Wednesday, November 15, 2017

Kelas Pengajian Al-Quran di Bandar Baru Bangi


๐ŸAssalamualaikum๐Ÿ

๐Ÿ“ข KELAS PENGAJIAN AL-QURAN ๐Ÿ“ข

๐Ÿ“Œ BERKUMPULAN

๐Ÿ…พSatu kelas 5 org sahaja (maksimum)
๐Ÿ…พSeminggu 2 kali (1 bulan 8 kali)
๐Ÿ…พKonsep: 1 to 1 (Tasmie)
๐Ÿ…พMasa belajar: 1 jam
๐Ÿ…พHari: Isnin - Ahad
๐Ÿ…พWaktu: 8.30 pagi -10.00 mlm


๐Ÿ“Œ PERSEORANGAN

๐Ÿ…พSatu kelas 2 org sahaja (maksimum)
๐Ÿ…พSeminggu 2 kali (1 bulan 8 kali)
๐Ÿ…พKonsep: 1 to 1 (Tasmie)
๐Ÿ…พMasa belajar: 1 jam
๐Ÿ…พHari: Isnin - Ahad
๐Ÿ…พWaktu: 8.30 pagi -10.00 mlm


Tenaga pengajar yg berpengalaman:

✔Lulusan bidang Al-Quran Wal Qiraat Shoubro Mesir
✔Pernah berkhidmat di Institut Tahfiz Al-Quran Sultan Hj Hassanal Bolkiah Brunei
✔Hakim musabaqoh Al-Quran
✔Imam terawih sekitar Bangi & Putrajaya

๐ŸขKelas diadakan di :
No. 31-1-1 A, Jalan PB2B Seksyen 9, Bdr Baru Bangi

☎ 019-2029251☎
(Ust Marzuki)

๐ŸŽฏ๐ŸŽฏ๐ŸŽฏ TERHAD KEPADA 20 ORANG PELAJAR SAHAJA๐ŸŽฏ๐ŸŽฏ๐ŸŽฏ

#kelasmengaji #mengaji #kelasquran #kelasalquran #mengajibangi

Monday, June 12, 2017

Menu Ringkas Berbuka: Carbonara

Assalamualaikum

 

Time puasa ni kebiasaanya ibu yg berkerja mmg kalau boleh nak prepare menu yg mudah utk dimasak..yg simple, mudah tapi sedap..paling penting anak-anak suka..so apa kata korg cuba pasta..itu pun kalau anak-anak korang peminat pasta la...mcm aku ni..anak-anak aku mmg cukup suka dengan pasta..carbonara?lagi laaaa....cumanya resi ni aku dah olah sket..carbonara kan x pedas...org dewasa kan suka pedas..anak-anak aku pun suka pedas...so aku olah sket resepi carbonara ni..jom tgk bahan-bahan yg aku pakai utk buat carbonara ni..

Bahan-bahan:

  • Olive oil
  • Sebungkus fettuccine
  • Prego Pasta Sauce : Carbonara Mushroom (kaler biru ye)
  • satu labu bawang putih (tumbuk skali cili padi)
  • satu labu bawang holland (potong dadu)
  • susu fresh milk
  • stock ayam
  • cheese kalau ada 
  • Cili padi 2 biji

Cara-cara:

  • Tumis bawang putih + cili padi dan bawang basar menggunakan olive oil hingga layu
  • Masukkan sos prego dan beberapa sudu stok ayam
  • Masukkan fresh milk (ikut suka ati)
  • Masukkan cheese (ikut berapa slice korg nak letak)
  • Balancekan dengan gula dan garam..
  • Masukkan dan gaul fetuccine

Agak-agak kalau korg nak berkuah..letak la susu lebih..nak rasa berlemak..letak cheese lebih..biarkan lama sket atas dapo biar kuah tu pekat..kalau nak meriah sket...letak la udang sket..terpulang pada kretiviti masing2 ye..nak letak udang ke sotong ke ayam ke..klaaa...till next entry...babai

#carbonara #pasta #Pregosauce #foodporn



Friday, June 9, 2017

Renew Lesen Memandu Pakai MYEG

Assalamualaikum

 

