Wednesday, October 5, 2016

Restoran Ramai Seafood

Assalamualaikum

Korang ingat lagi x entry yg kiteorg bermalam kat Bangi-Putrajaya Hotel tu?Haa...mlm tu banyak kali jugak le mama dengan aboh call tanye nak balik makan ke idok?maklum laaa..ko kan tido sekangkang kera je dr umah..pppfffttttt..ptg tu gigih laa haku gugel..cari tempat makan mana yg best kat sini..ewahh..mcm kan ko tu bercuti jauh beno kat langkawi nun..yg kuar semua port yg kiteorg dah penah pi..penyudah encik suami ajak pi Restoran Ramai Seafood...dekat Pintu 1 Putrajaya..lepas siap solat Isyak semua...gigih laa mai sini...time sampai tu buleh tahan laa jugak ramai org...kali ni kasik can encik suami order sbb dia tau apa yg sedap..sbbnye dah penah makan kat situ sblm ni nge member dia..jom tgk encik suami oda ape..


 Ikan Siakap Bakar

Bagi saya..nak kate ni ikan bakar..x de rupe ikan bakar pun..dah mcm siakap 3 rasa pulak haku tgk rope dia..tp boleh laa layan..nak kate sedap sgt pun x jugak...biasa2 je laaaa....pedass wehhh...


Tomyam Poktek

Ni la first time saya rasa Tomyam Poktek..encik suami kate sedappp...baru saya tau...rupenye kalo Tomyam Poktek ni semua seafood dia humban dlm tu termasu laa ketam..tapi sayang..ko terpaksa pandang sayu je ketam tu..ketam x fresh and ade bauu...penyudahnye elok laa tomyam poktek tu senyum je atas meja tu x berusik...malang sungguh nasib...


Telur bistik 

haaaaa..yg ini olsss yg request kat encik suami...yg pulun nye pun haku sorg...rasa??sama mcm telur bistik kat kedai lain..x de yg luarbiasa..tp mujur laa ade jugak mender ni..kalo x jawabnye ko makan ikan je laaa...kesimpulannya...kedai ni biasa je..paling mengecewakan Tomyam Poktek..brg x fresh dan berbau..ehh..terjujur laa pulak..takper...terus terang supaya dorg bleh perbaiki lagi di masa akan dtg..kla..till next entry..babai..

4 comments:

  1. ramai seffood ni dah macam dapor no2 kitorang kak erni. bahahahahahah

    satay dorang sedap! serious

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke sya??????korg slalu makan sini ke?

      Delete
  2. nanti awak try makan dkt sofina tomyam plk. area situ jgk. tah ada lg ke tidak. 3-4 tahun dh tak pegi

    ReplyDelete
    Replies
    1. haiihh..tu la kan....situ byk kedaii makan tepi jaalan...kalo nak try semua..tatau laa tahun bile nak khatam..

      Delete

 
Images by Freepik