Tuesday, July 19, 2011

Chicken Pox

Assalamualaikum

Cerita dah basi sebenarnya..tapi sbb mender ni kenangan pasal anak-anak dan saya nak tau jugak bile 1st time anak-anak kena chicken pox..so saya tulis la jugak entry chicken pox..eishah kena chicken pox 29 jun lalu..bangun pg tu selambak bintat2 belakang badan dia..pg tu jugak encik suami bawak pi jumpe doc nazim..die dah melalak bagai time tu..masuk bilik doc awal2 die dah sound..eishah demam biasa je..dan doc pulak bendul..doc ckp..ni demam campak ni..maka lagi hebat la minah ni melalak..dan nak tanak encik suami terpaksa main kenyit mata dgn encik doc..sib baik doc faham dan terus cakap..a'a..demam biasa jer ni..hahahaha...lawak pulak bile encik suami cerita pasal ni..alhamdulillah..makan ubat pun mudah..cuma terpaksa kelentong sana sini..banyak jugak ler kuar bintat2 kat bdn eishah pas minum air kelapa..paling kesian bile tgk dier menahan gatai..adoii..yg tu paling kesian..akhirnya setelah 2 minggu ponteng sekolah..semalam eishah kembali ke skul seperti biasa..



Malangnya..ibu dan ayah baru nak berjoget lambak merehatkan diri..tetiba pulak naik bintat2 kat badan yusuf..ohh..sgt menguji kesabaranku...yusuf dpt demam campak 17 julai bersamaan dengan ari ahad ari tu..ngam2 si eishah demam campak 2 minggu..yg peliknye budak ni x der la demam bagai mcm akaknye..bintat pun takat sebijik..smlm saya kire2 udah ader dlm..6 7 bijik..bile saya sapu krim..dan-dan tu die berdrama..akit ibu...sekeh kang abru tauuu..dan hari ni ibu gi kerja dgn ati x tenang mana sbb yusuf terpaksa jugak duk ngan maktok 2 jam sbb ayah ader kelas pg ni..nak angkut mai opis..sian la pulak..sbb opis ibu ni sejuk mcm peti ais..okla..setakat ni jer dulu citer pasal chicken pox anak-anak..kang saya update entry lain pulak..babai..

2 comments:

  1. musim kot anne..k.mimie pon br lps kne fever nih..cm klako lak cz dh msuk 3series br dpt..skrg da ok cume rs gak ag gatal2 tu ngn parut masih ade...

    ReplyDelete
  2. cian ucuk comel kakak ucu berdua ni demam campak...

    ReplyDelete

 
Images by Freepik