Tuesday, September 30, 2008

Raya Paling Hampeh..

Ari ni dengan rasminya hb bgtau..raya ke 2 blah ler balik KL...tau gituku x yah apply cuti ari jumaat tu....kijer lagi bagusssssss...dah ler tu...baik x yah bawak beg beso2...cukupla bawak 2 3 lai baju jer..nibersengkang mataku duk ngemas brg2 semata2 nak balik ari tu..sgtx puas ati biler tetiba tuka plan camni..tp ku ni saper nak bantah..kang ader yg kuar statement dier ketua kuarga..so kena ikut dier..baik jgn banyak ckp..ikut jer..kang lain lak jadinyer...kepada kengkawan sumer..slamat hari raya..maaf zahir batin...hopefully korang semua bergembira esok..x mcm ku..RAYA PALING HAMPEH tahun ni...

Mender paling hampeh...

Erm...mender paling hampehygku lalui ari ni...perperasaan korang biler skali skala korang balik kampung..adeer mulut yg kuarkan statement LONGKANG..ni kira mulut longkang ler..pagi td kubangun sahur..kebetulan dah 2 mlm si eishah nangis..nangis pun bukan suker2..tp sebab dier x sehat..selsema..time2 sahur tu blehla si *** ****** ku tetiba kuarkan satu statment ni...EISHAH TETIAP MALAM NANGIS..ikut kurang ajarku ni...ku tinggal jer nasik tu kat situ pastu ku blah...pii sebab ku x kurang ajorla ku x buat gitu...mcmla ku dah berminggu duk umah dier..padahal baru 2 3 ari..huh....sangat x puas ati...ku ingat mender tu sampai biler2..

Friday, September 26, 2008

Mender yg ku kena setle kan ari ni...

Huhuhuhuhu...ni x der kena ngena ngan kijer..ni mender2 kat umah nun yg ku kena settle kan ari ni jugak..kalo bleh sblm mlm..sbb malam ni ku n hubby nak kena tido awal sbb dlm kul 1 or 2 pagi nak gerak balik ganu?tp sempat ker ku nak setle kan sumer mender2 ni erk?cam banyak beno jer bunyik kijer yg ku nak kena setle kan..hihihi..ni antara kijer yg ku nak kena setle kan ari ni..
1- Memula skali..tgahri ni ku nak kena gi amik baju kat KL nun..mabuk ku rasa biler memikirkan nak masuk KL tu..memintak ler jalan clear..
2- Dah siap amik baju..ku nak kena setlekan bil2 dulu..termasuk ler nak bank in duit hasil jualan dr blog sales ku tu..
3- Nak kena singgah memana kedai or supermarket utk beli bekalan budak kecik tu..smlm time buker buleh budak kecit tu mintak koko krunch ngan ku..dah elok ku bagi bleh plak dier mintak honeystar..mana ku nak cekau time tu sbb nyer honeystar dier dah tinggal balang kosong jer..saper ntah yg pulun..ku ker?atau pun makhluk2 lain yg berada dlm umah tu..kuikuikui...
4- Sampai umah ku nak kena sorting + selongkar carik baju mana yg nak sumbat dlm beg..yg ni mmg makan masa la..padahal baru nak pack baju utk 3 org tu..kalo anak ramai ku tatau ler camner rupanya..kekekekeke...
Per lagik erk?yg tu jer ker erk?Ku rasa mcm banyak jer td..hihihihihihihi...x per la..kang kalo ku ingat ku tamboh ler kat sini...hihihi...

Thursday, September 25, 2008

Mood Raya..

