Thursday, November 18, 2010

Hari Raya Aidil Adha 2010

Laksa Terengganu (sumber dr google)

Pagi semalam saya bangun awal mcm nak gi kerja..dengan harapan..pak abu a.k.a YUSUF masih lena tidur..tapi musnah harapan sbb time saya bangun tu dia pun bangun skali..konon nak teman ibu la tu..tapi padahall...tolong buat sepah ada la..memula kuarkan ikan dr freezer..sib baik la bahan-bahan nak buat laksa ganuu cukup n dpt beli smlm..kalau tak..ada yang makan meggi di pagi raya..sementara tunggu ikan defrost..saya rendam laksa sambil buat apa-apa yang patut..semua kerja beres dalam pukul 8.30 gitu..ini percubaan pertama saya buat laksa gannu..sebelum ni saya cuma pandai makan sajer..hahaha...rupa-rupanya..x der la leceh benar nak masak laksa ganu ni..campak2 saje..adik ipar saya mai awal dengan harapan nak tulun masak..tapi apakan daya..kerja semua dah beres..hahaha..apa pun..disebabkan dia mai awal saya dpt mandi..kalo x sampai sudah la x mandi sbb x de sapa nak tolong tgk YUSUF sbb en suami awal-awal dah gi solat raya..lebih kurang pukul 9 gitu en suami pulang..so kami makan la dulu sementara tunggu abg ipar mai..gitu la raya di sini..itu pun nasib baik ada adik ipar n abg ipar..kalau x..terkulat-kulat la saya dengan suami tatau nak buat apa..menu raya haji semlm ialah laksa ganu..ketupat palas, rendang ayam n daging..kuah lodeh, agar-agar cendol dan kek buah..start dr ketupat palas sampai kek buah tu semua jiran yg bg..yang kami sediakan cuma laksa ganu n cocktail ice-cream vanilla dengan buah anggur sajer..hahaha..apa pun sgt la enjoy dpt berkumpul dengan adik bradik..tahun depan x yah la balik jugak...raya sini udah la kalau takat coti sehari jer..hahahaha..raya haji korang cemana pulak??sile la cerita..



2 comments:

  1. hahhaah... erni laksa ganu, nieza plak laksa penang... sebab mak x lalu nak msk lg, so nieza take turn utk msk dipg raya... huhuhuh... alhamdulillah.. menjadi... ahaks.. dpt pujian ramai.. sebab nieza pun x mandi gak ms masak2 tu... hahahahah... rasenye, org x mandi ni memang masak sedap kot... wakakakkak....

    ReplyDelete
  2. ha'a..btol tu..sebab aura tak mandi tu dah bersatu padu ngan masakan tu..tu sbb marbelesss dan berkoyan-koyan org makan...hahahha

    ReplyDelete

 
Images by Freepik