Tuesday, June 17, 2008

Gadis Turn-Stile...

Gadis Turn-Stile..

Kak Ummi n Me..

Hihihihi..gambo ni diambil oleh cik non..timer kasih cik non..time ni sumer staff librray sedang xcited n teruja nak g syok sakan kat cherating...n kitaorg yg x gi ni haaa...duk syok sakan nak beronggeng dlm opiss...wakakakakaka....disebabkan kekurangan staf..maka pustakawan kena la duk gilir2 kat turn-stile ni...1st time ku duk dlm ni n 1st time jugak ku duk kat kusi tu..paling best...duk main tekan button utk bukak barrier gate..wakakaka..kalo rosak ler barrier gate tu..tau jer ler kijer saper..hahahahah..turn ku n kak ummi kul 8.30-10.00..tu pun sempat lg ku n kak umii kuar sat pii lambai2 bebudak ni naik bas nak pi cherating..dah ilang kelibat muntut bas n asap bas..baru ler kitaorg duk balik kat turn-stile..heheheeh..kak ummi..jgn luper save gambo2 niii..wakakaka...

Monday, June 16, 2008

Budak Perasan..

Nangis..

Suka..

Muka Mengada...


Ni ler dier budak yg perasan bunga tu dier punya..time ku balik kijer...si eishah nampak jer bunga tu dier dah start ckp..shantik nyer...shantiknyer...pastu..dier mula nak pegang..dier siap suruh ku letak bunga tu kat sebelah dier..ku layan jer la...tp ader mata2 yg jeles ngan si eishah ni..pak ucu dier sebok duk usik dier...nak ambik bunga dier..dier pun per lagi..bantai menangis ler..lagi dier nangis..lagi la pak ucu dier suker..last2 ku ambik bunga tu..bg dier pegang..letak atas riba dier..dier duk keras jer sebelah bunga tu sambil wat2 muker malu-malu kambing..hahahah..lawak la eishah ni..layan jer la gambo2 ni..

Suprise From Hubby..

Suprise From Hubby


Today is our 3rd anniversary..hubby buat big suprise utk ku..ku mmg x sangka ptg td ku dpt sejambak bunga drpd hubby..hehehe..36 kuntum bunga rose tu..terharu sungguh ku rasa masa terima bunga rose tu..pastu ader couple bear skali kat bunga tu...comel n cantik sgt..ku x sangka..walaupun hubby tak der dgn ku hari ni..walaupun hubby ader kat trg skrg ni..tp hubby still bleh buat suprise utk ku..bukan skali ni abg buat suprise kat ku..dah banyak kali dah..birthday ku pun dah byk kali hubby wat suprise..tp..ku ni kalo nk buat suprise kat hubby..mmg failed..mesti bocor gak rahsia tu..rupanya hubby dah order bunga ni online dr mlm td lagi..tu pun hubby risau jugak takut bunga tu x leh deliver ari ni..tp yg pastinya..servis company ni bagus la..byk testi yg ku baca yg rata-ratanya customernyer mmg berpuas hati dgn servis yg diberikan..patut la pagi td hubby dok sebok tanya address opis ku..pastu tghari td sebok duk tanya ku ader kat opis ker tak??rupan-rupanya nak bg bunga...thank you abggg...ayang sayang abg banyak2...x saba nak tunggu abg balik esok..muah muahh muahhhhhhhhhhhhsssss....

Happy Fathers Day...

Happy Fathers Day To All Father Around The World..


Eishah n Aboh...

Weekend ari tu fathers day..15 Jun 2008..ku cuma belikan kek jer..pastu celebrate kat umah..yg potong kek tu..si eishah n atuk nyer..hehehehe...mothers day every year ku mesti celebrate..pastu aboh ku pun mula la kater..fathers day x der pa per pun..so..tahun ni..ccelebrate ler...hahahaha...happy fathers day to my ABOH n AYAH EISHAH..thanks to my ABOH for being such a great father to us and to AYAH EISHAH..thank you for being such a wonderful father to our daughter A'eishah Naqiyyah..