 "makin kertu makin byk benda aku lupa..arini tetibe rasa nak tgk lesen memandu sbb smlm besday aku..makkk ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ lesen aku mati last year time sebeday aku..maksudnye dah setahun aku x renew..takut punye pasal aku pun bukak myeg..rasa penah ada bukak akaun kat myeg..login mcm biasa..renew and buat payment.tergerak ati nak cek maklumat peribadi..skali tgk semua bukan maklumat aku dlm tu..ko pustakawan..tetibe jadi lecturer..pening pk kot kang lesen aku x sampai naya laa weh..akaun sape plak aku masuk ni..skali ternampak chat now kat web myeg..x sangka bleh chat live.setle masalah aku..skrg ko duk je diam2 tunggu lesen sampai umah.sambil tu doa byk2 jgn le abg trafik ke polis ke tibe2 nak tahan berkenalan nge ko..naya je ๐Ÿ˜๐Ÿ˜#clumsyme "

Makin berumur ni makin byk mender aku lupa..salah satunya ialah bab lesen..aku dengan konfiden nye ckp lesen aku lambat lagi mati..skali ambik ko..nak pengsan rasa bila tgk dah setahun mati..sib baik laaa pak polisi x tahan aku weii..nak pi JPJ mcm malu le pulak weii..kot la kena sound ke apa kan..penyudah aku buat pakai MYEG..sblm ni aku dah penah register..tp aku x penah lagi renew online..so dgn konfiden aku sign in...pastu terus bayo...skali kuar detail etc..bukan akaun aku ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ.. cuak punya pasal aku live chat kat situ..bgtau masalah aku..sib baik dia kata..dia pos ikut detailed aku masuk masa renew lesen td le...lega....

Moral of the story..jgn ambik ringan dgn semua benda..lagi satu..jgn panik..bila panik..semua benda ko buat bleh jd salah..hihuhi..klaa..till next entry..

Thursday, June 8, 2017

IFLIX

Assalamualaikum



Ini cerita beberapa bulan lepas jugak..memula pasal game..bayangkan tiba2 bil encik suami jd dekat 300rm...hangin la haku..marah punya pasal..aku call DIGI..nak dpt ckp dgn operator pun berjanggut ko kena tunggu weii..skali dia kata ada subcribe game.. cek puna cek..skali encik suami kata slalu ada sampai sms..dekat depan ade la RM baper ntah..aku dah lupa..so kiteorg ckp dekat DIGI..game pun x penah main..mmg x penah aktifkan apa2 n x reply apa2..so kiteorg TAKMO BAYO..so DIGI kate nanti dia akan setle dgn third party..setle satu perkara..

Bulan akan dtg tu timbul mender lain pulak ko..dlm bil ade cas IFLIX..ini lagi haku hangin..terus call DIGI...mcm biasa la..berjanggut ko tunggu nak dpt ckp dgn operator..skali DIGI kate kena kol IFLIX sendiri utk unsubscribe..menatang IFLIX tu apa aku pun tatau..jenuh aku google...dpt call number aku terus call..complaint..skali dia kate email dia..time ni...rasanya kalo duk face to face mmg dia bleh nampak aku bengang ๐Ÿ˜ก๐Ÿ˜ก๐Ÿ˜ก๐Ÿ˜ก๐Ÿ˜ก..ingatkan dlm zaman serba canggih ni bleh la dia stopkan terus kan..sblm letak phone aku tanya..kalo aku email skrg...baper lama dia ambik masa utk stop mender alah tu..terus aku email..tgh mlm tu email masuk...bgtau dah stop subscription..miahahaa...

Moral of the story..sila tgk bil korg betul2..jgn main bayo je..sbb kadang ada je benda x masuk akal ada dlm bil tu..klaaa..till next entry..tata


Wednesday, June 7, 2017

200 Seeds Cafe by Abang Strawberry Cameron Highland

Assalamualaikum

Beberapa bulan lepas kiteorg ada pi Cameron Highland..asik Cameron je..๐Ÿ˜’๐Ÿ˜’๐Ÿ˜’๐Ÿ˜’ eh..suke ati laaa...dah parent aku suke pi coti cameron highland..so kite bawak le pi sana..ni nak cite pasal satu port makan..1st time aku pi makan sini..jalan nak pi sini buleh tahan jugak sempit..parking pun susah..tp nasik lemak dia sedapp wehhhh...jom tgk aku order ape..