X lama dah nak raya.. 2 3 ari ni baru mai mood raya..sblm ni x mai lagi..ari ni ku dah x sabo2 nak cuti...mood kijer pun ala-ala jer...hehehe...esok insyaAllah belah ptg ku amik off..sumer gara2 baju ku x amik lagi..ader ker patut tailor tu suruh mai pas 25 hb..tu pun sib baik ku ckp 26hb tu ku dah nak balik ganu dah..baru ler dier kater..x per la...25hb tu bleh la mai amik..mangkuk tingkat punyer tailor...siap dier..kalo x cantik dier jahit..pasni ku banned terus dier..wakakaka...adoii aiii...serabut sungguh aser ari ni biler memikirkan baju yg ku x kemas lagi..baju si eishah tu sajer dah satu bag..almaklum ler..budak2 kecik ni mmg banyak pakai baju sebab cepat comot..expecially si eishah ni..baju ayah dier satu aper pun ku x kemas lagik...adoii...ader sesaper yg nak tulun kemaskan x?wekeekekke...sebut pasal cuti raya..ku amik cuti ari isnin selasa n jumaat..insyaAllah pagi ahad tu ku dah sampai ler KL sbb nyer isnin tu ku kijer dah..raya kali ni kena raya puas2 sbb pas raya ku bz ngan bulan Sarjana Putra..manyak klas utk Post Grads student..wuhuhuhu..tensiiiii...yg pastinya..ku akan bawak balik gak lappy..mana ler tau kot sempat lagi nak update blog time2 raya tu..kekeke...okla...to all blogger..selamat hari raya..maaf zahir batin..mana la tau kot ku ader terkasar baser ker..terlazer ker..dan sumer ter...ku mintak sori la k?kira 0-0 la erk??hehehehe...

Wednesday, September 24, 2008

Ku di tag oleh Cik Apid...

Adoi aiii..ku mai kijer pagi2 nengok kat shoutbox ader msg yg ditinggalkan oleh cik apid..adoiii aiii..ku di tag lagi...banyak beno tag tertunggak yg tak terbuat lagik..pa per pun baik ku langsaikan dulu tag cik apid ni..hehehehe.....

1. copy gambar smiley yg chumel kiut miut nie.. dan tampal kat blog korang.

2. kemudian, k0rang pilih la minimum 5 blogger (of courze muslim la kan) yang korang kenal , yang next akan tag jugak minimum pada 5 bloggers lain..

3. dan jangan plak korang lupe tinggalkan komen or jejak kat blog dorang, kasik tau yg dorang da kene tag.. hihihi ..

4. seterusnya, ku nak tag...jeng jenggg jengggggggggg....mari kiter lihat saper yg kena....yieeehaaaaaaaaa....



Cik Weeda..
Cik Maria..
Cik Akma..
Angah..
Mama Anis..
Kepada nama2 bertuah di atas..jangan segan2 buat erk?wakakakaka...

Tinggal Kenangan..




Ni la dier satu lagik entry tertunggak..hehehehe...umah yg selama 5 tahun hubby duduk..camni la rupa umah tu masa memula masuk n masa hari terakhir kitaorg nak kuar dr umah tu...memula masuk x der brg pun yg we all bawak dr mesia..bawak beg ngan baju jer..sumer brg beli sana..balik sini lak..bawak tv seketul jer..yg lain sumer let go..hihihihihi..skali skala biler tgk gamba2 umah ni ku terbayang suasana dlm umah ni..nyaman..sejuk..tenang..skali skala rasa sayu gak la...sob seb sob seb...pa per pun umah ni meninggalkan banyak kenangan manis dan pahit hubby n ku..pasni tatau ler lagik sama ader diri ku ini masih berpeluang menjejakkan kaki untuk ke brunei skali lagi..layan jer la gambo2 ni..

Kereta Kecil Warna Kuning


Hubby ku pulang dr Brunei..
Hubby ku bawak balik kereta..
Kereta kecil warna kuning...
Boleh ku bawak pegi opis...
Pon pon pon pon pon pon pon pon pon...
Kereta kecil ku berbunyi...
Mari la kawan mari naik..
Boleh ku bawak pusing-pusing...

Tuesday, September 23, 2008

Restoren F1 Bertukar Jadik Restoren Chop n Stick..

