Saturday, October 31, 2009

Biler ayah x der..

Pesal cam pelik jer??slalu ibu dukung..pesal ari ni kena duk atas mender alah ni??per bende ni erk??

Hahahahaha..ni la jd nyer biler ayah yusuf tak der...last week ari jumaat..hb, eishah n my parent off to terengganu atas urusan kijer..kebetulan plak ibu kena kijer ari sabtu..musing ketam jugak ler ibu memikirkan mana nak tinggalkan yusuf..last2 bbsitter yusuf bleh jaga yusuf hari sabtu..yahooo..ibu bleh g work ngan tenang..slalunyer g kijer mmg hb yg anto since kiteorg ader 1 kete sajoo..so..ari tu..ibu kena drive sendiri..per lagikk..rempit ngan kete mak ngah ler jawab nyer...kul 8 dah kuar dr umah...letak yusuf dlm car seat..budak kecit tu mcm pelik jer..melilau dier pusing tgk keliling kereta..mungkin rasa kete ni lain dr kete ayah dier..lg satu maybe dier pelik sbb biasanyer time nak g umah bbsitter..ibu mesti dukung dier..huhuhuhu..tp alhamdulillah..dier x meragam..baik+ blur sajerr....lepas anto yusuf..ibu terus rempit pi kijerr...dlm kul 815 sudah sampai..disebabkan bengkel start kul 9..so masuk opis dulu..buat per yg patut..hihihih

Friday, October 30, 2009

My precioussssss

eishah
yusuf

syafiq

dania

Chumeeell x??chumell kan??ni la dier anak2 haku??ramai x??sudah ader 4 org..2 org anak btol ler..yg ku lahirkan..2 lg tu anak sedara hokey??ala..kire anak haku jugak ler tuu..hihihihih...skali skala biler dah berkumpul reramai..n bebudak ni sumer ader..sgt ler seronok n riuh rendahh..last2 mak2 budak yg hangin ngan meroyan biler keadaan dah x terkawal..meh haku citer serba sket pasal bebudak nii..ikut turutan gambo la ek??atas kali eishah..yg lain sumer panggil eishah kak long..maybe sbb dier cucu sulung..skrg ni budak ni mmg petah bercakap mengalahkan org tuer..kalo bab marah org..serah kat dier jer ler..bab buli pun serah kat dier..mentang2 ler dier paling beso..latest info..haku tgh toilet train dier sbb tahun depan hajat di hatiku ini nak anto dier pi skol..tp sampai la ni ader la terkucil..pehtu kalo nak berak..bawak pi jamban ibarat menunggu buah yg tak gugur..lenguh haku nunggu dlm jamban weh..x kuar2 jugakk..sudah nyer biler pakai pampers..senang plak dier lepas hajat..hampehhh!!ok..yg 2nd tu yusuf..masa kecit kemain baik dierrr...dah masuk 4 bln dah pandai marah org ngan sore kuat..jerit2 gitu..pastu mengamuk sudah terer jugakkkk..tp skali skala ler...skrg ni sudah mahu meniarap..yg 3rd tu..syapik..yg ni lagi la...buass yg amattt...hobi dier ialah mencampak dan membaling brg2 keluarr..gigi geraham sudah tumbuh..sudah pandai menyanyi dan berjoget..cakap pun dah banyak perkataan yg buleh disebut..dan yang last skali ialah dania..yg ni haku tabik spring la..dr ekcik mmg baik...nak dengo sore pun susah..tp biler masuk 9 bulann..lasak yg amat...pastu kaki bola lak tu..suker beno ngan bola..hobi di masa lapang ialah merayap dan menyepahkan surat khabar..baru ni..time tu subuh..haku tgk mak dier jer yg terguling atas tilamm..si dania x der..biler haku tanye dania mane??mak dier kater ader ni ha..tidoo..padahal minah tu entah merayap mana dah..last2 kelam kabut kiteorg mencarik budak kecit ni..sedo2 ader kat bilik tgh wehhh..tgh duk buat kijer menyepahkan brg2..hampeh...wat mak lang panik sajooooooooooo!!!!!tu jer la serba sedikit citer pasal budak2 kecit yg paling haku sayang..pi skali skala geram gak..kuikuikuikui