 

Nasi Lemak Sambal Strawberry

Menu ↑ sumpah sedap weiii..selama ni bila nampak je banner nasi lemak sambal stoberi aku mcm  ๐Ÿ˜‘๐Ÿ˜‘๐Ÿ˜‘ x terliur nak try weiii...tp masa sampai kafe ni...time order aku siap ckp..bleh x nak tukar sambal?skali adik tu kater..mmg ada 2 sambal..satu sambal stoberi..satu lagi sambal biasa..by the time nasi lemak sampai...1st impression aku utk suapan pertama..woowwww....sedapppnye...mmg sedap sambal stoberi ni weii..x de la rasa mana stoberi..sbb dah tumis..lagi pulak dengan ikan kering potong kceik2..mmg terbaikkk weiii..korg kena try...so utk menu ni aku bagi  ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ

 

Pancake

Yg ni mmg feveret budak-budak..pancake kot..ko expect apa..gitu je laa rasanya..yg pasti licin budak-budak bedal..aku hanya mampu tgk je..sobbbssss ๐Ÿ˜‘๐Ÿ˜‘๐Ÿ˜‘

 

Scone

Yg ni bagi aku laa...rasa dia kureeeeeeng sket laaaaa...kerass..aku sendiri pun tatau sebenarnye cemana rasa scone yg sedap erk?

okla...tu je nak stori...till next entry..babai

Tuesday, June 6, 2017

Meatball Mat Bulat, Seksyen 3 Bandar Baru Bangi

Assalamualaikum


Aku rasa meatball ni dah lama org duk sebut-sebut..yg aku penah baca..org kata dekat seksyen 8 Bangi..so everytime aku melintas situ dgn encik suami..aku hanya memandang sendu ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ..sambil duk pk bila nak singgah makan situ ๐Ÿ˜–๐Ÿ˜–๐Ÿ˜–๐Ÿ˜–..sampai la ada satu malam tu encik suami suami ajak aku pi makan dekat tempat parking seksyen 3..sebelah proton seksyen 3..mcm biasa..dia order nasik..nasik goreng kambing..time ni laa aku nampak..ehh mat bulat ada kat sini lahh...so apa lagik...order laa set yg 5 ketul..dia ada mcm2 set ye..paling byk 9 ketul x silap aku..Meatball dia besar, mmg rasa daging la...bukan lemak ๐Ÿ˜œ๐Ÿ˜œ๐Ÿ˜œ๐Ÿ˜œ๐Ÿ˜œdan dtg skali dengan mashed potato yang lemak berkrim...amacam?terliur x ๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹?hahahah..pakej yg mahal sket dorg ada bagi roti..mcm garlic bread gitu...roti sekeping je..harga aku dah lupa la pulak...tp korg bleh google..sbb merata ada meatball ni...kla..till next entry..tata...

Monday, June 5, 2017

Biskut Gery Salut Malkist Cheese

Assalamualaikum

 

 "korg dah try ke biskut ni?ari ni kebetulan pi klinik kesihatan bangi ni..inject fawwaz..kat luar kk ada org jual biskut timbang..skali ternampak biskut viral ni..rembat laa sebungkus..hurmmm...nak kate sedap beno..biasa je kot.. #gerysaluutmalkistcheese #foodporn "

kawan aku komen dekat IG..buat sendiri je..hurmm..bila dah rasa sendiri biskut ni..mmg ada betul jugak ckp kawan aku ni...ko buleh buat sendiri je...ko beli je biskut..atas tu dia letak ciss je kot..tp ada rasa manis-manis laaa...soo..ape tunggu lagik...jom google resepi...till next entry.. tata..

Friday, June 2, 2017

Brownies Super Sedap By SugarandSweetsByAriba

Assalamualaikum

 


 Home baker
•Desserts & all sweet things
•Open orders for small party/event
•SMS & WA ONLY: 019-370 7460
•Place your order 2/3 days in advance

"dah lama aku nak try brownies kak ary @aribamansor ari ni ternampak brownies ni melintas kat wall fb..nasib aku baik gamaknye ari ni..ada rezeki aku nak try #mini special box brownies korang kalo suke makan brownies bolehla usha @sugarandsweetsbyariba konfem korg suka..sbb ๐Ÿ‘๐Ÿ‘ mcm2 jenis brownies ada ๐Ÿฐ๐ŸŽ‚๐Ÿฐ #brownies #foodporn"

 Haaa..aku nak promote brownies..aku sendiri dah rasa..konfem sedapp..moist..korg bleh request nak yg biasa ke..nak yg ade buah n cekelat ke..mcm2 buleh..jgn kata brownies..la ni cookies pun ada..kek2 lain pun ada..sila laa tgk FB ↑ yg aku bg tu ye..

Kla...till next entry..