Adoiilaaaaaaaaaaa....kunun2 nak buker poser luar la tu..hubby ku tu tetiba nak makan roti baguette la plaknyer...puas ler ku surf dalam tenet..last2 jumpa ler..kat Delifrance..ku carik la yg dekat ngan Bangi..ader kat Mines..siap ku save sumer menu dlm pen drive nak bg hubby ku pilih..skali tgk2 menu tersebut hanya ader kat Delifrance Bistro jer..kalo kafe x der..hampeh bin cap ayam btol ler..tensi tensi tensiiiiiiiiiii..last2 korang tau x ku buker kat mana?mana lagik??kedai mamak tu ler sbb dah baper ari dah hubby ku duk sebut nak makan mee goreng bssah best kat kedai tu..nama kedai tu..Restoren Nasi Kandar Al-Fairus..x silap ku ler...kat Seksyen 9..last2 hubby bantai mee goreng basah..ku bantai meggi goreng sajer..disebabkan x puas ati nyer pasai..mlm tu ku ajak hubby pi restoren F1 kat Seri Kembangan tu ha...punyer la semangat ku ajak adik ku teman..skali tgk kedai tu tutup..mangkuk tingkat btol!!!aper punyer malang ler ari ni...last2 restoren F1 bertukar jadik Restoren Chop n Stick..x per la...balun jer la..hubby n adikk ku makan fish n chip..ku makan mix steaks...sedapp..nyum nyum nyummm...si eishah layan air jer sbb masa tu dier dah mamai nak tido..sudah makan tu terus balik..mata pun dah ngantok..sudah mandi jer ku terusss..kabbbbooommmmmmmmmmm...tidooooo....Zzzzzzzzz....nikmatnyer titoooooooonnnn...

Monday, September 15, 2008

Lapa...

Sensorang dlm bilik..
tgk jam..kul.143..Time rehat..
Ku bangun..tutup pintu..
Sandar2 kat kusi..
Rasa pening-pening lalat...
Perut dah mula berdangdut..
Crut cret crut crettttt...
Uwwwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....ku lapoooo...
Ni sumer gara2 sahur makan biskut 3 keping...
Sob seb sob sebbbbbb...
lambatnyer kul 7.16...

New Lappy...

Compaq Presario CQ20-125TU

Ari tu kan ku ader bgtau pasal laptop ku yg tgh sakit tu kan??akhirnya..setelah mengadakan mesyuarat secara tertutup ngan my laling..akhirnya..kiatorg beli laptop baru..ari khamis last week baru dapat laptop tu..hehehe..sbb tu la laju jer ku mengupdate entry2 tertunggak..kehkehkehkehkeh...tu pun sblm beli tu..mikir panjang jugak lerr....last2 beli la jugak..laptop lama ku tu masih ader kat rumah..tunggu masa nak repair..dah repair nanti sesapa pun bleh guna..heheheh..ku beli laptop per?ehh silap..bukan ku beli..hubby yg beli..ku mana ler ader duit..hubby beli Compaq Presario CQ20-125... hehehee...tu jer la update pasal laptop ku..kang ku sambung lagik entry tertunggak okies??till next updates...

Sunday, September 14, 2008

Bandung Trip-Day 3-

KFC @ Bandung
The Making of Parfume
Us @ Subang
The foods
Us @ Pak Ajid House
Us with Iwan's Family
Menjelajah FO

