Thursday, November 11, 2010

Ayat-ayat power lepas kawin...

Sebelum Tido: (yg ni x pernah terjadi kot sbb kiteorg ni jenis letak paler kat bantal terus pengsan..sedar-sedar pagi esok jer la)

6 minggu: Selamat tido Sayaaang, mimpi indah ya, mmmuahhhhh.
6 bulan: Tolong matikan lampu tu, silau aah.
6 tahun: Sana sikit lah... Tido kalau tak mengepit tak bole ker???!

Pakai Toilet: (yg ni kebiasaannya saya yg kena mandi dulu..ataupun kiteorang lalilatalitamplommm...ok..abg mandi doluu...hahaha..x pun nak adil saksama..mandi skali..opsssssss)

6 minggu: Tak apa, U masuk ler dulu, I tak kisaaahhhh
6 bulan: Lama lagi ke ke kt dalam nih?
6 tahun: Brug! brug! brug! (suara pintu digegar), kalau nak bertapa pi lah gunung ledang sana !!!

Balas SMS: (yg ni..setakat ni msg sumer panjang2 lagi la..maklum la..kiteorg kan PJJ..pasangan jarak jauh dah lama..so bab msg..x jd cenggini lagi)

6 minggu: Iye Sayang, jap lagi I sampai rumah. Sayang, I belikan murtabak favourite U ye Sayang...
6 bulan: Trafik jam aah
6 tahun: K..

Dating process: (yg ni..x pernah kot dia ckp camni kat saya..tapi kalo saya tanya..kdg2 sajer dia nak sakat..dia kata x sayang punnn..hampehh)

6 minggu: I love U, I love U, I love U.
6 bulan: Of course I love U.
6 tahun: Iyalah!! kalau I tak cintakan U, buat apa I nikah dengan U???

Pulang Kerja: (yg ni..tatau la..sbbnyer dah nama pun kiteorg balik skali..)

6 minggu: Sayaaang, I dah balik nih...
6 bulan : I'm BACK!!
6 tahun: Masak apa hari ini??

Hadiah (ulang tahun): (takat ni setiap tahun saya dpt hadiah..dr duit dia sendiri..hehe..tengkiu laling..tahun depan sile bagi lagi..)

6 minggu: Sayang, I harap U suka cincin yang I beli untuk U ni
6 bulan: I beli lukisan, nampak sesuai dengan suasana ruang tengah.
6 tahun: pakai duit u sendirilah apa yg U nak.. i takde duit.

Telefon: (x pernah lagi jd mcm ni kat saya..hihih)

6 minggu: Baby, ada org call u nih..
6 bulan: Eh... Your call...
6 tahun: WOOIII TELFON BUNYI TUUUHHH.... ANGKAT AAAAAHHH!!!

Masakan: (yg ini pun belum pernah lagi kot..one day kalo jd cenggini..harus saya baling lauk tu kat muke dia atau saya sumbat terus lauk tu dlm mulut dia supaya dia diam terus..syukur sket wehh.ingat senang ka bini nk masak)

6 minggu: Wah, tak sangka I, pandai U masak.Rasa pun sedappp...!!!
6 bulan: Kita makan apa malam ini??
6 tahun: HAH!! LAUK INI LAGI?

Memaafkan: (yg ni x pernah..cuma dia slalu pesan kat saya..ingatla per yg dia pesan slama ni kat saya..so mender2 camtu takkan berulang lagi..)

6 minggu: Sudahlah, tak apa, dah pecah pun, nanti kita beli lagi yang lain,eh?
6 bulan: Hati-hati la, nanti jatuh tuh..
6 tahun: Orang dah ckp byk kali pon tak paham!!

Baju baru: (suamiku sangat la memahami..kalo saya tak beli..dia sendiri akan belikan utk saya..dia pun kaki shopping maa..so x der masalah..)

6 minggu: Aduh sayang, U seperti bidadari dengan pakaian itu..
6 bulan: Lah... Beli baju baru lagi?
6 tahun: DAH BERAPA RIBU HABIS BELI BAJU TU???

Merancang Holiday: (suami saya seorang kaki jalan..so masalah camni x timbul..)

6 minggu: Macam mana kalau kita jalan-jalan ke Amerika atau ke tempat yg U nak honey?
6 bulan: Kita ke Bukit Bintang aje ler... Senang sikit tak perlu naik flight...
6 tahun: JALAN-JALAN??? DUDUK RUMAH AJE TAK BOLEH KE? BUANG DUIT JE!

TV: (bab tv mmg x bleh blah..nak2 lagi time ada football match..harusla tuan punye belog melopong x bleh tgk citer peberet dan diperambat naik tido awal oleh suami terchenta..)

6 minggu: Baby, kita nak tengok cite apa malam ini?
6 bulan : Sekejap eh, citer bagus ah.
6 tahun: JANGAN TUKAR-TUKAR BOLE TAK..??

Sumber: dicedok dr Facebook sapa ntah..

No comments:

Post a Comment

 
Images by Freepik