#browniessedap #browniesmurah #foodporn

Thursday, June 1, 2017

Menu Ringkas Berbuka: Resepi Mee Goreng Basah

Assalamualaikum

 

Smlm korang berbuka apa?Aku punya buntu x tau dah nak masak apa..nak masak lauk apa pun x tau..x de idea..yg pasti rasa jemu nak makan nasik..penyudahnya menu pilihan utk berbuka semalam ialah MEE GORENG BASAH...sape sama menu angkat tangan ๐Ÿ™Œ ๐Ÿ™Œ ๐Ÿ™Œ ๐Ÿ™Œ Yang sebenarnya aku nak share resepi mee goreng basah kat sini..senang utk rujukan aku kemudian hari..bukan apa..sbbnya aku sendiri pun bantai n ekjas sana sini..skali sedap la pulak..hahaha..jom tgk resepi..

Bahan-bahan:

  • Udang
  • Ayam
  • Mee Kuning sebungkus
  • Bawang Kisar
  • Bawang putih (beberapa ulas..ketuk je)
  • Cili giling (sket je)
  • Sos tiram satu sudu
  • Sos cili..(agak-agak)
  • Tauge
  • Sawi
  • Garam
  • Gula
  • 1 cawan air

Cara-cara:
  • Tumis bawang putih, bawang kisar & cili giling.
  • Masukkan sos tiram, sos cili..perasakan dengan garam dan gula
  • Masukkan sotong dan udang
  • Masukkan air dan kemudian masukkan mee
  • Agak2 mee dah nampak lembut boleh laa masukkan sayur tauge n sawi..
  • Ekjas lagi skali garam n gula..kot tak rasa apa ke..Siap utk dihidang
Yang pastinya..sampai masuk waktu berbuka mee ni masih basah dan x kering..maksudnye kuantiti air satu cawan tu cukup laa utk portion 1 bungkus mee gamaknye..yg penting sodappppp sampai lecen semua org makan ๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹..hahaha ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜..klaa...till next entry

#resepi #meegoreng #meegorengbasah #foodporn

Nasi Bajet RM4.50

Assalamualaikum

 

Aku jarang update blog..tapi aku slalu update dlm ig apa yg aku buat..apa aku makan..mana port menarik or sedap utk makan dan sebagainya..so skrg aku just copypaste apa aku tepek dlm IG skali dengan caption and set auto publish kat dlm blog...setle..buleh la korg baca entry dlm blog aku sbb hari-hari ada cerita baru..kahhhhhh..

Tajuk kat atas nasi bajet kan? ↓ caption aku letak dlm IG

kat U*M ni x byk kedai makan yg dekat...paling dekat pun dekat fakulti ekonomi..sblm ni aku slalu beli nasik dekat stall sorg makcik ni....tp makcik ni kadang cekik darah..aku panggil makcik ni makcik daging..haha...sbb ape?ada la cerita disebalik nama makcik daging tu..nanti2 la aku stori..la ni aku dah berpaling tadah..la ni aku slalu beli lunch kat gerai nasik bajet..dulu lauk dia cuma ayam goreng rempah/ayam kunyit,telur dadar,timun dan belacan..la ni dah upgrade..ko bleh pilih satu lauk...ikan ade..ayam pun ada...rege rm4.50 skali dengan air sirap..terbaekkkkkkk ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜   

Kenapa aku panggil makcik daging?sbbnya ada skali tu aku pi tapau...member aku nak tapau gulai daging..ko bayangkan start dr member aku pegang senduk..sampai laaa dah siap member aku ikat getah..makcik tu asik ckp daging mahal..banyak kali dia repeat weii..nak je aku ckp..makcik..kawan saya ni bawak duit..tau la dia bayo nanti..haihhhh..lepas dr kejadian tu..aku mcm  ๐Ÿ˜’malas nak pi kat makcik tu..sbb aku tgk dengan student pun dia cekik darah..bukan berkira..tp agak2 bia logik sket harga ye makcik..x silap aku seminggu lepas kejadian tu...muncul gerai nasik bajet...memula bukak ada 2 lauk je..ayam kunyit dgn ayam goreng x silap aku..lepas dr tu mcm2 lauk ado..ayam kurma..ikan masak 3 rasa..ko buleh pilih satu lauk je..nanti akak tu akan top up telur dadar sejuring, timun & salad dan sambal belacan..pakej nasi skali dgn segelas air sirap..harga.. RM4.50 ๐Ÿ‘ป๐Ÿ‘ป๐Ÿ‘ป๐Ÿ‘ป tapi kadang-kadang aku terpk..untung ke x akak ni jual..nasik dia bg byk..pastu  lauk ayam goreng kunyit tu pun dia letak banyak..๐Ÿ˜•๐Ÿ˜•๐Ÿ˜•๐Ÿ˜•๐Ÿ˜•๐Ÿ˜•