Hari ke 3..kena bangun awal2 sbb ari ni kitaorg nak pi umah iwan..umah dier kat subang nun..katernyer perjalanan ke sana ambik masa 45 minit..kul 7 pagi waktu Indon kitaorg dah gerak dah..sgt la sejukkkkkk...tp permandangannya sgt la cantik..sayangnyer we all x berkesem[atan nak gi ker Tangkuban Perahu sbb dah lewat...nak rush mender lain..hehehehe..sampai sana dlm kul 745..family iwan sgt la ramah..dilayan seperti kuarga sendiri...terima kasih tuan rumah..lain kali bleh singgah lagi..we all dijamu ngan mcm2 makanan tempatan indon..hubby sempat main moto lagik ngan bebudak ni kat sana..dier wat mcm kampung dier la plak..huh!lama jugak we all duk situ..dlm kul 10 lebey tu dah gerak balik ke Bandung...perabiskan sumer FO yg x gi lagik..adoiii...sgt la penat...sampaikan ku terpaksa anto nenek ku balik hotel dulu sbb nyer dier dah x larat nak jalan..hehehehe...mlm tu we all makan kfc..ha..kat sini baru la ku laju sket makan..hehehehe...sblm balik hotel mlm tu..we all pi tapau makanan utk nenek ku dulu..skali ternampak ler kedai parfume..per lagik...singgah ler...memula ku duk dlm kete jer..disebabkan lama sgt..ku pun turun la dr kete..rupanya hubby duk tgk dorang wat parfume..hehehehe...dah abis tapau n beli parfume..iwan bawak we all jenjalan tgk Bandung waktu malam..dier bawak satu tempat tinggi yg bleh tgk satu Bandung dr atas pd waktu malam..per ntah nama tpt tu..hehehe...dah abis round2..terus balik hotel...tidoo...bestnyerrr tidoooooooooooooooooooooo....

Bandung Trip- Day 2-

Cihampelas Walk @ Nite
Cihampelas Walk
Makan-Makan...(Ikan Gurame..nyum nyumm..)
Masjid Cipaganti @ Cihampelas
Jalan Alkateri
Bandung Supermall
Butik Bale Anak..
Rumah Mode
Salah satu kedai @ Cihampelas Walk

Ari kedua...Ari ni kitaorg kuar awal..dlm kul 9 gitu dah ader dlm kete..x breakfast pa per pun lagi..destinasi pertama..nak gi JALAN ALKATERI...kat situ mmg tempat langsir..banyak kedai langsir kat situ...kitaorg nak tempah langsir ler...sblm pii Bandung ku dah survey dah mana tempat yg bleh buat langsir..hahahahaha....masa kitaorg sampai tu..baru 2 buah kedai yg bukak..so..tgk2 n bargain ngan tokei kedai..last2 kitaorg pun tempahh..ku tempah satu jer..pakcik n nenek ku pun tempah satu gak..yg pastinya..MURAH..hahahaha..dah setle bab langsir..g pasar baru lagi...breakfast kat pasar baru tu jer..menu sama gak mcm smlm..ikan gurame ngan nasik putih...sbb nyer ku tak berani nak cuba makanan lain..takut kang ader yg x lalu makan plak..hahahaha...kat pasar baru tu.. pakcik ku beli telekung..ku amik kesempatan pi carik kebaya lace utk diri ku sendiri..hehehe...ku siap tempah sepasang kat sana..hehehehe...x abis shopping kat pasar baru...kitaorg pi BANDUNG SUPERMALL plak...hubby nak beli jeansss levi's..masa kat mall tu ku ternampak J.co Donut..ku n pakcik ku pun per lagik...dgn segera beli..beli flavor yg ku x pernah jumpa kat Malaysia..yg bestnyer..ku x yah beratur panjang mcm kat mesia pun...x der org...hahahahah...kitaorg beli 2 dozen tu....makan situ sajer pun dah abis satu kotak..hihihihi...buruk lantak sungguh...agak2 dah puas meronda dlm mall tu...kitaorg pun pii la masuk sumer FO yg ader kat Bandung tu..Butik Anak Kecil..Bale Anak..Diaz..Glamours..etc..memula ku amik gak gambo sumer FO yg ku masuk..tp pastu dah x sanggup dah..nak muntah masuk FO..mabuk tgk baju..tp selai pun ku x beli..hehehehe...dah ptg2 sket tu..kitaorg ke cihampelas walk..org kater situ center jeans..hampehh...ku x berkenan langsung..nampak sgt jeans cap ayam..hahahah..wat penat jer gi situ..x gi situ pun x per...kekekekekeke...x per la.. at least kenal gak ler cihampelas walk tu...sblm balik hotel..singgah makan kat restoren Ma'Uneh..mak aii..bab ni ku x tahan..rasa tanak makan sbb yg ku nampak makanan nyer sumer organ yg ader pada lembu..uissshhhh..kembang tekak...mujur x der kepala lembu kat situ..kalo x sure ku wek wek wekkk situ..hahahaha..time makan..ku makan ciput jerr....kalo duk sana sebulan..mau nyer ku bertambah kurus melidi...hahahahaha...dah kenyang....terus balik hotel...mandi2..bab mandi pun ku tak tahan gak..pasai per ler air kat sini sejuk banget erk?tido pun x yah pakai ekon..huh...pi yg pastinya...ku tido nyenyak sbb penat berjalan sarian..hehehehehe...

