Wednesday, November 15, 2017

Kelas Pengajian Al-Quran di Bandar Baru Bangi


🍁Assalamualaikum🍁

πŸ“’ KELAS PENGAJIAN AL-QURAN πŸ“’

πŸ“Œ BERKUMPULAN

πŸ…ΎSatu kelas 5 org sahaja (maksimum)
πŸ…ΎSeminggu 2 kali (1 bulan 8 kali)
πŸ…ΎKonsep: 1 to 1 (Tasmie)
πŸ…ΎMasa belajar: 1 jam
πŸ…ΎHari: Isnin - Ahad
πŸ…ΎWaktu: 8.30 pagi -10.00 mlm


πŸ“Œ PERSEORANGAN

πŸ…ΎSatu kelas 2 org sahaja (maksimum)
πŸ…ΎSeminggu 2 kali (1 bulan 8 kali)
πŸ…ΎKonsep: 1 to 1 (Tasmie)
πŸ…ΎMasa belajar: 1 jam
πŸ…ΎHari: Isnin - Ahad
πŸ…ΎWaktu: 8.30 pagi -10.00 mlm


Tenaga pengajar yg berpengalaman:

✔Lulusan bidang Al-Quran Wal Qiraat Shoubro Mesir
✔Pernah berkhidmat di Institut Tahfiz Al-Quran Sultan Hj Hassanal Bolkiah Brunei
✔Hakim musabaqoh Al-Quran
✔Imam terawih sekitar Bangi & Putrajaya

🏒Kelas diadakan di :
No. 31-1-1 A, Jalan PB2B Seksyen 9, Bdr Baru Bangi

☎ 019-2029251☎
(Ust Marzuki)

🎯🎯🎯 TERHAD KEPADA 20 ORANG PELAJAR SAHAJA🎯🎯🎯

#kelasmengaji #mengaji #kelasquran #kelasalquran #mengajibangi

Friday, February 17, 2017

Hijauan Height Apartment Bangi- For Rent

Assalamualaikum













 Hijaun Height Apartment Bangi,near UKM, GMI, Villa Tropika,Green Villa

1,127 sqft
3R 2B
Kitchen Cabinet
Aircond (1 unit)
Water Heater (1 units)
Cooker Hob & Hood

Facilities:
*Swimming pool
*Gymnasium
*Kids Playground
*Surau
*24hrs security with access card
*Gated and guarded
*2 car park (covered)

Strategic Locations:
- UKM Komuter Station (1 km)
- GMI (2 km)
- Pusat Latihan KWSP - ESSET (2 km)
- Sek Al Amin, Balai Polis Sg Tangkas, UKM, Hentian Bas  kajang..

Contact :- 019 202 9251 (amir)

Tuesday, January 31, 2017

Pakej Mengaji Pelajar Sekolah Rendah & Menengah

Assalamualaikum


  
TERHAD UNTUK 15 ORANG SAHAJA




#kelasmengajikana-kanak #kelasmengaji #mengaji #kelasmengajibangi #bandarbarubangi #kelasquran #alquran

Thursday, January 26, 2017

Neelofa Perfume

Assalamualaikum



Sapa suka perfume angkat tangannnnnn πŸ™Œ πŸ™Œ πŸ™Œ πŸ™Œ πŸ™Œ ni nak bgtauu..Neelofa perfume udah kluar..πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜† Kebetulan member dekat ofis beli and guna address kedai mama...So pagi td merasa laa tgk perfume live..skali dengan percuma satu semburan perfume..😌😌😌 Kalau korg beli skrg dekat page Neelofa..dia akan bg satu pouch yg comel..Harga perfume ialah RM51.89 utk 30 ml..ini harga dekat page Neelofa ye..campur postage dlm rm7..jadi dekat RM60 jugak lee..tapi still murah kan??Affordable gitu..Bauu??manis2 gitu...sbb kalo ikutkan dr web Neelofa dia kata..

"Neelofa's eponymous perfume is bold and vivacious, a fragrance that is both sweet and fruity. It's packed with prominent notes of strawberry and blackberry that is complimented by hints of musk,roses and floral tones."

So apa tunggu lagi..kot laa kalo korg nak try test perfume ni..buleh laa beli skrg...Link aku dah tepek kat bawah gambar tu..kla..till next entry...tata

Wednesday, January 25, 2017

Baby Backpack: TERMINUS Urban Dad 2.0 - Preorder

Assalamualaikum


video


Hari ni aku nak share new brand baby backpack. Yang pasti beg ni lagi best  dr simple dimple yg aku pernah pakai. Korang konfem puas ati kalau dpt beg ni. Meh aku share sket function beg ni..Agak-agak nak order..korg boleh pm aku..or no kat bawah tu..tapi beg ni kena preorder ye...

