Thursday, October 31, 2013

Melaka Escapade 2013

Assalamualaikum

2 minggu lepas bawak anak-anak berjalan ke Melaka..Last minit plan..celik mata..mama bunyi ajak g Melaka..dan dan tu whatsapp angah..dia on je..pastu duk kluk klek nak gi tanak gi..penyudah angah kata dia nak g jugak..cepat2 lari masuk bilik ckp kat encik suami..encik suami on je..bgtau lak kat adik saya..dia kata standby la bawak baju..ada bilik check in terus..encik suami pun setuju..maka..gamble la kami hari tu ke Melaka..gamble sbb ko x book hotel bagai..suke suki je..3 buah kete ko skali gi..ambik hah..Memula sampai parking dekat2 nge Dataran Pahlawan..Kumpul la sini dolu..budak2 ajak naik beca..layankan je laaa...



Semua skali beca yang disewa adalah 4 buah...encik suami naik bertiga dengan pak ngah n Yusuf..


Saya pun bertiga jugak..dengan mama dan Ashrof..x duk diam budak ni ko...asik la berdiri..saya cuma buleh berdoa jangan la ko buat aksi nak terjun tiruk dari beca ni heh...

 

Aeishah naik dengan PA ashrof n PA Syafiq..miahahaha...terkenyut2 muka 2 org PA menahan malu...malu la sgttt..


Makngah naik nge Syafiq n Sarah..banyak2 beca..beca ni la paling meriah..meriah nge lagu dan paling meriah nge bunge..dah mcm kedai bunge bergerak lak aku tgk heh..


 

Dah habis round naik beca..lepak sini dulu tunggu adik saya mai..dia tgh cari parking..kiteorg x gerak skali..itu yg ada yg dah sampai ada yg blom sampai..hahaha..mcm biasa..Yusuf asal nampak mainan je dah tak keruan..kali ni mender lain dia mintak..ular koo..tanjat boboiii tengok ular tu...ngeeekkkk

 

Angah n Shaye la..nak jugak interframe..sila abaikan muke belengas...cuba fookus apa yg ade kat tgn Yusuf tu...hahahaha

 

Hajat di hati nak bawak budak2 naik kapal besar tu haa...tapi ya ammmpunnn..panasssss...lenkali la anak2...kite posing dekat sini sudahhh..pastu kite g mencekik ye...perut pun dah lapo...susah beno la nak dpt gambo yg cantik nge budak2 ni..sorg pandang sana..sorang pandang sini..letih heh..

 

Gambar time makan x ambik..dah nama pun makan..haruslah fokus..ini time menunggu makngah n pakngah g tanye hotel..kiteorg pi Mahkota Melaka Apartment..sblm g tu dah survey tenet..rate ok..apartment 2 bilik..so pas makan terus cabut g sana..tapi alangkah keciwanya..kalo ko walk in..regenyer sangat la mahei weii..400++..penyudahnyer gigih ler memasing pi book online..setle book online..dier nak printed confirmation pulak...kuar la pulak pi cari cyber cafe nak printing..haram jadah..satu kedai pun takdo weii..pub nge club banyok la..penyudahnye melayang la pitih pi print kat opis otel tu..paham2 la sejam baper regenye..malas nak citer..nyampasss i...haiihh..letih menaip...kang saya sambung lagiii trip melaka ni di next enrty..tatata....


No comments:

Post a Comment

 
Images by Freepik