Tuesday, July 1, 2014

Everly Hotel, Putrajaya

Assalamualaikum 

Ini cerita minggu lepas..dah lama plan nak bawak budak coti..sepatutnya skul holiday ari tu..tapi encik suami pulak sibuk..kebetulan encik suami free jumaat je..tapi tak boleh nak gerak jauh sbb sabtu malam encik suami kena bertugas imam terawikh kat Masjid Hasanah..dengan itu saya dan encik suami telah sepakat..kita g tido sini je sudehhh..


Everly Hotel Putrajaya

Redho je la ye anak2..percutian last minit mmg gini le kekdahnye..kakakaka..busan2 nanti kite pi je alamanda..jalan sampai lenguh keting okeh..tapinya anak2 x de hal pun..semua melompat katak..suke punye pasal...mcm kan ko nak g jenjalan over the seas...padahal...sekangkang kera dr ghumoh..cettt..


Ibu x amik coti pun..cuma amik off jer..kul 1215 terus zaaasssss balik umah..packing baju anak2..pastu tunggu encik suami balik dr semayang jumaat..agak2 gerak pun dalam kul 330 gitu...Hotel mmg dah booking awai2 kat bookin.com. 



Budak kecik ni cam biasa la...tawaf selagi bolehh..x terlarat dah nak kejo..bio je la dia berlari puas2..


Okeh..kiteorg duk level 12..dari bilik nampak tasik putrajaya..oklaa..idokla nampak bangunan..sedap mata memandang..bilik sgt la selesa..luasss..buleh main kejo2..yg pasti anak-anak super excited..buleh main ligang atas katill..kakakakaka...paling x bleh blah..masuk bilik jer terus bukak tv..tanye cite oggy ado ke tak?sabo je la aku..kalo ibu tau..ibu angkut kuali astro atok ko anak wehh...tgk la oggy sampei lebam heh..

 Toilet ok la....idokler terlalu kecik..bath tub tadop...berenang kalu...sile terjun swimming pool..


Tempat paling sodap melepak sambil tgk nset..beleg IG tengok handbeg apo tgh sales...sambil berwassap..ehh


Gambo ni pun nak amik..ni namanye seni..penting kettle tu utk masak air panas..buat susu anak2...hahahaha



Lepas solat asar jom kita turun..memula isi minyak dulu..kat Chicken Rice Shop..dah kata bawak anak jenjalan...haruslah makan ikut selera tekak anak2 jugak..bertabahlahhhhhh...dan jgn lupe sblm mai sini..pecah tabung siap2 supaya anda semua mempunyai duit syiling yg banyak..sbb masuk sini je..duit kena labur kat sini..semua spesis binatang dia nak tunggang..layankan je laaa walaupun dalam hati ibu dgn ayah menggelupur nak sopink..


Ini round kedua..pas solat magrib n mandikan budak2..turun lagi ke sini..sblm magrib ayah dah sopink sebeban..yg budak2 punye satu pun x kenan..ibu??telan air liur dulu...tunggu masa nak pow ayah..hahahahhaa..sambil2 tu layan lagi budak2 kecit nii main benda alah ni..gitu la rutin sampai ke esok..gambo mandi swimming pool esok pagi nye tu x ingat nak mtk nge encik suami..kalo x buleh tepek sini..okla..till next entry...tatataaaaaaaaaaa

No comments:

Post a Comment

 
Images by Freepik