Tuesday, November 27, 2012

Amir Ashrof & 3rd Appoitment Hospital Serdang

Assalamualaikum 


Gambar di atas saya ambil sehari sebelum bawa baby ashrof ke hospital serdang...mcm biasala la...seminggu sebelum temujanji hospital mmg saya akan jadi tak keruan..ptg tu..pulang dari pejabat saya main dengan baby kat luar..saje nak cukupkan tempoh 2 jam buat eye patching mata baby...sambil-sambil tu makan aiskrim...nak bg sejuk sket kat dalam..maklum ler..jiwa tgh bergelora..Apoitment Ashrof 21 Nov 2012...kena tulis semua tarikh..sbb kenangan..mcm biasa..kami turun awal mcm org nak g keje..alhamdulilah proses pendaftaran sangat la mudah dan cepat walaupun masa melangkah tu saya tgk..makkk aii..ramainye org..mungkin bawak baby..so no pun cepat je naik..syukur alhamdulillah Ya Allah..saya tak tunggu suami..sbb dah tentu dia lambat sbb duk mencari parking..so terus naik tingkat atas ke klinik Oftalmologi...ehh..betul ke..betul la tu gamaknye ejaannya cenggitu..register n terus duduk..sementara tunggu turn..buat eye patching mata bebi..hikhikhik..alhamdulillah baby x meragam..awal2 saya dah sogok dengan biskut..duk diam je dia kenyut biskut..saya jangkakan kali ni kami siap awal..sbb cuma nak jumpa doc je pun..skali amik ko..nurse mai ngan terkedek2 suh baby buat relection lagik..ohhh emmm geeeeeeee....malasnye nak menunggu anak mata bebi kembang...hadoiiii...nak menunggu buat relection sempat la si ashrof tido..tgh syok tido la turn kiteorg..so nak tanak saya paksa ashrof bangun..pegawai optometry check power ashrof sbb mmg dorg menjangkakan power ashrof akan turun lagi..dah cek power sumer...tunggu turn jumpa pakar pulak..kali ni jumpa pakar lain pulak..pakar explain itu ini selepas tgh result dr K.C Chu..saya mmg dah blur...sokmo tatau nak tanye ape bile berdepan dgn doc..encik suami tanye doc apa fungsi spek bebi ni..skali doc ckp..spek die ni ade power..dia ade rabun..rabun dekat kawan kawanku.....sooobbbssss...terkedu kejap...doc siap suruh kiteorg pakaikan spek bebi sbb dia nak tgk..doc kate..ashrof ni termasuk dlm golongan pakai spek jer mata dier terus nampak ok..x per la sayangku..janji kamu dpt melihat normal seperti org lain pun dah cukup baik..cuma doc kater spek tu mcm x sesuai dgn bebi sbb dia dah pandai bukak..tang tali tu yg x sesuai..so die refer suh jumpe pegawai optometry balik..masuk la balik bilik pegawai tu...konon nak tukar spek la..sesuai utk baby..skali die tgk die kater spek ni size sumer dah sesuai..n plastik lak tu..mmg sesuai sgt dahhh..pastu encik suami tanya lagi...bebi ni rabun belah mana erk?power brape..skali dier cek..bulan 9 dulu power 300..ari ni power dah turun 200..dan dorg menjangkakan power tu akan turun lagi..turun di sini maksudnyer turun ke normal yer kawan-kawanku..bila power mata tu dah statik baru la bleh buat spek gamaknyer..dan anak saya rabun dua belah mata..rabun dekat..alahai sayangkuuuuuuuu...sooobbbbssssss...itu saje nak cerita...next apoitment bulan 5 tahun depan..skrg doc suruh continue buat eye patching n pakai spek..plissss...doakan utk anak saya semoga semuanya kembali pulih seperti sediakala..tq...

3 comments:

  1. insyallah...makcik-makcik kat sini sentiasa doakan asyrof. semoga mata asyrof kembali normal..semoga asyrof dan juga ibu tabah melalui segalanya..berat mata memandang berat lagi bahu yg memikul. jika kene kat diri ini tak tahulah ape yg makcik akan buat. :(

    ReplyDelete
  2. Kuat kan semangat lagi Kak Erni, alhamdullilah sedikit usaha lagi untuk teruskan eye patching...saya hanya mampu berdoa semoga Ashrof dapat pulih macam budak2 lain jugak...Amin...

    ReplyDelete
  3. saya tolong aminkan doa2 di atas..

    ReplyDelete

 
Images by Freepik