Tuesday, September 28, 2010

Panjang akal..

Cakkkkk!!!!Ngeeeeeeeee

Situasi 1
:

Kejadian ni berlaku semalam

Ayah: Eishah..tadi eishah gi skul dengan ibu erk?
Eishah: A'a..nanti eishah skolah kat blakang..
Ayah: (dalam hati..dengar pulak dia perbualan ibu dengan cikgu..pasni dia pindah skolah kat blakang)..Lepas ni eishah gi skul erk?
Eishah: Eishah pening kepala la ayah..bila gi skul eishah pening
Ayah: (dalam hati jugak..pandai sungguh bg alasan..pening tu pi skul..haiihhhhhhhh!!!)

Situasi 2:

Kejadian berlaku pagi tadi

Ibu: Kenapa kak long uh eh uh eh semalam??Sakit perut kaaa??
Eishah: Senyum kambing x nak jawab..
Ibu: Kak long sakit perut kaa?
Eishah: A'a..
Ibu..Lol..dah tu..pesal kak long x pi b***k kat tandas..
Eishah: Sebab dia tanak keluar..
Ibu: Tepuk dahi..(aku nak gelak guling-guling ke tanak ni???)

Situasi 3:

Kejadian berlaku dalam kereta di pagi buta on d way ke rumah mama..

Eishah:Ayah!!!Jangan selekoh.. (time ni dia tgh baring kat belakang n ayah dia pulak buat corner baring..so tergolek2 la member kat belakang)
Ayah:Sket jer niii...dah ada selekoh nak buat mcm mana??
Eishah..Ayah!!!jangan selekoh..kang eishah bunuh ayah..(lebih kurang gitu ler ayatnyer)
Ayah: Sapa ajar eishah cakap camtu??
Ibu: Ibu tak pernah ajar kak long cakap mcm tu..x baik..TUHAN marah nanti..
Eishah: (dengan nada selamba)...eishah la yang ajar ckp camtu..
Ibu: Haiiiihhhhhhhhhhh (tepuk dahi lagiii)

Situasi 4:

Kejadian minggu lepas..perbualan antara mak long n eishah (diceritakan semula oleh mak long)

Mak long: Kak long makan apa smlm?
Eishah: Makan fish ball jerr...
Mak long:Ibu buat sup fish ball ker?
Eishah: Bukan..ibu buat fish ball jer..
Mak long: Iyer ler..sup ker ape??
Eishah: Makan fish ball..
Mak Long: Apa-apa jer la labuuuuuuuuuuuu...

Situasi 5:

Kejadian minggu lepas..lokasi di bilik tido kami..

Ibu: Kak long..jom kita mandi..nak gi jenjalan tak?tanak mandi ibu tinggal jer..duk ngan mama..
Eishah: (diam x balas apa-apa)
Ibu: Jom la kak long...kak long nak mandi biler ni??
Eishah: (dengan muke dan nada selamba..) biler-biler jer laaaaaaaaaa...
Ibu: (dalam hati..adoiiiiiiiiii..stressssss..... stressss aku cakap ngan budak ni)


1 comment:

 
Images by Freepik