Looking for a Baby Backpack that organised your baby travelling needs !





TERMINUS Urban Dad 2.0 is an improved version of the previous award winning nappy backpack.
Material:  nylon + 2 layer pu
WATERPROOF
RM288



It's spacious, rugged nappy backpack which is great for travelling with kids.




It offers many access compartments and handy features like the diaper changing pad 



  Quick access to wipes tissues that keep essentials close at hand.




 It comes in 4 colours RED,BLACK ,BLUE and KHAKI GREEN
The Urban Dad 2.0 backpack is specially designed for both mum and dad
Ergonomically shaped, padded shoulder straps that make carrying the backpack very comfortable
It has straps for easy hanging on a stroller.
 Good to be a perfect newborn or baby birthday gifts .

One year limited manufacturing defect warranty.


Size sebenar bag bila dipakai..ok..cun kan??compartment pun byk..agak2 nak order..buleh pm nombor di bawah..


For Ordering
      whatsapp: +6019-2029251/0192268299

#babybag #babybagpack #terminusurbandad2.0 #diaperbag #babystuff 

Tuesday, January 24, 2017

Pemenang Anugerah Juara Lagu AJL 31

Assalamualaikum

Aku dah lama tak tgk live anugerah-anugerah ni..zaman skolah dulu layan laa..zaman skrg aku lebih suka duduk merehatkan diri bila ada masa lapang..tgk tv pun malas...kahhh πŸ˜€πŸ˜€πŸ˜€πŸ˜€ Ahad baru ni  ada Anugerah Juara Lagu..mcm biasa..aku x tgk jugakk..kahhh..biasanya aku cuma baca benda2 mcm ni online je..tapi x yah baca pun x pe..sbbnye dekat opis aku ni byk reporter buleh tulun report kat ko...so ko cuma perlu tanya je..sapa menang?ko tanya satu soalan je kan??tapi ko akan dapat full story weiii..bhahahhaa 😚😚😚😚 kot ada yg sekapal dengan aku..moh kita tgk sapa yg menang..

https://1.bp.blogspot.com/-btOcknAIo7A/WIUl4N9VUUI/AAAAAAAAH-s/CLLZeL8IRrcDyP4WqKN0vJBd5zRtckqXwCLcB/s400/dayangnurfaizahjuaraajl31.jpg
Juara Lagu AJL31 : Trofi & wang tunai RM50,000 : Dayang Nurfaizah (Lelaki Teragung)
 
https://3.bp.blogspot.com/-kq8fCrwW8QQ/Vs6g1U9cS1I/AAAAAAAABHE/IIsCBLCGMys/s1600/Misha%2BOmar%2B%2526%2BHafiz%2BSuip.jpg
Naib juara : Trofi & wang tunai RM35,000  : Terimaku Seadanya (Misha Omar/Hafiz)

http://beritaviralterkini.com/wp-content/uploads/2016/06/Lirik-Lagu-Sudah-Ku-Tahu-Projector-Band.jpg
  
Tempat ketiga : Trofi & wang tunai RM20,000 : Sudah Ku Tahu (Projector Band)

 https://1.bp.blogspot.com/-ZivGFBn0TRE/WITSDQpgJ6I/AAAAAAABDFg/81327TM2xzsM5qtUwJ8t5MqzJd6enWn7ACLcB/s350-c/AJL%2B31%2BDAYANG%2BNURFAIZAH.png

 Kategori vokal terbaik - Trofi & wang tunai RM12,000  : Dayang Nurfaizah (Lelaki Teragung)

 https://4.bp.blogspot.com/-mvoXqtoewWw/Vz25wBPNDvI/AAAAAAAAcws/v0AndlZJF7cwOTjowqyfCBQRQGviIXrcwCLcB/s1600/hqdefault.jpg 

Persembahan terbaik - Trofi & wang tunai RM12,000: Khalifah (Hang Pi Mana)

Tu diaaaa...tapi penyanyi yang aku kenal kat sini cuma Dayang, Misha and Hafiz...yg lain x pernah tgk..kahh..nampak beno dah kertuu...πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜† kla...till next entry..babaiiii

