Wednesday, August 15, 2012

Air Limau Kasturi Asam Boi

Sumber Gambar: Pokcik Google.Com



Assalamualaikum

Alhamdulillah..sepanjang puasa tahun ini..kaki belum pernah skali jejak bazar ramadhan..bukan jual mahal..tapi cukup cukup cukup sudah...hihihi...pengalaman lepas membuatkan saya membuat kesimpulan..yg org2 yg berniaga di bazar tu hanya berniaga setahun skali..sbb tu rasa makanan semuanya ke laut..haihhhh...kalau nak ikutkan saya hutang banyak resepi kat blog ni..banyak sebenarnya resepi-resepi baru yg saya cuba sepanjang bulan puasa ni..nanti la saya tepek..ni antara air feveret yg saya buat sepanjang ramadhan..boleh la kalau korang nak try test...

Resepi Air Limau Kasturi Asam Boi

Bahan-Bahan

Buah limau (limau kasturi ke nipis ke..ikut suke korang la)
Air gula
Air Sprite
Asam Boi

Cara2:

Blend buah limau tadi..terpulang pd korang nak brapa bijik..biji limau tu sila la buang..agak2 korang ni jenis tahan pahit..bantai la blend dgn bijik skali..mcm saya..saya buang biji limau..kulit tu x payah buang..baling je limau tu dalam blender..hahahaha..dah blend halus..gunakan penapis yer kawan2..tuang ler dlm jug...kang tak gune penapis ada yg minum serdak2 limau tu haaa..lepas tu..tuangkan air sprite..ikut korang la nak byk mana pun..pastu tuang air gula sket..ikut tahap kemanisan yg korang nak..last skali campak ler 2 3 ketul asam boi dlm tu..okeh..dah setle..minum la bersama dgn aiss...uuhhh..sgt heaven...

Sekian resepi utk entry kali ini..lepas ni saya tepek resepi lain pulak..till next entry...babai..


 

No comments:

Post a Comment

 
Images by Freepik