Wednesday, January 18, 2017

Menu bento mudah dan ringkas utk anak-anak

Assalamualaikum

Ari ni nak share apa yg saya jumpa dalam FB.Kalau anak-anak korang jenis yg bawak bekal ke skolah..sure hari-hari pecah kepala pikir apa menu yg nak buat utk seminggu.haihhhh ๐Ÿ˜ฃ๐Ÿ˜ฃ๐Ÿ˜ฃ๐Ÿ˜ฃ..kalau buleh menu tu biarlah yg simple,cepat dan kena dgn selera anak-anak..jom tgk antara resepi yg Nurlia Mohd Nor share utk bekal twin dia...utk rujukan saya dan utk rujukan korang jugak..sama-samalah kita berbento ye..๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜

Image may contain: text and food
French Toast

Slalu jugak saya buat menu ni utk anak-anak..menu paling mudah dan mmg anak-anak suka..๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹

Image may contain: 1 person, food and text

Nasi goreng cina

Kebiasaannya kalau nasi goreng saya slalu buat nasi goreng kunyit pedas..anak-anak saya suka makan pedas..huhuhu..

Image may contain: text and food

Roti John

Ni lagi satu menu feveret anak-anak..Kalau dah buat skali...asik laa mintak nak roti john lagi..nanti ada masa saya share resepi roti john versi saya..

Image may contain: text and food

Makaroni goreng

Yg ni saya buat jugak..tapi anak saya lebih suka mac & cheese..nanti saya share resepi mac & cheese versi saya ye..

Image may contain: text and food

Carbonara

Ni pun antara feveret anak-anak..yg skolah pagi boleh laa bawak ni..tp kalau anak korang sekolah petang..takut basi je..so slalunya saya buat spicy olio utk anak-anak.Yg skolah pagi buleh bawak..yg skolah petang pun buleh.

Banyak lagi sebenarnya resepi bento yg dishare dlm Facebook ni..kalau korg nak tgk resepi yg lain..why not korang add Nurlia Mohd Nor as friends.kla..selamat berbento and till next entry..babaii

1 comment:

  1. nak buat bento lah untuk adam nanti. bhahahahahahahahahhaha

    (gelak siap2 :p )

    ReplyDelete