Wednesday, June 22, 2011

Mengidam..

Assalamualaikum

Semenjak berbadan dua ni..mulut ni mcm2 yang nak makan..sblm ni saya mengidam nak makan bubur lambuk hasil tgn mok..adoii...payahnyer nak dapat..mau nye tak..mok dah ler duk ganu...penyudahnye minggu lepas dek kerana nak tunaikan hasrat tekak saya yg mengada ni..mok mai kl dgn ayahsu..paling syiok..siap bawak segala sayur yg nak letak dlm bubur lambuk..ngeeeeee...tak lupe jugak encik roti kramat pun adoo jugekk...(lap-lap air liur)hari kedua tu mok terus masakkan bubur lambuk utk saya...satu periuk beso okehh...hari tu saja 4 mangkuk saya bedal...sangat tidak senonoh..ehh..yg peliknya encik suami makan lagi bermangkuk-mangkuk dr saya..ni sapa yg ngidam ni bangg oiii??ngeeeeeeeeeeeee...hajat nak makan bubur lambuk sudah pun dipenuhi..smlm umah mama ade pasar malam..tekak mula la ngade2 lagi...mau makan bubur n nasik impit kuah kacang..over tau!nasib saya baik sbb kebetulan along saya kol tanya nak kirim apa sbb die nak pi paso malam..mulut saya laju je order itu ini..penyudahnye magrib tu abg ipar saya sampai di rumah mama dengan makanan yg penuh di tgn...paling tak tahan meleleh air liur bile ternampak plastik sate haji samuri...ngeeeeeeeee...(lap-lap air liur lagi)..sket punye banyak abg ipar saya beli..so hajat mlm td pun dapat la jugak..pagi ni tiba-tiba teringat biskut raya..ohh biskut raya...sedapnye engko...especially biskut ala-ala famous amos tu..nak buat dah tentu la tuan tanah kedaung x larat..nak beli dah tentu la yg fresh nan ado sbbnye poser pun blom lagi..nampak gayanye telan air liur je la..agak-agak ader sesapa yg nak tulun buat or bg kat saya tak?ngeeeeeeeeeeeeeeeeee...mengade!

1 comment:

 
Images by Freepik