Saturday, September 13, 2008

Update..Trip to Bandung -Day 1-

Us @ Pasar Baru Bandung

Airport Bandung...
Pasar Baru Lagi....
Permandangan Bandung
Entry tertunggak lagi...dah lama ku gi Bandung..bulan 6 ari tu..pii skrg baru nak post dlm blog.hihihihihi..sori ler sbb lambat post entry Bandung ni..ok..1st day..gerak dr KL-Bandung dalam kul 9.30 gitu la...sampai dlm kul 11 lebih waktu mesia..oo..luperk bgtau..INDONESIA waktu nyer lewat sejam dr Mesia..so..walaupun jam tgn ku ni tunjuk kul 11 lebih,..padahal kat sana baru kul 10 pagi..hihihi...SYIOKKKK!!!!sampai sana..mak aiiii..nyamannnnn..sejuk jer udara...yg amik kitaorg kat epot..saper lagi kalo bkn IWAN..member hubby...kuar dr kawasan epot...memula skali kiteorg nak pi check in kat hotel dulu..kitaorg duk Hotel Royal Dago...satu mlm dlm 60rm x silap ku..x pun kurang dr tu..pii dier nyer bilik okla...setakat nak tido jer..nak wat per duk hotel mahai2..hehehehe...dah sah2 ku turun pagi...balik dah malam..terusss ZZzzzzzzz......dah setle check in..tempat first skali kitaorg gi...PASAR BARU..on d way nak gi PASAR BARU..kitaorg terpaksa tempuh jam..org sini panggil jam 'MACEP'..ku tatau ler btol ker x ejaan nyer tu...wakakakakak...sampai naik pening ku duk dlm kete tu...patutnya dekat jer..n kejap jer dah bleh sampai..tp disebabkan jam..jadi lambat la plak sampai..nak parking pun dah satu hal..tingkat paling tinggi tu kitaorg parking..PASAR BARU ni lebey kurang mcm PASAR PAYANG ler..cumanya..PASAR BARU ni ada 6 tingkat x silap ku..yg pastinya..ku x round abis satu pasar baru tu...ku cuma gi tempat yg ku rasa ader mender yg ku nak beli jer...ari pertama ku dah abis 500,000...RUPIAHH sajerr....kuekuekue...tu pun ku beli kain utk adik badik n adik badik hubby ku sajer...termsauk ler selai utk ku n eishah..huahuahuahuahuahua...pas dah abis round PASAR BARU..dah abis shopping kat pasar baru we all pi makan kat satu mall yg ader kat Bandung ni..ku pun x ingat la mall mana satu sbb rasanya sepanjang ku di sana..sumer FO ku masuk n bleh dikatakan sumer mall ku singgah..wahahaha...pii yg pastinya...sepanjang ku di Bandung..ku kurang makan..bukannya per..sbb ku dgr tahap kebersihan kat sini kurang sket...sepanjang kat sana ku cuma togok air mineral jer..makan pun..ku cuma pernah makan nasik putih ngan lauk ikan gurame..nyum nyum..sedap....malam..kitaorg pi RUMAH MODE..ni antara FO yang ok la...emmm...kat situ ku cuma beli t shirt untuk adik laki ku..n adik badik hubby...untuk eishah..selai jer x silap ku...hehehehehe...rasanya pii Bandung ni ku banyak beli utk bg org jer..untuk diri sendiri x der..ooo..untuk ku..ku dah beli 3 lai baju untuk ku pakai sepanjang ader sini..kiranya mlm tu ku sempat gi dalam 3 buah FO jer la...sambung next day plak..

