Thursday, November 14, 2013

Melaka Escapade 2013 : Sg. Duyong Seafood

Assalamualaikum

Lepas dah berehat2 di hotel..mandi manda..jom pi makan..plan asal nak pi makan kat medan ikan bakar muara sg udang..gigih la kua awal semata nak pi makan sini..tp kebetulan mlm tu hujan boleh tahan lebat..so sampai je kat sana mmg full house..org yg dah sudah makan mcm malas nak bangun meredah hujan..penyudahnya pi la satu restoren ni..series weii..kdai ni org kureeeeng...tp nak jd rezeki dia mlm tuu ujan..nak tanak org masuk gak.restoren tu sbb medan ikan bakar td full house..Sepatutnya kiteorg nak pi makan kat sini ye..gambo bawah ni haaa..

http://4.bp.blogspot.com/-PdquTlmYWuk/Tvq7CRKAhaI/AAAAAAAACKA/_RhStagOGgg/s640/Medan+Ikan+Bakar+Sg+Duyung.jpg

Sumber gambo:pakcik goggle

  

Muka2 mengantuk dan boring tunggu foods sampai

 
 Ambik tempat masing2..

 

Mama..seronok dpt bawak mama jalan2 nge anak cucu..pasni buleh repeat lagi..

 

 Tada...ini namanya ketam masak..ermm..tatau..tp abg ipar saya kata Melaka style..bantai je laa

 

Ini lak siakap 3 rasa...tapi rasa dia mcm siakap 1 rasa..

 

 Sotong goreng tepung..sayur campur n ikan bakar..maaf la ye...sbb cenggitu rupe gambo nye..adik saya ambik mmg x berseni langsung..akakaa..

 

Last but not least..sian tuan tanah..sibuk ambik gambo..gambo sendiri yillek pochi..sampai teleng2 paler nak ambik gambo sendiri..ngekkk

Kesimpulan yg dapat dibuat..lenkali korg pi je la makan kat medan ikan bakar tu...kedai ni kureeeengg sket...dia punye masakan semua rasa sama..bezanya binatang dlm masakan tu je..hadoii..frust perut n tekak ku ini..sooobbbbsssssssss...x per..lenkali kite repeat kat medan ikan bakar tu..



No comments:

Post a Comment

 
Images by Freepik