kla..tu je nak cite..tata


Wednesday, May 31, 2017

Kelas Cepat Membaca Bandar Baru Bangi

Assalamualaikum

Sori..sbb dah lama aku x update apa-apa dlm blog ni..kerja di ofis terlalu banyak sampaikan nak update simple-simple pun x boleh..aku just nak share something yg aku rasa bermanfaat dan mungkin jugak boleh membantu korg yg dah ada anak.  Sapa yg kenal aku mayb tahu..aku ada anak 4 org...bab ajar anak semua aku yg handle..tp kalau bab mengaji, bahasa arab dan semua hal-hal berkaitan dengan agama..semua encik suami yg handle..sbb itu bidang dia..

A'eishah dan Yusuf..aku yg bantu dan ajar dia org membaca selain drpd apa yg dia belajar dekat sekolah..So by the time they reached 6 years old..dorg mmg dah pandai baca..But for Ashrof..aku mcm susah sket nak ajar dia..bukan dia taknak bg kerjasama..cuma banyak yg aku pk..penat x dia kalau belajar dengan aku lama-lama..Ashrof ada masalah mata..so aku sedikit risau.. takut bila dia over fokus..sbb aku perasan..each time bila dia buat something lama-lama..mata dia berair..so atas dasar x sampai hati..aku pilih..cari kelas tambahan untuk Ashrof..fisrt aku google..kelas reading kat mana yg ok..finally aku pilih utk hantar Ashrof ke sini 


 Image may contain: 3 people, text


Aku set appointment utk meet up dengan teacher..aku just nak tgk modul apa yg dorg guna pakai..so far..semua good review yg aku nampak..

  • Teknik yg diguna pakai dlm kaedah pembelajaran ialah e-Xra (kaedah cepat membaca yang telah memenangi pingat emas dari Kementerian Sains, Teknologi & Inovasi)

 
  • Dalam satu kelas x ramai 
  • Personal coaching (1 to 1)

Lupa aku nak bgtau..kelas ni bukan takat ajar membaca BM sahaja..BI pun ada..tp dorg akan ajar satu-satu..maksud aku..BM dulu..dah pandai membaca BM..baru belajar membaca BI pulak..Aku rasa dah hampir sebulan Ashrof belajar kat situ..byk benda yg aku nampak dia belajar..walaupun dia terpaksa skip banyak kelas sbb x sihat..now dia dah boleh baca 2 suku kata..seriously aku mmg kagum..Apa pun aku rasa kelas ni byk membantu Ashrof..if anak korg masih belum  boleh membaca..rasanya korg boleh cuba hantar anak ke sini..x salah kalau kita laburkan duit sket utk kebaikkan anak-anak..kat bawah ni aku ada share details tentang yuran, jadual dan lokasi kelas..tapi kalau ada sebarang persoalan better korg contact je no yg aku bg kat bawah..

Image may contain: text

Pilihan sesi bagi cawangan Bandar Bangi

Pilihan Sesi Harian Biasa (Isnin hngga khamis)
# Sesi 1 :8.30am - 10.30am
# Sesi 2 : belum dibuka
# Sesi 3 : 2.30pm - 4.30pm
# Sesi 4 : 8.15pm - 10.15pm
Pilihan Sesi Hujung Minggu (Sabtu & Ahad)
# Sesi 5 : 8.30am - 11.30am

Yuran
Pendaftaran RM50
Yuran Bulanan RM150
Buku Bacaan BM RM39.90
Buku Aktiviti BM RM39.90
JUMLAH RM279.80

Alamat
No. 12A, Jalan 4/11B, Seksyen 4 Tambahan.
 Sebaris dgn kedai Kek Segar dan Kedai dobi aquanano

Sumber gambar: Ace Learning

#cepatmembaca #readingclass #reading

Friday, February 17, 2017

Hijauan Height Apartment Bangi- For Rent

Assalamualaikum













 Hijaun Height Apartment Bangi,near UKM, GMI, Villa Tropika,Green Villa

1,127 sqft
3R 2B
Kitchen Cabinet
Aircond (1 unit)
Water Heater (1 units)
Cooker Hob & Hood

Facilities:
*Swimming pool
*Gymnasium
*Kids Playground
*Surau
*24hrs security with access card
*Gated and guarded
*2 car park (covered)

Strategic Locations:
- UKM Komuter Station (1 km)
- GMI (2 km)
- Pusat Latihan KWSP - ESSET (2 km)
- Sek Al Amin, Balai Polis Sg Tangkas, UKM, Hentian Bas  kajang..

