Tuesday, September 21, 2010

Wishlist 2011

Rasanya tahun ni saya tak pernah buat apa-apa wishlist..lately ni..tiba-tiba saja nafsu membuak-buak..rupanya banyaknya benda yang saya inginkan..antaranya:



Dah lama saya mengidam hendak memiliki kamera SLR..bg saya yang beginner saja pun dah mencukupi..cukup la nak ambil gambar diri sendiri..anak-anak dan benda yang saya suka..haiiiihhh...




Yang ini pun dah lama saya idamkan..tapi..sejak kami berpindah ke rumah baru tahun lepas..banyak duit yang dah hangus..dan bila saya bgtau suami yang saya nak benda ni..dia listkan benda ni paling bawah skali..nampaknya..mmg lambat lagi laaa....haiiihhhh lagiiii...

Yang ni...dua tiga ari ni saya baru mengidam rasa mcm nak tukar langsir baru..tu la...rumah x siap lagi dah gatai pi tempah langsir time gi Bandung dulu..penyudahnya...baru pakai setahun dah rasa gatal mata ni..ehhh..mata gatal ke tangan yang gatal nak tukar ni??bab rumah rasanya en suami tak ada bantahan..janji belanjawan mencukupi..buleh la dia approved langsir baru..


Opppppssss..bukan mau beli sofa baru..sofa kami lebey kurang mcm ni la...cumanya..selepas setahun..mata sudah rasa senak dan berbulu..bukan dek kerana bosan melihat sofa tu..cumanya..bahagian atas tempat sandar tu..diperbuat drpd material yg sensetif..penyudahnya..menggelupas mcm nak salin kulit..hari-hari saya duk sapu mender yang sama..sehingga la hari ni saya mengeluarkan statement peras ugut kepada en suami..ptg ni jom kita pi regina..tanya dorg buleh tuka tak cover atas tu..hihihi..dan en suami terus menangguk tanda setuju sbbnyer dier pun dah sakit mata tgk sofa tu..harap-harap buleh la ganti baju baru sofa tu..kalo x dpt..haruslah saya trade in or saya campak lombong sajer..ada sesapa yang nakkkk??

Ohhh..benda ni plak baru saje diutarakan oleh en suami..tangan nya gatal mahu mengecat rumah..kaler merah katernya..merahnyer mak ngahhhh..saya x kesah..sbbnyer...bukannyer apa...dinding rumah saya belum lagi diconteng oleh 2 org budak kenit..tapi dinding rumah saya sudah dipenuhi oleh corak-corak bunga dari tayar beskal si eishah..mau nyer tak..hari-hari dia main beskal dalam rumah..itu belum lagi cerita kisah lampu chandelier saya yang sudah sumbing kristalnya..semua gara-gara belon anak dara saya yang tersangkut di kipas..haiihhh..chandelier tak der maknanya saya nak ganti..masih cantik lagi..lagipun x sanggup nak membeli yang baru kerana harganya yang mahal..ehh..sudah melalut..daripada cerita cat dah jadi cerita lampu chandelier..





Yang ini pun saya mintak masa awal-awal pindah rumah dulu..nasibnya sama jugak mcm mixer...duduk tempat paling corot dalam list suami saya..haiiiihhhhhhhhhhhhh..bila la nak dpt oven niiiiiiii...



Dan yang terakhir skali..sorii kak kem..erni cilok gambar akak jap..akhir skali mender ni la..yg ni bukan saya sorang yang mengidam..yang ni en suami pun mengidam sama..kami nak sangat buat divider kat hall..maksudnya ada ruang pemisah antara satu-satu ruang..haiiihhh..biler la projek ni nak terlaksana..rasanya setakat ni itu jer wishlist utk kali ni..harap-harap saya dan suami sentiasa dimurahkan rezeki olehNYA..boleh la buat slow-slow..amiiiinnnnnnn..








3 comments:

  1. 1st wishlist tu akak pun teringin gak..hehhe
    yg last plak bila nak order?hehheh

    semoga semua wishlist erni tercapai..

    x wat open house kat umah baru ke?heheheh

    ReplyDelete
  2. kak erni...saya pun teringin mengila nak kan mixer cam tu...tapi nak wat cam mane, lom ade rezeki...huhuhuhu

    ReplyDelete
  3. oya sayang: sama-sama la kiter berusaha mendapatkan mender tu..nampak gaya akak kena zikir banyak kali mixer tu kat telinnge hubby..baru jalan kot...hahahaha

    kak kem: ader rezki lebey nanti buleh la buat kak..hahaha

    ReplyDelete

 
Images by Freepik