Friday, July 2, 2010

Warded Again..

Cakkkkkkkkkk..gambar-gambar ni saya ambil selepas yusuf n eishah discharge dari pusat rawatan islam az-zahrah..Hari isnin baru ni eishah demam..saya sangkakan demam biasa..pulang dari pejabat saya lihat eishah dah lembik..time tu bdn dia panas sgt..same goes to yusuf..penyudahnya selepas magrib saya angkut budak2 tu ke pusat rawatan islam az-zahrah..sementara menanti giliran eishah dah menggigil..ayah saya terus minta supaya eishah dibenarkan jumpa doc lebih awal..tapi nurse suruh kami ke emergency..saat tu suhu bdn eishah dah 40..doc suruh buat blood test, masuk ubat punggung n mandikan eishah..bayangkan..betapa sibuknye saya saat itu..terpaksa dukung yusuf..sambil pujuk eishah yg menangis tak henti-henti..sampaikan saya terlupa yang yusuf pun demam..cepat2 saya panggil nurse untuk tahu berapa suhu bdn yusuf skrg..39 dah..adoiilaaa...doc pun geleng kepala tgk saya time tu..manakan tidak..sekali 2 org demam panas..dugaan dugaannnn..sample darah eishah menunjukkan sel darah putih yang terlalu tinggi dan 66% kuman berada dalam darah eishah..eishah perlu di admit..paling tak tahan doc siap tanya lagi saya nak order doc mana??kalo tanya nak order mcd ke pizza sedap ler jugak..penyudahnya saya minta doc nazim..sbb doc tu dah biasa dengan budak2 tu..
maka..malam tu..tidur la saya 3 beranak termasuk mama saya di hospital..disebabkan 2 org admit..so kena la duduk bilik yg ada 2 buah katil..makanya harganya pun double la jugakk..2 hari 2 malam saya duduk di sana..duduk di hospital sgt membosankan..satu gambar pun saya x ambil kali ni..malas..bukan malas apa..malas nak ingat balik pasal budak2 ni x sehat..saya pun dah mcm orang sakit bila duduk di hospital..tido x lena..badan sakit2 sbb tido dalam posisi yang x best..x der kuak lentang atau kupu2 dah time tuu..saat2 tu rasa mcm nak nangis sbb kali ni terpaksa handle budak 2 org tu kat hospital tanpa suami di sisi..aduhh..patah kaki rasanya..
pagi selasa tu saya mintak discharge dengan doc..tapi x lepas..sbb demam budak2 ni turun naik lagi..doc minta 1 mlm lagi untuk observed..paksa rela..terpaksa la saya bermalam lagi di sana..sepanjang hari demam eishah dah ok..tp yusuf pulak demam tinggi lagi..masuk malam..demam yusuf makin kebah..harap2 nya esok boleh balik..
Hari rabu..flight suami tiba di lcct lebih kurang 9 pagi..pukul 10 lebih suami dah sampai di hospital..anak2 melompat bila nampak muka ayah..muke ibu lemau..dalam hati jer la kalau melompat gembira pun..hahaha..yang pastinya hari ni dua orang budak kecik tu dah boleh discharge..lebih kurang 2.30 baru kami dapat pulang ke rumah..leganyaaaaaaaaaaaa....
ok..skrg ni saya sudah sehat...saya suke main periuk belanga ibu di dapur...tengok...muka saya muatla masuk dalam periuk ni..adoii..ni la dia anak lelaki saya..celik mata terus buat kerja..jaga yusuf sorang ibarat menjaga 10 orang kanak-kanak rebina..

Apa tengok-tengok??nampak x ni??berkilat x periuk ibu??baju yusuf dah basah lencun time ni..nak telan air liur x boleh sbb dekat tekak bersepah ulcer..


Dah puas main periuk belanga ibu dalam rumah..jom kita sambung main luar rumah..kat luar rumah ayah take over jaga budak2..ibu nak berehat goyang muntut..



Muka budak sedih..sokmo cakap sakit-sakit..nak stop water drip pun dia bantai cakap sakit..penyudahnya malam tido keras jer tgn tu tak bergerak..gambar ni saya ambil ketika pulang sebentar ke rumah..nak mandi..ibu eishah n yusuf dan mcm kambing busuknya..mana kan tidak..nak kencing solat mandi pun susah...gerak sket yusuf bantai nangis..


2 comments:

  1. alahai.. sian nye anak2 erni.. sian kat erni jugok... ape punca demam tu ekk?

    muke yusuf mcm muke eishah ms kecik2.. tp x thn la tgk muke eishah tu.. dah mcm gengster jer.. heheheh...

    take care ya...

    ReplyDelete