Contact :- 019 202 9251 (amir)

Tuesday, January 31, 2017

Pakej Mengaji Pelajar Sekolah Rendah & Menengah

Assalamualaikum


  
TERHAD UNTUK 15 ORANG SAHAJA




#kelasmengajikana-kanak #kelasmengaji #mengaji #kelasmengajibangi #bandarbarubangi #kelasquran #alquran

Thursday, January 26, 2017

Neelofa Perfume

Assalamualaikum



Sapa suka perfume angkat tangannnnnn ๐Ÿ™Œ ๐Ÿ™Œ ๐Ÿ™Œ ๐Ÿ™Œ ๐Ÿ™Œ ni nak bgtauu..Neelofa perfume udah kluar..๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜† Kebetulan member dekat ofis beli and guna address kedai mama...So pagi td merasa laa tgk perfume live..skali dengan percuma satu semburan perfume..๐Ÿ˜Œ๐Ÿ˜Œ๐Ÿ˜Œ Kalau korg beli skrg dekat page Neelofa..dia akan bg satu pouch yg comel..Harga perfume ialah RM51.89 utk 30 ml..ini harga dekat page Neelofa ye..campur postage dlm rm7..jadi dekat RM60 jugak lee..tapi still murah kan??Affordable gitu..Bauu??manis2 gitu...sbb kalo ikutkan dr web Neelofa dia kata..

"Neelofa's eponymous perfume is bold and vivacious, a fragrance that is both sweet and fruity. It's packed with prominent notes of strawberry and blackberry that is complimented by hints of musk,roses and floral tones."

So apa tunggu lagi..kot laa kalo korg nak try test perfume ni..buleh laa beli skrg...Link aku dah tepek kat bawah gambar tu..kla..till next entry...tata

Wednesday, January 25, 2017

Baby Backpack: TERMINUS Urban Dad 2.0 - Preorder

Assalamualaikum


video


Hari ni aku nak share new brand baby backpack. Yang pasti beg ni lagi best  dr simple dimple yg aku pernah pakai. Korang konfem puas ati kalau dpt beg ni. Meh aku share sket function beg ni..Agak-agak nak order..korg boleh pm aku..or no kat bawah tu..tapi beg ni kena preorder ye...

Looking for a Baby Backpack that organised your baby travelling needs !





TERMINUS Urban Dad 2.0 is an improved version of the previous award winning nappy backpack.
Material:  nylon + 2 layer pu
WATERPROOF
RM288



It's spacious, rugged nappy backpack which is great for travelling with kids.




It offers many access compartments and handy features like the diaper changing pad 



  Quick access to wipes tissues that keep essentials close at hand.




 It comes in 4 colours RED,BLACK ,BLUE and KHAKI GREEN
The Urban Dad 2.0 backpack is specially designed for both mum and dad
Ergonomically shaped, padded shoulder straps that make carrying the backpack very comfortable
It has straps for easy hanging on a stroller.
 Good to be a perfect newborn or baby birthday gifts .

One year limited manufacturing defect warranty.


Size sebenar bag bila dipakai..ok..cun kan??compartment pun byk..agak2 nak order..buleh pm nombor di bawah..


For Ordering
      whatsapp: +6019-2029251/0192268299

#babybag #babybagpack #terminusurbandad2.0 #diaperbag #babystuff 

Tuesday, January 24, 2017

Pemenang Anugerah Juara Lagu AJL 31

Assalamualaikum

Aku dah lama tak tgk live anugerah-anugerah ni..zaman skolah dulu layan laa..zaman skrg aku lebih suka duduk merehatkan diri bila ada masa lapang..tgk tv pun malas...kahhh ๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€ Ahad baru ni  ada Anugerah Juara Lagu..mcm biasa..aku x tgk jugakk..kahhh..biasanya aku cuma baca benda2 mcm ni online je..tapi x yah baca pun x pe..sbbnye dekat opis aku ni byk reporter buleh tulun report kat ko...so ko cuma perlu tanya je..sapa menang?ko tanya satu soalan je kan??tapi ko akan dapat full story weiii..bhahahhaa ๐Ÿ˜š๐Ÿ˜š๐Ÿ˜š๐Ÿ˜š kot ada yg sekapal dengan aku..moh kita tgk sapa yg menang..

