Friday, April 15, 2016

Jalan-jalan 2016: Melaka

Assalamualaikum 

Last week suppose kena balik terengganu..sbb encik suami ada urusan kat sana..tup2 encik suami kate kansel..so saya ckp kat encik suami..kite bawak budak2 pi melaka laa..lama dah plan nak bawak budak2 jalan2..dah elok saya booking hotel bagai..skali encik suami kate balik ganu pulak..adehh..mmg haru sungguh..makanya terpaksa le amik coti 2 ari..satu jumaat and satu lagi ari senin..citer bab balik ganu kite story next entry le...layan cite jalan2 melaka dulu la ye...
 
 

Sebelum check in hotel..adalah lebih baik kite makan dulu...tanye kawan2 encik suami yg duk melaka..ye suh mai makan sini...so...kiteorg pi la terjah Ikan Bakar Malim..dekat area MITC..


Makan ape?ni haa..encik suami order siakap bakar..2 ekor..bukan 2 ekor yg siap kepala tu..ekor je 2 keping gini ni ha..nge nasik putih..oklaaaa...tpnye bile tgk rege rasa mcm nak tercekik tulang..tatau le depa silap kire or mmg gitu rege nye ala2 cekik darah..huhuhu..sbbnye nak kate amik lauk banyak..saya just amik nasik kosong..budak2 nasik kosong nge sup meatball 6 ketul..+ eishah amik ayam seketul..encik suami pun amik mender yg biasa2 je...anggap je la meke salah kire..hhaahaha...dah setle makan...terus pi hotel..

  
 Swiss Garden Hotel & Residences

Kiteorang cek in kat sini..kebetulan time booking tu tgk rege baik punye kat agoda..so cepat2 booking..lagipun pool dia sgt2 la best utk budak2..gerak dr kuala trg kul 4 pagi..sampai bdr melaka around 1130...Landing atas katil dah kul 1..so saya paksa dulu budak2 tidoo..kalo  x jgn harap le ko nak terjun tiruk dlm pool..nak tanak budak2 tu tido le jugak...celik2 dah kul 5..solat asar sat..tukar baju budak n terus turun level 9...pool kat level 9..


 Playground pool
 

Tu dia..menarik kan..sakan budak2 ni mandi..amir ashrof je yg mandi kejap..sejuk katanye..kebetulan dia selsema..




 Budak selsema..berbungkus dalam towel


haa..tgk tu...kemain lagi budak kecik isap susu...dia pun sama2 terjun dalam pool..tapi kejap je laaa...budak2 ni mandi x lama pun...sejam pun x sampai duk sini..semua dah kesejukan...so apa lagi...moh le kite masuk bilik..siap2 nak pi makan malam pulak..nak makan apo pun tatau lagi..kat bilik jenuh la duk gugel makan best ape kat melaka ni...



Penyudah nye kami pi makan kat sini..sebab tekak x rasa nak makan nasik..sebenornye ade 2 option..ingatkan nak makan cheese nan pak putra..tp tingin jugak nak makan barkat roti john..penyudah pilih barkat roti john..gitu laaa rupe roti john nye...inti sardin di goreng garing..siap bg sos utk cicah..boleh laaa layan..

 

Selain dr roti john..kat sini yg slalu org order ialah ayam golek..so kiteorg order ayam separuh...nak try test...sodap laa..sos dia pun sedakkkkkk



Last but not least....Yusuf Rif'at order mee goreng basah..mee goreng basah ye sedakkk...kesimpulannya..bg saya..kalau rasa nak kelainan roti john..bleh la mai sini..rasa roti john sardin..jap nak tepek alamat kat bawah...till next entry...tata...

Barkat Roti John
Address: No 60,
Jalan Kenanga 1/24,
Taman Tenaga Seksyen 1,
Off Jalan Lorong Pandan,
Kampung Lapan,
75200 Tengkera, Melaka, Malaysia



No comments:

Post a Comment

 
Images by Freepik