My Babies...

2 org budak kecit kesayangan ku..


Me..ada 2 baby...wahahahaha..satu baby ku sendiri...satu lagi gamba baby kakak ku..lama dah ku nak update gambo anak sedara ku ni...muker dier baru skali interframe dlm blog ni..padahal sorang tu jer la anak sedara ku..heheheheh...dah nak masuk 4 bulan dah pun baby syafiq ni...dah pandai membebel..slalunyer..memalam..or pas balik kijer..ku jadi babysitter si syafiq ni (mak ngah..sila baya ngan mender yg best2 okeh??)pa per pun ku enjoy..sbb kalo x der syafiq tu..sunyi gak ku n eishah..eishah pun x der geng ni main..citer pasal eishah plak...budak kecit tu skrg ni lasak..sgt lasak hokeh??mulut plak asyik pot pet pot pettttttttttttttt..time tido jer la diam..tu pun kadang time tido bunyik gak mulut dier..wakakakkaka...nak bg mandi skrg ni pun susah..asyik lari sajer..tensi hokeh..tp yg peliknyer kalo ayah dier suruh mandi dier laju jer bukak baju masuk bilik air..kalo dengan ku...uishhh...payahhhhhhhhhhhhhh....hehehehehe..kla...abis citer pasal 2 org bdk kecit ni...nak update mender lain plak pasni...

Bon Voyage Brunei Darussalam...

Us @ Brunei International Airport..


Sob seb sob sebb...sedihnyerrrr...time ni kat epot...jap jer masa berlalu..sedar2 dah 5 tahun hubby di brunei..pasni xtau ler biler plak bleh jejak kaki ke brunei lagi..pa per pun ku heppi sgt sepanjang ku duk skali skala kat bunai tu..negara yg tenang..nyaman..syiokkkkkkkk..wakakakaka....kawan2 yg ku kenal kat sana pun sgt la best..hubby pun camtu jugak..per yg ku harapkan..even hubby dah x kijer sana lagik..hubungan hubby ngan member2 kat sana still sama mcm dulu...so far ku tgk..member2 hubby slalu gak sms..ym..or borak melalui skype..harap hubungan tu sentiasa berpanjangan..hihihihihihi

Farewell and Belated Birthday Hubby @Brunei...

Last Day @ Institut Tahfiz Al-Quran Sultan Haji Hassanal Bolkiah..

Ni la dier salah satu dr entry tertunggak yg dah lama ku peram..kalo buah mangga ni..peram lama2..lama dah buler makan...wakakakaka(gelak guling-guling)...Cameramen nyer ialah diri ku sendiri..time ni ku n hubby baru pas balik dr umah mahrof..family mahrof ajak we all makan umah dier..umah dier sgt ler cantik tau..ku bawak kamera tp luper nak amik gambo la plaknyer...balik dr umah mahrof tu ku dah lemau..ngantok banget + penat sbb ngemas brg2 yg x abis kemas lagik tu..so..hb bgtau ku dier nak turun tgk student dier wat BBQ..ku pun iyer kan jer la..pastu KABOOOOMMMMM...terus tidoooo...alangkah seronotnyer dpt tido ngan bantal yg x bersarung..sbb sarung bantal n cadar sumer masuk beg dah..wakakakakaka.....tetiba tido ku terganggu..saper lagik kalo bukan hubby yg kaco..ada ka patut dier suruh aku bangun pakai tudung...katernyer budak2 ni wat belated besday utk dier..nak tanak ngan muker mamai n sememeh ku pakai la tudung..muker mmg konfirm muker org bangun tido ngejut..belasah jer la labu...sampai2 tu bebudak ni nyanyi HEPPI BIRTHDAY kuat2..ku pun ngan segera jd cameraman x bergaji..x per..yg penting malam tu ku dah balun kek aiskrim ngan hotdog 4 ketui...wakakakaka..nyaman sungguhhhhhhhhhhhh....mlm tu bebudak tu panggang ayam..kambing..hotdog n macam2 lagik..dah abis pulun...ku pun naik tido..hubby duk layan main game ps2 kat ruang tamu wat kali terakhir ngan student dier...heheheheh...gambo terlalu banyak...x sempat lagik nak upload kat picasa..so korang layan gambo ni jer ler sekeping wokeh??