https://1.bp.blogspot.com/-btOcknAIo7A/WIUl4N9VUUI/AAAAAAAAH-s/CLLZeL8IRrcDyP4WqKN0vJBd5zRtckqXwCLcB/s400/dayangnurfaizahjuaraajl31.jpg
Juara Lagu AJL31 : Trofi & wang tunai RM50,000 : Dayang Nurfaizah (Lelaki Teragung)
 
https://3.bp.blogspot.com/-kq8fCrwW8QQ/Vs6g1U9cS1I/AAAAAAAABHE/IIsCBLCGMys/s1600/Misha%2BOmar%2B%2526%2BHafiz%2BSuip.jpg
Naib juara : Trofi & wang tunai RM35,000  : Terimaku Seadanya (Misha Omar/Hafiz)

http://beritaviralterkini.com/wp-content/uploads/2016/06/Lirik-Lagu-Sudah-Ku-Tahu-Projector-Band.jpg
  
Tempat ketiga : Trofi & wang tunai RM20,000 : Sudah Ku Tahu (Projector Band)

 https://1.bp.blogspot.com/-ZivGFBn0TRE/WITSDQpgJ6I/AAAAAAABDFg/81327TM2xzsM5qtUwJ8t5MqzJd6enWn7ACLcB/s350-c/AJL%2B31%2BDAYANG%2BNURFAIZAH.png

 Kategori vokal terbaik - Trofi & wang tunai RM12,000  : Dayang Nurfaizah (Lelaki Teragung)

 https://4.bp.blogspot.com/-mvoXqtoewWw/Vz25wBPNDvI/AAAAAAAAcws/v0AndlZJF7cwOTjowqyfCBQRQGviIXrcwCLcB/s1600/hqdefault.jpg 

Persembahan terbaik - Trofi & wang tunai RM12,000: Khalifah (Hang Pi Mana)

Tu diaaaa...tapi penyanyi yang aku kenal kat sini cuma Dayang, Misha and Hafiz...yg lain x pernah tgk..kahh..nampak beno dah kertuu...๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜† kla...till next entry..babaiiii

Sumber gambar: Google

Monday, January 23, 2017

Kad Misteri

Assalamualaikum

Hampir 2 bulan encik suami bertugas..byk yg pahit dr yg manis..sayangnya..indah khabar dr rupa..nama cukup gah..fasiliti cukup gah..tapi sayang..pengurusan tahap bawahan..tak guna claim diri no 1 kalo pengurusan pun problem dan ke laut..Sabtu hari terakhir suami di sana..Jumaat lepas..ada someone letakkan kad atas meja encik suami..atas permintaan encik suami..aku hanya boleh tunjukkan gambar kad dr depan dan belakang..contentnya?biarlah menjadi rahsia dan kenangan buat encik suami..Bukan niat aku nak kondem..tapi realiti..kalau nak berjaya..kena dgr jugak yg x best walaupun pahit..jgn hanya pk keuntungan..pk apa nawaitu sebenar penubuhan sekolah..apa expectation parents pada sekolah. When parent pay more..they expect something wow from u...someone professional to teach their kids..bukan main tangkap muat..Jadi bos kita kena kenal semua staf..bukan kenal melalui org..tapi kenal personally..x guna ada satu team yg bagus..yg berpengalaman tapi satu pengalaman org pun ko tanak kutip..itu bodoh sombong namanya..learn to appreciate your staff..staff bukan mtk ko puji melangit..tapi kalo ko say thanks atas apa staff dah buat pun dah cukup membahgaiakan staf ko tu..nak kije pun heppi dan staf ko pun x berkira dgn ko walaupun ko kerah kerja mcm hapa..