Sumber gambar: Google

Monday, January 23, 2017

Kad Misteri

Assalamualaikum

Hampir 2 bulan encik suami bertugas..byk yg pahit dr yg manis..sayangnya..indah khabar dr rupa..nama cukup gah..fasiliti cukup gah..tapi sayang..pengurusan tahap bawahan..tak guna claim diri no 1 kalo pengurusan pun problem dan ke laut..Sabtu hari terakhir suami di sana..Jumaat lepas..ada someone letakkan kad atas meja encik suami..atas permintaan encik suami..aku hanya boleh tunjukkan gambar kad dr depan dan belakang..contentnya?biarlah menjadi rahsia dan kenangan buat encik suami..Bukan niat aku nak kondem..tapi realiti..kalau nak berjaya..kena dgr jugak yg x best walaupun pahit..jgn hanya pk keuntungan..pk apa nawaitu sebenar penubuhan sekolah..apa expectation parents pada sekolah. When parent pay more..they expect something wow from u...someone professional to teach their kids..bukan main tangkap muat..Jadi bos kita kena kenal semua staf..bukan kenal melalui org..tapi kenal personally..x guna ada satu team yg bagus..yg berpengalaman tapi satu pengalaman org pun ko tanak kutip..itu bodoh sombong namanya..learn to appreciate your staff..staff bukan mtk ko puji melangit..tapi kalo ko say thanks atas apa staff dah buat pun dah cukup membahgaiakan staf ko tu..nak kije pun heppi dan staf ko pun x berkira dgn ko walaupun ko kerah kerja mcm hapa..

Utk parents..jgn pk semua private school tu semua bagus utk anak-anak..especially yg baru..jangan tertipu dengan iklan dan luaran..kalau nak hantar jugak..tgk dulu 1st produk mereka mcm mana..if ok..mayb bleh proceed..jgn perjudikan masa depan anak2 kita..jap lagi org lain dah belaja sampai mana..anak kita masih lagi belum belaja satu apa pun..jadual pun ko x dapat..kalau nak jugak masukkan..cari skolah yg dah well establish..kalau korg tgk cikgu pun dah mcm touch and go..asik bertukar...sila paham-paham sendiri....aku cuma kesian kat student..especially yg darjah 5 & 6..kat parent pun aku sian..kadang2 parent ni bukan semua berkemampuan..tapi sbb nak yg terbaik...cuba jugakk..kat skolah pun kadang aku sian jugak.ye laa..ni baru tahun pertama..1st baby..kot jgn tahun depan dah x wujud udah le...nantilaa....ada masa nanti aku share kat sini apa tips kalau nak masukkan anak-anak ke private school..apa yg korg perlu tgk sblm masukkan anak-anak ke skolah private..bagi aku..sekolah kebangsaan still the best....sori...aku just bg pendapat aku..sbb lepas drpd mender ni..byk benda yg aku nampak dan aku bersyukur sbb 2 anak aku semua sekolah kebangsaan..huhu..kla..till next entry..babaiii..




Dear Nur Aqreesya,

Tq for the card given to your ustaz....Hopefully we can meet some other times. Apa yg Aqreesya tulis..sgt2 deep...We wish you all the best for your UPSR..


Friday, January 20, 2017

Bila Fattah Amin nyanyi lagu WANITA TERAKHIR depan Neelofa

Assalamualaikum

Sejak ada anak aku sangat-sangat jarang tgk tivi..tapi time cerita SURIHATI MR PILOT..aku sendiri tatau cemana bleh terjebak..mayb sbb aku tgk ulangan astro kot..start dr tu aku follow...itu pun ko tgk yg org dah up dlm internet..nama nak tgk time siaran tu mmg x dapek laa wehhh...silap2 ko dah terbongkang tido atas katil kepenatan 😴😴😴😴😴 Video ni keluar time aku duk layan lagu apa ntah dekat youtube..tiba2 dah kuar lagu ni..suara mmg x kenal..so by the time ko bukak youtube nak tgk sapa nyanyi..eh..mamat ni?penyanyi ke dia??hahahaha...bulehlaa sore ko dik..tapinye tgk lofaa kat blkg malu-malu alah...aku syak dorg ni mcm fall in love each other je..kalo mender baik..okla...sama2 bujang kann...kalo dah suka...tunggu ape lagii...πŸ’‘πŸ’‘πŸ’‘πŸ’‘πŸ’‘ klaa...till next entry..babaiii








