Thursday, April 7, 2011

Gulai Lemak Kuning

Assalamualaikum..

Fuhh fuhh fuhh..berabuknya belog saya..dah lama saya tak menulis di sini..cerita punya la banyak..tap nak mengarang sket punya malas..ok..entri kali ni berkisarkan tentang makanan..bukan nak share resepi..tapi nak cerita pasal makanan feveret eishah..saya pun x ingat dah minggu bila kami ke sini..

Ini adalah salah satu food court yg terdapat di Semua House Jalan TAR..kebiasaanya..kalo mai sini kami mmg wajib singgah di gerai makcik ni..banyak pilihan lauk..sedap dan paling penting..lauk gulai lemak masak kuning ada di sini...ngeeeeeeeeeeee....eishah suka sangat makan gulai lemak masak kuning..setiap kali mai sini mmg lauk tu je la yg dia pilih..melainkan kalau mokcik tu x masak lauk tu..baru la dia amik lauk kuah lemak putih..sampaikan makcik tu pun dah kenal kiteorg wehh..bila dah lama x dtg..skali dtg dia akan tanya la..pii mana??lamanya x nampak..eishah pun panggil mokcik tu nenek..nenek angkat..ngeeeeeeeeee

Ini bukti yg anak saya sgt suka makan nasik lauk lemak kuning ni..nasik separuh pun buleh licin..kalau kat rumah saya masuk lauk ni..bertambah-tambah la si eishah makan...

3 comments:

  1. hebat la.. nanti ucu shyra masak utk eishah..
    :)

    ReplyDelete
  2. bagus...sile masak lebey sket..utk ibu ayah n ucop skali..ngeeeeeeeeeee

    ReplyDelete
  3. ok. bole saje.. xde halll......
    :)

    ReplyDelete

 
Images by Freepik