Monday, September 19, 2011

Cuti 3 hari...

Assalamualaikum

Ohh..sangat heaven bile terpandang kalender dan ternampak hari Jumaat coti Hari Malaysia...yahoo!!coti 3 hari..dalam paler otak ni dah plan mcm2..antaranya..hari Jumaat nak ajak teman rapat mai makan rumah lepas solat jumaat..alang2 ajak teman rapat..ajak skali adik bradik,mama aboh n makcik pakcik yg adooo..hari khamis tu saya masih belum pasti lg nak masak apa utk esok..kalo boleh nak carik resepi dan menu yg paling mudah nak masak..habis sumer resepi saya godek dlm tenet..penyudahnye balik keje saya ngadap encik suami dan tanya mender nak masak esok..jawapan die senang je..buat sup tulang + meehoon + nasik impit..ok..menu dah pun dipilih..tp tuan tanah kedaung x der peralatan yg mencukupi utk buat sumer tu..so apa lg..malam lepas solat magrib..pi bangi..singgah GIANT sat beli apa yg patut..pastu singgah umah ma aboh utk angkut segala puyuk belanga..ampun maaa...dah ambik puyuk belanga baru nak kabo mama..hihihihi...sampai je rumah terus pengsan..esoknye tu saya bangun awal pagi..rebus nasik impit dan sebagainya...manakala encik suami pula ke pasar borong nilai utk beli tulang daging dan sebagainya..dengan rumah mcm tongkang pecah..anak2 yg asyik bergusti...pitam kejap..penyudahnya sblm solat jumaat setle jugak segala juadah..SUP TULANG hasil air tgn encik suami..sup ayam (saya yg buat)..triffle 2 bijik (resepi last minit dr cik APID..tengkiu APID)..meehon..nasik impit dan air rebina..dalam kul 3 lebey gitu geng bas skolah pun mai rumah..x ramai pun 3 ketul je..gambo mmg x der ambik langsung sbb kamera ader dgn mama..sgt frusttt!lepas geng bas skolah mai..adik bradik n pakcik makcik pulak mai..seronok sbb tetiba rumah yg slama ni sunyi sepi tetiba meriah giller...tetamu paling last skali sapa lagi kalo bukan cik lat n abg dan..makan jer la apa yg adoo..kesimpulannya sup tulang encik suami mmg laku..sehinggakan saya sendiri pun x sempat nak merasa makan tulang tu haa..sempat hirup kuah jer..ohh..nampak nyer lepas ni kena repeat lagi...apa pun..sgt la puas ati sbb dpt ajak kawan rapat n adik bradik makan di rumah..pasni kiter buat lg okeh?tunggu kiteorg pandai buat nasik minyok n nasik dagang dulu..pastu bleh la nak ajak korang..hikhikhik..


No comments:

Post a Comment

 
Images by Freepik