Thursday, September 11, 2008

Pengumuman..

Kat sini ku nak bgtau..kalo korang2 minat giller ngan sutera collection..especially sutera terengganu..korang bleh la visit blog ni..kain mmg cantik2..wahahahahaha...blog beras ku...ehhh silappp...BIRAS ku...so..jenguk2 la erk?

Tuesday, September 9, 2008

laptop ku problem..

laptop ku problem..uwwaa..sgt sedey..ku x leh nak update blog pun.sbb tu la ku byk entry tertunggak..huhuhu..ku punyer la sakit ati..serabut perut bile tgk laptop ku itu..satu lagi ku takut hubby hot or marah ku..yer la..sbb hubby yg belikan laptop tu utk ku..pi mujur hubby ok jer..x marah ku pun.pi pa per pun ku tetap harap gak laptop ku tu sembuh balik dr penyakit kronik amender ntah..alamak..dkt kul 6 lebey dah.ku nak goreng karipap jap..jap lagik nak berbuka..till next entry..

p/s: update by using my cute handphone..hahahahahahaha

Sunday, September 7, 2008

Lampu ohh Lampuuuu..

Kelmarin ku..hubby eishah n my parent pi survey lampu..lampu untuk umah yg bakal kitaorg duduk nanti..hihihi..kuar dalam kul 11 gitu..dan operasi mencarik lampu berakhir pada pukul 3 ptg..wahahahaha..tu baru lampu..mender lain dok carik lagi..dan dalam operasi tu jugak..banyak la duit ku n hubby melayang..nampak gaya pasni kena makan mee meegggii beberapa bulan..operasi mencari lampu tu bermula kat..per nama tempat tu erk?kat tepi jalan lepas highway sg besi..yg hampeh tahap cipan nyer..satu pun ku x kenan..cewaahhh..x kenan kunun..padahal harga nyer mahai banget..wakakakakaka...last2 ku x beli per pun..dpt main hujan ader ler sbb time tu hujan sangat ler lebat..disebabkan misi nak mencari lampu tu x berjaya..kiteorg teruskan ekspedisi mencarik kedai lampu kat..BANGI..wahahaha..last2 beli kat seksyen 8 bangi tu gak..kat tempat memula ku survey lampu..kahkahkahkah..wat penat gi jejauh..pii beli kat situ la jugak..hasil rembatan semalam..ku dpt beli satu kipas utk living hall...3 bijik kipas ceiling utk setiap bilik tingkap atas..pastu 1 lampu utk dining hall..satu lampu kat dry kitchen..2 lampu chandelier crystal utk letak kat living hall and last skali..kat family area seciput atas tu ku rembat satu lampu gak..camner rupa lampunyer tu ku x amik la plak..kang kalo dah pasang siap dlm umah ku amik ler gambo..kesimpulannyer..smlm dua2 pihak puas ati sbb dapat yg masing2 punyer taste..so balik tu bleh ler senyum lebo..x masam muker..cumanya yg x best..wallet hubby n ku nipis mcm x der isi langsung..wahahahah..tu jer la yg sedisss nyerrr....rupanya2..nak masuk umah baru..lampu jer pun dah makan ribu riban RM..adusss...sgt tensen okehhh???agak2..ekspedisi mencarik lampu yg masih x cukup lagi tu akan bersambung bulan depan atau bulan2 yg seterusnya sbb nyer..budget untuk lampu sudah abis licin..nak kena kumpul yg lain plok...duit duit...di mana kau duittttttttt....huhuhuhuhuhuhuhu.......