Happy Birthday To Mama..



Birthday mamaku dah lama berlalu..baru ari ni ku berkesempatan nak update dlm blog ku..ku belikan ma kek sebijik n celebrate ngan family jerr..pa per pun ku harap TUHAN akan sentiasa pelihara kesihatan mama ku..dan sentiasa diberkatiNYA..to MAMA..I LOVE U SO MUCH and thanks for being such a good mother to us..

We Are 3 Years Old...

Today is our 3rd anniversary..happy anniversary to us..ni msg yg ku dpt dr hubby tepat kul 12 tgh mlm td..'HAPPY 3RD ANNIVERSARY TOO SAYANG..HOPE OUR FAMILY HEPI TOGETHER TILL THE END OF TIME..I REALLY LOVE U SO MUCH SAYANG..' Sayangnyer ku x dpt nak celebrate anniversary ari ni sbb hubby skrg ni berada di Terengganu..ader kijer sket..x per la..bleh celebrate kat Bandung nanti..wakakakaka..pa per pun..ku harap rumahtangga ku ini akan berkekalan hingga akhir hayat dan sentiasa diberkati NYA..To hubby..happy 3rd anniversaty and i will always love u.. :)

Thursday, June 12, 2008

Pregnant..

Lately ramai nyer kengkawan ku yg pregnant..termasuk la kakak sulung ku..seronoknyer..kalo la ku yg pregnant..lagi ku seronok..mesti dorang sumer heppi sesangat..saper la yg x happy kalo nak dpt baby..mmm..kalo baby ku masih ader time ni..ku tgh sarat ngandung sbb kandungan ku time tu mesti dah masuk 7 bulan..mmm...x der rezki..ku gembira biler dgr kwn2 ku pregnant..tp ku teringat gak la mender yg berlaku pd diriku awal tahun ni..mm..hopefully pasni turn ku plak..aminnn...

Gaji Di Bayar 2x Sebulan..

Alahai...ni la dier berita terbaru yg paling hampeh pas minyak naik..pas satu satuuuuu...smlm dlm berita dah kuar..kakitangan kerajaan akan di bayar gaji 2x sebulan..dah jadik mcm minah kilang plak bunyi nyer...kilang kan ader yg bayo cenggini..ku mmg x suker langsungg...ader ker nak wat mcm tu..lari ler saving cenggitu..per releven nyer wat mcm tu..hampeh hampeh hampehhhhhhhhhh..maybe ramai yg setuju..tp diriku ni..ku mmg x setuju langsung..

Gastrik ohh Gastrik...

Mesti sumer tertanya2..mana ku menghilang 2 ari ni..2 ari ku x mai opiss...ku MC..ku x sehat..ku gastrik teruk baru2 ni..ni pun ku x sehat lagi..tp ku dtg jugak sbb memikirkan kijer ku yg x siap2 agi..duk kat umah pun hati x tenteram..banyak ubat yg ku kena mkn..paling ku tak tahan belah malam..pedih yg amat perut ni..sampaikan memaksa ku duk mengerekot supaya pedih perut ni x terasa sgt..3x ku duk ulang alik klinik..ntah2 doktor pun dah bosan tgk muker ku yg cute ini..hahaha..sempat lg perasan tu..hampeh..anyway..ku harap cepatla ilang gastrik ku ini sbb mcm2 yg ku nak bedal..ni byk benar pantang larang bab makan..cepat laaa baik...aminnnnnnnnnnnnnnnnn...

Congrats Along...

