Wednesday, December 10, 2014

Kids @ Alami Proton

Assalamualaikum

Tak silap saya ini cerita bulan 9..sian budak-budak keboringan di rumah..ayah slalu outstation..kebetulan kakak saya ajak pi sini..Alami Proton..katanya buleh melawat n tgk cemana kereta proton dibuat...budak2 dah joget lambak nak gi..nak tanak ibu kena heret skali..ashrof tinggal dgn cik anah..awal pagi dah tercegat depan kilang..itu pun dah ramai..parking sket punya jauh..tp mujur dorg provide shutter..so dorang angkut semua visitor naik pelbagai jenis kereta keluaran proton..ko beratur la situ tunggu dorg ambik..kiteorg on d way pergi naik kereta suprima..balik naik preve..


Melawat booth yg ada..semua booth berkaitan dengan spare part kereta..saya takat tgk je laa..ko bawak kereta je la tau..org suruh bukak but kete nak tgk enjin konfem ko meraba tatau nak tekan tarik mana..kakaka


Budak2 kemain suka..maunye takk..singgah booth ni dpt cupcake..singgah booth ni dpt lolipop..singgah booth lain dpt goodies bag..jgn kata budak..mak budak pong xcited wehhh


Memandangkan kilang tu beso..dan dia ada berapa tempat berhenti ntah..x ingat..so kena naik shutter..


Tempat pertama..berhenti kat sini..nak tgk cemana dorg buat kereta..tapi punah harapan budak-budak..sbb budak kecik dokleh masuk ye..bahaya..so pakngah dia je la masuk sorg..yg lain ngintai dari luar sambil mintak pinjam topi safety tu untuk bergambo...dpt pakai topi ni je pun dah kemain suka heh...


Tempat kedua..singgah kat tempat main budak2..mmg heaven..ada candy buffet table..tambah lagi org tak ramai...sbb mai awal...so syokla layan semua benda ada dalam tu..siap ada photo booth..siap ada cameraman ye...i ollsss siap mtk print 2 copy gambooo...dia bg je heh..mmg terbaik laaa


Ni still lagi kat area budak-budak..org takde..so buleh la main go-kart..memandangkan pakngah sorg je laki...kita serah bab ni kat pakngah..sbb saya nge kakak saya mmg serender la nak bawak kete ni..idokla aku..Si cocop excited nak naik..


Tenggelam budak ni heh...helmet asik menggelongsor..


Anak dara pun nak naik jugakkk...layankan je laa..amik ko..pakngah ko kena bawak 4 org budak main mender ni..bayangkan bape kali dia kena meround dlm track ni..kakakaka..


Ni gambo ond way nak keluar dr kawasan kilang..budak2 dah nampak lemau...ada yg nak air la nak makan laaaa...moh le kita balik..pasni kita melawat kilang roti plak ye..ehh

No comments:

Post a Comment

 
Images by Freepik