Thursday, November 17, 2016

Kem Anak Soleh 2016

Assalamualaikum

Cuti sekolah around the corner sudahh...korg plan apa utk anak2?ada setengah org..time coti skolah la nak bawak anak jenjalan pun..ada setengah org plak suka hanto anak2 pi kem time coti skolah...kebetulan saya ada ternampak satu kem yg akan diadakan bulan 12 ni..kot laaa korg minat..buleh la register...butirannya adalah seperti di bawah:

 


"PROGRAM CUTI SEKOLAH KEMBALI LAGI!"
.
.
Sudahkah anda merancang aktiviti untuk anak anda di musim cuti sekolah ini?
.
Mahukah sekiranya kami bantu anda untuk berikan pengisian yang bermanfaat dan menarik untuk anak anda?
.
Dengan ini kami bawakan KEM ANAK SOLEH, khas untuk anda! Suatu program istimewa yang julung kali diadakan dan menjadi penantian kpd anak2 setiap kali tiba musim sekolah.
.
"Macam best je ustaz..mcmne nak daftar ni?"
.
Nanti dulu. Saya ceritakan dulu apa y akan difokuskn dlm kem ini. Sebab saya tahu, ramai anak kita:
.
-------------------
ADA MASALAH NI
-------------------
[-] MALAS nak solat. Asyik nak kene suruh je. Tiada motivasi nak solat.
.
[-] TAK HORMAT orang di sekeliling mereka. Kita tak salahkan mereka sbb mereka masih kecil. Tp kita perlu ada kaedah bgaimana nk beri kefahaman kpd anak2 kita.
.
[-] SUSAH nk mengingat hukum2 tajwid y rumit. Smpai skrg baca quran msih x lancar2 lagi.
.
[-] LEMAH dlm bersosial. Masih tak yakin nk brcakap di dpn. X pndai berkawan. Masih malu2.
.
.
Oleh itu, 3 fokus utama y akan didedahkan:

------------------------
APA Y AKN DIPELAJARI
------------------------
[+] SMART TAJWID - anak2 anda akan didedahkn tentang teknik belajar tajwid dgn mudah bermula drpd asas. Anak anda langsung tiada asas bacaan quran? Jgn bimbang, mereka akn diperkenalkn dgn teknik mudah dan efektif belajar quran. Kami juga asingkan mengikut tahap bacaan samada Iqra', Muqaddam & Quran.
.
[+] SMART SOLAT - anak2 anda juga akan didedahkn dgn cara solat y sempurna. Mereka akn belajar cara mudah mengingat rukun Qouli dan Fi'li dgn mudah dan cepat. Solat 5 waktu juga akan dipraktikkan secara langsung sepanjang program.
.
[+] SMART SAHSIAH - Ini juga antara special prgrm ni berbanding program lain kat luar sana. Prgrm ini juga diisi dgn penyucian jiwa supaya anak kita tahu siapa y mereka prlu hormat, apa tnggungjawab mereka trhadap Allah, rasul, ibubapa dan rakan2.
.
.
------------------------
AKTIVITI-AKTIVITI MENARIK
------------------------
[+] Explorace
[+] The Mummy
[+] Eksplorasi Ilusi
[+] Everyone Can Speak
[+] Azimat Ibubapa
[+] Believe System
.
.
"Wah, memang btul2 menarik program ni!"
.
.
Ya betul, sudah semestinya!..cuba kita lihat apa komen peserta kita sblm ni:
.
"Ustaz, lepas ni Aiman x nak tinggal solat lagi. Aiman sayang Allah"
-Aiman, Tahun 4-
.
"Program ni best lah ustaz..sbb dpt main dgn ramai kawan..lain kali ustaz buat lagi ye"
-Aisyah, Tahun 3-
.
.
So apa tunggu lagi, jom daftar segera..
.
"Uish, mmg kne daftar cepat ni. Bile boleh dftar ni ustaz?"
.
Ok3...say bagitau dulu maklumat program:
------------------
MAKLUMAT PROGRAM
------------------
.
SERDANG:
Tarikh: 28-30 Nov 2016
Hari: Isnin-Rabu
Masa: 8.00 pagi-5.00 ptg
Tempat: Hilwan Madani Serdang
.
SEKSYEN 7 BANGI (SIRI-1):
Tarikh: 28-30 Nov 2016
(PENUH)
.
SEKSYEN 7 BANGI (SIRI-2):
Tarikh: 26-28 Dis 2016
Hari: Isnin-Rabu
Masa: 8.00 pagi-5.00 ptg
Tempat: Hilwan Madani Seksyen 7 B.B. Bangi
.
NILAI:
Tarikh: 5-7 Dis 2016
Hari: Isnin-Rabu
Masa: 8.00 pagi-5.00 ptg
Tempat: Hilwan Madani Nilai
.
KAJANG (SIRI-1):
Tarikh: 5-7 Dis 2016
(PENUH)
.
KAJANG (SIRI-2):
Tarikh: 12-14 Dis 2016
Hari: Isnin-Rabu
Masa: 8.00 pagi-5.00 ptg
Tempat: Hilwan Madani Prima Saujana
.
KEPALA BATAS:
Tarikh: 19-21 Dis 2016
Hari: Isnin-Rabu
Masa: 8.00 pagi-5.00 ptg
Tempat: Masjid Adullah Fahim
.
KOTA BHARU
Tarikh: 19-21 Dis 2016
Hari: Isnin-Rabu
Masa: 8.00 pagi-5.00 ptg
Tempat: Masjid Mukim Panchor
.
.
"Brapa yuran ni ustaz?"
.
Harga biasa adalah RM250...tapi saya nak bagi harga special untuk pendaftaran 50 orang terawal...Nak tau berapa? Ni nak bagitau ni....
.
HANYA RM100 SAHAJA..Amacam?
.
"Wah! Murah sgt ni..mcmne cara nak daftar?"
.
.
Anda whatsapp dengan segera:
.
.
CAWANGAN SERDANG
----> Ustaz Amir: 0145106442
.
.
SEKSYEN 7 BANGI
----> Ustaz Harith: 0196346794
.
.
NILAI
----> Ustaz Faris: 0192671492
.
.
KAJANG:
----> Ustaz Ibrahim: 0176451516
.
.
KEPALA BATAS:
----> Ustaz Amir: 0145106442
.
.
KOTA BHARU:
----> Ustaz Amirul: 0148005162
.
.
Kami akn hantarkn mklumat cara pendaftaran.
.
"Ok ustaz, Insyaallah sy akan daftar segera"
.
Ingat ye! Untuk 50 org terawal shj..apa tunggu lagi? DAFTAR SEGERA!

No comments:

Post a Comment

 
Images by Freepik