Dengar sini sumer penduduk kampung..especially penduduk kampung lorong masjid haji kadir, pasir panjang..terengganu..especially kaum kerabat haji abdullah endut..wakakaka...disini dengan rasminyer i nak umumkan..MAK LONG EISHAH..dah pregnant 6 weeks..ku sungguh teruja sbb ku bakal dpt anak buah yg kedua..wahahaha..dlm masa yg sama..ku jeles jugak sbb ku pun nak baby gak..saboo jer lerr...wahahahaha..anyway...ALONG..CONGRATULATIONS TO YOU!!!jaga diri bebaik..jaga makan..sumer jaga..kla..sekian saja announcement utk kali ni..kang kalo ader berita baru lagik akan ku update di sini..wahahahahha..

Hari Sukan PSAS 2008

Ku n bebudak PSAS...

Citer ni dah basi pun..pii ku nak citer jugak...ari tu library wat karnival sukan..ku yg x pandai n x suka bersukan pun disuruh amik bahagian..kira paksa rela la ni sbb ku tatau pun..tetiba nama ku ader utk game karum ni..cap ayam btol..belasah jer la labu..kalo kalah jgn nk marah i plak..1st round ku kena lawan umah kuning..saper lagi kalo bukan Cik Non n the geng..n seperti biasa..ku kalahhhhhh...wakakakaka..dah kalah tu..ku kena lawan umah biru gak..n seperti biasa..ku kalah gak..ku main time tu pun dengan hati x tenteram..game abis lambat..so ku kalut sbb balik lambat..eishah kat umah camner..dah ler mama ku dah ader baby baru..huhuhhuhu..elehhh..alasan..kesimpulannyer..pasni carik la org yg betul2 minat nak main game..jgn main tangkap muat jer..x pasai2 kalah..wahahahaha..

Monday, June 9, 2008

Penumpang Blakang Kena Pakai Seat Belt...

Pakailah seat belt untuk orang tersayang..

Model Seat Belt..

Sekarang ni kat mesia tgh nak promote suruh penumpang blakang pakai seat belt jugak..x silap ku tahun depan sumer org WAJIB pakai..kalo x kena saman..saman baper hengget ku tatau..adoiilaaa...kalo la mender ni dah lama dah di implement kat msia ni..senang la jugak nak ikutnyer..nak dah 27 tahun ku idup..baru skrg nak suruh pakai..mmg ler susah nak buat..tambah2 lagi kalo org yg ader anak kecik or anak ramai..yg anak ramai tu camner la plak..nampak gaya pakaikan kat yg tersayang jer la...yg x sayang tu x yah pakai..hahahahah...si eishah skrg ni setiap kali duk kat seat depan dgn ku..sure nak pakai seat belt..kalo dier duk blakang pun sebok nak pakai..ku pun pakai kan jer la..dah dier nak sgt..x pakaikan kang dier ngamuk plak..pa per pun..selamat blaja pakai seat belt la utk sumer penumpang kat blakang..

Eishah..almost 1 year n 10 month old..

Eishah @ 1 year n 9 month old..


Dah lama ku x update tentang eishah..eishah right now almost 1 year n 10 month old..dah byk mender yg dier dah pandai..mulut jangan kater ler..mcm mulut murai..asyik pot pet pot pet..time tido jer la dier diam..skrg ni dah makin lasak..suker main bukak tutup pintu..pastu dah pandai dah..kalo nak kuar..bukak almari kasut n ambik kasut dier..pastu balik jer dier masukkan balik kasut dier tu dalam almari kasut tu..hahaha..yg paling ku tak tahan..asyik2 nak nasik..huhuhuhu..celik mata nasik..pii yg merisaukan ku plak..dier kurang susu..adoiilaaaaaaaaa....pening ku memikirkannyer..nak kena tuko susu ker erk?pastu skrg ni dier dah pandai borak dlm tepon ngan ayah dier..almost everyday sure ayah dier kol semata2 nak borak ngan dier..hahahaha...kalo g mcd plak..dier dah pandai ajak kiter main kat playground atas tu haa...ain ain..jomm..alan alan..maksudnyer..main main..jom..jalan-jalan..adoiila...fenin fenin...per lagi erk?ooo...makan sendiri guna tgn pun dah pandai..kalo ku tgh suap dier..dier nak pegang nasik tu n ku x bagi..jangan harap la dier nak makan..nak tanah bersepah ler nasik2 tu..jangan kater kat mulut..abis satu muker lekat nasik tu haaa..per lagi erk?tu jer kot..kang ader lagi mender baru si eishah buat..akan ku update kat sini lagi..

