I bought @ KLIBF 2008..

Ni pulak..mama n ibu punyer..


Yg ni si eishah punyer..

Ni la dier antara buku2 yg sempat ku beli masa g book fair semalam...untuk diriku sendiri n mama..kiterorg cuma rembat buku masak2 jer..mcm2 resepi ader..kakak ku siap nak photostate lagi..hahaha...untuk si eishah plak..ku cuma beli buku activity n vcd je sbb skrg ni die dah suker tgk citer2 kartun..hihihihihi..pasni ku nak kena carik DVD player plak sbb player kat umah mama ku itu telah dirembat oleh angah a.ka mak ngah si eishah..so si eishah x leh ler nak nengok cd2 dier tu..yg boleh ditengok hanyalah kotak cd sahaja...muahahahah..

Eishah @ Kuala Lumpur International Book Fair 2008..

Kat blakang tu enterance utk buku2 universiti..lama la plak mama g toilet..si eishah dah bosan nunggu ni..

Hihihi...at last..sampai jugak..baru nak masuk kat main enterance ni..

1..2..3...jenuh ku nak nunggu si eishah ni sampai..bleh plak dier berenti posing kat situ..


Semalam..ku,mama,eishah n aboh pii KL bookfair..cadangnya nak g awal2 pagi..tp last2 gerak lambat gak..dekat kul 12..tp okla..sbb x jam..lancar jer perjalanan g sana..sblm g boof fair tu..isi tangki dulu kat Pizza Hut tu..almaklum ler..nak ronda2 tu memerlukan tenaga yg banyak..hahaha..pas dah kenyang..baru la g Book Fair..punyer la ramai org..si eishah plak nak jalan sendiri..penat nak nunggu dier melangkah tu..hahaha..tp padan ler ngan muker ku..stroller ader tp tinggal dlm kete..kononnyer nanti masuk dlm tu payah nak gerak sbb ramai org..hahaha..padan muker ku..memula g carik buku aboh dulu kat atas..pastu baru la ku g carik buku untuk si eishah..cadangnyer nak beli pop-up song book lagi..nak tambah koleksi si eishah..tp ku x nampak la plak..lagipun ku x sempat nak meronda betul2 sbb si eishah tido..jenuh nak mendukung dier tu..pluss..duk pikul beg susu dier tu..huh..sakit blakng ku ni..hehehe..dah dpt brg si eishah..singgah kat The Mall..g makan kat Chicken Rice Shop..gambo x ambik sbb aboh ku mcm malu2 kucing biler ku nak amik gambo..sama la mcm kat Pizza Hut tadi..hampeh..dah makan tu..terus balik umah..sampai umah dah kul 5..masing2 duk berlunjur betulkan urat memasing..lenguh woo..

Muslimah sejati...

Hihihi...pakai selendang mak long...

Gambo ni ku ambik ari jumaat ari tu..time tu mak long si eishah baru sampai umah mamaku..si eishah sibuk duk kejar-kejar mak long dier..ku ingatkan amender ler..rupanya nak pakair selendang la plaknyer..huh..ku pun tanpa buang masa..ambik kamera..cepat2 ambik gambo dier..dpt le dlm 2 keping..hahahah..

Last Friday..Lunch @ Anjung Cafe, Sri Serdang..

Makananku..Nasi Goreng Paprik


Makanan Kak Shida..Nasi Putih n Daging Masak Merah

Makanan Kak Hasla..Mee Bandung..


Kak Shida n Me..

Model Air Batu Campur a.k.a ABC..tgahari tu kitaorg sumer minum ABC..sedap woo..


Last Friday..ku..kak shida n kak hasla pii Anjung Cafe untuk lunch..tu pun keputusan dibuat setelah ader ler beberapa minit duk bincang kat tangga library ni nak pii makan kat mana..tu pun x der keputusan..last2 keputusan dibuat dlm kete..dah sampai sana satu hal plak nak carik parking..last2 parking kat tapak pasar malam..kena menapak sket ler..hihihi..disebabkan cuaca ari ni panas banget..kitaorg decide nak minum ABC..sian kak hasla..dier nak ABC specialllyg ader aiskrim tu..skali budak yg ambik order tu kater aiskrim dah abis..hahaha..kempunan mak buyung tu..kak hasla order mee bandung..ku plak order nasik goreng paprik..n kak shida nasik putih n daging masak merah..disebabkan makanan sampai lambat..so kiteorg pakat pulun ABC dulu..last2 sumer makan x abis sbb dah kenyang air..hahahah

Saturday, April 5, 2008

Mahathir Continues His attack On Pak Lah

korang pk pk la..dulu masa si tua ni jadi PM org duk cakap dier gile kuasa la pe la..tp..skrg ni pun die x de pe pe..die masih lagi menyuarakan pendapatnya yang bernas..tp lps aku tgk tgk..dier ni sebenarnya memang betul betul perjuangkan bangsa melayu!!!!!!

Hero Malaya...

KHAIRI JAMALUDDIN BUDAK KANYAK!!!!...TUN MAHATHIR...