Wednesday, January 18, 2017

Menu bento mudah dan ringkas utk anak-anak

Assalamualaikum

Ari ni nak share apa yg saya jumpa dalam FB.Kalau anak-anak korang jenis yg bawak bekal ke skolah..sure hari-hari pecah kepala pikir apa menu yg nak buat utk seminggu.haihhhh 😣😣😣😣..kalau buleh menu tu biarlah yg simple,cepat dan kena dgn selera anak-anak..jom tgk antara resepi yg Nurlia Mohd Nor share utk bekal twin dia...utk rujukan saya dan utk rujukan korang jugak..sama-samalah kita berbento ye..😍😍😍😍

Image may contain: text and food
French Toast

Slalu jugak saya buat menu ni utk anak-anak..menu paling mudah dan mmg anak-anak suka..πŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹

Image may contain: 1 person, food and text

Nasi goreng cina

Kebiasaannya kalau nasi goreng saya slalu buat nasi goreng kunyit pedas..anak-anak saya suka makan pedas..huhuhu..

Image may contain: text and food

Roti John

Ni lagi satu menu feveret anak-anak..Kalau dah buat skali...asik laa mintak nak roti john lagi..nanti ada masa saya share resepi roti john versi saya..

Image may contain: text and food

Makaroni goreng

Yg ni saya buat jugak..tapi anak saya lebih suka mac & cheese..nanti saya share resepi mac & cheese versi saya ye..

Image may contain: text and food

Carbonara

Ni pun antara feveret anak-anak..yg skolah pagi boleh laa bawak ni..tp kalau anak korang sekolah petang..takut basi je..so slalunya saya buat spicy olio utk anak-anak.Yg skolah pagi buleh bawak..yg skolah petang pun buleh.

Banyak lagi sebenarnya resepi bento yg dishare dlm Facebook ni..kalau korg nak tgk resepi yg lain..why not korang add Nurlia Mohd Nor as friends.kla..selamat berbento and till next entry..babaii

Tuesday, January 17, 2017

Tips susun buku sekolah anak ikut jadual

Assalamualaikum

Hari ni aku nak share tips cemana nak susun buku sekolah anak ikut jadual dengan pantas dan mudah.Aku dapat tips ni drpd Facebook.So bagus aku parking dulu kat blog aku ni utk rujukan diri sendiri dan utkuk rujukan korang skali.

No automatic alt text available.

Memula skali..korang print laaa hari dekat atas kertas kaler yg berlainan..mcm dalam gambar di atas.

No automatic alt text available.

Tampal dekat buku based on jadual kelas anak masing seperti di atas.

No automatic alt text available.

See...dia akan jd mcm ni...so korang akan nampak buku apa yg korang perlu letak dlm beg sekolah anak utk hari2 tertentu.

No automatic alt text available.

Make sure korang ubah stiker ni kalau jadual anak korang berubah sbbnye setau aku laaa...jadual skolah budak2 mmg kerap benar berubah.Lagi satu make sure kalau buku tu buku teks skolah..korang tepek laa atas plastik..jgn buat mcm harta karun sendiri ye..apa yg aku share ni just tipsss...kot boleh memudahkan kerja korang...Aku??anak aku dah darjah 5..Setakat ni aku x pernah lagi guna teknik ni sbb aku cuma susun buku anak-anak utk 2 bulan pertama sahaja..selebihnya aku ajar dorang susun sendiri and aku just monitor..bila lagi nak ajar anak berdikari wehh..huhuhuhu..klaaaa..till next entry..babai

Sumber gambar:Facebook

Monday, January 16, 2017

Cop nama buku latihan sekolah

Assalamualaikum

Bila nak buka sekolah semua ibubapa sibuk buat persiapan untuk persekolahan anak-anak.Selain daripada baju sekolah kasut sekolah..bab yg memeningkan kepala ialah bab balut buku sekolah dan tulis nama pada buku yg menimbun tu.Mana nak cari cop nama yg murah dan cepat?Korang boleh order daripada 

Image may contain: text


Image may contain: 1 person

Ini antara teacher stamp yang dorang buat..x yah cikgu cikgi nak tulis..just cop and tick je kat box berkaitan..siap ada nama cikgu cikgi lagi..huhuhu

No automatic alt text available.

Sticker pun ada..cakap je nak sticker yg jenis cemana..semua ada..