Utk parents..jgn pk semua private school tu semua bagus utk anak-anak..especially yg baru..jangan tertipu dengan iklan dan luaran..kalau nak hantar jugak..tgk dulu 1st produk mereka mcm mana..if ok..mayb bleh proceed..jgn perjudikan masa depan anak2 kita..jap lagi org lain dah belaja sampai mana..anak kita masih lagi belum belaja satu apa pun..jadual pun ko x dapat..kalau nak jugak masukkan..cari skolah yg dah well establish..kalau korg tgk cikgu pun dah mcm touch and go..asik bertukar...sila paham-paham sendiri....aku cuma kesian kat student..especially yg darjah 5 & 6..kat parent pun aku sian..kadang2 parent ni bukan semua berkemampuan..tapi sbb nak yg terbaik...cuba jugakk..kat skolah pun kadang aku sian jugak.ye laa..ni baru tahun pertama..1st baby..kot jgn tahun depan dah x wujud udah le...nantilaa....ada masa nanti aku share kat sini apa tips kalau nak masukkan anak-anak ke private school..apa yg korg perlu tgk sblm masukkan anak-anak ke skolah private..bagi aku..sekolah kebangsaan still the best....sori...aku just bg pendapat aku..sbb lepas drpd mender ni..byk benda yg aku nampak dan aku bersyukur sbb 2 anak aku semua sekolah kebangsaan..huhu..kla..till next entry..babaiii..




Dear Nur Aqreesya,

Tq for the card given to your ustaz....Hopefully we can meet some other times. Apa yg Aqreesya tulis..sgt2 deep...We wish you all the best for your UPSR..


Friday, January 20, 2017

Bila Fattah Amin nyanyi lagu WANITA TERAKHIR depan Neelofa

Assalamualaikum

Sejak ada anak aku sangat-sangat jarang tgk tivi..tapi time cerita SURIHATI MR PILOT..aku sendiri tatau cemana bleh terjebak..mayb sbb aku tgk ulangan astro kot..start dr tu aku follow...itu pun ko tgk yg org dah up dlm internet..nama nak tgk time siaran tu mmg x dapek laa wehhh...silap2 ko dah terbongkang tido atas katil kepenatan ๐Ÿ˜ด๐Ÿ˜ด๐Ÿ˜ด๐Ÿ˜ด๐Ÿ˜ด Video ni keluar time aku duk layan lagu apa ntah dekat youtube..tiba2 dah kuar lagu ni..suara mmg x kenal..so by the time ko bukak youtube nak tgk sapa nyanyi..eh..mamat ni?penyanyi ke dia??hahahaha...bulehlaa sore ko dik..tapinye tgk lofaa kat blkg malu-malu alah...aku syak dorg ni mcm fall in love each other je..kalo mender baik..okla...sama2 bujang kann...kalo dah suka...tunggu ape lagii...๐Ÿ’‘๐Ÿ’‘๐Ÿ’‘๐Ÿ’‘๐Ÿ’‘ klaa...till next entry..babaiii








Wednesday, January 18, 2017

Menu bento mudah dan ringkas utk anak-anak

Assalamualaikum

Ari ni nak share apa yg saya jumpa dalam FB.Kalau anak-anak korang jenis yg bawak bekal ke skolah..sure hari-hari pecah kepala pikir apa menu yg nak buat utk seminggu.haihhhh ๐Ÿ˜ฃ๐Ÿ˜ฃ๐Ÿ˜ฃ๐Ÿ˜ฃ..kalau buleh menu tu biarlah yg simple,cepat dan kena dgn selera anak-anak..jom tgk antara resepi yg Nurlia Mohd Nor share utk bekal twin dia...utk rujukan saya dan utk rujukan korang jugak..sama-samalah kita berbento ye..๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜

Image may contain: text and food
French Toast

Slalu jugak saya buat menu ni utk anak-anak..menu paling mudah dan mmg anak-anak suka..๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹

Image may contain: 1 person, food and text

Nasi goreng cina

Kebiasaannya kalau nasi goreng saya slalu buat nasi goreng kunyit pedas..anak-anak saya suka makan pedas..huhuhu..

Image may contain: text and food

Roti John

Ni lagi satu menu feveret anak-anak..Kalau dah buat skali...asik laa mintak nak roti john lagi..nanti ada masa saya share resepi roti john versi saya..

Image may contain: text and food

Makaroni goreng

Yg ni saya buat jugak..tapi anak saya lebih suka mac & cheese..nanti saya share resepi mac & cheese versi saya ye..

Image may contain: text and food

Carbonara

Ni pun antara feveret anak-anak..yg skolah pagi boleh laa bawak ni..tp kalau anak korang sekolah petang..takut basi je..so slalunya saya buat spicy olio utk anak-anak.Yg skolah pagi buleh bawak..yg skolah petang pun buleh.

Banyak lagi sebenarnya resepi bento yg dishare dlm Facebook ni..kalau korg nak tgk resepi yg lain..why not korang add Nurlia Mohd Nor as friends.kla..selamat berbento and till next entry..babaii