Tuesday, September 27, 2016

Jalan-jalan Cari Makan 2016: Rumah Makan Cibiuk




Assalamualaikum 

Ari tu balik dr pejabat..dua2 lapo...dalam kereta on d way balik asik la duk pk nak makan ape..encik suami tanye haku..haku tanye encik suami balik..penyudahnya saya bunyik dekat encik suami..why not kita try makan kat Cibiuk..asik Wong Solo jaaahhhh...sib baik laa encik suami setuju..kikikiki...

http://katalogwisata.com/wp-content/uploads/2015/12/rumah-makan-cibiuk.jpg

Gambar: Google
Rumah Makan Cibiuk
 1, Jalan Putra 6, 43000 Kajang, Selangor, Malaysia
Menunya..ishh terbelit lidah aku nak nyebut menu2 dalam ni..lama jugak laa duk belek buku ni duk cari nak pulun apo..


Suasana dalam restoran..teratur...bersih..nyaman gituu...time ni orang pun x ramai mana..mayb sbb time balik kerja kot...org rushing nak ambik anak..huhuhu..jom tgk ape yg kami order..


Sambal Cibiuk

Mmg lain le nge sambal kat wong solo..sambal cibiuk ni tomato tu dia tumbuk x hancur..pastu ada diaun apa ntah tu...tapi mmg pedas la...selain drpd sambal yg dorg bagi ni..korg buleh jugak ambil sambal lain yg dorg provide dekak satu stall..lupe plak nak ambik gambo..tp kat situ..mcm-mcm sambal ada..tinggal tahan ke tak tahan je ko nak pulun...hahahhaa


Nasi Bakar Komplit Ayam Kampung Goreng  

haaa....yg ini anaaa yaang punyeeee...Nasi Dalam Kastrol dihidangkan dengan Ayam Goreng, Tahu Tempe Goreng, Ikan Masin, Jering Goreng, Ulam & Sambal Cibiuk..saya punya kering kontang x de kuah...mujur laa encik suami punye ade kuah..buleh laa tumpang..kakakaka

 Nasi Paket Ayam Kampung Bakar Cobek

  Nasi Paket Ayam kampung Bakar Cobek

yg ni encik suami punya...nasi putih, ayam goreng bumbu cobek perkedel kentang, tahu tempe, lalapan dan sambal cibiuk.. korang nampak x kuah putih tu..tu ala2 macam kuah sayur masak lemak yg kita slalu masak tuu...gitu laa rasa dia..

Air..mmg x de ambik gambo..sbb ko order pun air biasa je...takat jus manggo..encik suami pulak..teh oo aiss gamaknye...lupa dahh..over all..kalo korg minat makanan sunda..korg bleh try sini...mmg lain laa dr wong solo..kla..till next entry..babaiiii


3 comments:

  1. alaaa...saye nak pergi sini la! tp xde mase. jauh x kak anne? time lunch ayuh! hiks

    ReplyDelete
    Replies
    1. dekat je pinazzzz..lettsssss jommmmmmsssssssssssssssssssssssss

      Delete
  2. Thank You for such amazing information. This is one of the best sites which provide all the details of related topics.
    Examhelpline.com

    ReplyDelete

 
Images by Freepik