Thursday, October 29, 2009

Sepupu Sepipi

eishah n syafiq
Tgk la budak kecik 2 org ni..skrg ni kalo bawak dua org budak kecik ni kuar..haku yg pancit..penat nak jaga wehh..dua2 nakal yg amat..dua2 x nak dengar kater..adoii la..baru ni bawak 2 org budak kecik ni pi warta..hb pi lepas hajat sat..tunggu la haku kat luar kat org jual2 majalah tu ngan budak kecik 2 org ni..mak aii..sorang nak gi sana sorang nak gi sini..haku lak dah terjerit2 duk larang itu ini..makcik majalah dah duk tengok2..lantak ler..abaikan jer..hahahaha..sorang duk bersimpuh atas lantai..sorang lagi mcm dah nak guling2 ala menari hindustan..meroyan haku wehhh..pasni tanak bawak dahh..serik..lagi satu..korang jgn tatau..si papik tu sumer benda dier baling kat luar..baru ni..weekend..sedar nset mama haku dah duk kat luar..saper lagik yg baling kalo bukan si syapik..kat blakang umah jgn kater ler...sumer mainan masak2 eishah ader kat luar..tu pun kijer dier jugak...sampaikan stereng wagon dier pun dier campak luar wehh..nak jer haku campak budak tu ke luar..baru dier tau..hahahaha..mlm td haku marah dorang..mau nyer takk..si yusuf tu dah ler ngamuk nak tidoo..yg 2 org tu lak sebok nak main..last2 mak si syapik hangkut syapik bawak masuk bilik..x kuar2...hahaha..tido dah agak nyer..huhuhu..

Wednesday, October 28, 2009

Raya @ BPM

Alyn, me n kak azana

zura, alyn,kak azana, kak shimah, bos (kak hajar), fizah, me n kak hasla


depan dr kiri: kak shimah, bos, kak azana, alyn n kak hasla

belakang dr kiri:me, zura n fizah

yummyyyyyyyyyyy


desserts

nyum nyum nyummmmmm




Last week..ari selasa..department ku wat open house..hahah..mesti ader yg tertanye2..dah abis syawal pun buat jamuan raya lg..sepatutnyer kiteorg mmg ler nak buat awal..tp ater nyer ader audit sirim..mana la dan nak buat time2 sebok ngan audit..ader yg makan sumer file2 lak kang..mcm biasa..sblm bos set up tarikh..masing2 dah diberi tugas utk bawak makanan per?tahun lepas haku bwk makroni goreng..tahun ni bawak dessert lak..huhhuhuhu...al maklum la..dah ader 2 handbag ni..kena la bawak mender yg mudah dah sempoi utk di masak..tiba ari yg ditetapkan..haku bangun awal..ceh..bangun awal kebenda nyer..kul 6 baru terhegeh2 bangun nak buat segala mender..akibatnyer..ambik ko..merah haku punyer kedatangan ari tu..lewat 15 minit wehhh..hampehhh..aper pun majlis sgt la meriah..mewah ngan segala jenis makanan..ader mee kari..nasik putih lauk kampung..ader puding roti, dadih..cupcake..cendol...makanan sgt la yuuuuuuummmyyyyyyyyyliciousssssssssssssssssssss...sehingga menjilat pinggan polistrine tu haaa..hahaha..beza nyer..kali ni bahagian ku bg door gift kat 100 guest yg mai..yg datang ke 101 x dapekk la wehhh..door gift kununnn..padahaii..duit raya jer...50 sen sorang..wahahahaha..sebenornyer..kiteorg sumer kena pakai kain batik n baju kurung..org lain sumer pakai kain batik n baku kurung..haku ngan kak hasla jer yg telah menderhaka pd bos tak pakai kain batik..sorii bossss...bukan kiteorg nak menderhaka..tp nyer haku x der kain batik...kat umah x pakai kain batik...jap g kalo haku pakai gak kang..ader yg terlondeh depan orgg..buat malu sajorkk...hahahaha...kla...lets the pictures talk...