No automatic alt text available.
Haaa..yg ni cop nama untuk buku latihan..yg ini utk size 8x62mm..harga seperti dalam gambar. Korang boleh pilih nak ink black or blue

Ni cop saya order utk Yusuf and Aeishah hari tu.saya ambil cop nama utk buku latihan code EZ-2.Harga RM19 and dua2 ink black. Service dorg mmg terbaik. Cepat je barang sampai..Kualiti punn πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘ Saya bagii lima 🌟🌟🌟🌟🌟 

So tunggu apa lagi?kot masih tercari-cari kat mana tempat nak tempah cop nama buku latihan anak..buleh laa tempah dgn EZ Stamp..ini bukan iklan berbayar ye...just nak share...sharing is caring right??till next entry..babaiii

Friday, January 13, 2017

Cara nak dapatkan fulltext article tanpa mengeluarkan satu sen pun

Assalamualaikum

Korang pernah tak time blajo dulu...time cari bahan utk assignment or projek..bahan yg korang nak tu hanya boleh baca abstract saja..kalau nak fulltext kena bayo..time blaja dulu aku rasa aku x betol-betul manfaatkan kemudahan yang ada dekat library ni..ko takat pi library pinjam buku je..lain x tau...bila buat master..up sket...ko langsung x pi library...ko guna semua sumber yg ada dlm database yg library langgan..mmg heaven gille..buat assignment dr rumah je..segala mak nenek ada dlm database..cumanya tu laa..kadang-kadang artikel yg penting and ko nak sgt..tiba2 takat buleh baca sampai abstract je..sbbnya library x langgan..

Nowdays budak2 semua otak geliga..ko x bg fulltext...dengan selamba kodok dia buat satu web di mana korg buleh akses semua fulltext yg korang x dpt nak akses tadi..part paling best..best sebagai student laa..ko x payah bayo sesen..tp ko buleh dpt fulltext..part tak best dekat vendor laa..sian deme buat database..jual kat library2 yg ada ikut pakej bersesuaian..skali web camni ada..mmg buleh melingkup laa deme..semua buleh dpt free..web yg aku maksudkan tu kat bwh ni laaa...

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/31/bc/a0/31bca0fa7c445863f651d4d782c54550.png 


the first PIRATE website in the world to provide mass and public access to tens of millions of research papers

ko hanya perlu pi website kat atas..copy url or doi number artikel yg korg nak td..and paste dlm box tu..terus buleh akses fulltext..Lama mana web ni mampu bertahan aku sendiri x pasti..maklumlaa...PIRATE kannn...so paham-paham sendiri laaa ye...jgn kate ahkak x payung...till next entry..babaiiiii

Thursday, January 12, 2017

Melaka Kitchen Bandar Baru Bangi

Assalamualaikum

Hari ni nak share satu kedai makan berdekatan dengan kedai makan mak saya..Melaka Kitchen. Kebetulan ari tu aboh ajak saya makan nasi ayam kat sini..sedap katanya..memandangkan blog pun dah sendu x de cite apa..moh le kita try test..buleh jugak jadi bahan utk post dlm blog..πŸ˜‡πŸ˜‡πŸ˜‡πŸ˜‡


Melaka Kitchen Seksyen 9 Bandar Baru Bangi
Address: No. 32, MEDAN PB 3A, SEKSYEN 9, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor, Malaysia
Phone: +60 19-381 6422
Hours: 
Open today · 11:30AM–11PM

Gambar: google

Jom tgk apa yg saya order untuk hari tu..memandangkan aboh kata nasi ayam dia sedap..maka saya telah pun mengorder nasi ayam pasu dan utk minuman..saya pilih lai chee kang..

 

Lai chee kang ice

Lai chee kang dia mmg terbaik..x kedekut dengan segala mak nenek yg ada dlm tu..nak kata manis sgt pun idok..saya bg 5 ★★★★★ Harga utk satu mangkuk lai chee kang ini ialah rm,4.50

 

Nasi Ayam Pasu

Gambo nasi lupa pulak nak ambik..tp jgn risau..rupa paras nasik ayam dia sama kaler dgn nasik ayam lain..kaler kuning ye..nasik mmg terbaik..lembut..cukup rasa..part ayam..ayam tu rasanya dia bakar dlm tempayan besar..tp rempah kat ayam tu mmg cukup rasa..part sambal..yg ni lain sket dr nasik ayam biasa..dia ada pairkan sambal nasik ayam dengan sambal mcm air asam gitu..pedas dan sedap..part ni je la yg aku rasa ada kelainan dekat nasi ayam pasu nii..yg pasti..nasi ayam dia..terbaikkkkkk...saya bagi 5 ★★★★★ korg wajib cuba..

kla...itu je kot nak share hari ni..lenkali kalau try test tempat makan lain..aku tepek laa sini lagi ye...till next entry...babaiiii