Thursday, December 9, 2010

Tumpang glamer ibu sekejap..

Hai semua..ari ni saya nak tumpang interframe dalam blog ibu sekejap..lately ni ibu selalu kata ibu sibuk..ibu kata kerja menimbun kat pejabat..bengkel dan kursus pun bersusun-susun sampai minggu depan..saya pun x tau apa benda la yg ibu membebel..daripada belog ibu tak dikemaskini..baik saya yg tolong kemas kini kan..saya tau ibu dah lama x cerita pasal saya..meh saya tunjuk kat semua kawan-kawan ibu gambar terbaru saya..gambar ni ayah yang ambik masa saya main kete wagon kat luar dengan kak long..saya suke main kat luar..ye la..sehari saya terpaksa duk berkurung dalam rumah pengasuh..bile balik rumah..takkan saya nak duduk dalam rumah lagi...boringggg...

Selain daripada main wagon..saya jugak suke main pasir-pasir dekat laman sekangkang kera ibu tu..saya pun tatau apa motif ibu letak pokok kaktus kat situ..dah la satu pokok jer..sangat tak cantik..jgn bgtau ibu yg saya kutuk laman sekangkang kera ibu tu erk?nanti x pasal-pasal ibu piat telinga saya ni ha...

Amacam?nsem tak saya sekarang ni?sekarang ni saya dah pandai cakap nak dan tanak..ibu selalu pening sbb kadang kadang ibu tak paham apa yang saya nak sbb saya bercakap dalam bahasa german..ishhh..susah betul la..mcm ayam dengan itik bercakap jer tau...

Masa ni saya nak keluar..sbb ayah ada dekat luar..tapi ibu marah tak bg saya keluar..saya pun apa lagi..menangis dan memberontak la dengan harapan ibu akan bukak grill ni ha...x cukup dengan mengamuk saya tarik semua baju2 yg ibu sidai kat ampaian tu ha..yg dapat saya tarik cuma 2 helai seluar saya..tapi ibu buat booolayan..tetap tanak bukak pintu jugakkk...uwwaaaa...

Yessssssssssss....saat-saat dapat bermain di luar mmg heaven..ayah saya baik sbb dia slalu bg saya main kat luar..tak cukup dengan main kat luar..ayah siap bg saya roti krim cap high 5 perisa jagung..yummmmehhhh...my feveret...


Tengok tu..saya makan roti sampai tak sedar ada paparazi yg tengah ambik gambar saya..haiiihhh...susah sungguh jd org glamer nii..Makan tanpa diganggu oleh kak long sangat la heaven..saya tatau kenapa kak long kadang-kadang marah saya padahal saya baik..cuma skali skala jer saya suke kejar n gigit manja kat kak long..baru2 ni mak ngah dapat bebi baru..terus kak long x suke kat saya..mentang2 la saya boboy..kak long nak gegurl..paling tak tahan kak long siap buleh hasut ayah ngan ibu buang saya kat hospital..kesian kat saya tau..haiiihhh...okla..saya dah penat dah ni..nak minum tutu pulak..lenkali kalo ibu bizi lagi..saya tolong update erk?babaiiii..










5 comments:

  1. ibu saya sibuk yerr..sian saya..kenapa kak long marah saya..

    best la ibu ada org tolong update..hehehh

    ReplyDelete
  2. hahahahhaa..
    ibu awak bz ekk..
    nape xcakap dgn saya? bole sy teman awak main, bawak awak jalan2..
    =)
    pastu tinggalkan kaklong..
    kita berdua jek..
    nak??

    ReplyDelete
  3. kak kem: kakak marah la sbb saya bukan bebi baru..boboi lak tu...siap panggil saya baby buruk tau..sian kat saaya..
    shyra:buleh..tapi takut acik shyra pengsan je sbb ibu kata saya ni buas..x reti duk diam..
    Mata Hati: Hensem ke?tp kakak penah kata saya baby comot..sian kat saya..uuwaa uwwaaaa

    ReplyDelete
  4. hahahaha.. xper.. dgn acik shyra mesti yusuf xjadi buas dah..
    meh. meh.

    ReplyDelete

 
Images by Freepik