Ketulusan Hati Kanak-Kanak..

Aiman Hadi, Eishah n Adriana Hani..


Happy Playing Together..

Weekend ari tu..abg ipar my sister mai umah..nak tgk anak sedara baru dorang..Yg paling xcited saper lagi kalo bukan si eishah..suker la dier sbb ader teman untuk dier bermain..dan abg aiman plak jenis yg suker melayan..maybe sbb adik dier pun kecik lagi..so x leh nak ajak main..ku perati jer bebudak ni main..mesra walaupun jarang berjumpa..betul la orang cakap..kanak2 ni..per yg dier buat tu..dan per yg ditunjukkan tu nampak ikhlas sbb dier mana pandai menipu mcm org dewasa..hahahaah...dalam duk sebok bermain tu..dah baper puluh kali abg aiman ni ajak si eishah ikut balik umah dier..sampaikan dah masuk dlm kete pun dier buleh tanya lagi..eishah nak ikut tak?hahahaha..x per la aiman..maybe next time..bleh main sesama lagi..pa per pun ku suker tgk biler bebudak ni main sesama..heppii jerrr...

Thursday, June 5, 2008

Syafiq Emran...almost 3 weeks old..

gaya kuak per ntah si syafiq ni tido..


Lasak..

Ni la dier rupa syafiq emran yg terbaru..next week ari isnin..genap usianyer 3 minggu..wah wah wah..cepatnyer masa berlalu..syafiq pun dah tembam dah skrg..cuma ibunyer jer yg blom kuncup sepenuhnya..wahahahahahaha...seronok jugak sejak ader anak buah ni..balik kijer slalu jer ku gomol2 syafiq ni..mana taknyer..asyik tido jerr..cuba ler celik sket mata tu..ni asyik2 tidoooo...huhhh..skrg ni yg ku tgk..syafiq dah makin kuat nyusu..nangis pun bleh tahan ler..hahahaha..kang ader lagi picture terbaru ku update..ku nak wat kijer ku yg terbengkalai jap..

Opis Aboh ku di masuk org..

Laci yg diselongkar dek penyamun cap ayam


Dan hasil yg dijumpai pas puas menyelongkar..buku n kertas kosong jer..frusttttt..hahaha

Segala wayar2 yg tak guna dlm beg pun dier selongkar..hampeh..

Cuba perhatikan aper yg berterabur atas meja tu??hahaha..Duit Syiling satu sen jer yg byk..frusstt lagi itu penyamun..

Smlm time ku balik kijer..adik ku ajak pi teman beli mangga solex tu..rupanya opis abohku dipecah org..mangkuk ayun btol..time ku sampai opis aboh tu..aboh baru jer balik dr balai polis..wat report..yg klakonyer..brg x der pun yg ilang..pc sumer selamat jer..rasanya penyamun ali baba bujang lapuk tu cuma mau duit jer kot..yg paling ku rasa nak gelak guling2...abis berterabur duit syiling satu sen ngan duit syiling yg kecik2 tu..dier tabur atas meja adik ku..dier bengang kot..yg dicarinya duit kertas..skali yg dpt..duit syiling..satu sen jer plak tu..kahkahkahkahkah..aper punyer penyamun daaaa...ku duduk jap jer..amik gambo..pastu ku blah..aboh ku duk tunggu polis penyiasat mai..biler aboh balik jer..ku tanya ler..polis dah mai ker?dier wat per jer?kenkunun jer ku ingat..mesti mcm dlm csi ni..ambik cap jari bagai..rupanya..polis pun cap ayam gak..setakat amik gambo jer..ku kater kat aboh ku..setakat amik gambo jer baik x yah..bakper aboh doh kabo jer..en..kalo setakat amik gambo..td pun dah berkeping2 anak saya amik gambo..wahahahhaa..polis cap ayam..