Tuesday, October 27, 2009

Taman Tamadun Islam

Yusuf @ antie house

My baby..eishah @ TTI

Hb n Yusuf..
Ibu n Yusuf
My Happy Family..

Us..

@ the main enterance..

Korang penah g Taman Tamadun Islam kat ganu tu x?Haku dah penah gi tahun lepas..x silap haku la..tp time tu hujan la plak nyer..so x berkesempatan nak ronda2..sempat amik gamba sekeping dua jer kat depan masjid kristal..balik raya baru ni ku amik kesempatan pi sana skali lagi..motip kali ni ialah nak tgk sumer masjid2 yg tersohor di dunia..huhuhu..gi time raya tu..org sebok pi beraya kiteorg sebok pi Taman Tamadun Islam..kali ni pi ngan angah n famili..tambah ceria ader budak kecit 3 org..(papik, eishah n yusuf)..cuaca sgt la panas..panas terik tu..x tahan wehhh..berpeluh2 tiak ni ha...tambah2 agi dukung budak tembam tu..hahahaha...kiteorg gerak pas asar..disebabkan bawak budak kecik..so kiteorg naik train ar..train kecik yg berenti kat masjid tertentu..so sempat la snap mana2 masjid yg sempat..nak jalan kaki dr satu masjid ke masjid tu..mmg ler makcik dok rokk...banyok wehhh..pas tamat sesi melawat...kiteorg terus zaaaaassssssssssssssssss.pi makan sutun celup tepung kat epot..marvelouussssss...tp sayangnyer x amik gamboooo...huhuhu..pas dah kenyang netting...terus pii umah anti..anti wat open house sbb esok kiteorg sumer nak balik kl sudahhhh...kiteorg la yg paling awal sampai..org lain sumer baru tgh duk siap2..hahaha..pas mkn terus balik sbb nak packing brg2 masuk dlm kete terus...kul 1.30 pagi..terus balik kl..ooohhhhhhhhhhhhhhhhhhhh...penatnyerrrrrrrrrrrrrr...

Tuesday, October 13, 2009

Ketabahan dan semangat juang insan bernama AMIR YUSUF..

Dari dulu lagi.. mmg hobi ku suke membaca blog org..Blog ni.. http://www.fajaril.net/blog/ antara blog yg selalu ku baca..sumer kisah suka duka dan semangat juang seorang ayah dan ibu untuk memastikan yg terbaik utk anak nyer..kat sini juga ku dpt lihat sekujur tubuh kecil yg dipenuhi dengan wayar..sungguh tinggi semangat juang si kecil utk teruskan sebuah kehidupan..last bertandang ke blog saudara FAJAR..baby Amir Yusuf masih lg tinggal di hospital..bulan puasa..lepas ku abis cuti bersalin..ku bertandang lg ke blog saudara FAJAR..tp yg ader cuma entry sedih berkenaan dengan pemergian baby AMIR YUSUF..sedih..sedih sgt baca entry kerinduan seorang ayah terhadap anak yg telah dijaga selama 8 bulan..x dpt ku bayangkan kalo ku sendiri yg lalui sumer tu..mungkin ku tak setabah ibu dan ayah AMIR YUSUF..sampai skrg...setiap kali singgah di blog saudara FAJAR..hati tiba2 menjadi sebak..teringatkan pd semangat juang baby Amir Yusuf utk teruskan kehidupan..untuk ibu dan ayah Amir Yusuf..tabahkan hati..hidup perlu diteruskan..Setiap apa yg berlaku pasti ada hikmahnya..Al-Fatihah utk arwah Baby Amir Yusuf..