Friday, September 5, 2008

Gambar Konvokesyen UM 2008

One happy family..

Me myself...

Tadddaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....cantik x??seperti mana yg ku janjikan..ni ler dier 2 keping gambo yg ku ambik di studio..satu gambo family..n satu lagik gambo solo..dan seperti yg korang sumer bleh tgk..kat dlm tu si zirafah tu pun sempat interframe dlm gambo konvo ku itu..sangat x sesuai ok???sumer gara2 si kenit tu tanak lepas si zirafah tu..adoiiilaaa...fenin feninnn...mujur la zirafah tu baru..kalo dah kepam mcm bantal or zirafah eishah yg lain..sure mencacatkan lagik gambo ku itu...hahahahaha (gelak guling-guling)..gambo ni ku amik semalam..balik kijer ku n hubby terus pi amik..3 minggu woo baru siap..lama tu...tp x per..janji ku puas ati..banyak2 gambo konvo ku ini..gambo ni la yg paling ku puas ati..sbb cantik..lagi satu yg puas atinyer sbb ku dpt amik gambo ngan hubby n eishah..hopefully pasni andaikata ku sambung study lagik..bilangan ahli kuargaku dlm gambo tu akan bertambah...aminnnnnnnnnnnnn....

Thursday, September 4, 2008

Mimi & Baby Zara Sofea


Mimie & Baby Zara Sofea

First of all..i would like to congrats to mimie and azim..dah selamat pun jadik papa n mama..x silap ku baby zara ni lahir 5/8..sgt comel n gebu..putih mcm papa n mama nyer..hehehe..ku kenal mimie ni time induksi dulu..anak mami...dlm kelas induski ku time tu..ramai ler jejaka2 yg berkenan kat si mimie ni..dulu mimi ni kijer kat fakulti food sains..pii skrg ni dah tukar..kijer kat hospital kat penang nun kot..ku pun dah lama x kontek or ym ngan dier since dier dah tuka tempat kijer..kalo ikutkan..baby mimie n ku lahir lebih kurang gak..maybe ku lewat seminggu dua gitu laa...cumanya..rezki ku x der..pii sampai biler2 ku kan ingat baby ku yg x jadik tu setiap kali ku tgk or teringat kat baby zara ni..kla...x mau sedih2..anyway..congrats kali lagi utk mimie n azim..

Puasa...

Ari ni dah masuk ari ke empat puasa dah..ku baru terhegeh2 nak wish selamat berpuasa kat sumer org + nak mintak sori skali kat sumer org..mana la tau kot ader terkasar bahasa..terlazer..terkutuk..dan segala ter ter dan ter..ku harap korang sumer dpt maafkan ku..hihihihi..citer pasal puasa..tahun ni la tahun paling best..sbb aper???sbb nyer tahun ni sebulan poser ku dpt poser ngan hubby..sbb secara rasminya hubby dah pun berenti dr kijer di bunai nun..yieehaaaa...sangat2 seronot..masuk ari ni gak..dah 3 ari berturut2 ku gi kijer..hubby yg anto..sangat la bahgia rasa dlm hatiku ini..wakakakaka...per lagik nak citer erk?ku sebenarnya banyak beno entry yg tertunggak..x sempat2 nak post kat sini..sblm we all balik ke mesia ari tu..student2 hubby ader wat bbq n belated besday party utk hubby..kang ku update ler citer tu..sbb nyer gambo ku x transfer lagik dlm laptop..korang tunggu jer la..ku upload gak nanti sumer gambo2 tu dlm picasa web album ku tu..per lagik nak citer erk?ku dah buntu dah ni..kang kalo ader idea kang ku update ler..