Minyak Naik Lagiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii....

Keadaan sesak di stesen-stesen minyak..

Semalam..dengan rasminya Pak Lah dah buat pengumuman paling x best..MINYAK NAIK LAGI woiiiiiiiiii..konon ari tu kater naik bulan ogos...skali tgk2 smlm rupanya..hampehhhhhhhhhh...dah ler tu..banyak ler tu naik..sampai nak dekat 80 sen..dah ler harga brg skrg pun tgh naik..kalo sumer naik..camner ar ku nak saving..gaji ku bukannyer byk pun..ciput jer..adeiiihhh...pening pening..nak naik beskal g kijer x leh..jauh upm dr bangi..silap2 ader yg terbaring atas jalanraya tu..wakakakaka..mmmm...minyak ohhh minyak...alangkah bagusnyer kalo kete ku tu x minum minyak..minum air masak udah ler..jimat duit i...hahahaha...

Tuesday, June 3, 2008

Cenderamata Pengantin DiRaja Brunei Darussalam..




Ni la dier mender terbaru skali yg hubby bawak balik untukku..ku slalu pesan kat hubby..kalo hubby g mana2..ader majlis pa per n dpt cenderamata..jgn luper bwk balik sbb ku nak simpan dlm almari ku yg comel ni..hari hubby nak balik tu hubby msg ku..hubby kater..ngam nak balik ader souvenier untuk ayang..wahahahaha...ku sukerr...ni la dier cenderamata yg ku maksudkan..Cenderamata Pasangan Pengantin DiRaja Brunei..Yang Teramat Mulia Paduka Seri Pengiran Anak Puteri Hajah Majeedah Nuurul Bulqiah dengan Yang Mulia Pengiran Khalil...hihihihi..majlis perkahwinan pasangan diraja ni dah pun berlangsung pada tahun lepas..10 Jun 2007..dan cenderamata sempena perkahwinan pasangan diraja ni yg lain..dah pun selamat hubby bg kat ku..n dah pun selamat ku tayang kat almari ku yg comel itu..hahahaha..setakat ni dah banyak jugak la ku dpt souvenier yg berbentuk mcm tu..time pengiran muda kawin dulu..dpt souvenier buah manggis kaler gold..ader gambar pasangan pengantin diraja..nanti la..akan ku upload gambo2 sumer souvenier yg pernah hubby dpt sepanjang bekerja di Brunei Darussalam..pa per pun..Sultan Brunei mmg best..Pemurah n penyayang pd rakyat2 nyer..especially time raya..hahahah..dpt pi open house kat istana..salam ngan sumer kerabat diraja brunei..hihihihi...

Monday, June 2, 2008

Our new house..almost complete..

Ruang menghala ke dapur..

Wet n Dry Kitchen

Dry Kitchen


Master Bedroom

Dari Depan..

Our House

Car Porch

Tangga..

Living Hall


Semalam..ku, hubby, eishah, aboh n abg iparku pi tgk umah..huaaaaa....zink dier dah bukak..per lagik..ku x lepas peluang ler nak masuk dlm..nak nengok dlm umah tu...wahahaha..sungguh teruja..mcm2 dah mender yg ku plan..nak buat tu la nak buat ni laa..hahahahaha...ader ker duitnyer tu nak buat itu n ini??huahuahuahua..ni antara gambo yg sempat diambil oleh hubby..selebihnya ader dlm bentuk movie..ku nak kena edit guna movie maker dulu sbb panjang sgt..to kak ummi..kak linda n kak liza..jemput2 la nengok..ini ler rupa umah baru kiter nanti...kahkahkahkahkah