Thursday, March 17, 2011

Jantan Celake

Assalamualaikum...

Maaf kalau tajuk entri agak kasar..Jantan Celake Jahat..Zaman skrg ni banyak beno cerita pasal2 mender cenggini..x kena pukul cemburu celik bute la pulak...for me..ini antara ciri-ciri jantan celaka jahat tersebut:

a. Kaki Pukul
Awal-awal time couple dah makan penampo boipren..itu baru couple wehh..belum kawin lagi..agak-agak dah kawin kang ader jugak yg melekat kat dinding makan sepak terajang si jantan celake..one of my friend aada yg pernah kena cenggini..sampai lebam2 tgn si jantan ni pegang..kes amender yg dier marah sangat saya pun x pasti..kalau saya la...SELAMAT JALAN ROMEO!banyak lagi jantan lain atas muke bumi ni...

b. Kaki Kikis
Ini lagi satu..kalau dah asyik ko jer yg kuar duit time berdating..baik ler ko cepat-cepat angkat kaki...itu baru couple..silap2 hari bulan ko dah kawin ada pulak ko yg bg dia makan..ko yg kuar bekerja tapi die jadi MR MAMA mengangkang di rumah...itu belum lagi yg jenis panjang akal...suruh ko buat loan bagai kalo ko sayang kat die..pegi mampus...jgn la ko jd budus ikut sumer kehendak si lelaki celaka tersebut..silap2 dier sedap duk joli katak dengan duit loan yg ko buat tu..tapi ko plak terpaksa makan meggi kat rumah sbb terpaksa baya loan si mangkuk ayun tu..ohh..kalau saya..sila la ko berambus dari hidupku ini!

c. Kaki tipu
Yg ini lagi la..skali die tipu mungkin la buleh trima..tapi kalau dah banyak kali...something wrong somewhere babeh!Silap2 rupanya si jantan celaka itu sudah berkahwin..tapi mengaku bujang..haihhh....time tu rasa mcm nak sembelih je anu jantan celaka..

d. Kaki Perempuan
Yg ni lagi la bahyer...sile la jangan terjebak dengan jantan-jantan celake seperti ini..nak-nak lagi yg dah berbini..toksah ler ko percaya dengan janji-janji pahit manis die tu yg konon nyer bleh adil dan saksama..BULLSHIT taik lembu!!!janji tinggal janji je la jawabnyer..kalo dengan bini die pun dier buleh buat cenggitu...lepas dier kawin ngan ko pun dier buleh buat cenggitu wehhh...lu pikir la sendiri!

e. Tidak Bertanggungjawab
Time couple dah tunjuk sikap x bertanggungjawab dan x buleh diharap. Dah kawin nanti lagi ler...sumer atas bahu ko sendiri..kat rumah ko la bibik ko la segala-galanya..si mangkuk cuma goyang kaki mcm anak raja..sile la sound sedas...bini kijernyer layan suami n jaga anak n harta benda suami jer..bukan kuli batak wehh..agak-agak ko nak jd anak raja..ko upah la bibik utk bini ko supaya bini ko pun buleh jd mem besar dlm rumah tu..

f. Kaki Cemburu Celik Buta Tak tentu pasal
Ini lg satu yg leceh...cemburu tu bia ler bertempat..ini tidak..org tgk awek ko pun ko sound..dah jdi bini terbalik la pulak..ko x sound org yg tgk bini ko tu..tp ko marah kat bini ko pulak kunun main mata..apa ke bahlol punya org laaa..bagus ko letak bini ko dalam poket jer...org tak tgk n senang ko kelek ke hulu ke hilir..


4 comments:

  1. kalo kaki kikis duk umah jadi MR MAMA bole buat keje xpe.. ini duk jek makan tdo makan tdo.. macam haremmm....

    ReplyDelete
  2. org cenggini..elok telur dier tu bagi makan kat hanjing je...

    ReplyDelete
  3. erni,

    bukan takat bg mkn anjing.. tp, cucuh ngan puntung rokok... biar dia tau...

    ReplyDelete
  4. ala..takat cucuh rokok x adventure la nieza...ngeeeeeeeeee

    ReplyDelete

 
Images by Freepik